בית פורומים שידוכי חרדים

אבחנה אישית להתאמת זוגיות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/11/2007 21:56 לינק ישיר 
אבחנה אישית להתאמת זוגיות

בס"ד

שלום לכולם,

אני חושב על התיאוריה הזאת כבר זמן מה ורצוני לשתף אתכן/ם בה ולשמוע חוות דעת.

ובכן, בדרך כלל כמו שאני רואה את רוב העולם אנו נוטים לבחון את בן זוגינו בפגישות בצורה הבאה..
נבדוק ע"פ רוב את מידת התאמתו להשקפותינו, במה הוא מאמין ובמה לא מה הוא אוהב לעשות בשעות הפנאי איך הוא מתיייחס לנושא זה ואיך הוא מתייחס לנושא אחר.

גם נבדוק את מידת השכלתו, וגם היא כעת נמוכה נרצה לדעת מה שאיפותיו, איך הוא מסתכל על החיים ועוד דברים שונים ומשונים שתכליתם לבדוק האם אנו חיים את חיינו בדרך שפחות או יותר דומה, וכך לפחות נראה לבודק יערב שהזוגיות תעלה יפה, כמובן בעזרתו של אלוקים אך מצידו זוהוי ההשתדלות הנדרשת..

כמו כן, ישנם בחורי ישיבות שרוצים בחורות עם השכלה אנטיליגנטית וכן השכלה שמביאה לפרנסה טובה, בדרך כלל מדברים על מחשבים, הנהל"ח...

לי נדמה שדבר אחד אנו מפספסים בכל הבדיקה הזאת, וזה האופי!
מה שבדקנו עד עכשיו היה האישיות ההשקפות, דברים שדרך אגב אפשר בדרך כלל לשנות ברבות הימים...
אך את האופי לא בדקנו! ולמה אני מתכוון...

לכל אדם יש את "הקצב הפנימי שלו" הקצב בו הוא חי אתץ חייו, יש האחד שהוא סוער ויש האחד שקט יש האחד חברמן מאוד ויש האחד אוהב את השקט שלו... יש האחד רגיש מאוד בבחינת "אנטיליגנציה רגשית" ויש האחד יותר קריר ותכליתי...

אנשים הם שונים, ודברים אלו שכהם נפגשים ולא מהצד הנכון יכולים לפי דעתי האישית להגיחע לידי פיצוץ ממשי.
מה שמוזר לי למשל כשבחורים אומרים אני רוצה בחורה שעבודת במחשבים או בהנהל"ח הם לא מבינים שחוץ מהמקצוע ישנה אישיות שעומדת מאחורי העבודה (אני כמובן מדבר על בחורות שבחרו את המקצוע כי הוא קורב לליבם, ולא מפני אילוצים שונים) וא"כ חוץ מזה הכסף הרב שההאישה תביא הבייתה מדליק אותם הם צריכים לבדוק האם האישיות גם נוחה להם..

למשל בשני העבודות שאני מדבר עליהם בדרך כלל האנשים שעובדים בהם הם מה שנקרא " אנשי המספרים" אלו אנשים מאוד תכליתיים הרגישות לא בולטת אצלם (ואני לא רוצה שיפלו עלי כל הבנות עכשיו, איני מתכוון שהם בחורות לא רגישות ורעות אלה סוג של אישיות, טוב אני מאמין שאני מדבר כאן אל אנשים חכמים שיבינו את דבריי לעומק) כל אופן זאת אישיות מסויימת ואדם צריך לבדוק אם זה מתאים לו.

לסיכום: חוץ מהשקפות יש את האופי שצריך לבדוק ולראות שאתם מתחברים באיזשהוא מקום אחרת.... (תמשיכו אתם.)

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/11/2007 22:13 לינק ישיר 

נראה לי שכשבוחנים את ההשקפות או כל דבר אחר מגלים תוך כדי שיחה את האופי.
תוך כדי שיחה אפשר לראות אם הבחור/ה שקטה, סוערת, חברמנית(חוץ מאנשים שבאמצע - לא חברותיים מדי, לא שקטים מדי,את אופיים קשה לגלות תוך כדי שיחה וזו בעיה, אבל נראה לי שאיתם כל אחד יכול להסתדר)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2007 22:41 לינק ישיר 

אכן כמו שאחת-מסמינר אמרה..  אופי ניתן לגלות תוך כדי שיחה וחיכוך.

אך השאלה המתבקשת היא, האם אפשר לגלות אופי עוד בשלבי הבירורים?!

הגזר של אליעזר..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/11/2007 23:05 לינק ישיר 
מה?

