בית פורומים עצור כאן חושבים

תסמונת החרדי הנאור - שחזור

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/12/2007 11:30 לינק ישיר 

צ'וט

את הרב כולם מכירים, וכולם יודעים את גדולתו. אין צורך לספר בשבחו, נשאר רק לבקר אותו.

את הקניבל כולם מכירים לרעה, אין צורך לספר בגנותו ולבקר את הקניבליזם, נשאר רק ללמוד ממנו דברים שלא יכולנו לדעת מהרב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2007 11:32 לינק ישיר 

ראשית אני חייב לומר בכנות שעד היום לא האמנתי שיהיה כאן בפורום אשכול כל כך רווי כעס ובוטות, שר ההיסטוריה בטח יעשה ממנו מטעמים..

צוטאנג
גם אם היה מקום למשהו מן המשהו מהביקורתיות שכתבת עליו, הסגנון כתיבה שלך לגבי חברי הפורום הרס את הכל!  
ומפאת הכבוד שיש לי כלפי הפורום ורבניו אני לא נכנס לעומקו של הנושא ולא מנסה להגיב על הפרטים, רק אומר לך שאם היית מבין ומנוסה בניתוח אישיות בצורה פסיכולוגית, היית יודע שכלל ראשון הוא שאין לנתח אדם "וירטואלי", זה בלתי אפשרי ומסיבה מאוד פשוטה שאין יצור כזה. וכיוון שחטאת ואתה מנסה להעלות תובנות מפרי ניתוחך על אנשים וירטואלים זה יהיה בלתי אפשרי לקבל את דברי הביקורת שלך בכלל ובפרט בנושא על המניעים של "החרדי הנאור" [ אפילו שזה נושא מעניין וחשוב, אבל לדעתי זה ישאר נושא שלא יוכל להיות נידון בעולם הוירטואלי] וקשה לי להאמין שאדם שמנוסה בניתוחים פסיכולוגיים היה עושה את הטעות השורשית שעשית כאן בזה.
ולמסקנה, אם יש לך כח ואומץ במותניך צא לעולם האמיתי והלא וירטואלי, ונסה את את ניתוחיך על אנשים שם ועליהם תבנה את תובונתיך ואח"כ הביאם לכאן לפורום לדיון..

דרך צלחה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2007 20:39 לינק ישיר 

שמרן

ברוך אומר ועושה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2007 21:34 לינק ישיר 

מאחר ששמו של הרב מיימוני הוזכר כאן במספר הקשרים, הרי שיש להעמיד דברים על מקומם.

אכן הרב המיימוני ניחון באורך רוח נדיר שאין לו דבר עם חרדיותו הנאורה.  גורמים יודעי דבר טוענים שמדובר בתוצאה של גנים משובחים ותזונה נכונה.  אורך רוחו בשילוב עם פתיחותו וישרותו האינטלקטאולית עומדים בבסיס מנהגו להאיר פנים ולהשיב במתינות ואורך רוח לכל כותב וכותבת יהא מינם, מגזרם, נטייתם המינית, הטייתם הקרימינלית אשר יהיו.  ויש דורשים לשבח ויש דורשים לגנאי.

דווקא במקרים שצויינו על ידי צ'וטנג, הרב המיימוני נטה לצד המצדדים במחיקה.

אני הוא זה שנלחמתי בעד אי המחיקה וזאת בשל עמדתי לפיה הפורום פתוח לכל מאן דבעי ובלבד שיקבל על עצמו את כללי הדיון הנהוגים כאן. יש עמי את כל התכתובת שנוהלה בזמנו בין חברי ההנהלה המורחבת בנידון.

כולם מוזמנים לפורומינו כולל ובמיוחד נשים כופרות, פדופילים, רוצחים, אנסים, ראשי ישיבות, רמ'ים, מתנדבי איחוד הצלה, מתנדבי זק''א, אגודיסטען, קומוניסטען, מזרוחיסטען, ונטורי קרתיסטען.  ומי שכללים אלו אינם מוצאים חן בעיניו, שיתכבד לו ויקים בית מדרש משלו.

