בית פורומים עצור כאן חושבים

ויחי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/1/2009 12:50 לינק ישיר 

מישקולצר

אם דווקא בנסים חפצת, קנה כרטיסים להופעה של אורי גלר, העולם שה' ברא נברא לפי חוקי הטבע.

אין דבר כזה נס- כנגד חוקי הטבע, וכבר עמדנו על כך הנס הוא בתזמון, אין ניסים נסתרים, יש ניסים גלוים שאנשים לא רואים,
 לא שמים לב. חוסר תשומת לב-בכל דבר- היא החטא הגדול של האנושות.

למרות מה שאומרים הרבנים, אלוקים לא עובד בתכנית כבקשתך, או שלי .או של אחר.

אבל אם בכל אופן בניסים חשקה נפשך- לפני כשלושה חודשים סיפר לי יהודי שגר בבאר שבע כי רצה להזמין אולם לבר מצווה של בנו , והתלבט בין שני אולמות, כבא ביתו של הרב אלעזר, שאל אותו מה לעשות, השיב לו הרב אלעזר- אל תזמין שום אולם, בעוד שלשה חודשים נשב במקלטים.

, אני מעיד על הסיפור הזה שסופר לי  לפני שלשה חודשים.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2009 15:34 לינק ישיר 

[לפרשת ויחי - מה מביא חיים? / הרב שלמה פוקס]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2009 15:37 לינק ישיר 

אולי טאהא מוחמד עלי לא יזמין לדו קרב, אבל הוא ישגר גראד
וסליחה על צרות האופקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2009 16:02 לינק ישיר 

לא ירד בני עמכם

מסכתות קטנות מסכת אבות דרבי נתן נוסחא ב פרק מ ד"ה

רבי נחמיה ורבי מרינוס בשם רבי נהוראי בשעה שהיה אומר דבר תקיף לפני רבי טרפון היה אומר כפתור ופרח. ובשעה שהיה אומר דבר של הבטלה היה אומר לא ירד בני  עמכם

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2009 16:06 לינק ישיר 

[בע"ב,

טאהא מוחמד עלי לא משגר גראדים.
ייתכן ואחיו (לזהות הלאומית, לדת) עושה זאת. גם לי יש אחים שנוהגים בניגוד לעמדותי ובסתירה להבנתי את זהותנו הלאומית והדתית המשותפת, ואני מקוה מאוד שאיני נמדדת רק בהקשר איתם ועם מעשיהם...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2009 16:07 לינק ישיר 

אמשלום
אני רוצה לשמוע על ההפגנה הראשונה של שלום עכשיו הערבי בדמשק, קהיר, עזה, רמאללה ואז לדבריך יהיה משקל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/1/2009 17:58 לינק ישיר 

[בע"ב,

הפגנה לא ראית אבל שיר קראת, ותגובתך היחידה עליו היתה שהוא שקרי, אז מה תועיל לך הפגנה? ממילא גם עליה תאמר שאינה מייצגת דבר...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2009 01:52 לינק ישיר 

שאלה נוספת היא עד כמה מועיל לנו טאהא מוחמד עלי, עם אחיו משגרי הגראדים פועלים בשיטות מאותו סיגנון התנהגות כדי שהוא לא "יפריע" להם? במדינת ישראל (כלומר בקרב היהודים, התנהגותם כלפי הערבים) עד כמה שידוע לי זה לא עובד כך, שלא לומר שזה עובד הפוך. הפגנת שלום עכשיו ברמאללה לא היתה*, וק"ו בן בנו של ק"ו שמחבל מתאבד מהכיוון השני לא היה. אין מציאות כזאת.

*וכבר ידוע מה אירע ליהודים שניסו לעשות (לטובת הערבים) בדומה לזה במקומם, אע"פ שלא היה זה במקומם תרתי משמע, אלא "שלום" חד כיווני, וזה כן תרתי משמע...

תוקן על ידי מיכההמרשתי ב- 11/01/2009 2:09:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2009 07:19 לינק ישיר 

למה חזרו יוסף ואחיו למצרים (רוחמה ווייס)
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3653296,00.html

בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2009 14:03 לינק ישיר 

האם מישהו מחכמי הפרום יכול להעלות ארוכה לדברי רש"י שהובאו כאן - שיעקב אבינו באמת לא מת ורק 'נדמה היה שמת'?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2009 14:51 לינק ישיר 

ואיך אפשר בלי הקטע היפיפה משירו של שמשון מלצר 'אשירה לרש"י':

... ולאורם של נרות הפרפי"ן שהעלינו עלתה דמותו של יעקב,
זקן וחלוש ותשוש מיסורין ומתחזק לישב על המטה,
 והוא משתחווה לפני בנו השליט (תעלה בעדניה סגיד ליה)
והוא מצטדק לפניו ומסביר: ואני בבואי מפדן...
רשנו כלנו בחם, ברננה, בניגון היוצא מן הלב:
"ואני – ואני יעקב, בבואי – כשבאתי, מפדן – היא פדן-ארם,
מתה – נפטרה, עלי – בגללי, רחל – רחל אמך...
ואף-על-פי שאני מטריח עליך להוליכני להקבר בארץ כנען,
ולא כך עשיתי לאמך... ויודע אני שיש בלבך עלי.
אבל דע לך שעל-פי הדבור קברתיה שם... כשיגלה נבודראדן...
שרנו כולנו בחום, ברננה, בניגון היוצא מן הלב –
מלבו של יוסף שאמו נקברה בשדה בצדי הדרכים,
מלבו של יעקב שהאהובה והנעימה גם במותה ממנו נפרדה,
מלבה של רחל היוצאת על קברה ובוכה ומבקשת רחמים,
מלבם של ישראל שהגלום שבאים כבולים בשלשלאות של ברזל.
ומלבו, כביכול, העונה לרחל: יש שכר לפעולתך...