האופי זה הדבר הכי בולט בפגישה! זה בערך הדבר שהכי קשה לשנות או להסתיר. אני לא מבינה למה אתה מתכוון... הרי ממש אפשר לראות בפגישות אם האדם רגיש או קר, אכפתי או לא וכ"ו. כשמדברים על דברים אז חושפים בלי לדעת את הדברים האלה. בגלל זה אנחנו לדעתי פוסלים הרי בפגישות- הרי את ההתאמה ה"שכלית" כבר בדקו בבירורים..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/11/2007 23:39 לינק ישיר 

אסיק, זה כ"כ נכון!!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2007 00:13 לינק ישיר 

חשבתי שהתכוונת לזה...

http://www.tipul.net/modules.php?name=Research

אבל אני לא מבין אותך, אופי זה משהו שלוקח לגלות הרבה זמן, לפחות שנה.
אי אפשר להכיר באמת דרך שידוך ומפגשים, אפילו מיליון מפגשים. 
רק אחרי שחיים תקופה ארוכה מתחילים קצת להכיר את השני.  

אני עצמי תמיד נדהם לגלות איזה רושם מסויים אני עושה על אנשים,
כשאני בטוח שאני עשיתי את הרושם ההפוך...

תוקן על ידי חמש_דקות ב- 27/11/2007 0:19:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2007 02:12 לינק ישיר 

תגובה ראשונית:
חיכיתי שהנושא יעלה.
לא ידעתי להעלות אותו כמו שצריך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/11/2007 09:09 לינק ישיר 

אני כ"כ לא מסכימה!!! =0 אנשים לא יכולים לעשות הצגות על האופי שלהם זה לא נשלט לאורך זמן! זה איטנואטיבי, טוב אולי הבעייה היא שמספר פגישות מצומצם מגלה פחות אבל עדיין. אפשר לראות בבירור. אצל חלק זה בולט וחלק נסתר אבל זה יוצא החוצה כשמדברים על נושאים שונים  ורואים מה הוא חושב, מרגיש, זה מגלה על האופי המון. וגם סתם לבלות זמן יחד. מה שכן- אתם נראה לי מתכוונים לדברים שמגלים "אחרי החתונה" לא לאופי... וזה באמת דבר שאין מה לעשוץ נגדו כי אלו דברים שלכל אחד יש אינטרס להסתיר. כי זה דברים לא טובים בהכרח. בקשר לזה- צריך או לברר המון המון המון. וגם להתפלל פשוט.. זה קורה לכולם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/11/2007 09:46 לינק ישיר 

ברור שאופי/אישיות זה משהו שהוא מאוד חשוב בזוגיות ובחיים בכלל
וצריך לבדוק את זה לעומק, וגם אם רואים איזה תכונה בבן/ת זוג שמפריע צריך
לבדוק את אכן זה משהו שאת/ה יכולים לחיות עם זה,
אבל השקפה זה לא פחות חשוב, במידה ויש פערים בעניני השקפה,
אני מדברת על דברים מהותיים , זה יכול להביא לויכוחים

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/11/2007 13:20 לינק ישיר 

אנשים חכמים יודעים לקלוט אופי.
אנשים לא חכמים, מתלהבים מאדם שהם פגשו פגישה אחת ועושים טעות ומתחתנים איתו.

~~ "אני המנגינה שלכם..." ~~

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2007 14:49 לינק ישיר 

בס"ד

ובכן,

אני לא חושב שאפשר לראות את זה בפגישות, למעט אנשים שהאופי שלהם (ולא משנה לאיזה כיוון) הוא "באמצע" כמו שאמרה "אחת מסמינר".

הם יהיו מאוד נחמדים וגם יספרו על הרבה חברים שיש להם מצד שני הם יאמרו שהם הרבה פעמים אוהבים להיות לבד אבל בחתונות הם אוהבים מאוד מאוד לרקוד כשהמצלר ייגש אליהם הם ידברו איתו בקשט ובנימוס מאלף אך מהנהג מונית הם יבקשו את העודף עד הגרוש האחרון.

נו, מישהו הצליח כבר לזהות את האופי של האדם הנ"ל???

נ.ב. אני לא הצלחתי!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/11/2007 18:26 לינק ישיר 

לא הבנתי מה הבעייה? זה ממש לא סותר שיש הרבה חברים וגם אוהבים להיות לבד. ומה סותר לדבר בשקט ובמנימוס ולבקש את העודף עד השקל האחרון?? אני לא יודעת לא היית איתה- אתה היית. ואני מניחה שהיא טיפוס מסודר ומאורגן, מלאת חיים אבל לא סותר שהיא שקטה. אלו היו רק טיפה תיאורים אז.. נו זה מתאים?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/11/2007 02:45 לינק ישיר 

א"א ללמוד על האופי מדעות והנהגות בפגישה עצמה, מכך אפשר לדעת עובדות. אך אם הנפגשים ישכילו גם להעביר חוויות תו"כ הדגשת הרגשות, הצד השני יענה לגירוי ויגיב ג"כ ברגשות שונים, מכך אפשר ללמוד המון על האופי. רואים מתי הצד השני מתלהב, אדיש, מחייך, מבין, משתתף, מביע ואיך הוא מבטא זאת ובאיזו עוצמה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > אבחנה אישית להתאמת זוגיות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext