|
|
| נשלח ב-27/11/2007 13:53 |
|
| |
הבנתי, אני שותפה לגישתך בנושא..:)
גם ההתייחסות שלי להומופתיה מסוייגת מאוד.
מעבר לכך שההערה של ליטאי (אם לא נאמרה בצחוק) סתם מעידה על חוסר הבנה (אני בכוונה לא משתמשת במילה בורות ;)) של כל הנושא.
בוודאי שאנטיביוטיקה לא מקבילה לאקמול, ובוודאי שכדורים שלוקחים עקב הפרעה התנהגותית כלשהיא לא מקבילה לאקמול בשום מובן שהוא............
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2007 13:57 |
|
| |
צודקת. =) הוא התכוון ברצינות. והוא לא היחיד שחושב כך. וחבל. ובקשר לשיינא בלה- יהיה בסיידר... העיקר שזה יעזור ושהיא לא תהיה תלויה בזה אח"כ..
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2007 14:02 |
|
| |
יש אנשים שלא מתקדמים עם הזמן, הטכנולוגיה, והידע שנרכש.
אז לכל אלה- אם לא שמתם לב, מתגלים דברים חדשים בעולם ואתם יכולים להשתמש בהם על מנת לשפר את רמת חייכם, איכות החיים ותוחלתם.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2007 14:06 |
|
| |
די ליטאי ייעלב.=) אבל לא- האנשים האלו הם לאו דווקא לא מתקדמים או בורים. הם פשוט חושבים שהם יותר חכמים ומבינים טוב יותר מרופאים שלמדו 7 שנים רק את זה. טוב מיילא. אבל חבל על הילדים. באמת צריך להזהר עם זה. זה ממש משחק מסוכן. בכל אופן. מזלה של שיינא בלה שההורים שלה- וגם היא עצמה- לא מצוממצמים כמו רוב החברה- לא מתעלמים מהבעייה ושולחים אותה לפסיכולוג ומוכנים שתיקח טיפול תרופתי בלי לחשוש מ"בעיות בשידוכים" ודברים כאלה. באמת ברוך השם.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2007 14:11 |
|
| |
ולהיות מודעים לבעיה, בלי לראות אותה כמשהו שצריך להסתיר ולהתעלם ממנו, זה כבר חצי פתרון. ועל זה כבר מגיע ח"ח
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2007 15:10 |
|
| |
בס"ד
תסלחו לי על ההתבטאות שלי אבל אני מרגיש שזה מה שאני צריך לעשות.
מה לעזאזל הקטע שלכם עם ה- "לא אמיתי", למה תמיד על כל סיפור שנראה סיפור מרתק או סיפור שקשה להאמין שמישהו ישתף אותנו, ישר לא אמיתי לא אמין שקר.
מה יש לכם לעזאזל!!!
חמעשה גם את הסיפור שהיה אצל יוסי סיאס לפני כחודש שפירסמתי בחדרי חרדים, ישר תגובות לא אמין שיקרי מצוץ מהאצבע!!!
מה יש לכם?
עכשיו בואו נניח לרגע שזה לא סיפור אמיתי, מה איכפת לכם לאתגר את המוח שלכם "אינטיליגנטית" ולענות תשובה, הרי גם אם הספיור הזה ספציפית לא נכון הרי וודאי שקיים כזה סיפור אי שם אצל מישהי ואלי היא "האמיתית קוראת את הסיפור ומקבלת חיזוקים ותשובות שהיא בתור אחת שהסיפור שלה אמיתי לא מעיזה לכתוב על זה גם בשמות בדויים.
ועכשיו נניח לרגע, ורק לרגע שהסיפור הזה אמיתי! מה אתם חושבים שהבחורה מרגישה (ואני לא מדבר מהחלק הזה שהיא תשנא את הפורום וכ"ו) היא נכנסת לפורום מספרת את כל מה שעל ליבה והתשובה שהיא מקבלת זה "תפסיקי לבלבל לנו את השכל" אך אני מנסה לחוות את העגמת נפש שהיא מרגישה ומתחיל ללחוץ לי בחזה, אז אני אפסיק.
תעשו לי טובה תסבירו לי לאט מה לעזאזל איכפת לכם אם הסיפור אמיתי או לא כל עוד שאתם לא הולכים לעשות עסקים עם האדם הזה???
ועכשיו לנושא, אומר לך בקצרה אל תתחתני כרגע זה ממש לא טוב כמו שאת מבינה את בבעיה ואת אומרת שהטיפול עוזר אז למה למהר תפתרי את הבעיה שלך לבד תצאי מזה לדרך חדשה וכשתגיעי אליו תהיה הכי מושלמת וטובה שיכולה להיות.
מאחל לך בצלחה.
נ.ב. אם יש לכם כוונה לפתוח את הנושא שכתבתי בתחילת ההודעה שלי, אנא עשו טובה פיתחו אשכול מיוחד לנושא הזה אשמח לדון בזה כמה שאוכל בבקשה אל תהרסו לבחורה פותחת האשכול את שאלתה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2007 15:30 |
|
| |
אני מאוד מסופק אם יעזור טיפול אצל פסיכיאטר וכדומה. עדיף פשוט לחכות ולחשוב עם עצמך מה את רוצה לתקן או להשיג וליישם את זה לאט לאט. בלי למהר, בעקביות, במתינות, בישוב הדעת.
את לא משוגעת, אז ככה שאת לא צריכה פסיכיאטר ודברים כאלה. זה לא יעזור לך, זה מקסימום יפרנס את הפסיכיאטר ולך לא יצא מזה כלום.
