|
|
| נשלח ב-2/12/2007 02:56 |
|
| |
רוח דרומית
חשמל מופק היום לשימוש ביתי ותעשיתי רק על ידי גנרטורים מהוללים בעברית. יש מהוללים קטנים ביתיים מ5kva ועד 1000kvaויותר, המהוללים בתחנות הכח זהות לפעולתם הסופית למהוללים הקטנים. כמובן שהאנרגיה להפעלת המהוללים, מופקת ממקורות שונים ,פחם, מזוט ,סולר, גז ,מפלי מים, ורוח.
אפשר גם להפיק חשמל על ידי ראקציות כימיות, במצברים. והיום מפיקים חשמל גם מקרני השמש, בתאיים פוטו אלקטרוניים.
סגירת המתגים כדברייך דומה בדיוק לפתיחת ברז מיים. במקרה של החשמל מטען החשמלי ה+
מתרוקן לתוך- =האדמה .
במקרה של הברז: בתוך הצינורות יש מים בלחץ של כ5 bar וכשפותחים את הברז המים מאבדים את הלחץ ומחרוקנים כמו החשמל לאדמה או לכלי. במקרה הזה הלחץ הוא + .
אפשר לקרא לזה מכה בפטיש?- לא מבין, אפשרלקרא לזה בונה, מבין, אבל זה לא זה, אין כאן שום הרכבה. ולא דומה להרכבה.
יש כאן חוסר ידע בסיסי, יתירה מכך, יש כאן אני חושב חוסר רצון גם ללמוד על ידי הרבנים, שהידע יהרוס להם את הקונספציה, של בונה, מכה בפטיש, והתקן.
תגידי לי הכל בדיני היהדות מבוססים, כמו הדין הזה? עוד לא קם אדם שיצעק? המלך ערום?
אל תדאגי מהתשובה, לא התשובה שלך ישבור אותי ואת חיפושי לאמת.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2007 07:56 |
|
| |
זה בסדר, אני לא מודאגת מהאפשרות שמשהו שאני כותבת ישבור אותך או חיפושך
אחרי האמת. ממילא לא נראה שאתה "מקשיב" למה שאני כותבת [אין לי בעיה
שתמשיך לכתוב אלי בלשון נקבה אם זה מה שמשמח אותך]
בהודעה הראשונה שלי בעמוד זה כתבתי שגם לי לא ברור ההבדל בין פתיחה וסגירה של מעגל מים לפתיחה וסגירה של מעגל חשמלי. אך במחשבה נוספת, דומני שבכל זאת ישנו הבדל עקרוני בין "מעגל מים" כפי שתיארת לבין "מעגל חשמלי"
ברשת ביתית, אין אפשרות אחרת להפעיל רכיבים חשמליים אלא ע"י סגירה או פתיחה של מעגל חשמלי מתכתי. לעומת
זאת, במים, אין הבדל עקרוני בין ריקון תוכנם של סיר או חבית ממים, לבין
פתיחת ברז. בשני המקרים נקבל את אותה התוצאה, מים זורמים. דומני שבכך
הופכת מלאכת הבניה במעגל מים (אם ישנה כזו) למלאכה שאינה צריכה לגופה,
שאמנם חייבים עליה, אך היא שונה ממלאכת הבניה במעגל חשמלי שכן צריכה
לגופה. (כלומר: במים ההתקן אינו חלק מהותי או הכרחי מהתוצאה שאנו רוצים
להשיג)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2007 11:51 |
|
| |
רוח דרומית
רוח דרומית זו לשון נקבה רוח= נקבה דרומית= נקבה. בעברית מדוברת
מכה בפטיש זה זכר!. מה זה?
לדעתי אתה נעול באינפומציה הטכנולוגית שלך, הדוגמאות שהבאת, מתאימים אולי לישיבה. שלמדתי בה בצעירותי.
אנחנו מסתובבים סחור סחור, אתה בשלך, אם לך זה טוב ומספק את הידע שלך, זה מצוין מבחינתי.
אחד משננו מדבר בשפת נוגה!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2007 12:01 |
|
| |
למדת בצעירותך בישיבה לחילוניים? אתה הולך ומתברר כטרול
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2007 12:55 |
|
| |
לומד מכל אדם?
אולי רצוי שתחליף את זה ---בפוגע בכל אדם,- בתור חרדי מצוי, זה רק יעלה את קרנך בעייני מעריציך.
הרי במקום ללמוד לדעת משהו מועיל, אתה רק פוגע, אתה לא צריך ללמוד את זה, אתה מומחה.
