בית פורומים עצור כאן חושבים

מחקר: אין הבדל בין הומואים לפדופילים בבחירה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/7/2015 20:58 לינק ישיר 

פרוגרמי

איקון ירוק (מחמאה) על האבחנה שלך!

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2015 22:03 לינק ישיר 

יש3 כתב:
ישיביש
כל מה שאתה אומר הוא שאין הסכמה לקטין. זו לא בעיה של התנהגות מינית אלא של אלימות.
אין שום הלכתית לפדופיל בעיה להתחתן עם קטינה.

התורה לא עוסקת כלל בנישואי גדול עם קטינה, אם וכאשר זה היה נהוג, היה מדובר בחלק מהתרבות, ולא בהכרח קשור לפרשת פדופיליה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2015 22:07 לינק ישיר 

עכשיו כבר לגמרי לא הבנתיך. התרבות הייתה שפדופיליה זה סבבה. אתה אומר שנטייה מינית חריגה (כלומר של מיעוט) אמורה להיאסר על ידי התורה, אבל התורה לא אסרה פדופיליה שהיא נטייה מינית חריגה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2015 23:51 לינק ישיר 

באותו זמן לא הבדילו בין נישואי קטינה ובין נישואי בגירה, ולכן לא היתה כאן שום נטיה חריגה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2015 01:36 לינק ישיר 

[פרוגרמי ומיימוני,

בהחלט ייתכן שישנם תהליכים פסיכולוגיים שהם טבעיים. אולם כדי להפריד בינם ובין תהליכים שהם תוצאה של חיברות וחינוך יש לערוך מבחנים ובדיקות מדוייקים ביותר. כיוון שאין בידי הכלים לערוך את אלה (אם לכם יש - אנא שתפו אותי!), וכיוון שההיסטוריה מוכיחה שהרבה דברים שנחשבו "טבעיים" אפילו עד לא כ"כ מזמן, הוכחו כלא כאלה (אלא כתוצאה של ערכיות מסוימת, מבנה חברתי מסוים וכו'), וכיוון שאני מאמינה מאוד בחינוך ובחיברות - אני נמנעת ככל יכולתי מייחוס "טבעיות"/"חוסר טבעיות" לתחושות, רגשות ותהליכים נפשיים, ומצמצמת את הגדרת "טבעי" רק למה שמוכח מעל לכל ספק שהוא תוצאה של תהליך ביולוגי/כימי/פיזי וכו'.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2015 02:50 לינק ישיר 

אמשלום
אכן, זו הטבלה המלאה (השינויים לא גדולים במיוחד):

לאחר שנה

לאחר שנתיים

רמת משיכה

כמות אנשים

רמת משיכה

כמות אנשים

6

49

6

51

5

103

5

101

4

189

4

191

3

132

3

130

מיימוני
אכן, הבנת נכון את משמעות הנתונים. אגב, במהלך הכנס טען הרב הראל שככל שהגיל צעיר יותר סיכויי ההצלחה גבוהים יותר. הוא ניסה לטעון שככל שעובר הזמן ישנה יותר השפעה של הסביבה החיצונית שגורמת לאדם להשלים עם זה ולהזדהות עם הנטייה. אני נוטה לחשוב אחרת בדומה למה שהציעה אמשלום כלומר שאותם אנשים "גילו שה"אני" שלהם מכיל יותר ממה שחשבו בהתחלה, ושהמיניות שלהם מורכבת יותר ממה שייחסו לעצמם".
דבר מעניין נוסף שהובא בכנס הוא מכתב שנשלח לרב הראל על ידי אדם שעבר טיפול כזה וטען שזה הועיל לו (הוא נשוי כ*35 שנה). שים לב כיצד הוא מתאר את השינוי:

"בניסיון שלי ושל גברים אחרים כמוני הדבר הוא אפשרי בהחלט. אנחנו לא מבינים את הסיפור המלא של התפתחות נטייה הומוסקסואלית. כנראה שמשהו קורה מוקדם מאוד בחיינו שמעוות את המיניות הטבעית שלנו".

ומהו אותו שינוי? האם נעלמה המשיכה לגברים? התשובה מופיעה בהמשך המכתב:

"אני לא טוען שאין לי משיכה לגברים. אני אפילו מסכים שהמשיכה שלי לגברים יותר חזקה ונוכחת מזאת שיש לי לנשים. אבל המת"מ שלי לא מפריע לי בחיים. כי אני מבין ויודע שאם אני נמשך לגבר זה מכיוון שאני לא מאוזן בהרגשה הפנימית שלי"

זה כבר דומה יותר להסבר השני שלא אמשלום, כלומר אדם שפשוט למד להדחיק את קיומה של הנטייה ולראות בה דבר שולי ואולי סוג של הפרעה. מה שמעניין יותר הוא שלפי הצהרתו של הרב הראל עצמו בכנס, האדם הזה בעצמו הוא כיום מטפל, והוא מפנה אליו אנשים ומעיד כי "ראיתי אצלו נתוני הצלחה גבוהים מאוד". ככה שנראה לי שהפרשנות של אמשלום סבירה למדי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2015 06:33 לינק ישיר 

לא עברתי על כל האשכול מפאת חוסר זמן
אבל נדמה לי שפוספס כאן נקודה אחת

המערב מכיר גם בפדופיליה , ואכן מבחינת תרבות המערב אין כל בעיה בפדופיליה. כל עוד שהפדופיל לא פוגע בקטינים. המניעה לפדופיליה איננה מצד הפדופיל אלא מצד הקטין.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2015 09:12 לינק ישיר 

קרדיולוג כתב:
לא עברתי על כל האשכול מפאת חוסר זמן
אבל נדמה לי שפוספס כאן נקודה אחת

המערב מכיר גם בפדופיליה , ואכן מבחינת תרבות המערב אין כל בעיה בפדופיליה. כל עוד שהפדופיל לא פוגע בקטינים. המניעה לפדופיליה איננה מצד הפדופיל אלא מצד הקטין.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אם כך אתה חוזר לשאלה שלמעלה, האם הבעיה היא בנטיה או במעשה.