ואם תשאלי ותאמרי הרי רוב המטופלים אצל פסיכיאטרים אינם משוגעים, וא"כ למה הם פונים אליהם? התשובה היא: אין הכי נמי שהם לא היו צריכים לפנות אליהם, כי כאמור זה לא עוזר, זה רק מפרנס את המטפל.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2007 15:42 |
|
| |
שיינא,
תצאי לעולם השידוכים כבחורה "רגילה",
וכשבעז"ה תפגשי בחור שמוצא חן בעיניך,תספרי לו,לאט לאט,האינטואיציה שלך תנחה אותך.
אם הבחור ידחה אותך בגלל זה,סימן שמלכתחילה הוא לא היה שווה את זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2007 18:27 |
|
| |
גוד אסיק- תודה על התמיכה, באמת הופתעתי שלא האמינו לי, אבל אני מבינה את האנשים,
ומסכימה איתך שזה נחמד לאתגר את הראש...
דבר שני, הרי כשאני חושבת על זה כשאני מטופלת בתרופה, וגם כשאגמור טיפול הרי אני אותו הבנאדם, כלומר התופעה ה'פסיכיאטרית' שהייתה לי נעלמת עם קבלת התרופה ובעז"ה תשאר כך
לכן אני תוהה האם להתחיל לצאת תוך כדי לקיחת התרופה או לחכות לסוף (שגם בסוף צריך לבדוק את האפקט של הטיפול) ואז אהיה מבוגרת יותר בגילי.... (וזה לא שאני כזו לחוצה להתחתן)
לכל המעוננינים אין לתרופה שלי שום תופעת לוואי ישתבח שמו, כי זו תרופה קלה מאוד,
וסוג מיוחד שתופעות הלוואי בו ממש נדירות.
פולסא- אני שמחה שאתה לא מבין בזה, וגם שלא תצטרך להבין בזה, אבל התופעה שיש לי כמה שאני באת רוצה שתחלוף ומנסה 'להתגבר' עליה... זה יותר חזק ממני, ותאמין לי שמשך שנים אני עוקבת אחרי עצמי ורואה שזה לא בידי, ולכן פניתי לטיפול
נכון, אני לא משוגעת, אבל יש לי בעיה ואני רוצה לפתור אותה!! וזו הדרך שמצאתי לנכון ללכת בה, ואני לא מתחרטת לשניה...
תודה לשאר המגיבים!!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2007 20:10 |
|
| |
ברור שיש כדורים שראוי לקחת. אבל ראוי לשקול חלופות אחרות במקום ישר לרוץ ולקחת כדורים. וכדורים להרגיע עצבים הם לא כדורים "תמימים"..
|
|
| נשלח ב-28/11/2007 01:08 |
|
| |
לדעתי תצאי עכשיו לשידוכים את לא יכולה לדעת כמה זמן יקח עד שלא תזדקקי להם ואת לא צריכה להתיחס לזה בתור דבר גרוע. כיום רוב הפסיכיאטרים מתיחסים לרוב הבעיות שמצריכות טיפול תרופתי כבעיה פזיולוגית "חוסר איזון במוח" וזה לא שונה מאדם שלוקח כדור להורדת לחץ דם שיש לו חוסר איזון אחר כמובן שתצאי לשידוכים רק אם את כבר מאוזנת מבחינת הטיפול התרופתי כי לפעמים זה לוקח זמן
יכול להיות שטיפול פסיכולוגי קצר בשיטות מתקדמות כמו שיטה קוגנטיבית התנהגותית יוכל לסייע לך מאד (אפילו להיפרד מהכדורים)
אם את יוצאת לשידוכים אל תספרי מיד אלה אחרי שיש קשר כלשהו (אני מבין שזה יותר קשה במגזר החסידי) בכל מקרה מקווה שעזרתי. ומאמין ומאחל שבקרוב תמצאי את זווגך האמיתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2007 23:05 |
|
| |
לשינא בילא כל הכבוד על האומץ וההחלטה לקחת את עצמך לידדים וללכת לטיפול לעניות דעתי אין שום בעיה להתחיל שידוכים תוך כדי, וגם לא צריך לספר כי זה לא מחלת נפש, זה כמו שמי שלוקח וואבן לא חייב לספר, ותמיד קיימת האופציה לשאול איזה שהוא רב. בהצלחה!
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2007 23:14 |
|
| |
טוב, אז אתמול רשמית התקשרה שדכנית עם הצעה,
וממש לחצה שנקדם עניינים...
אין לי מושג מה לומר, איך להגיב,
שהרי זה נשמע מוזר לומר לשדכנית שאני בגילי ה'מופלג' לא שומעת הצעות,
נראה לי שאומר שאני בנתיים רק שומעת הצעות ועדיין לא נפגשת...
אמאלההההה
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2007 01:37 |
|
| |
איני יודע מה ליעץ בעניין, מעניין שכולם כאן לפתע מבינים בפסיכיאטריה... זו דילמה שאף אדם לא יכול להחליט בה לאחר וליעץ ובפרט כאשר היועץ לא יודע ומכיר את הנושא לפרטי פרטים. עכ"פ אני מאחל לשינא שתזכה לס"ד בכל החלטה שהיא! אגב, אם אינך מעוניינת לשמוע שידוכים כרגע ואינך רוצה שידעו על כך, פשוט תשקרי. תגידי שלא נראה לך השידוך, כבר הציעו לך אותו, את עסוקה בשידוך אחר כרגע או כל רעיון יצירתי אחר... בהצלחה!
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2007 01:39 |
|
| |
מה אתה יודע אולי כולנו פה פסיכיטארים?
|
|
|
|