בעד בשניהם. אגב...יש לי כבר שלוש שנים לרשיון- עוד חודש.
נשלח ב-26/11/2007 14:36
אני בהחלט יכול להבין את התנגדות ראשי הישיבות ובראשם הגרא"מ שך זצ"ל
כיון שחוץ מהעובדה שלימוד הנהיגה תופס את הראש ומוציא מה"שקיעוס" בלימוד, ישנו חשש מוצדק (אני מדבר על כלל עולם הישיבות, כלומר להוציא תיכוניסטים שרופים ואמריקאיים)
שבחור המחזיק ברשיון נהיגה יתפתה יותר לצאת לטיולים באמצע הזמן או לשכור רכבים ולהיגרר לחובות של אלפי שקלים סתם במקרה של תאונה, ואלו מעשים שבכל יום, לי אישית ישנם סיפורים למכביר על מיקרים שהכרתי מקרוב
לפיכך ההתנגדות ניתנת להבנה גם אם לא להסכמה...
נשלח ב-1/12/2007 20:58
מחזק אני את ידי המיישיב בעניין אמנם לי אין רישיון והייתי רוצה אבל הנסיון מראה שעדיף לשאת אשה ורק אחר כך לסוסתי ברכבי פרעה
נשלח ב-5/12/2007 13:44
יש לי רשיון ולא התפתיתי לטיולים מעין אלה מעולם וכמוני עוד עשרות בחורים.
נשלח ב-5/12/2007 15:04
אשריך, ירבו כמותך בעולם הישיבות (תרתי משמע)
אך לצערינו כל עוד ישנם לא מעט בחורים שטחיים בעולמינו נאלץ הציבור האיכותי לכוף את ראשו לגזירות כגון אלו...
נשלח ב-5/12/2007 19:21
אולי באופן כללי ראוי. אך אני חושב שבהנהגה פרטית אפשר לאשר.
נשלח ב-5/12/2007 20:43
המיישיב, הציבור האיכותי לא צריך לכוף ראשו מפני הגזירות,הוא מספיק נבון ואיכותי כדי לנהל את חייו בעצמו.
נשלח ב-7/12/2007 09:39
שמעתם פעם על המילה חינוך?
מי שמעוניין שבחורי הישיבה שלו לא יצאו יתפתו לצאת לטיולים או כל הסיבות שנאמרו פה.
בבקשה שיפעל לחינוכם של התלמידים שלו ולא יאסור עליהם איסורים מגבילים. זה לא חינוך.
מה שיצא בסוף (ואני לא בטוחה שזה לא כבר קיים) זה בחורים\ות שלא עושים כל מיני דברים כי הם מפחדים מהממסד או כי הם מפחדים ששמם הטוב ייהרס ולא כי הם חבר'ה טובים ומחונכים באמת בפנים.
זאת עצלנות והזנחה.
נשלח ב-9/12/2007 09:10
גרב יקרה (מי, לכל הרוחות, הולך עם גרב כחולה?)
אם החינוך היחיד שאת מכירה הוא חינוך בהסברה, הרי שאת מחנכת גרועה למדי, ואני מרחם על הילדים שלך. אם כשהילד שלך יהיה בן שלוש תנסי להסביר לו למה אסור להתקרב לתנור, תבקרי פעמים רבות (כנגד כל הילדים שלך, בלי עין הרע) בחדר מיון, חבל, זה כמה מאות שקלים לביקור סתם, תני אותם לצדקה במקום.
נשלח ב-9/12/2007 17:13
למדען יקר (למי, לעזאזל, יש בעיה עם גרב כחולה?)
א. איפה ראית שאני חושבת שהחינוך היחיד הוא בהסברה?
ב. תחסוך ממני את הרחמים שלך. תודה.
ג. כשהילד שלי יהיה בן שלוש בטח שאני אסביר לו שהתנור הוא מסוכן כי זה חם ולא נעים ולכן אני לא רוצה שהוא ייגע בו, מה אתה הולך לעשות? לכבול אותו בחבל למיטה כדי שלא יוכל להגיע לתנור?
ד. הדוגמא שלך היתה פשטנית מידי.
ה. טיפול בסימפטומים במקום לטפל בשורש המחלה. ואני לא אתן דוגמא עם הילד שלך... זה מידי עצוב.