בית פורומים עצור כאן חושבים

תסמונת החרדי הנאור - שחזור

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/12/2007 19:04 לינק ישיר 

ביקורת chouteng:
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=2282790

המעשה בקניבל:
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=1841611&whichpage=41#R_10

שחזור מהאשכול הקודם:
חיים700:

" משום כך מפרשים הראשונים, שילד קטן מומת בידי שמים על עבירות אביו, משום שהילד הוא עדיין שייך להורים כמו הנכסים שלהם. .."

ויש כאלה שגם מפרקים להם תצורה כמו שאתה נניח מפרק שעון או פטיפון שבור או אונסים אותם או סתם עושים בהם מעשים שונים להנאתם, כמו שאתה עושה בנכסים שלך ,כמו למשל לכופף כיסא-נוח.

אמשלום:

לגבי הקניבל - עד כמה שזכור לי, פעם הביא כאן מישהו ציטוט מאתר ניאו-נאצי ודבק ב"אמת" הנזכרת בו (ואע"פ שהוכח לו אחרת, אפילו לא טרח להתנצל). האם אותו אחד שייך או לא שייך לזן "החרדי הנאור"?]

בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2007 21:04 לינק ישיר 

צ'וטנג

יש לי כמה דברים לומר בקשר למה שכתבת, ולכן תגובתי תהיה קצת ארוכה.

א. העלית תיאוריה פסיכולוגית לגבי טיבם של הכותבים בפורום הזה. כפי שהעירו לך, יש לבדוק אם התיאוריה אכן הולמת את העובדות. אבל אני סבור שהעדר בדיקה מול עובדות אינו פוסל את התיאוריה. זה רק הופך אותה לחסרת בסיס. אבל אולי ניתן לבסס אותה על סמך עובדות שיסופקו אי פעם בעתיד?

במיוחד שלתיאוריה כזו יש ערך מוסרי. אני רואה בדבריך הזמנה שכל אחד מוזמן לקחת אישית. מה המניע האמיתי שלו להשתתפות בפורום, ראוי או פסול?

גם אני עושה בודק את עצמי כך. האם מה שאני כותב הוא מחמת היותי מתוסכל מכל מיני סיבות, או מפני שמה שאני כותב נכתב לאחר שיקול דעת (אני מקווה). (והרי יתכן שאדם, שהינו מורכב מאד, יפעל מחמת שילוב של כמה מניעים, הלא כן?).

ב. אמנם אני סבור, כנראה בניגוד לך, שיש הבדל בין המניע לעסוק בתחום מסויים או אפילו להביע דעות מסויימות, לבין הערך שיש לייחס לעיסוק, לחקירה, לדעות. זה ההבדל שכבר נזכר בעבר בפורום בין הקשר גילוי להקשר תקפות.

אסביר: יתכן שאדם מגיע לעסוק בביקורת נגד דעות שמשמיעים רבנים מפני שיש לו משהו נגדם. אולם הביקורת היא ביקורת ללא קשר למניעיו (אם כי עליהם הוא יקבל שכר או עונש בזה ובבא). אם הביקורת היא נכונה, אז הם טעו (או שהיתה סיבה כלשהי לדבריהם) בלי קשר אליו. ואם הם צדקו, אזי מן הראוי להסביר לו במה הוא טועה, הלא כן?

ג. זה מביא אותי לנקודה השלישית שהיא בעיני מרכזית. כאשר אדם בא ומבקר, ואני סבור שהוא טועה, ושדעותיו מזיקות - איך אגיב? האם אצא נגדו בחרב ובחנית? אעליב אותו וארמוס את אישיותו? לדעתי לא. מה זה יתן? זה ירחיק אותו ומסתבר שגם אנשים כמוהו שיש להם אותה שאלה. אדרבה, עכשו הם יפחדו לשאול אותה.

