| נשלח ב-29/11/2007 11:24 |
|
| |
כ"ט בנובמבר/מקור הזכות - אוהד קמין
הנה מאמרון מאת אוהד קמין:
קהילות יהודיות בארה"ב ורבים במדינת ישראל מציינים היום באירועים חגיגיים ששים שנה להחלטה שנתקבלה באו"ם בעקבות הצבעת אומות העולם לתכנית החלוקה במזרח התיכון, שעבור רבים סימנה את הקמת מדינת ישראל.
אך בעצם העובדה שהתאריך שנקבע בתודעה הוא "כ"ט בנובמבר", שילוב בלתי מקובל של ציון זמן עברי ולועזי יחדיו, יש משום ציון ה"קוץ" שבאליית ההחלטה: שלמעשה, נמצאת הנהגת ישראל מאז ועד היום שבויה בכבליו המסוכנים של מוסד האו"ם, אשר שילב בין תפיסת זכות מוסרית ללא מוסרית, בין זכותם ההגיונית של מתיישבים יהודים לארץ ישראל לבין זכות המוענקת על פי תוצאותיו של משאל בינלאומי.
במובן זה מסמל עד היום מוסד זה את תפיסת הישראלים, אשר רואה את הזכות למדינתם כמהות שהוענקה להם בחסד על ידי הסכמת אומות העולם.
כי הרעיון שזכות קנין על מקום תלויה בהסכמת רוב הוא אחד ממאפייניה הקלוקלים של החשיבה הישראלית מאז קום המדינה. את הרעיון זה, שעדיין פוגע קשות בזכויות המתיישבים בארץ ישראל - מה שהגיע לשיאו בגירוש גוש קטיף - ראוי לשרש מאיתנו.
ע"כ המאמר של קמין
גם אם מצדדים בפשרות בשטח, ראוי שלא לטשטש את עיקרון מקור הזכות. מצד שני אנו מוצאים בספרות חז"ל אזהרה שלא ימרדו באומות ויעלו בחומה זאת אומרת שהזכות היהודית על ארץ ישראל מותנית באי פגיעה באומות אחרות (שמיוצגות על ידי האו"ם).
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2007 12:13 |
|
| |
הסכמת האומות הורידה את המניעה של עליה בחומה, אבל היא לא מקור הזכות.
|
|
| נשלח ב-29/11/2007 12:19 |
|
| |
גם אתה בעל?- גם אתה אימצת את התזה שהמציאו יהודים, שהיה נח להם בגלות היפה?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2007 12:28 |
|
| |
אני, חלילה. היכן אמרתי זאת?
|
| נשלח ב-29/11/2007 12:46 |
|
| |
ירוחם שומע מה שהוא רוצה לשמוע, זה לא דבר חדש.
אגב, מה עונים בסאטמער על הטענה הזו? עונים שם בכלל?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2007 12:58 |
|
| |
בעל
הסכמת האומות הורידה את המניעה של עליה בחומה, אבל היא לא מקור הזכות.
איך אפשר להוריד את המניעה של משהו שלא קיים ולא היה קיים אלא המצאה כאמור,
לומד -תלמד, כשמשתמשים במילה מניעה, סימן שיש מניעה של איסור.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2007 13:20 |
|
| |
.
ופוסקים הלכה מאגדתות? מאימתי האיסור לעלות בחומה התקבל להלכה מחוץ לשומרי הגחלת של ויואל משה?
שאם באגדתות מדובר, אני מעדיף את דברי מוכר הדגים בטבריה לרבי זירא - שקבע כי לו עלו גולי בבל בחומה, לא היה חרב הבית (שה"ש רבא).
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2007 13:42 |
|
| |
לומד,
עד שאתה בא לשאול מה עונים סאטמער, כלך לך אצל הרב מבריסק שאמר: " גם אם היה ראש ממשלה החפץ חיים זי"ע, אסור עלינו לקבל מדינה יהודית טרם בוא משיח צדקנו" ("החומה", עלון, קובץ מאמרים לחיזוק הדת, כרך מה קונטרס יא, מנחם אב תש"ס, ע' 4)
ויש לציין שאני מתפעלת לא רק מהאמונה התמימה המוצגת בכתבה, אלא גם מתמימותם של החברים כאן, כאילו הזכות לקניין הוא אוטומטי - ייחודו של עם ישראל אינו דבר אימננטי הקיים במהות עם ישראל, אלא, הוא בשמירת התורה - איך אפשר להתייחס אובייקטיבית וברצינות לזכות למקור זכות הקניין כל עוד ישנו עם שבשם אותה זכות תובע את הארץ? אברהם אבינו לא היה האבא של ישמעאל?
|
| נשלח ב-29/11/2007 14:15 |
|
| |
.
אברהם אבינו היה אבא של ישמעאל - כמו גם של עוד כמה בנים אחרים ששולחו ונושלו - במפורש - מהירושה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2007 14:22 |
|
| |
ריב ייחודו של עם ישראל אינו דבר אימננטי הקיים במהות עם ישראל, אלא, הוא בשמירת התורה
זו טעות דמגוגית. ארץ ישראל ניתנה לבני יעקב ישראל בהבטחה כפולה בלי שום תנאים מוקדמים!!!!
כל ההתנאיות שהיו בהמשך היו תנאים לא תקפים,
הרמב,ם בהלכות קידוש החודש זקוק לרענון בסיפריתך.
אני אגב בטוח שכל אלו שאת חושבת וסבורה, שהם הם שומרי התורה- הם לא!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2007 14:52 |
|
| |
יופי מואדיב, התירוץ שלך הוא טיעון מופלא מול המציאות - יש לך את התנ"ך, ולהם את הקוראן, הם יאמרו לך שאצליהם מפורש אחרת. העיקר שאי אפשר להכחיש שישמעאל היה בנו של אברהם, ועד כמה שזכור לי היה זה אברהם שביקש מה' שיברך את ישמעאל.
זה גם מעניין איך יצחק לא מימש את זכות הקניין על הבארות שנחפרו בידי אביו, הוא היה סתם פחדן, ומוג לב, שהעדיף לברוח שלוש פעמים כדי למצוא לו מקום שבו יוכל לחפור באר ובלבד שלא להתקוטט עליה. רק להזכירך כי על מעשה זה זכה לברכה מה' -
ירוחם, אולי תגלה מי הם אלו שאני חושבת שהם שומרי התורה?
|
| נשלח ב-29/11/2007 15:03 |
|
| |
אגב מואדיב, האגדתא מבוססת על אזהרת משה רבנו "אל תעלו כי אין ה' בקרבכם ולא תנגפו לפני אויביכם" (במדבר פרק יד פסוק מב) למרות זאת הם עלו ונגפו
|
| נשלח ב-29/11/2007 15:09 |
|
| |
ירוחם,
ראה מסכת שבת דף נה, ע"א : 'מאמתי תמה זכות אבות' - כבר מימי בית ראשון אין ישראל יכולים להסתמך על זכות אבות שכבר תמה, ומכאן ואילך תלוי הדבר בהם עצמם, בהתנהגותם ובמעשיהם.
|
| נשלח ב-29/11/2007 15:37 |
|
| |
.
ריב, אל באפך.
במקרה, אני מכיר מעט את הקוראן. בקוראן מזכיר אללה כי נתן את ארץ ישראל ליהודים. לא כתוב שם שישמעאל היה יורשו של אברהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2007 15:39 |
|
| |
הבאתי את הדברים רק כמשל, אין לי כל עניין במה שכתוב בקוראן.
|
|