| נשלח ב-2/12/2007 19:40 |
|
| |
ישיבה תיכונית חרדית - מאורות
הישיבה הזו פירסמה השבוע מודעה בעיתון בקהילה באורך מלא + תמונות.
כמובן שיש לברך על כל פתיחת ישיבה כזו, וגם על חוסר הבושה והראש המורם.
האם יש למאן דהוא פרטים נוספים על הישיבה, דרכה, מייסדיה, ראשיה, והחתך של אוכלוסיית תלמידיה?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2007 19:44 |
|
| |
באיזה עמוד בעתון?
איך לא ראיתי?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2007 20:21 |
|
| |
שומו שמים וזעקי ארץ! גיוועלד, היו לא תהיה כזו חרפה בעם ישראל!
ידוע מקדמא דנא חרם הקדמונים שלא ילמדו שפות ולימוד טומאת ז' העממים בערבוביא עם לימוד תורותינו הקדושה.
לאור פרצה נוראה זו והמשך רדיפת הדת ע"י פורקי עול מבית ומחוץ, יתאספו המוני בית ישראל אברכי כוללים ובחורי ישיבות (וכמאמרם ז"ל "אין לך בן חורין אלא מי שעוסק בתורה") מחר בלבוש שקים ואפר על הראש. נזעק ונפגין מול אותם אנשי בליעל פורצי גדר, עד שתוסר גזירה נוראה זו.
פרטים יבואו...

תוקן על ידי חיים9999 ב- 02/12/2007 20:34:04
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2007 22:01 |
|
| |
אני ראיתי בשבוע שעבר את הפרסום בעיתון "משפחה", וגם אני התפעלתי מהתעוזה של העיתון לפרסם מודעה כזו. נדמה לי גם שבשונה ממודעות אחרות שפורסמו בעבר אודות מסגרות עם לימודים מקצועיים או בגרות, שנכתבו בצורה מעורפלת ורמזו לכך שקהל היעד איננו תלמידים רגילים, הישיבה הזו מפרסמת את עצמה כיוקרתית שהלימודים בה יהיו כמיטב המסורת והלמדנות של הישיבות הליטאיות ובנוסף הכנה לבגרות. מעניין מאוד מי עומד מאחורי היוזמה ומה תהיה מידת ההיענות למודעה.
בהזדמנות זו, ברצוני לציין נקודה בעייתית בנוגע לישיבות התיכוניות החרדיות, שלא עמדתי בדיוק על סיבותיה. כפי שהבנתי, שכר הלימוד בישיבות אלו [הישוב, מערבא, נהורא, נהרדעא] גבוה בהרבה מהשכר הנדרש מהורים לבחורים בישיבות קטנות רגילות, כמדומני שהוא עשוי להגיע ללמעלה מ-500 דולר לחודש לעומת כ-180 דולר בישיבה קטנה רגילה. במצב זה רק הורים ממעמד כלכלי גבוה יכולים להרשות לעצמם לשלוח למוסדות אלו, לעומת משפחות בעלות הכנסה נמוכה לנפש [משפחות ברוכות ילדים] שגם אם ירצו לשלוח את ילדיהם למוסדות אלו לא יוכלו לעשות זאת. יתכן אמנם שהוראת לימודי חול ברמה גבוהה מצריכה משאבים גדולים יותר, אבל עדיין הפער נראה לי גבוה מדי. יתכן שהנתונים הללו אינם מדויקים לגמרי, אשמח אם ידוע למישהו מידע בעניין.
זהו כמובן גם מקום לדיון בין המשתתפים אודות הישיבות התיכוניות החרדיות, אני מניח שישנם רבים שמעוניינים להגביר ולחזק את לימודי החול בתלמודי התורה, אבל מתנגדים נחרצות להכנסת לימודי חול בישיבות הקטנות. גם בקרב התומכים בישיבות אלו, ישנם שסבורים שזהו מודל ראוי לכל הנערים בעוד שאחרים סבורים שזהו מסלול רק לאלו שאינם מתעתדים להיות תלמידי חכמים ולתפוס משרה תורנית בבוא היום. מה דעתכם?
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2007 22:08 |
|
| |
בן ציון כתב
זהו כמובן גם מקום לדיון בין המשתתפים אודות הישיבות התיכוניות החרדיות, אני מניח שישנם רבים שמעוניינים להגביר ולחזק את לימודי החול בתלמודי התורה, אבל מתנגדים נחרצות להכנסת לימודי חול בישיבות הקטנות. גם בקרב התומכים בישיבות אלו, ישנם שסבורים שזהו מודל ראוי לכל הנערים בעוד שאחרים סבורים שזהו מסלול רק לאלו שאינם מתעתדים להיות תלמידי חכמים ולתפוס משרה תורנית בבוא היום. מה דעתכם?
