|
|
| נשלח ב-25/11/2007 12:01 |
|
| |
בעל בעמיו כנראה מתכוון למעשה של המחלוקת עם רבן גמליאל האם רק מי שראוי ילמד או כל מי שחשקה נפשו.
באותו היום נתווספו ...........
|
| נשלח ב-26/11/2007 01:07 |
|
| |
אני מתנגד לעצם העלאת השאלה, שכן בבסיסה עומדות ההנחה הבאה: בבסיס החרדיות ישנה אמת מסויימת המכתיבה אמות מידה נורמטיביות אחידות לניהול מוסדות חינוך שמהן ניתן לגזור קריטריון קבלה לתלמידים.
יתר על כן, יש פגם בניסוחה הגורף, שכן היא מתייחסת לחינוך החרדי כמקשה אחת, או לחילופין שבבסיס החינוך החרדי ישנו גרעין אידואולוגי בסיסי משותף שעל בסיס אחד מהם ניתן לגזור קריטריון קבלה לתלמידים.
לי הקטן אין דעה מגובשת כיצד לנהל מוסדות חינוך חרדי. בעצם יש לי, אבל למה שזה יעניין אותכם? עצם היומרה לנסח מדיניות שכזו הינה אבי אבות הטומאה. אני לא חושב שמדיניות החינוך הגורפת של החינוך החרדי היא ענינו של מאן תהא מידת אפיפיוריותו אשר תהא, יהא זה החזון איש, האדמו'ר מטולנא, הרב שך, הרב החבר הד'ר הרב וולף, פרופ' נחמה לייבוביץ,הרב אליישיב, ולהבדיל אלף הבדלות עבדכם הנרצע. (כמובן, שלא נמנע את העיסוק בנושא מר' ברוך שפירא, ר' שמואל דוייטש, ור' רפאל רייכמן שכן אחרת מה הם יעשו? יתעסקו להם האדונים הנכבדים בוועדות ארציות למיניהן ולבל יתחבו את אפם הארוך והמתארך עד אין קץ למקומות לא להם כפי מנהגם הנלוז הנבזה והנפשע בעת האחרונה).
החרדיות הינה מושג אמורפי וחמקמק שאינו מהווה קנה מידה ממנו ניתן לגזור קריטריונים חיובים למוסדות חינוך. מכיוון שלכל אחד ישנה דעה שונה ונזילה בנידון , מדוע שנתלה אותה על ענפי אילן החרדיות במקום לתלותה על אוזנינו הארוכות? החרדיות (להבדיל ממגמת החרדיות) הינה מטריית גג ומהווה הגדרה כוללת למספר רב של קבוצות ותתי קבוצות שהמשותף להם היא מידה מסויימת של תודעת המשכיות היסטורית (להבדיל מרציפות היסטורית). לצערנו הרב, הגדרה הזו הומרה בצוק העיתים להגדרת מסגרת חברתית החותרת להאחדה וכפיית קריטריונים שווים, ועל הא קא בכינא. אין די בהיצטופפות תחת תגית החרדיות בכדי לחייב התמסרות מראש לקריטריון זה או אחר.
למרות ולאור האמור, אני סבור שיש טעם לדון בשאלה הנכבדה כפי שהועלתה על ידי פותח אשכול זה.
כאביהם החוקי של מספר צאצאים, וכמצווה על חינוכם של הנזכרים לעיל, בהחלט יש לי דעה ובקעה להתגדר בה, באשר לדמותו האידיאלית של בית הספר (להבדיל אלף אלפי הבדלות מחיידר רח''ל) המתאים לילדיי. לשמחתי הרבה, ילדיי לומדים באחד בתי הספר החרדים האחרונים עלי חלד המוגנים מהשפעת הלשכה להגנת הדוקטורינה הקדושה, ושבאופן מוצהר מגביל את שליחותו החינוכית לחינוך התלמידים ע''פ חוקה כתובה שאינה משתנה עם גחמות העיתים והעסקנים, והחשוב מכל אשר אינו מתיימר לחנך את ההורים.
