|
|
| נשלח ב-28/11/2007 18:49 |
|
| |
בס"ד
כנראה שעלי להסביר קצת יותר עמוק שיבינו אז ככה זיווג ראשון בידי שמים זיווג שני ע"פ מעשיו ונקבע לאדם תחנות בחיים כלומר רצפי זמן מחייו של האדם נקבעו כמו סרט שמונח עכשיו נשאלת השאלה על זכות הבחירה התשובה היא שבכול תחנה הוא נסיון שלנו כמו כול רגע בחיים שבו האדם הוא הבוחר אותם נסיונות הם התבלין לחיינו ולכול אחד השם גזר לו דוד המלך למשל הפסיד זיווגו שהבטח לאוריה החיתי אחת מבת ישראל ואוריה קיבל את שלו(דוד) "שמעון הגיבור" למשל אמר שישרה היא בעיניו לכן נענש וניקרו את עיניו ע"פ שהמדרש אומר שזאת זיווגו שלו אז למה נענש? הזהר למשל אומר שזיווגו מתרחק ממנו שפוגם בברית קודש רחמנא לצלן ,השם קבע לנו הכול מראש אבל אנחנו תמיד יכולים לקלקל ולתקן ע"פ שיש דברים שתיקונם מסתיים רק בעולם האמת כך מסביר הרב דסלר (מכתב מאליהו) בכול אופן זכות הבחירה קיים (שזה צדיק או רשע) לפי הדיוק הזה שרק אותו הדבר של צדיק או רשע הוא בידי האדם ושאר הדברים בידי שמים נבין מהדיוק שבעצם הכול נקבע לאיזה משפחה נוולד ואם ניהיה טיפשים או חכמים לא שולל תפילה שמשנה הכול תמיד אפשר להתפלל בכול אופן הכול נקבע רק הנסיון של צדיק או רשע בכול תחנה הוא נתון בידנו בכול אופן אני באמת חייב לחזור לישיבה היה נעים להתכתב ואשמח לתגובות ;)
תוקן על ידי - jacoob - 28/11/2007 18:51:48
תוקן על ידי - jacoob - 28/11/2007 18:52:29
תוקן על ידי - jacoob - 28/11/2007 19:48:47
|
|
| נשלח ב-29/11/2007 01:28 |
|
| |
צר לי שאינך יודע מהו גדר הבחירה של האדם. הקב"ה נתן לאדם אפשרות לבחור בכל פעולה שהוא עושה, האם לעשות, איך לעשות וכ' וכ'. בכלל זה ניתנה לאדם הבחירה האם להתחתן ועם מי, מתי להתחתן והיכן (כמובן שישנם שני צדדים למטבע). היכן להוולד ולמי, חכם או טיפש, גבוה או נמוך ושאר תכונות שנולדות עם האדם ובעצם הן האדם, אין זה מציאותי שאדם יבחר אותן טרם לידתו ואין זו סתירה לבחירה החופשית כי זה לא מעשה שלו. בזמן שאדם נכלל בהגדרת זיווג ראשון, הוא נמצא במצב שזיווגו מונח לפניו והוא רק צריך להושיט יד וליטול. אם בחר לא ליטול דהיינו שסרב או דחה את זיווגו, הוא נכנס לקטגוריית זיווג שני. שם הקב"ה נצרך להתאים לו ולזמן לו את זיווגו, הוא יזכה בכך ע"פ מעשיו וזכויותיו וכמובן אם יבחר שרוצה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2007 20:00 |
|
| |
בס"ד
גברבר ממאדים תנחת לארץ ותעמיק בפירוש הראשונים והאחרונים בנושא בכול אופן תודה לך על הבעת הדעת האישית
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2007 22:03 |
|
| |
ג'קוב,
קוראים לך יהודה לוי?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2007 22:12 |
|
| |
בס"ד
לא קוראים לי יעקב
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2007 15:51 |
|
| |
יעקב, קשוט עצמך תחילה. למד מעט על כח הבחירה שנתן לנו הקב"ה (ממליץ על הרמב"ם), אח"כ עיין בפירוש המאירי בריש מסכת סוטה ובדבריו הידועים לכל בחור בשידוכים בעניין זיווג א' וב'. ודוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2007 13:44 |
|
| |
בס"ד
ועוד שאלה האם האדם בוחר לעצמו את זיווגו ויש לו את זכות הבחירה או שכבר קובעים לו משמים מי תיהיה בת זוגתו ?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2007 17:35 |
|
| |
פשוט אני 1 ,ברוכה הבאה !!!
בקשר לשאלתך : 40 יום קודם יצירת הולד מכריזים בשמיים "בת פלוני לפלוני " .
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2007 22:33 |
|
| |
פשוט ומתוקה
כבר הסברתי לעיל שההכרזה של בת קול אינה מנוגדת לבחירה. זו נתינת אופציה מועדפת של זיווג המותאם טוב - הכרזה שבת פלוני (אפילו לא משהי מסוימת) מתאימה לפלוני ותו לא, אם לא ילך הזיווג הנ"ל הקב"ה יזווג זיוווג אחר כמו בזיווג שני וכבר הסברתי לעיל.
אם זה נקבע משמיים טרם לידת האדם אין לאדם בחירה (שהיא חלק אינטגרלי מקיום תומ"צ).
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2007 22:50 |
|
| |
אבל הזיווג משורש נשמתינו זה מה שקבעו לנו משמיים לפני שנולדנו..
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2007 23:07 |
|
| |
מניין לך שזיווג הוא משורש הנשמה?
מהו שורש הנשמה?
אם הזיווג נקבע, מדוע צריך להתאמץ בשבילו ואפשר להפסידו?
האם שורש נשמתו של האיש יכול להיות גם בשתי אחיות? התוספות הרי מדגישים שבת קול מכריזה רק על בת פלוני, אבל זו יכולה להיות כל אחת מבנותיו. מוכח שלאשה אין זיווג משורש נשמתה ומדוע שהאיש יהיה שונה? ואם שורש נשמת האדם יכולה להיות בכמה אחיות, אולי היא יכולה להיות בכל אחת ואחת בעולם?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/12/2007 13:19 |
|
| |
חמוד מאוד
|
|
|
|