ובדרך אגב, ובמסגרת הגילוי הנאות, אוסיף כי אני מחבב עד מאוד את הנשים הכופרות מהסיבות הבאות:

1) הן נאות ומצודדות
2)  הן חכמות נבונות ומשכילות וגם כופרות (גם חכמות וגם אופות)
3) הן נחמדות ונעימות לשיחה
4) והכי חשוב הן מקבלות עליהן את כללי השיח בפורום ותורמות לדיון הפורה בפורומינו בהוסיפן זווית ראיה מעניינת
5) אחת מהן היא ר''מ חשוב בישיבה חסידית פולנית בעל סטיה לכתוב כנקבה (אשתו כותבת מאמרים  בשמו בעולם החסידות)

ובכלל תסמונת התסכול עליה מדבר צ'וטנג אינה מוגבלת לחרדים נאורים, וחלה על כל מיני פרטים שלא שמעו בקול אמא ושכנותיה.  כבריסקער אני אמון על הקביעה האלמותית, שבכל עניני ''הרגשות'' ניתן לטפל בעזרת כדורים, ואני הקטן אוסיף כי ידועים לי כמה וכמה קיצורי דרך כימיים וטבעים לאושר ואכמ''ל. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2007 09:55 לינק ישיר 

רב סיינפלד

על מה שכתבת על הרב מיימוני- אמת ויציב ונכון וקיים.

על מה שכתבת בהצהרת הכוונות בהמשך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/12/2007 06:45 לינק ישיר 

[לגבי הדיון בתחילת האשכול, אם להזכיר שמות או לא, ראו http://www.moreshet.co.il/web/shut/shut2.asp?id=95532 ]

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/12/2007 16:26 לינק ישיר 

שמרן

יש חרדי נאור ויש חילוני נאור, יש חרדי פלורליסט ויש חילוני פלורליסט.

השאלה של צ'וטנג יכולה להישאל בהפוך על הפוך, האם דעתך מייצגת את התאום של החרדי הפלורוליסט?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2007 05:06 לינק ישיר 

מבלי להכנס לעובי הסוגיה, בהחלט מסתבר הדבר שאדם ביקורתי, בראש ובראשונה הוא רגיש וביקורתי בכל מה שנוגע לחוג או החברה שממנה הגיע, הוא יהיה יותר ערני  ובלתי סובלני בכל הנוגע לחסרונותיה ולמגרעותיה הרבה מעבר למגרעות ולחסרונות שישנם בכל חוג או חברה אחרת שלא בא משורותיהם.

לפעמים, העירנות החריפה הופכת לאובססיבית ממש עד לכדי נרדפות ותיסכול, עד כדי שזר שאינו מעורה כמוהו בתתי הניואנסים לא יבין את פשר נרדפותו.

נראה לי שפותח האשכול בא בעיקר לעמוד על נקודה זו ובחר לנסח זאת בדרך שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2007 09:08 לינק ישיר 

קלמר, חילך לפסיכולוגיה! (הפעם ברציניות ולא ברציציניות, רק חבל ששכחת את מסתברא ואת יצחק_יהונתן מהם השלוה)

קלוחומר

לו בא פותח האשכול לעמוד על נקודה זו:

1 לא היתה סיבה ליועציו הטובים לומר לו לפרוש מנסיונו בגלל שזה מחטיא איזו 'מטרה' כלשונו.
2 היה מרחיב את הנקודה למימד אליו הגיע קלמר.

פותח האשכול בא להכפיש לא את החברה ממנה הגיע אלא את החברה אליה היה רוצה להגיע והוא מנוע מחמת מגבלות מסוימות חברתיות ו/או אישיות. (כמובן במסוה של אהבת ישראל ורחמנות וכל הבול שית המון השגור בפי כוכבי הטרור אותם הוא מחבב עד לרבי-החובל, זכותם תגן עליו).

תוקן על ידי בוגיעלון ב- 18/12/2007 9:38:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2007 09:28 לינק ישיר 

חיים,

ראה מה שמרן כתב באשכול על היוצאים בשאלה, ותשפוט בעצמך לאור הערכתו העצומה את החילוני הנאור שיוצא כנגד החרדי הפרורליסט - החכמה שלו בטלה בשישים והיא סתם קשקוש לעומת חכמתו של החילוני/יהודי -  המשווה בין יהודים ( עגנון וליבוביץ') שהביטוי שלהם לדבקות בדת היא שמירת מצוות באופן הכי מדוקדק שאפשר, לבין יהודי שכל דבקותו בדת מסתכמת בדבקות במונחים מבית אבא