אך כשם שגיבשתי דעה בנושא ומוכן להלחם על מימושה בחירוף נפש, אין לי בעיה עם פתיחת בית ספר אקסלוסיבי לילדי המטורפים מהכתבה הבאה ולכל המנויים על כל מגמת טירוף בין זו הקיימת ובין זו שתבוא בעתיד: http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=927135&contrassID=2&subContrassID=4&sbSubContrassID=0
ולאחר כל המלל ששפכתי באדיבותכם, אנסה לסכם בקצרה את הקריטריון הנגזר מן האמור לעיל:
1) לכל קבוצת הורים ישנה את הזכות לפתוח בית ספר שיתן ביטוי לשגעונותיהם - ויש לדון בנפרד על ההתערבות הממשלתית הראויה ובדבר המימון לכך באם בכלל. באם שגעונות אלו מכתיבים את בירורה של סולת דקה מן הדקה המגבילה את התלמידים לבני ארבעת דורות אברכים, אזי שיבושם להם (ולחילופין הינכם רשאים להמהם תחת שפמכם שיחנקו. הכל תלוי בנקודת המבט של הדובר). כל זמן שאין אני נדרש לממן את המדרסות הנזכרות מכיסי, במישרין או בעקיפין, אזי אין לי בעיה שיפרחו כפקעות האופיום בשדות אפגניסטן.
2) לגבי בתי ספר קיימים הרי שיש לעשות מאמץ לשמר את הסטטוס קוו ההיסטורי במידה שהוא הינו רלוונטי. במילים אחרות, על בתי הספר של החינוך העצמאי לקבל תלמידים לפי אותם קריטריונים של 1950. לא מוצא חן בעיניך? פתח בית ספר \ חיידר \ מדרסה על חשבונך אשר ינוהל ע''פ שגעונותיך ויומרתיך החינוכיות. כבר ציטטו כאן בשם מרן ליאו שטראוס בשבח שמרנות מערכות החינוך באשר הם שם.
3) כל איש ואישה בישראל יכולים להתווכח עד פקיעת העיניים וורידי הצוואר על נאותות הגדרתו של בית ספר זה או אחר כחרדי, ובלבד שלא יערבו אותי בויכוח המשעמם ו\או יכתיבו להורים המסכנים של בית הספר הנידון מה לעשות בענין חינוך ילדיהם. ולא זו בלבד, אלא שכל אחד זכאי לפתוח בחדר המוגן בדירת שלושת החדרים אשר רשומה על שמו (בין אשר נרכשה במישרין עלי ידי משיכות מקופת ישיבתו של השווער, ובין שכספי רכישתה נאספו בעמל רב בגולה הדוויה ע''י השווער תהא מנוחתו עדן) משרד פרטי לרישום בתי חינוך חרדים ''אותנטים'' בין שהקריטוריונים מבוססים על בדלי עובדות ובין שמבוססים על דמיונות ומשאלות לב.
באופן כללי לא תובע התנגדות לפתיחת בתי ספר חדשים רק משום יעודם הכללי לקהל המוגדרים כחרדים, במידה וישנו תקדים היסטורי לקיום בתי ספר מסוגם (ויש להרחיב רבות בנידון - ועיין במאמרו הנפלא של בן דודי SEINFELD שעסק בהגדרת טריטוריית החרדיות באשכול על האימפריאליזם של יושב סתר בפורום בחדרי חרדים, שם פרש כשלמה את עיקרי הדברים, ותרווה רוב נחת)
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=2216668
תוקן על ידי - רב_סיינפלד - 26/11/2007 1:25:13
|
|
| נשלח ב-26/11/2007 01:17 |
|
| |
| רב_סיינפלד כתב: |  | לשמחתי הרבה, ילדיי לומדים באחד בתי הספר החרדים האחרונים עלי חלד המוגנים מהשפעת הלשכה להגנת הדוקטורינה הקדושה, ושבאופן מוצהר מגביל את שליחותו החינוכית לחינוך התלמידים ע''פ חוקה כתובה שאינה משתנה עם גחמות העיתים והעסקנים, והחשוב מכל אשר אינו מתיימר לחנך את ההורים.
|
|
זה כאן בארץ הקודש? או היכן שהוא במקום סודי?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2007 01:19 |
|
| |
For me to know for you to guess
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2007 01:22 |
|
| |
בקיצור, לא כאן... ולא למעיישה
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2007 01:29 |
|
| |
מה עוד אתה רוצה?
את מספר כרטיס האשראי שלי? ואת הכתובת למשלוח מעטפת נפץ?
למעט באם אתה גר בנפת דטרוייט, מבטיחך אני נאמנה בני כי באיזור מגוריך ישנו בית ספר דומה. צריך רק לפקוח את העיניים (ולעיתים לסמא את עיני בת הזוג כמו שנאמר בשיר האלמותי: ואשתו אמרה לו יוסף, תשנה את הגישה! הוא אמר לה תהיי בשקט והחליף את האשה!)
