|
|
| נשלח ב-3/12/2007 13:26 |
|
| |
נישטאיך,
אבל חשבתי שהוא העניק למלכות יותר חשיבות מאשר "ופשטו ידם בממונם ובבנותיהם"
ועל סמך מה אתה חושב כך? האם מדובר ביצור אכזרי שזה מובן מאליו שהוא יעניק חשיבות למלכות יותר מאשר פשטו ידם בממונם וכו', הרי את שורת העוול שעשתה מלכות יוון הוא מעלה בנשימה אחת
''בבית שני כשמלכו יון גזרו גזרות על ישראל ובטלו דתם ולא הניחו אותם לעסוק בתורה ובמצות, ופשטו ידם בממונם ובבנותיהם ונכנסו להיכל ופרצו בו פרצות וטמאו הטהרות...
ואם כן, למה אתה נותן עדיפות לכך שהרמב"ם לא ייחס משמעות או לא היה אכפת לו ש"פשטו ידם בממונם וכו' ( מילא להסיק על בר כוכבא שהיה ידוע באכזריותו..אבל הרמב"ם על מה ומדוע?
עולם הפוך אתה רואה...
עיין "מדרש רבא" פרשת בראשית - "וירא ה' את כל אשר עשה והנה טוב מאוד - ועל זה אומר האמורא ר' שמעון בן לקיש: "הנה טב - זו מלכות שמיים, והנה טוב מאוד - זו מלכות אדום" והגמרא שואלת: " וכי מלכות אדום טוב מאוד? שהרי זו אותה מלכות רשעה שהחריבה את ביתינו וכו'... ומה התשובה שם?
|
| נשלח ב-3/12/2007 13:30 |
|
| |
הרמב"ם היה הומניסט?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2007 13:54 |
|
| |
בעל,
ככה ההגיון עובד אצלך, אם אדם אינו לוקה במידת האכזריות הוא בהכרח הומניסט ?
מה כל כך קשה להבין, גם אם החשמונאים עשו כל מה שהיוונים עשו ורק הניחו להם לקיים מצוות - די לו בזה שהוא יתן יתרון למלכות החשמונאים !
|
| נשלח ב-3/12/2007 14:40 |
|
| |
ירוחם
מה אתה מתכוון להגיד על נס פך השמן? לפי מה שאתה כותב,( ולא ראיתי כאן מישהו, שסותר את דבריך, או מביא מידע אחר), נס פך השמן לא היה?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2007 14:44 |
|
| |
ריב, כלומר אם בימי שלטון החשמונאים היה ניתן להניח תפילין, אך היו הורגים כל יום כמה יהודים, גוזלים ממון ובועלים את הפנויות לפני אירוסיהן, (אין איסור על הפנויה וגם אם יש הרי היא קרקע עולם) עדיין היינו אמורים לחגוג את חנוכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2007 14:53 |
|
| |
הכלומר שאני מתכוונת אליו זה - שלמרות כל התחלואים שבשלטון החשמונאים שאותם הרמב"ם אינו מקבל, הוא רואה יתרון בזה שלפחות הניחו להם לעסוק במצוות - הרי עם כל מעשה הזוועות של החשמונאים לא שמענו על כך שמנעו מיהודים לעסוק במצוות !
|
|
| נשלח ב-3/12/2007 15:10 |
|
| |
לא? להרוג את כל חכמי ישראל זה לא למנוע את ישראל מלעסוק במצוות? צדוקיות לוחמנית אינה מניעה? אי ניסוך המים כדעת הצדוקים אינה מניעה?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2007 15:17 |
|
| |
ועוד, נישטאיך כותב:
"אמר ליה אביי: ותיבטיל איהי, ותיבטל מצותה! אלא אמר רב יוסף: שאני חנוכה דמיפרסם ניסא", וברש"י: "דמפרסם ניסא - כבר הוא גלוי לכל ישראל על ידי שנהגו בו המצות, והחזיקו בו כשל תורה - ולא נכון לבטל". (ראש השנה דף יח עמוד ב).
"לדברי ר"ר מרגליות (יסוד המשנה ועריכתה עמוד כב) העלים רבי את חג החנוכה מפני שהחג היה למורת רוחם של הרומאים, מפני שחג החנוכה היה חג שסימל נצחון המרד".