וזה לא הכל. האם אנסה לבצע ניתוח פסיכולוגי לאישיותו, מה שעלול להרחיקו? או שאתעלם לגמרי משאלת אישיותו, ואתייחס לשאלה באשר היא שאלה? שוב, הקשר גילוי או הקשר תקפות?

דעתי, החשוב הוא להתייחס לתוכן, ולא לאומר, במיוחד באשר האומרים נעלמים מעינינו ואין אנו רואים אלא את דבריהם הוירטואליים.

לפיכך, כאשר אנו נתקלים בטעות, שומה עלינו להעמיד על האמת. וזה יתכן רק בדרך ארץ, במאור פנים, בלשון רכה, באהבה.

ד. הצעת להביא באשכול זה דעות פסולות שמובאות בפורום שלדעתך נובעות ממידות מקולקלות, חולשות אופי ועוד מניעים פסולים של בעלי הדעות האלו.

אפשר לדון מה המניעים שלך לעשות זאת, אבל לדעתי זה לא משנה כלל. זה הענין הפרטי שלך. אם מישהו חושב שיש לו ביקורת מוצדקת על המניעים שלך, שיכתוב לך באישי.

הרי לא פחות ממה שניתן לחשוד בך שאתה פורק תיסכולים, כך ניתן לטעון - לדעתי בצדק - שאתה בא לשרת את האמת, לקיים מצוות תוכחה באלו שכותבים כאן ואולי להרחיק בכך אחרים טועים מהפורום, אם לדעתך הוא מזיק. (איני מסכים לזה, אבל אני בהחלט מצפה שתחזיק בדעותיך כיון שטרחת ועמלת לברר את צדקתן).

לפיכך, אם תשתמש באשכול הזה כדי ללנקק או להביא ציטוטים של דברים לא נכונים, הרי זה שירות חשוב מאד. ניתן יהיה לברר את הדברים ולראות מי צודק. ובוודאי המצוטט יוכל רק להשתכר מזה.

ה. אני אני הוא בעל הציטוט מדברי הקניבל. אני מבין שהפריע לך שהבאתי כמה לינקים לדברים. ובכלל אתה תמה מדוע הבאתי את הציטוט ממנו.

ובכן, זאת מסיבה פשוטה, שחשבתי שכתבתי כבר שם. הקניבל העיד עדות מעניינת לגבי טעמו של בשר אדם. סברתי, אולי בטעות, כי גילוי זה שלו עשוי לשרת אותנו כדי להבין את האיסור שיש בבשר חזיר. לעמוד על "טעמא דקרא" (טעם הכתוב) באיסור אכילת חזיר.

ומדוע כל הלינקים? מפני שהם היו במקור שממנו העתקתי. וכיון שבעל הדברים חשש שאולי הם ייעלמו בנבכי האינטרנט, וכיון שאין זה מאמץ גדול להעתיק כמה שורות נוספות, העתקתי את כל מה שהיה בהודעה. לא פיללתי שמישהו יסבור שאני מייחס חשיבות או מעלה לקניבליזם משום כך... סמיילי.

אם צריך לומר זאת הריני כותב זאת במפורש: אני מתנגד לקניבליזם.

אבל אני סבור שאם ניתן ללמוד משהו אפילו מקניבל, זה עשוי להיות שירות חשוב (אם כי צריך להיזהר שלא יתקבל הרושם שקניבליות היא דרך טובה. לא סברתי שיש מקום לטעות כזו...).

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2007 21:22 לינק ישיר 

מיימוני כתב:

אם צריך לומר זאת הריני כותב זאת במפורש: אני מתנגד לקניבליזם.

למה בעצם? פרט, נמק והסבר, בשבעה חלקים.

