בית פורומים עצור כאן חושבים

הקב"ה ראשון או אחרון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/12/2007 21:05 לינק ישיר 

זוהר

אין לי אלא לחזור על טענתי במושגים החדשים שהכנסת לדיון - כשם שהקב"ה אינו מהות העולם אלא פיסגת העולם, כך אפשר, כלומר אני נאלץ לומר שהוא אכן מותחם - אבל אין זה תחום של חיסרון אלא של ייתרון - תחומו הוא רק איפה שיש יתרונות.

במעגלהיוצר

לדעתי אסור לאדם לפעול למען ראייה עתידית, באם אכן זו נאמרה לו מהאלוקים, מכיוון שזהו חוסר ביטחון בדבר ה'.

אא"כ נאמר לו בנבואה לפעול למען הראייה העתידית הנ"ל. כמובן שלא תמיד יש צורך בנבואה. נניח שנאמר לאדם בנבואה שהוא יצליח במלחמה - ודאי שהוא צריך להלחם - הרי לא נאמר לו שהוא יצליח בלי מלחמה - אבל המלחמה לא תהיה כדי לקיים את הנאמר לו, אלא כדי לשמור על עצמו ולא כדי לנצח - ואז הוא בלי ספק יצליח. אמנם יש לדון במקרי ביניים כגון שנאמר לו שהוא ינצח את אויביו ולא נאמר לו שינצח במלחמה - האם י"ל שיקרה לו נס? אבל נראה לי פשוט שבכגון דא אין סומכים על הנס, אלא נוהגים ע"פ הטבע וע"פ התורה - ואם אכן הנבואה היתה אמיתית - זה יצליח. וכל מה שאמרתי שאסור זה בהשתדלות מיוחדת ויוצאת דופן שנובעת רק מהעובדה שאתה יודע שזה יקרה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2007 00:24 לינק ישיר 

מיכה,

<כלומר אני נאלץ לומר שהוא אכן מותחם - אבל אין זה תחום של חיסרון אלא של ייתרון - תחומו הוא רק איפה שיש יתרונות.>

משפט זה שלך דרוש ביאור רב.
אם הוא מותחם הוא מוגבל.
מהו 'יתרון' ומהו 'חיסרון' בעולם/חלל/מציאות שכולו טוב? עיין בהודעתי הקודמת שבה ניסיתי להסביר שבהסתכלות מהלא מוגבל למוגבל, לא חשים את ההגבלות אלא רק רואים אותן. ממילא לגביו החסרון שלגבינו הוא חסרון לגביו הוא לא חסרון (אפש"ל שאף אינו יתרון אלא מציאות בלתי מדידה).

מה שרע בעיניך, לא בהכרח רע בעיניו. לא שהקב"ה הוא גם רע, הרי הוא טוב ודרך הטוב להיטיב, אך מניין לך לומר שהרע בעולמינו המוגבל אינו לגביו יתרון.

ושוב נחזור לשאלתך בריש האשכול. גם לשיטתך שהוא מותחם (נניח שתתמודד ותצליח להגדיר שאין זו הגבלה), הרי התיחום הוא לא באותו יחס תיחום של עולמינו, ודאי שעולמינו יותר תחום ומוגבל ובפרט ע"י עיתים וזמנים. בעולמו הרי אין שליטה של זמן, א"כ כל הראשוניות והאחרוניות היא אך לגבינו וכמשל.

מצודות דוד על ישעיה פרק מד פסוק ו
(ו) אני ראשון - ר"ל קודם בריאת העולם. ואני אחרון - לאחר שתכלה העולם:

הכל רק ביחס לעולם לא ביחס אליו.

מ. זוהר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2007 19:55 לינק ישיר 

שים לב - אתה שואל:" מהו יתרון ומהו חיסרון בעולם/חלל/מציאות שכולו טוב?" הרי אתה עצמך מודה שזהו עולם שכולו טוב - בכך אתה תוחם אותו לתחום העולם הטוב מתוך כלל העולם.

אתה אומר שלא חשים את המגבלות אלא רק רואים אותם - בודאי שחשים אותם אבל חשים אותם רק מצד היתרונות שלהם - וגם לא רואים אותם כחסרונות - אלא מבינים שהם חסרונות בעולם המוגבל.

אינני מבין ממש מה אתה מתכוון "אך מניין לך לומר שהרע בעולמינו המוגבל אינו לגביו יתרון". ודאי שהרע הוא ייתרון אבל רק לגביו, ואליבא דאמת אנושית זה חיסרון. אם אינך מודה בזה אי אפשר שיהיו רשעים בעולם ואי אפשר בכלל להתייחס למשהו כ"רע".

בודאי שהעולם שלנו יותר תחום והכל משל, ועל זה כבר השבתי לך בתחילת האשכול

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2007 20:11 לינק ישיר 

מיכה,

ריביתי סלשים וכתבתי עולם/חלל/מציאות דווקא כי אינני יכול להגדיר במילים את האין סוף. לא אמרתי שמקומו של הקב"ה תחום, לעניינינו אני כותב במושגים שאנו יכולים לתפוש בהם. אבל מחוסר הבנה ותפישה מוגבלת אני עדיין לא מסיק שהקב"ה הוא יותר אחרון מראשון.

הגבלה של יתרון היא גם הגבלה, אי יכולת לחוש בחסרנות זו שוב הגבלה. לכן פשוט לי לומר שמשם אין שום הגבלה והחסרנות והיתרנות הם רק לגבינו, לגביו הכל יתרון והכל חסרון והכל לא יתרון ולא חיסרון - זו מציאות/פלנטה/מצב שונה שבו אין יתרונות וחסרונות - מצב סטטי.