דעתי היא שיש לקיים את הדיון באשכול נפרד (ואין מזרזין אלא למזורזין: נגלה אפס סובלנות להודעות מסוג ''אני בדעה שיש לאפשר'' או ''הגדויילים אסרו'').
|
|
| נשלח ב-2/12/2007 22:15 |
|
| |
לימודים בגיל תלמוד תורה הם תשתית ראשונית, אולם האם הם מספיקים אם לא יהיה להם המשך בגיל תיכון?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2007 08:44 |
|
| |
ככל הידוע לי עניין העלויות החינוכיות הוא אחד הנושאים הכאובים במערכת החינוך הגתית-לאומית (ישיבות תיכוניות ואולפנות), כאשר הורים משלמים הון תועפות בשכר הלימוד.
לא עמדתי על סיבת התופעה, אך אני נוטה לחשוב כי הסיבה היא שהמנהלים במגזר הנ,ל מעוניינים לנהל מוסד חינוכי פרטי בלי לחטוף שמונה התקפי לב בשנה ומסעות שנורר, ופשוט מטלים את כל עלויות המוסד על ההורים.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2007 08:59 |
|
| |
יעקב, כאב לילדים במוסדות ד"לייםאני יודע שהסכומים גבוהים. יתכן וסבה נוספת היא המודעות שצריך לשלם על כל דבר (ולא כמקובל במקומות אחרים) ולא לקבל סובסידיות ולחם חסד, למרות שבלא מעט מקומות קיימות קרנות מלגות לנזקקים. מאידך, גם בבית יעקב בגיל תיכון ומעלה שכר הלימוד אינו נמוך.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2007 09:27 |
|
| |
בעל
בתיכונים של בית יעקב המחירים נמוכים. רק בסמינר של מורות שאינו נכלל במסגרת חינוך חובה (כיתות ה-ו), המחירים גבוהים.
|
| נשלח ב-3/12/2007 14:10 |
|
| |
האם יש אפשרות לראות מה ממוצע הציונים של הישיבה בבגרויות? אם יש קישור לאתר משרד החינוך, אודה למי שיעלה אותו.
|
| נשלח ב-5/12/2007 09:34 |
|
| |
www.education.gov.il זהו אתר משרד החינוך, אולם אינני מאמין שתוכל לראות פה ממוצע בגרויות של מוסד אחד. אם בכל זאת הצלחת, הראה לי בבקשה איך עושים זאת.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2007 10:29 |
|
| |
אז ככה חברים
מדובר בישיבה שכבר נכנסה לשנתה החמישית
כאשר בעבר היא לא כל כך הצליחה להמריא בין שאר הישיבות התיכוניות החרדיות
כיום כבר קיימות כששה ישיבות כאלה מערבה, הישוב, נהרדעא, נהורא,(מעורב עם חובשי כיפות סרוגות), מאורות, וישיבה חדשה נוספת שקמה בבית שמש בשם כנסת ישראל
יש לציין שבבית שמש מתגורר ציבור גדול של חוצניקים שדורש ישיבות כאלה ולכן יש שם כבר 2 ישיבות כאלה
הישיבה הנ"ל עברה בשנה האחרונה שינוי מיהלתי כדי שתוכל להמריא כחלק מן מנסיון זה באה הפרסומת הזו הנה גם כאן בפורום מעטים שמעו עליה.
למורות שיש לראות מגמה זו כחיובית רוב הישיבות התיכוניות החרדיות לא מצליחות להרשים את הציבור במידה מספקת מלבד מערבא ודבר זה עומד בעוכרם, כך שרבים שהיו רוצים לשלוח את ילדיהם למקומות מעין אלו מנסים את מערבא תחילה ואם אין הדבר עולה בידם הם מעדיפים את הישיבות הקטנות, על אף שחלק מהישיבות התיכוניות עובד לא רע בכלל.
נקווה שתהיה הצלחה לישיבות אלו שמהויים חלק מתשתית לשינוי סדרי המחשבה
לאט לאט יוצאים מארון הקודש
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2007 12:02 |
|
| |
פצעי זוג : לאט לאט יוצאים מארון הקודש, הקונוטציה שלילית ולכן אשמיע מחאתי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2007 15:57 |
|
| |
בן שאול אתה צודק
אבל זה ווארט טוב אז לא יכולתי להיתאפק
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2007 00:29 |
|
| |
ביררתי עם כמה ידידים מבית שמש, ומסתמנת שם מגמה להתחיל מחזור עם 14-16 תלמידים בכיתה ט', ועד לסיום כיתה י"ב נשארו בערך ארבעה תלמידים בלבד.
מפחיד!
|
| נשלח ב-7/12/2007 00:35 |
|
| |
ההסבר לעלויות הגבוהות נעוץ בציבור האמיד יחסית שפונה למקומות אלו.
אולי אם יתרחב הביקוש, ימצאו היזמים שיסכימו להרויח פחות. (הם עדיין יתפרנסו יפה)
|
|
|
|
|