תוקן על ידי לומדמכלאדם ב- 12/12/2007 21:23:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2007 21:41 לינק ישיר 

לומד

אני משער שדבריך נאמרו בהומור?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2007 22:30 לינק ישיר 

אם צריך לומר זאת הריני כותב זאת במפורש: מה רע בקניבליזם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2007 23:10 לינק ישיר 

לומד , מה זה שייך לאשכול הזה? השאלה היא האם מה שמיימוני כותב הוא דוגמא מובהקת לתסכולים של החרדי הנאור ולכן מדגים את התסמונת שצאוטנג חושב שהוא איבחן. אני חושב שכל משקיף נייטרלי יסכים שלא משנה אם ניתן לבקר את מיימוני בנושא הזה , דוגמה לתסמונת הנ"ל בודאי שאין כאן . יתכן שלמיימוני יש טעם רע , אבל אני ממש לא חושב שזו פרשנות סבירה שהציטוטים הנ"ל הם ביטוי למרד בסמכות ובכל הקדוש והיקר, לנסיון להישמע נאור או להתמרמרות חסרת פרופורציות על הממסדר החרדי או לכל דבר אחר שיש לו ולו קשר קלוש למה שצוטונג דיבר עליו.

וזה מה שנכון גם לכל יתר הדוגמאות שצוטונג הביא. נתנו למישהו לכתוב פה כמו שמרשים לצוטונג לכתוב פה , הוגש נגדו כתב אישום על פדופיליה וזה מוכיח שפדופילים מתקבלים כאן בצהלה. ואני תוהה 1) מאיפה צוטונג בדה מליבו שהנ"ל התקבל בצהלה ו2) מה הקשר של האישום בפדופיליה לתסמונת הנ"ל 3)מה בדיוק הוא רוצה לומר בזה חוץ מאשר דמגוגיה? כבר שמענו שאנשים שהיו רבנים או מגידי שיעור נמצאו אשמים בכאלה , מה  זה אומר על צאן מרעיתם ?

האם צוטונג טוען שמרוב נאורות החרדים הנאורים תומכים באונס , בפדופיליה ובקניבליזם?  האם בכלל צריך לענות על האשמות מרושעות ומטומטמות שכאלה?

וזה מוכיח עוד פעם שצאוטנג לא מעוניין אלא לעשות סלט דמגוגי בכדי להשחיר את פניהם של אנשים , תראו תראו לאיזה תהומות החרדים הנאורים האלה גולשים מתוך תסכול: קניבליזם , נצרות פדופיליה , למרות שבכל אחד מהדוגמאות שלו כשרק בודקים על מה מדובר מתברר שפחות יותר לא דובים ולא יער . לדעתי מדובר בסתם רשעות ושנאה עיוורת באיצטלה של ניתוח פסיכולוגי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2007 00:07 לינק ישיר 

מיימוני:

אני טוען שהסיבות שהאנשים כותבים בפורום משפיעות על תוכן הדברים שהם כותבים. זאת אומרת, שהתסכול גורם לאנשים לראות את הדברים בצורה לא אוביקטיבית. כוונתי בהעלאת נושא זה הוא להתריע על נטייה זו ובכך לגרום אולי לאנשים לפתח גישה יותר מאוזנת.

אתה צודק בזה שהדרך הנכונה לבקר הוא בדרכי נועם, וכנראה שהודעה זו מחטיאה את המטרה. מאידך, אי אפשר ללכת כל פעם כמלקט אחרי השבלים וכחותה על הגחלים ולהעיר שוב ושוב על חוסר האיזון ועל עיוות הדברים. אני חושב שיש צורך להצביע על נטייה כללית שמאפיינת חלק מהכותבים בפורום. יכול להיות שהיה אפשר לנסח הודעה שמצביעה על קו כללי מבלי שהיא תתקוף בצורה חזקה כל כך. כנראה שעדיין יש לי מה ללמוד בניסוח ובהבעה.

הסיבה לרכז את כל הודעות מסוג זה באשכול אחד, הוא בעיקר בכדי להוכיח שיש אכן נטייה כזו. ברגע שדבר זה יובהר אפשר לקוות שאנשים יקבלו שצריך לאזן את דבריהם. אני יכול להגיד באמת שאני חף משום רגש של שנאה אפילו קל שבקלים כנגד אחד מחברי הפורום יהיה מי שיהיה. רגש שנאה או רגשות הקרובים אליו הם רחוקים כרחוק מזרח ומערב מהמקומות שאליהם אני שואף.