(תשובת השכן : החשמונאים היו בי ברית הרומאים, והם שהביאום למעשה ארצה, כשחתמו עמם ברית הגנה נגד היונים. לפיכך לא נראה שהרומאים היו מתנגדים לחג שסימל את הנצחון הזה. )
בעיה דומה עמדה לפני החכמים בעת קביעת חג הפורים:
"שלחה להם אסתר לחכמים: קבעוני לדורות! שלחו לה: קנאה את מעוררת עלינו לבין האומות. שלחה להם: כבר כתובה אני על דברי הימים למלכי מדי ופרס". (מגילה דף ז עמוד א)."
---------------------------------------------------
בהמשך לדברי השכן שאני מסכימה איתם - ההשוואה בין שני המקרים איננה במקומה - הרי הדילמה אם להכניס את מגילת אסתר לכתבי הקודש היתה משום שפיכות הדמים כשהיא לכשעצמה דבר רע, וזה בנוסף לקנאה שהיא מעוררת, בעוד שבמקרה השני מדובר על נס ונצחון, שאינו דבר שלילי במהותו, על אחת כמה וכמה, שהמנצח מסמל נצחון האור על החושך - המכנה המשותף היחיד שיש בין שני המקרים, הוא שהדבר היה מפורסם ואי אפשר להעלימו שהרי זה יהיה בבחינת עלבון לאינטילגציה -
תוקן על ידי riv ב- 03/12/2007 15:45:50
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2007 15:20 |
|
| |
מה הקשר בין פרסום נס לעלבון לאינטליגנציה? חכמים יכולים לבטל חג כמו שבטלו את שאר מגילת תענית. הפרוש או כמו רש"י שחנוכה צויין ביתר פומביות - ברמה של תורה ולכן אין לבטלו, או כפי שפירש הריטב"א שבחנוכה יש גם את נס פח השמן, ויעויין בצפנת פענח על הרמב"ם.
|
| נשלח ב-3/12/2007 15:24 |
|
| |
בעל,
כל הדברים שהזכרת הם פוליטייים פנימיים בשלטון שממהותו מבחינת הרמב"ם 'אין נעשים בו ראש למטה אלא אם כן נעשים תחילה רשע למעלה' - בכל אופן, הם אינם דומים למי שרוצה לקיים מצוות, והוא תחת איום של סכנת חיים -
|
| נשלח ב-3/12/2007 15:35 |
|
| |
בעל,
אני רואה שאתה עולה על טורים
איפה ראית שקשרתי בין פרסום הנס לעלבון לאינטיליגציה ?
כשדבר מפורסם וכולם יודעים עליו זה עלבון לאינטיליגציה שחכמים ינסו להעלים אותו!
כך כאן:
"אמר ליה אביי: ותיבטיל איהי, ותיבטל מצותה! אלא אמר רב יוסף: שאני חנוכה דמיפרסם ניסא", וברש"י: "דמפרסם ניסא - כבר הוא גלוי לכל ישראל על ידי שנהגו בו המצות, והחזיקו בו כשל תורה - ולא נכון לבטל".
וכך כאן :
שלחה להם אסתר לחכמים: קבעוני לדורות! שלחו לה: קנאה את מעוררת עלינו לבין האומות. שלחה להם: כבר כתובה אני על דברי הימים למלכי מדי ופרס".
|
| נשלח ב-3/12/2007 15:50 |
|
| |
אם מדברים על עלבון לאינטליגנציה, אז בבקשה תבדקי את הסיסמאות הנבובות שכתבת.
|
| נשלח ב-3/12/2007 15:53 |
|
| |
בעל,
אני לא מצליחה לזהות אף סיסמא נבובה אחת, התוכל לעזור לי ?
|
| נשלח ב-3/12/2007 15:56 |
|
| |
תתאמצי, תמצאי.
|
| נשלח ב-3/12/2007 15:57 |
|
| |
[נישטאיך ,
יכול להיות שהבנת בטעות שאני כתבתי את הדברים הנ"ל מפני שלא ראיתי בהודעתך פניה לירוחם שהוא זה שכתב את הדברים הללו
<"באמת בתקופת מלכות בית חשמונאי היתה פריחה תרבותית, ינאי המלך קטל את רוב תלמידי החכמים, הורדוס הרג את כולם, כהונות של כהן גדול נקנו בכסף צרוף. וכנראה שכהונות אחרות גם לא אוישו לפי תקנות התקשי'ר,
אבל הרמב"ם כנראה לא ידעה את זה,( מאיפה היה הרמב"ם צריך לדעת מה שהגמרא אומרת על ינאי על הורקונוס על הורדוס ואחרים) ולכן הוא דיבר בחיוב על מלכות בית חשמונאי, הוא הרי התכוון רק לשמירת המצוות">
אז שיהיה ברור לא אני כתבתי את מה שרמזת, אלא זה ירוחמשם ]
|
|