פנה בתיבה האישית ואעשה כמיטב יכולתי למצוא לך בית ספר שנוצק בתבנית שונה מזו של ת''ת תשב''ר.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2007 09:01 |
|
| |
סינפלד
קבל אייקון ירוק
|
| נשלח ב-26/11/2007 09:47 |
|
| |
אני לא נציג של משטרת המחשבות כאן, זאת יוכלו להעיד כל יודעי ומכירי בפארק מזה חמש שנים. הרבה טרם הפך הפארק לזירת התגוששות.
עמדותי שמרניות למדי, אין זה סוד ולא חידוש. אני לא רוצה לשלוח את ילדי לחיידר עם לימודי חול, אבל אני בעד חופש דת ונגד כפיה. ישלח כל אחד את ילדיו לאן שנראה לו.
לא ביקשתי שם של ת"ת או בית ספר, אם כי מסופקני מאוד אם אתה צודק שיש כזה בכל מקום. מה שביקשתי הוא רק להבין איך עובד הכלל הבא שציטטת "שבאופן מוצהר מגביל את שליחותו החינוכית לחינוך התלמידים ע''פ חוקה כתובה שאינה משתנה". למיטב הבנתי כך פועלים גם החיידרים ביישוב הישן, לא כולל כמובן החוקה הכתובה, היא לא כתובה בשום מקום. אבל התתי"ם הישנים שאינם צריכים "להוכיח את עצמם" מבחינה פוליטית, עובדים גם כך פחות או יותר. סביר להניח שלרוב גולשי אגו"א זה לא יספיק. אבל יש כאלו שלהם זה יספיק בהחלט. לא דורשים שם סלולרי כשר, ולא מחפשים המצאות חדשות. רק מחנכים כפי שחינכו פעם, ללא התערבות כמעט בחינוך של הבית. התתי"ם החדשים לקחו לעצמם סמכויות חדשות, לא הישנים.
וזה בכלל נושא רחב, הכולל נושאים רבים הנידונים פה. מוסדות ישנים אינם צריכים להוכיח את עצמם. בנשקי"ם וכדומה אינם צריכים להוכיח את עצמם. רק הגיבארנערס למיניהם צריכים להיות יותר אפיפיוריים מהאפיפיור. אבל אין כאן המקום לדון בזה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2007 10:04 |
|
| |
עתה אני רואה שבאשכול סמוך כתבת דברים דומים לסיפא שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-26/11/2007 10:34 |
|
| |
ברכות כח ע"א
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2007 00:32 |
|
| |
כל בית ספר במידה והוא פרטי .זכותו לקבוע איזה קרטריונים שהוא רוצה וכל הורה חיב להתאים עצמו.
דברתי לפני שנים עם מנהלת בית יעקב .שאמרה לי אנו לא מכריחים את הבנות לבוא אלינו אבל יש לנו
קרטריונים ומי שלא מוכנה להתנהג לפיהם מקומה לא אצלנו .
אני יכולה להבין שהם קובעים את סוג הבתים של התלמידים.או התלמידות .
הילד על מנת שאפשר לחנכו כיאות חיב לבוא מרקע דומה וגם חיצונית על כל ילדי בית -ספר להראות דומים .
ילדים שלא מתאימים לרוח בית ספר ורוח והבית שונה לגמרי מרוח בית -הספר .
ההורוים שלהם עושים להם עול . ויוצרים להם קונפליקט מיותר. ולכן טוב ישעה מנהל בית ספר .אם יעשה סינון .
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2007 01:25 |
|
| |
סיינפלד המלומד
אם אכן לכל אחד מותר להקים בית ספר שיתן דרור לשגעונותיהם
מה לך כי תלין על דיקטטורות למינהם
הרי גם הדיקטטורה החרדית היא היא פרי שגעונותיהם של אנשים ש"רק רוצים לשמור על הקיים"
לכל הפחות אם ניתן רשות למשוגעים, שיממנו זאת מכיסם הפרטי ולא ע"י קבלת כספיים השייכים לציבור, בדיוק כמו שעושים הנטורי קרתא
אין רשות לאף אחד להשתמש בכספי ציבור ולעשות בו ככל העולה במוחו הקודח,
כדי שבתי ספר יתפקדו בצורה נכונה יש צורך של הממסד לשנות את הידע של המנהלים מסיקור גרביונים ופאות נוכריות
יש וללמדם מה זה חינוך מה זה דדקטיקה מה זה פדגוגיה, מה הם דרכי למידה אייך מלמדים בצורה מקצועית גמ' משנה חומש חשבון ולפני שמאן דהוא רוצה ליצר קריטריונים הוא צריך לעמוד בקריטריונים מחמירים של מנהל מקצועי בעל ידע אמיתי בחינוך וכל הנ"ל, ולא להיות עוד איש משועמם חסר תקנה המלסטם את הבריות
הדרישה שלנו צריכה להיות ברורה הבו לנו אנשים משכמם ומעלה ברי אוריין היודעים את התורה
ואסיים בסיפור קצר
ר' מאיר חדש ניגש פעם אל בחור שנתפס לקנאות ואמר לו
מה יהיה איתך הסוף הרי הבחורים שאינם לומדים שונאים אותך
ואילו אלה שלומדים צוחקים עליך כי משועמם הינך.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2007 01:49 |
|
| |
כל בית ספר פרטי זכותו לקבוע את דרכו החינוכית והרעיונית
[quote] כל בית ספר במידה והוא פרטי .זכותו לקבוע איזה קרטריונים שהוא רוצה וכל הורה חיב להתאים עצמו.