שמרן : " אבל מה אני מקשקש קחו מלים של יהודי חכם ממני, רק לקחתי לעצמי את החרות להאיר  :

http://www.haaretz.co.il/hasite/objects/pages/PrintArticle.jhtml?itemNo=531

המלה הזאת היא קיצור של הביטוי הלטיני "סינה נוביליטטה", ללא אצולה. הסנובים לא היו אצילים, אבל גם חלק מן "האספסוף" לא רצו להיות. בארץ, הסנוביות הזאת באה לידי ביטוי לעתים בדבקות בדת - לא מתוך אמונה בבורא העולם, חלילה (מי שטעם ממעיינות השכחה של המודרניות אינו יכול להאמין באמת בבורא העולם), אלא מתוך בוז להמון, לעם הארץ שאינו יודע עוד "צורת אות", שכרסו ריקה מש"ס ומפוסקים. דבקות בדת להכעיס, אמונה ללא אמונה. חישבו על עגנון ועל ליבוביץ'. חישבו על ברוך.

כמובן שכדי לירות את חיציו לעיגול שסימן מראש, טרח להדגיש רק חלק מהקטע בצבע זוהר -  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2007 17:25 לינק ישיר 

בוגי,

לא הייתי מכליל את השנים בתוך שאר חולי ישראל.. אבל גם יש לחלק בין השניים האחד הוא חרדי עוין(עצכ"ח..)והשני אורטודוקס עוין (רפורמה..).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2007 18:00 לינק ישיר 

קעלעמר

מדוע תגובתך היא אישית ופוגענית, לא יותר משכנע ההתמודדות עם הטיעונים עמצם, או לפחות להסוות עקיצות תוך כדי טיעונים?

אינני מכיר אותך, אך מסוג הניסוח שלך ניכר עליך עבר אידישאי חרדי אדוק וטוטאלי ואילו עבדך הנאמן עבר מסלול הפוך בדיוק (עבר קיבוצניקי אדוק ומתנכר) ויחי ההבדל הקטן בעולמנו הקטן (ולדידך אולי הגדול).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2007 19:28 לינק ישיר 

[קו"ח,

אולי זה לא לאשכול הזה, אבל בכ"ז -
מדוע עבר אדוק אחד שונה ממשנהו? האמנם זה כ"כ משנה במה אדם אדוק (או אזוק)? האם התיקון לאדיקות אחת היא מעבר לאדיקות ה"הפוכה" (אם יש דבר כזה)?

(לי יש תשובות משלי לשאלות הללו, ובמובן רב הן הסיבה לשהותי כאן.
בקריאה שניה, אני חושבת שאולי זה דוקא מאוד קשור לאשכול הזה...)]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2007 20:04 לינק ישיר 

אמשלום

את טועה, במצבי כהיום, אני משתדל מאוד מאוד להיות מאלו אשר אינם  אדוקים לזרם כלשהו, אני משתדל לשפוט כל עניין ונושא רק בפרמטרים של הגיון צח  - אמנם סובייקטיבי -  אך טבעי ומשוחרר.

רק אדם שנטש זרם מסויים ומתעקש שלא לאמץ לעצמו זרם חדש, יכול להגיע לתובנות שהן לפחות, טהורות מבחינת שיקולים של אופנות וטרנדים של זרמים בעלי עניין כאלו ואחרים.

משום מה זיהיתי בך, אימוץ מתלהב והתבטלות מוחלטת לכל מיני טרנדים עכשויים בכל מה שנוגע לזהות מינית ופדופיליה, לפעמים זה נראה כי את כ"כ משוכנעת בתעמולת השדרניות מהטלוויזיה, עד כי את מסוגלת להישבע שכל 'ערך' שהם מקדמים הוא אבסולוטי, בלא שאת מודעת בכלל, כי לכל קידום של ערך כביכול, ישנם אין ספור דחפים אופנתיים ודמגוגיים לא פחות מאשר קידום ערכים דתיים.

זה נכון, שרבים מבעלי התשובה נהפכים לאדוקים בטרנדים החרדיים, אך נכון לא פחות הוא, אדיקותם והתבטלותם המוחלטת של מאוכזבי הדת לטרנדים ולאמונות הטפלות והתעמולתיות של המערב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2007 22:11 לינק ישיר 

לקעלעמר ולבוגיעלון - (מסתברא)

http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=903534&whichpage=#R_5

http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=284014&whichpage=#R_3

בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > תסמונת החרדי הנאור - שחזור
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.