|
|
| נשלח ב-20/11/2007 01:01 |
|
| |
סיפור מוזר...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2007 00:19 |
|
| |
אסיק- אתה יודע זו בדיוק הבעייה. בגלל אנשים כמוך הדור של היום נראה ככה. ההפך! זו ממש שליחות לדעתי העבודה הזו עם ילדים. וצריך לזה המון סבלנות וכוחות, כריזמה, יצירתיות, מה שקורה היום שבגלל שיש על זה סטיגמה שהם מקצועות אפורים ומרווחים בהם מעט- האוכלוסיה שפונה למקצועות האלה משקפת את ההשקפה הזו. הם עובדים מחוסר ברירה בעיקר. אין להם שום גישה לילדים ורק רוצים לסיים את העבודה ולעוף הבייתה. מזלזלים בתלמידים וכ"ו. ובגלל זה החינוך נראה כמו שהוא. לדעתי חייבים רפורמה דחוף! להעלות את השכר של המורים בצורה משמעותית, לסנן מהר את המורים הנוכחיים ולקחת את האנשים הטובים והמשכילים ביותר שאפשר למצוא! לעשות מהוראה מקצוע מבוקש שקשה יהיה להתקבל אליו- ואני בטוחה שאיכות המורים תשתקף בתלמידים- והתלמידים האלו הם הם הדור הבא שיקבע איך הדברים במדינה יראו! אתה יודע מה זה אומר?! שתוך כמה שנים יכול להיות פה מהפך מדהים!
זו ממש הבטחה למוביליות חברתית!!! פעם מורים היו נחשבים משכילים- כולם היו באים להתייעץ איתם. ואילו היום... ואני לא צריכה להרחיב את הדיבור.
(וד"א- לא התגובה לא הייתה אליך- פשוט התחלתם להתנהג מוזר בזמן האחרון. אבל אם כבר אז כבר...)
תוקן על ידי עשניכרצונו ב- 21/11/2007 0:19:59
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2007 00:49 |
|
| |
דווקא בציבור החרדי זה כן נחשב משהו, לא?
זה "המשפחה האידיאלית" אמא מורה('בחדש' עוד יותר אידיאלי) אבא ראש כולל.
(שלא תטעו אני לא חושבת ככה, אבל נראה לי שהרבה דווקא כן חושבים כך,לא?)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2007 15:58 |
|
| |
בס"ד
אני ממש מתנצל עשאני, הייתה טעות באות אחת ובגלל זה לא הובנתי כלל כראוי ובטעות גם מחקתי את התגובה במקום לערוך אותה.
בכל מקרה מה שכתבתי היה כך: לדעת בחורי ישיבות מקצוע כמו גננות או הוראה הם מקצועות ללא צורך באנטיליגנציה גבוהה וכן לא מביאים משכורת גבוהה.
(אין כוונתי לפגוע אלא לצייר את מה שקורה היום).
הטעות בהודעה הקודמת הייתה שכתבתי " לדעתי" והתכוונתי לכתוב "לדעתם של בחורי הישיבות"...
אז שוב אין זו דתעי אלא רק תיאור של המצב...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2007 16:04 |
|
| |
אסיק ,
למה אתה מתנער , (זה מאוד קל להאשים)
לך היה לא היה איכפת לקחת בחורה שהיא גננת ?!
או שאתה לא מחשיב את עצמך בחור ישיבה .....
תוקן על ידי מיכלי99 ב- 21/11/2007 16:04:52
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2007 16:49 |
|
| |
בס"ד
שלום לך,
אין לי שום בעיה עם בחורה שעובדת כגננת או כמורה, המקצוע הזה יכול להיות מרוד אנטיליגנטי מאוד חכם יצרתי וכ"ו כמו שאמרה עשאני.
וכן אני בוגר ישיבה שחורה.
ואם כבר מדברים הבעיה יא שיש הרבה בחורות שאין להם את הכישורים שנצרכים להוראה או לגננות אך הם לומדים זאת כי "זה מה שיש" ובכך הם זונחות את הידע והכישורים שלהם במקצועות אחרים...
נ.ב. מיכלי אני מקווה שאת לא אחת "מקורבנות השיטה".
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2007 16:58 |
|
| |
אתה הסגרת את עצמך ...
כי אתה טוען שאתה בחור ישיבה ומצד שני אתה אומר "הבחורי ישיבות חושבים"
למה התכוונת "קורבנות השיטה" ?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2007 17:10 |
|
| |
בס"ד
אוקיי, חשבתי שהבנת שלא כל בחורי הישיבות חושבים כך תמיד יש יוצאים מן הכלל, התכוונתי חלק מבחורי הישיבות או נאמצר שזאת הדעה הרווחת.
"קורבונות השיטה" היא: הרי ברור שלגרום לבנות צעירות לבזבזב את מיטב שנותיהם בלימודים בסמינר שלא מניבים מקצוע ראוי, כוונתי: גם את מה שלומדים "גננות", "הוראה", לא לומדים ברמה גבוהה זאת אומרת לפחות תואר ראשון.