דברתי לפני שנים עם מנהלת בית יעקב .שאמרה לי אנו לא מכריחים את הבנות לבוא אלינו אבל יש לנו
קרטריונים ומי שלא מוכנה להתנהג לפיהם מקומה לא אצלנו .
אני יכולה להבין שהם קובעים את סוג הבתים של התלמידים.או התלמידות .
הילד על מנת שאפשר לחנכו כיאות חיב לבוא מרקע דומה וגם חיצונית על כל ילדי בית -ספר להראות דומים .
ילדים שלא מתאימים לרוח בית ספר ורוח והבית שונה לגמרי מרוח בית -הספר .
ההורוים שלהם עושים להם עול . ויוצרים להם קונפליקט מיותר. ולכן טוב יעשה מנהל בית ספר .אם יעשה סינון .
ויקבע את מי הוא רוצה שילמדו בבית ספרו .
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2007 05:00 |
|
| |
למרות שהדיקטטורה החרדית מניפה את דגל שמירת הסטטוס הקוו, הרי שבמציאות היא אינה מסתפקת בשמירה על הקיים, אלא מתאפיינת בחתירה מתמדת לעבר השתלטות כוללת. ע''כ העמדה החרדית של השמירה על הקיים אינה אלא התיממות אם לא חוצפה.
הערותיך בדבר נאותות הפניית משאבי ציבור למימון סטרטאפים שיעים, ראויות לדיון נפרד, אך אין בהם לשלול את עצם קיומן של מדרסות קיצוניות.
הערותיך המסכמות משקפות את דעתך הפרטית במקרה גם את דעתי, ואין בה להצדיק את כפייתה על אחרים יהיו אלו רפורמים או בריסקערס
יש לי ביקורת חריפה עד מאוד על תלמודי התורה החרדים, שבמבט ראשוני חשודים על הפרות חמורות של זכויות האדם הבסיסיות של תלמידיהם, אך עוצמתה של ביקורת זו מספיקה לגיבוש העדפות אישיות באשר לחינוך ילדי ואין בה בכדי להצדיק את שריפת הקמפוס של ת''ת המסורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2007 08:04 |
|
| |
לכל בית ספר זכות לקביעת קריטריונים משלו שתואמים את השקפת עולמו .
1]רמה לימודית שתואמת את רמת בית הספר . אם ילד חלש יותר .ישנה האופציה.
או לשים אותו בכיתה או הקבצה חלשה יותר .אם יש בבית הספר כזאת מגמה .
2]לבוש תואם הינו אם בבית הספר החליטו על קוד לבוש מסוים . על הבית להיות בעל אותו קוד לבוש .
3]השקפת עולם .
4]ההנהגות מסוימות שגם בבית הספר וגם בבית מקפידים על זה .
מ.זוהר כתב:
ישנה בעיה נוספת כיום – אפילו אנשים ליברלים מאד רוצים שבניהם יקבלו חינוך חרדי למהדרין. כמובן שהם יבוא בטענות על נקודות רבות, אבל עדיין הם מתעקשים לשלוח את בניהם למוסדות שנמצאים בסולם הפנאטיות קיצונית ימינה מהם. הם גורמים בכך נזק לעצמם, ובעצם הם מטילים סנקציות על עצמם.
במקום לשלוח למוסד ליברלי ובכך גם להרים את קרנו של המוסד ע"י שיווצר לו ביקוש, הם יוצרים עוד יותר ביקוש למוסדות שלא לגמרי ע"פ רוחם – וכך תופח לו כדור השלג.
נכון ואתה צודק הורים הללו גורמים קונפליקט מיותר לילד .
|
|
|
|
|