תלמד-אם אתה זורק רפש על מישהו- לא תמיד אתה פוגע. אבל הידים שלך ואתה. תמיד תתלכלכו.
|
|
| נשלח ב-2/12/2007 14:39 |
|
| |
| דורדיהיוסי כתב: |  | רוח דרומית
הסכיתי, איני טרבל מייקר, אני אדם בוגר, לאחר שהגעתי לרוויה מסוימת בחיי התרבות שלי. החלתי לחפש את עצמי ואת אמונתי ואת שורשי, אני משתתף קבוע בשעורים והרצאות ושיחות על היהדות, בעירי תל-אביב,
המליצו לי על הפורום הזה, כמקום בו אוכל לשאול שאלות, ולקבל תשובות, בגובה העיינים, בלי לעג והתנשאות, שהיה מנת חלקי בעבר, על ידי מספר מרצים,
יש לי הרבה עוד מה לברר עם עצמי ולהרחיב את ידיעותי, שהן מעטות , כשאני נתקל בביטוים ושימושים במילים או במושגים, דמיונים, אני לא מבין, ולא מתבייש להגיד שאני לא מבין.
העברית המוכרת לי היא העברית המדבורת, ואם אני לא מבין, אני פונה למילון. אם משתמשים במילה עבודה, אני יודע מה זו עבודה, לפי מה ששמעתי כאן על המושג עבודה, אז או שהמדבר לא מדבר עברית ולא יודע מה שהוא מדבר, או שהוא לא עבד מעולם כנראה.
|
|
ירוחם אמנם קיבלת מחמאות, מבעל הניק החדש. אמנם אני כתבתי לך הודעות שאינן מחמאות. אבל זו לא סיבה לסכור את קול ההיגיון.
כבדהו וחשדהו
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2007 15:03 |
|
| |
לומד
עד היום עוד לא ראיתי- בכל אופן בשבעות אחרונות שום קול הגיון בהודעותך, רק פגיעות ועלבונות.
אם יוסי לא מדבר בשפתך, זה לא אומר שהוא מדבר שטויות כטרול? האם לא בדקת אולי השפה שאתה רגיל אליה היא הברגות, ואונס המילים לצרכים המבוקשים, כך הוא הבין, ותתפלא אני בהחלט מבין אותו,
אבל מה זה שייך לעלבונות, אתה אמור הרי ללמוד מכל אדם, לא? אתה לא חייב לקבל את דעתו .אבל בשום פנים ואופן לא להעליב.
דרכי הדתית ,לא מוצאת חן בעיינך,- אני יודע, וזה מקובל עלי, ואפילו לקחתי את זה בחשבון, אבל מה ענין עלבונות בהחלפת דעות? ובעיקר מאדם שמתימר ללמוד מכל אדם?
|
|
| נשלח ב-2/12/2007 15:32 |
|
| |
נדמה לי שהוויכוח בפרשת וישלח על כוונת הרשב"ם, לא היה פגיעות ועלבונות אלא קול ההגיון. אבל כל אחד והזכרון שלו.
אין לי טענות על התוכן בהודעותיו של דורדיה, אני לא מחפש שגיאות כתיב, ולא שום דבר אחר בדומה לזה. אבל כשאדם מתאר את עצמו יפה כאדם שזה עתה התקרב, ומשום כך ידיעותיו מעטות. וכמה הודעות אחר כך הוא מזכיר את הישדיבה בה הוא למד בצעירותו. ההגיון הוא זה ששואל, האם לפנינו אדם שטעה, ויכול להסביר. או שמא טרול.
אגב, טרול לעניות דעתי זה לא תואר כל כך מעליב. ייתכן שמדובר באדם חכם מאוד, שלמטרה מסויימת ומוגדרת פועל באופן מסויים. יש דברים הרבה יותר גרועים.
בכל אופן לא התכוונתי להעליב, אלא לתמוה על הסתירה שבהודעות. בהזדמנות זו אני מבקש סליחה והסבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2007 15:57 |
|
| |
לומד
אכן בפרשת וישלח ניהלת דיון ענייני ומכובד,
אז למה בימים האחרונים אתה טורח לפגוע, בי מספר פעמים וביוסי,, צודק או לא צודק למה לפגוע?
לה הבנתי את אי הדיוקים בהודעתו, הוא כתב שהוא אדם בוגר- לא צעיר- יכול להיות שהוא בן חמישים או שישים ויותר, יצאה לפנסיה, ויש לו זמן לחפש את עצמו ואת האמת שלו,
אז לפני שלושים שנה היה בישיבה זמן קצר- זה לא יכול להיות? זה מעורר אצלך גיחוך? למה?
|
|
|