הרשות השנייה ביקשה מ־ yes לבטל את "הפרסומת החרדית"
מאת לי־אור אברבך
הרשות השנייה ביקשה מחברת yes להוריד את פרסומת הטלוויזיה בה נראית קבוצת חרדים יוצאת לרחוב נפעמת ממוצרי חברת הלוויין החדשים. אתמול בערב שוחח מנכ"ל הרשות השנייה מנשה סמירה עם מנכ"ל חב־רת yes רון אילון ולאור העובדה כי אין כל מניעה חוקית אמיתית לפסול את שידור הפרסומת, ביקש אותו לשקול להוריד אותה מיוזמתו, לאחר שלרשות השנייה הגיעו לא מעט תלונות בעניין, מקרב הציבור הדתי. חבר מועצת הרשות השנייה, העיתונאי החרדי יוסי אליטוב, שלח מכתב חריף ליו"ר מועצת הרשות השנייה נורית דאבוש בה הוא מכנה את הפרסומת אנטישמית. "אני בעד חופש ביטוי והומור," אמר אמש אליטוב, "אבל מי שצופה בתשדיר חש בארומה היטלראית. לא מטריד אותי הסטריאוטיפ היהודי שהוצג בה, אלא דווקא העובדה כי רואים בבירור אדם מלהיב את ההמונים ואלה הולכים לשרוף את העיר, כאילו מדובר בחיות אדם. אם דבר כזה היה מתפרסם באירופה היינו מיד מגישים תלונה. מתייחסים אלינו כפי שהתייחסו ליהודים בשנות ה־30 בגרמניה. כשעצמתי את העיניים יכולתי לשמוע את היטלר. יש לי בעיה שמציגים את הציבור החרדי כקבוצה אלימה ומוסתת. היו הרבה מערכונים עלינו, אבל אף אחד לא השתמש בכלים האלה." בעקבות פנייתו של אליטוב, פנה סמירה לאילון, והסב את תשומת לבו לרגשות הקשים שהעלתה לדבריו הפרסומת. סמירה אמר אתמול כי "לרשות השנייה הגיעו פניות רבות שביטאו את הרגשות של ציבור מסוים שנפגע. מאחר והנושא רגיש בחרתי להעביר את המסר בעניין הפ־רסומת למנכ"ל yes ולהציע לו לשקול את הדברים ברמה הציבורית־החברתית ולהוריד אותה משידור מיוזמתו, לפני שנידרש לעניין." מחברת yes נמסר אתמול כי "החברה תמיד התחשבה ברגשות הציבור וגם במקרה הזה נבחן את הדברים ונשקול אותם."
(מעריב)
חוץ מהריקודים המקצועיים, המראה ישרה !!
נשלח ב-6/12/2007 13:06
מוזר לשהעיתונאי אליטוב פנה ליו"ר מועצת הרשות השניה. לעניות דעתי הבלתי מקצועית, אדם שעוצם את עיניו ושומע את היטלר, כך סתם באמצע יום חול, צריך טיפול תרופתי שספק אם פקידה בענף הבידור יכולה לספק.
נשלח ב-6/12/2007 13:10
בדיחה על חרדים זו אנטישמיות
אבל כתבה על הריקנות ברחוב החילוני/ הד"לי היא אהבת ישראל צרופה.
נשלח ב-6/12/2007 13:21
הלואי וזה היה כך גם במציאות, לצאת משולהבים מבית המדרש, ולרקוד ריקודים יפים ברחובות העיר. יופי של פרסומת.
נשלח ב-6/12/2007 14:36
אני שמתי לב לחוסר המקצועיות.
חסיד עם פיאות מסולסלות, וזקן צרפתי מסודר.
פרטי לבוש לא תואמים.
כל כך קשה לבקש יעוץ ממישהו שמבין קצת?
נשלח ב-6/12/2007 15:36
מכיוון שסביר להניח שרובם ככולם של הכותבים כאן לא יטען לאנטישמיות בפירסומת, אולי כדאי לנווט את הדיון לנקודות היוצאות מהתגובות בציבור לפרסומת .
א. מדוע החרדים כ"כ נחיתיים, וכל מעט הומור על חשבונם הופך לאנטשמיות. האם זו תגובה טבעית של כל מיעוט בתוך הכלל (אולי לשיטת ממללא שלמיעוט ישנן פריווילגיות, מותר למיעוט לטעון למתקפה גם בעקיצה)?
ב. אולי לאנשים מסויימים זה כ"כ כואב מפני שהפירסומת הסאטירית הנ"ל מהווה ביקורת על דרך קבלת ההחלטות וההליהום סביבן - אם זו טכנולוגיה חדשנית הקשורה לתקשורת אוטומטית היא אסורה. נכון שהפרסומת מוקצנת אבל לא יותר מכל סאטירה אחרת בכל נושא שהוא.