מ. זוהר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2007 20:19 לינק ישיר 

אתה טוען שלגביו הכל ייתרון והכל חיסרון - אני חוזר ואומר שפשוט לא - לגביו הכל ייתרון. אחרת אין שום משמעות לקיומו - גם אין שום משמעות לקדושתו וכד'. אתה אומר שהקב"ה=העולם כולו. לפ"ז אתה צריך פשוט לשנות את העברית, ולכתוב במילון עצכח הקב"ה=העולם כולו.

אני לעומת זאת טוען שהקב"ה הוא פיסגת העולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2007 20:31 לינק ישיר 

מיכה,

אנו כבר די ממצים את הנושא, אך אנסה שוב פעם נוספת להבהיר דברי. אך סביר שנישאר חלוקים.

הקב"ה הוא יתרון, ודאי, מה הוא חיסרון? נכון, רק לדעתינו הוא יתרון אבל לגביו המושגים של יתרונות וחסרנות לא שולטים. כל יתרון הוא יחסי, כנגד יתרון ישנו חיסרון. אם הקב"ה הוא רק יתרון ויתרונו לא מתייחס לחיסרון כלשהו כי הוא אינו בר חיסרון, לגבי מה הוא יתרון. לכן אני סבור שלומר שהקב"ה הוא רק יתרון ולא בדרך משל, זו הגבלת הקב"ה.

כאשר ציטטתי את הפסוק "מלא כל הארץ כבודו" קודם לכן, כתבת שודאי שהוא לא מהות העולם, א"כ איך הוא ממלא את הארץ, האם הוא ממלא אותו עצמו? התשובה היא כן, רק הפסוק ממחיז לנו את הבילתי נראה.
העולם נראה הקב"ה לא. כאשר נכתב שהקב"ה מלא כל הארץ, זו בעצם הגשמה של הקב"ה לרמת קיבולינו ויכולת ראייתינו, שנוכל להבין מעט מזעיר בגדלותו ל הקב"ה ביחס לדבר הגשמי/מוחשי הגדול ביותר שאנו מכירים - עולם.

מ. זוהר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2007 20:43 לינק ישיר 

אכן נשארנו חלוקים.

לשיטתך:
הקב"ה=העולם כולו.
לשיטתי:
הקב"ה=פיסגת העולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/12/2007 21:05 לינק ישיר 

אני חושב שמחלוקתינו היא הרב יותר עמוקה ולארק טאוטולוגית.

לשיטתך - ישנו תחום כלשהו גם לקב"ה, אך מכיוון שההתחמה אינה אבסולוטית (אלא מצב ביניים אבסטרקטי) היא איננה הגבלה. הקב"ה הוא הפסגה ורק הפסגה.

לשיטתי - אין אצל הקב"ה הגבלה/התחמה כלל. לכן כל המושגים שאצלינו מהווים הגבלה ומדד יחסי לגביו הם מציאות שווה. במקום ללא גשם אין אפשרות ליחסיות בין דברים גשמיים ותכונות ארציות.

מ. זוהר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2008 21:40 לינק ישיר 

אילולא היה הקב"ה אחרון, לא היה מושג כזה תפילת שוא.

זו ממש הוכחה ניצחת, כי אם לא היה זה "פחיתות" עבור הקב"ה להיות ראשון, לא היתה סיבה שהוא לא ישנה את העבר. אין זאת, שהעבר בשבילו אינו קיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2008 21:52 לינק ישיר 

הקב"ה הוא לא ראשון ולא אחרון, הוא לא הפסגה ולא התהום, הוא הכל והוא בכל.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2008 07:14 לינק ישיר 

ירוחם

מיכה

אני עובר על השכול ואנני מבין צה המניע לפתיחת האשכול , ומה אתה רוצה להביע בזה.

אחרי ככלות הכל != אחרון.
אחרי ככלות הכל = גם אחרי הבריאה הוא לבדו ימלוך נורא כירוחם.

כלומר אין בו שינוי בין מלפני הבריאה ללאחר הבריאה כמו שלפני הביראה היה הוא לבדו כך אחרי הבריאה הוא לבדו.

אתה הוא עד שלא נברא העולם ואתה הוא לאחר שנברא העולם ללא שינוי.

הביטוי ראשון ואחרון בא לומר דבר פשוט שמאיפה שלא תסתכל על הבריאה בין מתחילתה ובין מסופה ,הקב"ה הוא הכל.

מיכה יש הרבה מה ללמוד לפני שמעלים נושא קשה כ"כ לדיון.
האלוקים הוא לא צעצוע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2008 21:42 לינק ישיר 

דורש אמת

אתה אכן לא יודע מה המניע לפתיחת האשכול. אחד ויחיד הוא בוחן לבבות ויודע כל.

אתה בודאי מכיר את המדרש של ר"ע על שני כיסאות אחד לקב"ה ואחד לדוד. אמנם את ר"ע שילחו, אבל מה רע להיות ר"ע?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2008 21:43 לינק ישיר 

ירוחם

הקב"ה אינו הכל, הוא רק אדון הכל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2008 21:43 לינק ישיר 

אם אתם לא רוצים, אני מוכן לא להמשיך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2008 07:51 לינק ישיר 

מיכה

הקב"ה הוא הכל.

אין העולם מקמו אלא הוא מקומו של עולם.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הקב"ה ראשון או אחרון
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.