יש לי בעיה בציטוט מדברי קניבל. נניח שהוא אמר שהטעם של אדם הוא כמו טעם חזיר, האם יש שום ערך לדברים של אדם מסוג זה? האם אפשר לסמוך עליו בשום דבר? ונניח שאכן יש ערך, האם ראוי להזכיר שמו בכלל, אפילו אם המידע הוא נכון. אחרי מלחמת עולם השנייה מדינות המערב סירבו להשתמש עם הנתונים הרפואיים שהגרמנים ימ"ש הפיקו מניסוייהם על יהודי המחנות. אפילו שעם מידע זו היה אפשר להציל חיי אדם, מ"מ הם דנו שאי אפשר לגעת במידע המגיע ממקור כל כך פסול. איך זה שגוים אלו סירבו להשתמש במידע מקניבלים, ואתה רואה לנכון לצטט דברי קניבל ללא שום היסוס או התנצלות. יתירה מזו, כשאנשים מצטטים פה מדברי ת"ח מופלגים, הרי שדבריהם צריכים לעבור שבע חקירות ובדיקות מלווה במקרים רבים בזלזול ובקיתונות של לעג ובוז הכל בצורה נאורה ומתחכמת. ואני שואל למה האיפה ואיפה? למה דברי קניבל מצוטטים בהגינות ובכבוד ואף אחד מחברי הפורום לא ראה לנכון לפקפק בדברים, בעת שדבריהם של רבנים מצוטטים בלעג ובזלזול וכל אחד שש להראות כמה הוא מסתפק בדבריו?

וכדי להוציא מלבם לא חשבתי לרגע אחד שאתה דוגל בקניבליזם מכל סוג שהוא. אדרבה ואדרבה אני מודע לעדינות נשמתך ולמדותיך התרומיות, רק שדעתי הוא שהנשמה והמידות מאבדים כיוון כשמדובר על נושאים מסויימים.

מציץ_ונפגע:

אני רואה שאשכול זה מפריע לך מאד. ההתקפות שלך איבדו כל פרופורציה. ולעצם הענין, אנשים פה ציטטו מדברי הפדופיל למרות שהם ידעו עליו ועל מעלליו. יתירה מזו, אפילו היום ממשיכים החברים להגן על הפדופיל בכל מיני טצדקי שהוא מסכן, ורחמנות ועבר ילדות קשה ולא יודע מה הוא רוצה מעצמו. (כתבי ההגנה נמצאים בתיבה האישי ובמקומות אחרים שאין כאן מקום לפורטם.)

וכמובן אני לא אמרתי ולא חשבתי לרגע שאנשים פה דוגלים בשום דבר מהדברים האלו. טענתי רק שיש חוסר איזון בדרך בה הם מתייחסים לדמויות אלו לעומת דמויות אחרות החשובות מהם פי מליון.

לסיכום, נדמה לי משתי ההודעות שלך שאשכול זה מכעיס אותך מאד. כיון שכך, אני נותן לך את האפשרות למחוק אותו. אם אתה רוצה אתה יכול לכתוב באשכול או באישי שאתה מבקש שימחקו את האשכול, ואני אפנה למנהלים ואבקש מהם למחוק אותו. אני מקוה שהם ישמעו לי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2007 00:33 לינק ישיר 

צוטונג, האם זה יהיה יותר מדי לבקש ממך לפרט , היכן איבדו דברי פרופורציה? האם לא עשית סלט אחד גדול ודביק שנועד ליצור תמונה מעוותת? כיצד צריך לפרש את המניעים שלך בזה?

