|
בס"ד
שם עתון: "השבוע בנתניה"
נתנאל רוזמן (07/12/2007 08:59:42)
* מסיבת בר ובת מצווה מיוחדת לתלמידי כיתות ז' מבית הספר "טשרניחובסקי" נערכה השבוע בבית הכנסת "בית אליהו" ביוזמתו ובארגונו של הרב בנימין שוורץ * ענת שניידר, רכזת שכבת כיתות ז': "זו הייתה חוויה מדהימה הודות לרב שוורץ, אישיות נערצת על התלמידים, אדם ממגנט המקדש שם שמים ברבים וסוחף אחריו את כולם" *
בבית הכנסת "בית אליהו" בנתניה נערכה השבוע מסיבת בר ובת מצווה מיוחדת לתלמידי כיתות ז' מבית הספר "טשרניחובסקי". מדי שנה, במשך ארבע-עשרה שנים, הרב בנימין שוורץ, רב בית הכנסת "בית אליהו" ומורה בישיבת "בני עקיבא" ובבית הספר "טשרניחובסקי", בשיתוף עם רכזת כיתות ז' בבית הספר, ענת שניידר, חוגגים לתלמידי בית הספר מסיבת בר ובת מצווה מיוחדת במינה.
למעלה ממאתיים וחמישים תלמידים הגיעו השבוע לבית הכנסת "בית אליהו", התרשמו מן ההיכל המפואר והקשיבו בשקיקה לדבריו של הרב שוורץ. הרב משה חיים לאו, חבר מועצת הרבנות בנתניה, נשא אף הוא דברים וברך את התלמידים. מנהלת חטיבת הביניים של בית הספר "טשרניחובסקי", חווה מילוא, אמרה לתלמידים: "אתם, כמו אלפי תלמידים אחרים, זכיתם לחגוג את בר או בת המצווה בצורה סמלית ומיוחדת זו. אנחנו, המורים והמנהלים, מתרגשים כל שנה מחדש נוכח מעמד מיוחד זה. אנחנו נשבים בקסמו של הרב שוורץ, אישיות בלתי רגילה ואדם שקשה לעמוד בפניו. אני רוצה לברך אותו ואת תלמידי ישיבת 'בני עקיבא' שבאו לשמח אותנו, על היוזמה הברוכה ועל קירוב הלבבות המרגש".
לאחר הברכות הוציאו תלמידי ישיבת "בני עקיבא" ספר תורה וקראו בו קטע מפרשת השבוע. לאחר מכן יצאו התלמידים לחצר בית הכנסת ורקדו עם ספרי התורה בליווי תזמורת הנגנים של תלמידי הישיבה. תלמידי הישיבה אף הדריכו את בני המצווה לומר "קריאת שמע" והנחו אותם כיצד מניחים תפילין.
ענת שניידר, רכזת שכבת כיתות ז', אמרה: "זהו שיתוף פעולה יוצא מן הכלל של הצד הדתי עם הצד החילוני, וכפי שאמר הרב לאו בדבריו, זהו מפגש שמחבר את התלמידים ליהדות בצורה נפלאה. היה כיף גדול לראות את הבנים שהתרגשו ורקדו עם ספרי התורה. זו הייתה חוויה מדהימה הודות לרב שוורץ, אישיות נערצת על התלמידים, אדם ממגנט המקדש שם שמים ברבים וסוחף אחריו את כולם, כולל אחרון המופרעים שנכנס לשיעורים שלו בשמחה. כאלה רבנים אנו צריכים, כאלה שלא מפלגים, אלא מקרבים".
חן ועדי, תלמידות כיתה ז' בבית הספר "טשרניחובסקי", סיפרו: "זה היה מרגש וכיף לראות את כולם רוקדים ושרים. כל שנה תלמידי כיתות ז' מספרים לתלמידי בית הספר על החוויה המרגשת, מה שמביא את התלמידים לחכות לרגע המרגש הזה".
ישראל פרץ, תלמיד ישיבת "בני עקיבא", אמר: "המסיבה איחדה את לבבות כולנו וגרמה לחיבוק זרועות גדול בין כולם. יישר כוח לרב שוורץ על היוזמה והארגון, ואני מקווה שהוא ובית הספר 'טשרניחובקי' ימשיכו בעשייה המבורכת הזו".
הרב שורץ סיכם ואמר: "מטרת המפגש היא הכרת היהדות ומנהגיה דרך הדלת הפתוחה של בית הכנסת. הרצון הוא להראות לילדים את היהדות הליברלית והפתוחה לכל החפץ בה. בית הכנסת הוא מקום של תפילה ושל חברה המחבק את כולם חיבוק חם ואוהב. אני מאמין כי המפגש המרגש תרם לילדים, כל אחד בדרכו, לראות את פני הדברים בצורה רחבה יותר ובראייה כוללת. אני מקווה כי בית הספר ואני נמשיך בפעילות חשובה זו, שאני חייב לומר שאותי היא מרגשת כל פעם מחדש".
|