דומני שבמשפט המערבי, לא נענשים על מחשבות, או על נטיות לב. ובכן, כל זמן שהפדופיל לא עשה מעשה - לא פגע באף ילד - על מה בדיוק אתה רוצה לדבר אתו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2015 10:24 לינק ישיר 

סליחה על ההתפרצות
הפסוק האומר ולא תתורו אחרי לבבכם, וחז"ל הדורשים שלא יהיהר אדם ביום וכו' אינם אוסרים גם נטייה והרהור?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2015 11:12 לינק ישיר 

צעג כתב:
סליחה על ההתפרצות
הפסוק האומר ולא תתורו אחרי לבבכם, וחז"ל הדורשים שלא יהיהר אדם ביום וכו' אינם אוסרים גם נטייה והרהור?

ודאי שיש מצוות הקשורות להרהורים ולמחשבות, ורבינו בחיי - שספרו חובת הלבבות מרחיב בכך - הוזכר לעיל. מי שרוצה, יזכיר גם את מעשה ההוא שאביו שלח אותו לעלות לבירה, ועלה ושילח את האם - ובחזירתו נפל ומת, שם מובאת הדעה בגמרא שמא הרהר בע"ז.

אלא שאנו כאן, בדיון על דין מסויים, לא על כל הדינים כולם. ועל דין זה שאלתי לגבי ההבדל בין המעשה לבין ההרהור.

פלוני חתך אותי בכביש, ובאותו הרגע בא לי לרצוח אותו. האם אני מתחייב על ההרהור?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2015 11:18 לינק ישיר 

מתחייב לא, אבל אולי על זה נאמר הרהורי עבירה קשים מעבירה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2015 11:24 לינק ישיר 

צעג כתב:
סליחה על ההתפרצות

איסור על הרהור ראיתי. איסור על נטייה איני יודע היכן מצאת. אני יכול לאסור על אדם לגנוב, לאסור עליו אפילו לחשוב על זה, אבל לא לאסור עליו להיות בעל נטייה לזה (קלפטומן). אין ספק שכדאי לטפל בנטייה לחטוא, אם אפשר, אבל לא ברור לי מאיפה הרעיון שהנטייה עצמה ללא החטא (ואפילו בהרהור) אסורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2015 13:24 לינק ישיר 

מואדיב כתב:
לא עברתי על כל האשכול מפאת חוסר זמןאבל נדמה לי שפוספס כאן נקודה אחת המערב מכיר גם בפדופיליה , ואכן מבחינת תרבות המערב אין כל בעיה בפדופיליה. כל עוד שהפדופיל לא פוגע בקטינים. המניעה לפדופיליה איננה מצד הפדופיל אלא מצד הקטין. נשלח מהאנדרואיד שלי
אם כך אתה חוזר לשאלה שלמעלה, האם הבעיה היא בנטיה או במעשה.דומני שבמשפט המערבי, לא נענשים על מחשבות, או על נטיות לב. ובכן, כל זמן שהפדופיל לא עשה מעשה - לא פגע באף ילד - על מה בדיוק אתה רוצה לדבר אתו?

ולא עוד אלא שאפילו עשה מעשה שאינו פוגע, כגון צפה בסרטים של מין ע"י קטינים, כבר נענש לפי המקובל במדינותינו. מלבד זאת החברה מתייחסת לנטיה הפדופילית, כשם שהתיחסו לנטיה ההומוסקסואלית לפני כמה עשרות שנים: בוז וגועל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2015 14:03 לינק ישיר 

[ישיבישעאר,

נדמה לי שהסיבה לאסור צפייה בשרטים פורנוגרפיים של קטינים וכו' אי ה משום הגבלות על ה"נטייה" - שכשלעצמה אינה פוגעת באיש, ובדיוק כמו ה"נטייה" לרצוח שכל עוד לא הביאה לידי מעשה אין בה כלום - אלא משום הגבלות על מעשה שהוא אסור, קרי: צילום סרטים פורנוגרפיים בהשתתפות קטינים, הפצתם והפקת רווח מהם. ההנחה היא שכל אלה נעשים שלא ברצון הקטין (על יסוד ההנחה שבדברים כגון דא אינן לו "רצון" מבחינה משפטית)., ולכן הם סוג של אונס.

לכל המתדיינים לעיל בעניין נישואי קטנים וקטנות ופדופיליה וכו' - 
חשוב להזכיר שפדופיליה אינה משיכה מינית לנערות צעירות או נערים צעירים, אלא לילדים. פדופילים נמשכים רק לילדים שטרם מראים סימני מין ומיניות (ולכן לפדופילים לא משנה כ"כ אם מדובר בילד או ילדה...). אני לא חושבת שנישואי קטנים וקטנות נופלים לאותה קטגוריה (ובימינו אינם מקובלים ברוב החברות מסיבות אחרות).]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2015 14:11 לינק ישיר 

אמשלום
נישואי קטנות היו יכולות להיות גם בגיל של פדופיליה. אין שום בעיה הלכתית להתחתן עם ילדה בת 5.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מחקר: אין הבדל בין הומואים לפדופילים בבחירה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.