אני ממש מתפעם מגדלות נפשך, כפי שמתברר פעם אחר פעם באשכול זה. אין בך שום שנאה כלפי אף אחד , אתה חלילה אף פעם לא מתנשא , אתה אפילו מוכן שימחקו את האשכול , ועולה על כולנה נגעה ללבי הרחמנות העמוקה שאתה מרגיש כלפי וכלפי חברי האומללים והמתוסכלים נעבעך והתפילה הכנה שנשאת בעדנו , זה ממש מחמם את הלב שיש עוד אנשים כמוך בעולם.  איני יודע מה אני יכול לתת בתמורה , אבל אנסה רק להחזיר לך באותה מטבע ואודיע לך שאינני יכול להביע במלים כמה אני מרחם עליך וכמה אני מקווה ומתפלל שתתגבר על התסכולים והתסביכים שלך .

ומתוך שיהודים מרחמים האחד על השני מי יתן ובעל הרחמים האמיתיים ירחם על כולנו ויוציאנו מאפלה לאורה גאולת הכלל וגאולת הפרט וירפא לכל מכאובינו רפואת הגוף ובייחוד רפואת הנפש אכי"ר.

תוקן על ידי מציץ_ונפגע ב- 13/12/2007 0:34:47

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2007 00:41 לינק ישיר 

צאוטנג,

אני חושב שניתן ללמוד מדברי קניבל ללא חקירות ופלפולים וירידה לשורש הדברים. הקניבל הוא 'משיח לפי תומו', הוא מספר חוויה שהוא חש, טעם שהוא טעם. אתה יכול לטעון שאולי חוש הטעם שלו פגום, שהוא מדמיין טעמים באוכל (הרי הוא לא בריא בנפשו..). אבל חקירה ודרישה ודאי שאין צריכים דבריו. אין זה דומה כלל וכלל  לירידה לעומק דברי פילוסופיה והגות וק"ו ד"ת.

לטענתך הכותבים כאן מונעים ממנעים פסיכולוגיים עלומים, ריאקציות מפעפעות בדבריהם, סלידה שולטת במקלדתם והתסכול (ממה?) מעבירם מדעתם. יתכן, כולנו מונעים ממניעים שונים ומהשפעות לא זהות, כתיבתינו מביעה את הרגשתינו, גם ביקורתך נבעה מזעם פנימי מסויים שעורר את חוש הביקורת שלך. מה אתה מצפה, שנגיד לך שאנחנו מלאכים? אם יש לך טענות קונקרטיות צריך לדון בהן לגופן. טענות הד הומינם כשלך לא יביאו תועלת אף אם הן צודקות. אם אדם מתוסכל ומביע הזדהות/סלידה מפני שהוא נגוע בדעות קדומות למיניהן, טענה על אישיותו רק תגרום לו להתחזק בעמדתו ולמוד בעקשנותו. לעומת זאת תגובה הגיונית לגבי הדברים עצמם מביאה להבנה (ועיין את צורת התייחסותך  אתה למייציץ לעומת מיימוני).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2007 00:48 לינק ישיר 

אוסיף שהאשכול כמות שהוא לא מפריע לי , אבל אני חושב שאין לתת לך להוסיף לכאן לינקים שנועדו ללגלג על אנשים מבלי לתת להם אפשרות סבירה להתגונן. אם יש לך ביקורת על מישהו אל תתחיל לצבור עובדות בכדי שתוכל להכין נגדו כתב אישום , אלא פנה אליו באשר הוא שם והבע את ביקורתך. אתה רוצה משהו משכליאל? לך לאשכול של שכליאל תגיד שם מה שאתה רוצה ותן לו גם להגיב.

מה שאתה כותב על היעדר אובייקטיביות וחוסר איזון הוא מגוחך. מה אתה רוצה מאנשים? היכן בדיוק יש אנשים אובייקטיביים ומאוזנים בעולם? במיוחד מגוחכים הדברים כשהם נשמעים ממלך האיזון והאובייקטיביות.