מלבד זאת שלא נותנים ללמוד כמעט שום מקצוע חוץ מזה (למעט מה שנכנס בזמן האחרון כמו מחשבים חשבונאות) וזאת מתוך מחשבה כי ככה יוכלו לשמור על צניעות האישה, מה גם שלא דואגים לייצר מקומות תעסוקה במקצעות אלו, אלא א"כ את "בת של"... וכ"ו.
ו- מי מדבר בכלל על הסמינרים שלא נותנים לעשות בגרות מלאה וכל זאת כדי לתקוע מקלות בגלגלי הבנות שבסכ"ה רוצות לקנות לעצמם מקצוע מעניין, מסקרן, שייתן סיפוק לליבם ולכישוריהם.
מה עוד שנוסיף את החינות הבילתי נלאה להקמת בית של תורה, בלי לארגן מקורות הכנסה נאותים לאחזקת בית שכזה.
(אם כבר אז כמה מילים למנהיגי השיטה) אחלה שיטה חבר'ה, יש לציין שדי הצלחתם...
נ.ב. האמת הצלחה לא לטווח ארוך, כי אחרי שהבנות הללו מתחתנות הן נותנות דרור להשקפותיהם ולרצונתיהם והולכות לרכוש מקצוע הקורב לליבם.
מה נאמר במבחן התוצאה נכשלתם!!!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2007 18:18 |
|
| |
קצת צודק אסיק.
מהבחינה שהלימודים ההלו לרובם אכן מיותר,
אך מנגד אני מבינה את דעתם של גדולי הדור בעניין.
שהרי הבנות הטובות באמת, החסודות הצדיקות וכו',
הן אלה שמורות וגננות היום...
ולא אלו שהלכו ללמוד כל מיני דברים אחרים.
ככה הוא העולם, שאתה יוצא מחוץ למסגרת, ו'רואה עולם' כמו שאומרים, אתה לא בחממה וקשה לך יותר לשמור על עצמך.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2007 18:20 |
|
| |
בס"ד
אותן בחורות צדיקות באמת לא יילכו ללמוד את המקצועות שאנו מדברים עליהם.
וממילא לבחורות שלא רוצות את המקצעות הללו אלא דבריחם אחרים צריך לאפשר.
הבעיה היא הטקטיקה הזולה הזאת, בזה שלא נונתים לעשות בגרות מלאה וככה חוסמים אותן.
זה מצחיק עד מעליב.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2007 19:45 |
|
| |
למה הרסתם לי את הסיפור?
תפתחו אשכול חדש בדיון שפיתחתם.
אגב אני התכוונתי לסיפור מצחיק, ונראה לי שאף אחד לא צחק....
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2007 19:52 |
|
| |
בס"ד
אמנם בחוקת הפורום יש כלל שאומר שבכל נושא חדש נדרש לפתוח אשכול חדש.
אך אני מאמין שכל אחד מבין שמדובר במקרה שמהות האשכול היא דיון ואתה בא ומסיט את הדיון לדיון אחר הרי שפגעת בדיון המקורי.
אך באשכול אשר במהותו בא להציג סיפור כמו זה שלפנינו ומהא להא נפתח דיון שקשור אישהוא בנושא הרי שאין כאן פגיעה כי הרי לא היה פה דיון מיוחד שהוסט.
אשמח אם יתקנו אותי.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2007 21:37 |
|
| |
אתה יודע מה?
שיהיה!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2007 22:38 |
|
| |
אסיק אתה ממש צודק!! למדתי את זה לפני כמה זמן- שכשחברה מסוימת לא רוצה שהחברים בה ינטשו אותה לטובת חברה אחרת - מה היא עושה? היא לא מלמדת אותם את הקודים החברתיים של החברה מסביב! ואז כך היא יוצרת קושי גדול למי שרוצה לעזוב ובעצם משאירה אותם במקומם. ואיך זה מתקשר? החברה החרדית מלמדת את הפרטים בה את הקודים שלה- לימוד תורה וכ"ו. ואילו את הקודים שנחוצים להתנהלות בחברה הכללית- הישראלית- היא לא מלמדת. למשל- אנגלית, בגרויות, וכ"ו. חרדי שירצה לנטוש את החברה החילונית ויציף לחברה הישראלית ירגיש שיש לו פער של דורות להלשים כדי להגיע לרמת הידע של כל אחד שם- זה יבהיל אותו ורוב הסיכויים שהוא ימשיך בחייו. אז בגלל זה הסמינרים מתנהלים ככה.
(ב כל אל תדאג אני ממש לא לומדת הוראה או גננות מהסיבה הפשוטה שלי אין סבלנות בגרוש.)
חכמה אחת- אפשר להבין מאיפה את יודעת מי היא באמת חסודה וצדיקה? לפי מה את קובעת את זה לפי צבע הגרביונים? יכולה להראות מישהי צדיקה בטירוף- אבל אם רק תשמעי איך היא מדברת ומרכלת.. את בטח לא שופטת עפ"י זה כי בגיל מסוים מבינים שהרושם החיצוני הוא כלום. אז עפ"י מה בכל זאת?
תוקן על ידי עשניכרצונו ב- 21/11/2007 22:49:08
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2007 23:59 |
|
| |
צריך בכל דבר וענין להתייעץ עם הגדויילים.
|
|
|
|
|