כבר הרבה זמן שלא כתבתי כאן, אבל ע"מ שבנות לא יורידו בחורים על דבר כ"כ קטן וטיפשי, חשוב להבהיר נקודה קטנה.
עישון הוא פעולה שנכנסה עמוק לתרבות הישיבתית. בא נניח לצורך הענין שהחברה הישיבתית אוחזת בשלב שלפני עשרים שנה, בו עישון נתפס כפעולה חברתית מקובלת - כאכילת מסטיק, פיצוח גרעינים, וכן כל הפעולות מהזן הזה.
סכנות העישון גבוהות - אכן כן. אבל כל המחקרים מדברים על עישון רציף וקשה של עשרות שנים. לא על ישיבוחר שמעשן ארבע שנים, מתוכם חצי הוא בילה בנסיונות הפסקה.
הסטטיסטיקה מספרת על אחוז גבוה מאוד של בחורים המפסיקים לעשן עם חתונתם. (באזור ה- 90 אחוז. 10 אחוז הנותרים יורדים בכמות בצורה דרסטית).
אין פה פוזה ואין פה שום דבר נסתר. יש פה בחור מעשן, שמבטיח להפסיק, ואכן יפסיק.
נשלח ב-15/12/2007 19:02
עם הם מפסיקים עם הזמן זה טוב,אבל בד"כ קשה להפסיק עם העישון ,לא ? זה ממכר הרי !
נשלח ב-15/12/2007 20:13
סוויט - מה זה משנה אם זה בגלל פוזה או כל סיבה אחרת. אם זה מפריע לך אל תגשי. אם את מאמינה שיפסיק אז תגשי.
נשלח ב-15/12/2007 20:21
השאלה עם באתת אפשר להפסיק ? הוא יכול להגיד לי שהוא יפסיק אבל בפועל זה מאוד קשה .
נשלח ב-15/12/2007 20:26
כי אנו שונאת גברים פוזאיסטים ( איך שכותבים את זה ) השאלה שלי עם רוב אלו שמעשנים עושים זאת בשביל פוזה ?
נשלח ב-15/12/2007 20:42
סוויט
הוא יפסיק אם תראי שאת רוצה. כך הוא מראה נאמנות. כך הוא מראה שהוא עומד במילה שלו. כך הוא מביע את אהבתו.
לגבי הפוזה, זו לא פוזה של עליונות זה מראה של גבריות. אם תגידי שאינך מתחתנת עם בחור שלבוש יפה כי הוא עושה פוזות? לעשן זה סטנדרט בישיבות (עם כל הצער..) ולכן המעשן לא מסתלבט על אף אחד. מקסימום הוא מישר קו עם מעשנים אחרים.
נשלח ב-15/12/2007 21:06
אוקי שיכנעת אותי .
נשלח ב-16/12/2007 02:29
סוויט מותק- אל תתקרבי למעשנים. ונויאר- בלי קשקושים תפסיק לחיות בסרט. בחור שמעשן 99 אחוז שהוא לא יפסיק. אני ממש לא מבינה למה רבנים לא יוצאים נגד התופעה המקולקלת הזו! "ונשמרתם מאוד.." ואני לא מבינה עד כמה בנאדם מפגר לראות על הקופסא של הסיגריות "זה הורג ומסרטן" ועדיין לקנות ולעשן. אם לא להוריד אותו על עצם העישון, הסרחון, המחלות, והסכנה שבעישון פסיבי לך ולילדים אז תורידו אותו על טיפשות.
נשלח ב-16/12/2007 02:35
אני לא אקח בחורה שאביה/אחיה מעשנים!
נשלח ב-16/12/2007 06:12
סגריות זה מסריח
נשלח ב-16/12/2007 07:28
קשה מאוד להפסיק לעשן!
הבעיה שבחורים מתחילים לעשן בשביל פוזות ואח"כ לא מצליחים להיגמל!
אם מותר להוריד על כך בחור....
נשלח ב-16/12/2007 12:04
סוף מעשה במחשבה תחילה. אני מכירה הרבה בחורים ואף 1 מהם לא מעשן. עצם זה שהם בכלל מתחילים מראה על משהו. וזה לא משנה אם הם בחורי ישבות שחורים ומתחילים בפורים. מי שמתחיל עם זה מודע לסכנות. שלא נדבר על זה שהעישון בהתחלה הוא מגעיל והם מעשנים בכוח ומשתעלים תוך כדי בשביל להתרגל. נו באמת. למישהוא זה נראה משהוא שאדם רציני היה עושה? והדור הצעיר לא מעשן כמו הדור הקודם. ממש אי אפשר להשוות את המודעות. מי שלמרות כל האזהרות בוחר לעשן רק בשביל שהחבר'ה יאהבו אותו אז חבל מאוד.
נשלח ב-16/12/2007 12:28
"הבנות הנמצאות בשידוכין צריכות לדעת כי בחור מעשן נשקפת סכנה לבריאותו ולבריאות המשפחה העתידית יותר מאשר איזו שהיא מחלה שיש לקרוב משפחה של הבחור שבגללה חוששים לעשות שידוך, אין מעשן בריא!"
"וכבר כתב בספר נתיבות הקודש מהרב מחרקוב זצ"ל עמוד קסב בשם מרן החפץ חיים זצ"ל שהיה אומר שהוא אינו יודע האיך נתקבל אצל היהודים נוהג כזה משונה/שגעון של עישון הסיגריות?"
(מתוך: "חיים בריאים כהלכה" {המהודרה המורחבת}, הרב יחזקאל אחסייק (המשב"ק [משמש בקודש] אצל הרב שך זצ"ל ), עמודים 185-186)