אתה רוצה לפתוח אשכול שיצביע על חסרונות של אנשים? למה שלא יעשו לך את אותו דבר? כשמישהו מעיר לך על העוזרות בית שחיפשת פה אתה מגלגל עיניים חסודות לשמים איך שאתה גאה להודות שאתה אנושי , אז מה בדיוק אתה רוצה מאחרים?

תוקן על ידי מציץ_ונפגע ב- 13/12/2007 1:02:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2007 01:09 לינק ישיר 

מעניין גם שאתה מאשים אנשים בדעתנות יתר , בהבעת דעות בנושאים שאין להם שמץ של מושג בו , בעוד אתה מרשה לעצמך להכין דיאגנוזה פסיכולוגית על אנשים שאתה לא מתחיל להכיר . מה אתה יודע מה אנשים עברו בחיים? ומי אתה שתתנשא עליהם ותאמר להם שאתה יודע מה הם התסביכים מאחורי עמדותיהם?

אני חושב שיש גם משהו מאד לא הוגן בדיאגנוזות שכאלה. למיטב ידיעתי יש כאן אנשים שמהבחינה האובייקטיבית , החירבוש הפסיכולוגי של צוטונג נדבק אליהם הרבה פחות מתסמונת משבר אמצע החיים שאני איבחנתי אצלו. אבל הם קנאים לפרטיותם וגם לא מתאים להם לרדת לרמה הזאת, לחשוף פרטים ביוגרפיים על עצמם שיוכיחו איזה איוולת יש בכל האבחונים הנ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2007 01:39 לינק ישיר 

אמשלום כתבה   "ודומני שחוקר אמיתי מנסה לבחון את פרשנויותיו מול אפשרויות פרשנות אחרות, כדי לוודא שאכן יש בהן ממש. כשמגיע החוקר להסיק מסקנות, הוא חייב לזכור (ודומני שאתה שכחת, או שמא לא היה לך מה לשכוח) שבמרבית הפעמים יש יותר ממסקנה אחת אפשרית לכל נתון (למשל, מסקנתו היצירתית של קו"ח באשכול אחר - מן הנתון שרבים מבין המתעללים מינית בילדים היו קורבן להתעללות בילדותם, הוא הסיק שכילדים הם היו סוטים, לכן משכו אליהם מתעללים, ובבגרותם הם מממשים את סטייתם המקורית...). "

מעניין איזה חוקר שכח שיש יותר ממסקנה אחת ואיזה חוקר פתוח לכל האפשרויות, גם אם זה נראה לו לא טרנדי ועכשיוי, כדי לא לתת לגב' הנכבדה לשקם את תדמיתה החובבנית והצעקנית מהאשכול בו עסקנו במימצאי המחקר והשלכות אפשרויותיו, אצטט את תשובתי לגב' אמשלום מהאשכול המדובר: "אמשלום,  חוץ מתשובות מתלהמות הלקוחות מכל מיני צרחניות קבועות ברדיו ובטלויזיה, שכולן מושתתות על כל מיני עיקריים אופנתיים, ששם צריך וחייבים לצרוח בקול.

יש לך גם תשובה עניינית לשאלות 'הכפירה' שהצבתי לאור המחקר הקנדי שהתפרסם?

איפא הסובלנות לקצת כפירה ושאלות בעיקרי אמונת השדרניות מהרדיו?

בתוך דברי אני שאלתי כבדרך אגב, אם כפי המחקר החדש שהנטייה לפדופיליה היא גנטית, האם יתכן שהעובדה (המחקרית גם היא) שהרבה פדופילים ידעו לספר, כי בילדותם עברו אירוע מיני עם מבוגר. האם יתכן כי זו אינו סיבה אלא סימן, כלומר יתכן אולי שהם היו לטרף קל מאחר והם שיתפו פעולה ברמה כזו או אחרת יותר מאשר נערים אחרים שהדחפים שלהם נורמטיביים? "

כמובן, כי אין מה להאשים אותם מאחר והם ילדים! ובכל זאת התוקף הוא הדומיננטי והוא בעל השיקול, אבל אולי, אולי זה ההסבר הדיאלקטי בין שתי המחקרים?