הביקורת אינה רק על טלוויזיה. הטלוויזיה היא אכן מטרת הפירסומת, אני לא סבור שהפגיעה של חרדים מסויימים היא בגלל המחאה העתיקה נגד הטלוויזיה, איסור הטלוויזיה כבר התקבל מזמן בציבור. הפרסומת מרמזת על האיסורים החדשים כגון סלולארים בעלי אופציה לשליחת מסרונים וק"ו דור שלישי לא יבא בקהל וכו', והסנקציות עקב הגזירות הללו.
באו ונניח כי היו עושים דבר דומה על המוסלמים, היו מציגים איך שמטיף גומר את דרשתו במסגד בהר הבית ולקול קריאתו העילגת, יוצאים מאות מאמינים לעשות אינתיפאדה וג'יאד מוסלמי, איך היו מגיבים כל הנחמדים כאן?
נשלח ב-6/12/2007 19:38
מעבר לפגיעה שקיימת או לא קיימת עדיין יש כאן בעיה של הוצאת דיבה על ציבור שלם,
הרי האידיאולוגיה החרדית טוענת שזה אסור מכל וכל ואסור להתעניין בזה וכדו', נראה לי שזה שימוש באידיאלים של הציבור הזה "הפוך על הפוך" כדי לפרסם חברה תוך ניצול ציני של האידיאולוגיה והתדמית של הציבור הזה,
נשלח ב-6/12/2007 19:41
קל וחומר
קל וחומר בן בנו של קל וחמר, האם הפרסומת רומזת ש יצאו להרוג ולהשמיד ולאבד?
אתה קורא את יתד נאמן? שם אין סאטירה על החילונים? סליחה אתה צודק זו לא סאטירה, זה ברצינות, כי רק סאטירה אסורה.
נשלח ב-6/12/2007 19:47
(קל וחומר,
אין אידיאולוגיה מוסלמית נגד טלוויזיה כמדומני, אז אמנם יש שימוש בדת המוסלמית, אבל הוא אינו שימוש ציני,
ירוחם,
מבחינת יתד נאמן אין חילונים)
נשלח ב-6/12/2007 20:06
אני תובע את יס על הוצאת דיבה נגד המשטרה. אם החרדים נוהגים להפגין תוך ריקודי עם סוחפים, מה היא מתיזה עליהם מים? הלוואי שכך היו נראות הפגנות.
ומה מצפה ציבור שלבלריו כותבים על שביתת מערכת החינוך שהיא מעניינת אותו כשלג דאשתקד, ליחס אחר מהצד השני.
נשלח ב-6/12/2007 20:37
הקניזי
היו אין ספור התייחסויות בעתונות החרדית לשביתה במערכת החינוך, מכל הזויות. כמובן שכתמיד הוזכרה הביקורת הנוקבת שייש לציבור החרדי על מערכת החינוך. אבל לא התעלמו כלל.
ולנושא האשכול, הפרסומת הורדה עקב מחאות.
נשלח ב-6/12/2007 21:38
לומד
אם ציינתי את אותו לבלר שכתב את המשפט שייחסתי לו, הרי ודאי שהוא התייחס לשביתה, שאל"כ היכן היתה לי ההזדמנות לדעת את ההשוואה לשלג? השאלה היא איך כותבים. כמובן שלא ציפיתי שעיתונאי חרדי יחמיץ הזדמנות להדגיש את ריקנות החינוך החילוני, זה לא מחייב אותו להיות גס ובוטה כלפי יהודים. אם הוא סבור שאין לו כלום אתם, שלא יצפה שהם יחשבו אחרת.
לנושא האשכול, מה כוונתך?
נשלח ב-6/12/2007 21:47
הפוסטים של התבהרות וברוכמן מעידים על כך שההומור היהודי חי וקיים. לא כך המחאות של אליטוב. אלה מעידות על כך שתסביכי הנחיתות מאיימים להרוס את מה ששרד מההצטיינות היהודית האורתודוקסית בתחום חשוב זה.
נשלח ב-6/12/2007 22:14
לומדמכלאדם כתב:
ולנושא האשכול, הפרסומת הורדה עקב מחאות.
אולי בכוח, לא בפועל. הפרסומת שודרה לפני כמה רגעים (במחצית המשחק של מכבי ת"א ערוץ 10).
נשלח ב-6/12/2007 22:59
גוונא,
כתבת
<מעבר לפגיעה שקיימת או לא קיימת עדיין יש כאן בעיה של הוצאת דיבה על ציבור שלם, >
שאלה לי אליך, כוונתך בהוצאת דיבה להוצאת שם רע? אם כן טעות בידך - ע"ע משמרות הצניעות. יותר מכך, כאן ההפגנה ממש חיננית לעומת אותם מסכנים ששרפו את בתיהם, או אומללות מושפרצות אקונומיקה. ואם כוונתך ללשון הרע, היינו שיש רע רק אסור לספרו, האם המקרה כאן הוא בגדרי לשוה"ר עד כדי שאסור לספרו, אסור לדבר על הגזירות בציבור החרדי?