אם את מסוגלת להשיב באופן מדעי וענייני ניחא, ואם לא, המשיכי לצווח על פגיעה בעיקרי דתך ואמונתך, אני מקוה רק שלא תשרפי פחי אשפה.

http://bh.hevre.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2324524&whichpage=4#R_3

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2007 11:52 לינק ישיר 

צ'טונג

לא הבאתי את סיפור המעלית לגנאי (כי לדעתי אין בו שום גנאי למי שנברא כך) אלא כדי להצביע על רדידות טיעוניך.

אתה 'מאשים' כאן בשילוש:

1. דעתנות יתר – זה קורה בכל פורום וזה תמיד מפריע למי שחסרה לו את דעתנות היתר הזו ועוד יותר אם הוא מתוסכל מזה שהוא חש שהוא תקוע בלי יכולת לסטות מחשיכויות שבדתו.
2. ביקורת תדירה – זלזול בצד שכנגד גם קורה בכל מקום.
3. אימוץ סמכות זרה – קבלת 'כל דמות שמסמלת את החופש והקדמה' בצהלה, היא איפיון מבורך בפורום הזה (וע"ז הבאתי את המעלית).

גם המסקנה שלך: 'התוצאות מאי יכולת השחרור הנ"ל הם ברורות. קיטורים אין סופיים חסרי כל פרופורציה, חוש דכאון כללי מלווה בתחושת עליונות. ועל הכל, מרירות על שהם מה שהם ללא כל מוצא.' היא טבעית ונכונה לגבי כל בני האדם שהם תקועים חברתית במקום המנוגד לטבעם/רמתם בין אם הם נעלים ובין אם הם נחותים מהמקום. אבל דוקא הצורך שלך הנשנה לפתוח אשכול קיטור זה מוכיח שזה בדיוק מה שקורה אצלך. קפיש? אז במה עדיף החרדי המתוסכל מחשיכותו נוסח תשסה מהנאור נוסח תשסח? שזה משסה וזה (מש)סח? 

'יש לקוות שבמהרה יפתח הקב"ה שערי רחמים ויתן למתוסכל הזה את היכולת לשבור את מחיצות הברזל שמקיפות אותו לצאת החוצה להתבגר ולהתאזן לתפארתם ולתפארת כרם בית ישראל בב"א.'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2007 15:12 לינק ישיר 

חחח...זה רציני האשכול הזה? יש כאן שתי אשכולות שגרמו לי להרהר בשאלה הגורלית:מי מאכיל את מי, המשתתפים  את הטרולים או הטרולים את המשתתפים. והמסקנא הכואבת,לפעמים גם כלפי עצמי,היא,שהטרול את המשתתפים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2007 16:46 לינק ישיר 

Mr./Rabbi/Professor Chouteng,

I think that this cluster is a shame, but I will nevertheless react to the above mentioned remarks over a discussion which I opened in the english "Atzor", since I was asked to do so by a forum director.

I am sorry but as far as it seems at this point, at least one thing was misunderstood. Either that which I wrote about christianity or that which is considered "kefira gemura", or maybe both. I stressed the point that my discussion was not about historical truth, but about how christianity influences a person's nature. Now what the hook does the openness to analyze how another religion influences a person, have to do with belief and heresy or with frustration of and revolting against his oppression from within his religion?

And by the way, can you please explain what is so wrong about serious discussions over "kfira gemura", besides taking the risk to be insulted and rejected by fundamentalists?

A person may be frustrated by his lack of ability to cope with arguments of others who are more open and more "tabooless" than him. This however, is not a reason to throw mud at them but rather to try and find a better way of communicating with them.

If you are truly interested in clarifying doctrines rather than in just smearing whoever holds a doctrine other than yours, you are cordially invited to take part in the discussion.

תוקן על ידי שכליאל ב- 13/12/2007 16:57:31

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > תסמונת החרדי הנאור - שחזור
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.