מתוך: http://www.nechama.org.il/guidance/108.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2009 15:17 לינק ישיר 

נוכאיינר

רש"י גמרא זו למד-  תענית דף ה עמוד :

עקב אבינו לא מת . - אמר ליה: וכי בכדי ספדו ספדניא וחנטו חנטייא וקברו קברייא? - אמר ליה: מקרא אני דורש, שנאמר +ירמיהו ל'+ ואתה אל תירא עבדי יעקב נאם ה' ואל תחת ישראל כי הנני מושיעך מרחוק ואת זרעך מארץ שבים, מקיש הוא לזרעו, מה זרעו בחיים - אף הוא בחיים.

שאלה לעיון ולמחשבה

בראשית פרק מז

כח) וַיְחִי יַעֲקֹב בְּאֶרֶץ מִצְרַיִם שְׁבַע עֶשְׂרֵה שָׁנָה וַיְהִי יְמֵי יַעֲקֹב שְׁנֵי חַיָּיו שֶׁבַע שָׁנִים וְאַרְבָּעִים וּמְאַת שָׁנָה:

(כט) וַיִּקְרְבוּ יְמֵי יִשְׂרָאֵל לָמוּת וַיִּקְרָא לִבְנוֹ לְיוֹסֵף וַיֹּאמֶר לוֹ אִם נָא מָצָאתִי חֵן בְּעֵינֶיךָ שִׂים נָא יָדְךָ תַּחַת יְרֵכִי וְעָשִׂיתָ עִמָּדִי חֶסֶד וֶאֱמֶת אַל נָא תִקְבְּרֵנִי בְּמִצְרָיִם:

א. הפסוק מספר  על  ויחי יעקב.. הגיוני  ונכון היה אם היה כותב בהמשך ויקרבו ימי יעקב למות!?

ב. מה הלשון הזו ימי ישראל למות. אדם מת ביום אחד  ולא בימים, נכון, היה לכתוב ויקרב יום מותו.

ג. מה הלשון קרבו --ימים לא קרבים ימים באים?

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2009 19:44 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
נוכאיינר

רש"י גמרא זו למד-  תענית דף ה עמוד :

יעקב אבינו לא מת . - אמר ליה: וכי בכדי ספדו ספדניא וחנטו חנטייא וקברו קברייא? - אמר ליה: מקרא אני דורש, שנאמר +ירמיהו ל'+ ואתה אל תירא עבדי יעקב נאם ה' ואל תחת ישראל כי הנני מושיעך מרחוק ואת זרעך מארץ שבים, מקיש הוא לזרעו, מה זרעו בחיים - אף הוא בחיים.

עיין שם את ההוכחה של תוספת,
הנה:
תוספות:  יעקב אבינו לא מת - וכן משמע דכתיב ויגוע ולא כתיב וימת כדמפרש בסוטה (דף יג.) גבי מעשה דחושים.
ומה היה שם ?
ועד דאתי נפתלי מארעא דמצרים יהא אבי אבא מוטל בבזיון? שקל קולפא מחייה ארישיה, נתרן עיניה ונפלו אכרעא דיעקב, פתחינהו יעקב לעיניה ואחיך.

אני הצטט שוב את האבן עזרא: גם אם מצאנו בתלמוד דברים והם דברי יחיד, לא נלמוד מהם,

יש דרש להרויח נפש חלושה בהלכה קשה,,,,,,,,ויש דרש שהוא טוב לאחרים וידריך בדרך תבונה את הנערים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2009 19:46 לינק ישיר 

מקס

הוא בקש מקור לדברי רש"י לא לדברי הראב"ע או התוספות.,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2009 20:03 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
שאלה לעיון ולמחשבה

בראשית פרק מז

כח) וַיְחִי יַעֲקֹב בְּאֶרֶץ מִצְרַיִם שְׁבַע עֶשְׂרֵה שָׁנָה וַיְהִי יְמֵי יַעֲקֹב שְׁנֵי חַיָּיו שֶׁבַע שָׁנִים וְאַרְבָּעִים וּמְאַת שָׁנָה:

(כט) וַיִּקְרְבוּ יְמֵי יִשְׂרָאֵל לָמוּת וַיִּקְרָא לִבְנוֹ לְיוֹסֵף וַיֹּאמֶר לוֹ אִם נָא מָצָאתִי חֵן בְּעֵינֶיךָ שִׂים נָא יָדְךָ תַּחַת יְרֵכִי וְעָשִׂיתָ עִמָּדִי חֶסֶד וֶאֱמֶת אַל נָא תִקְבְּרֵנִי בְּמִצְרָיִם:

א. הפסוק מספר  על  ויחי יעקב.. הגיוני  ונכון היה אם היה כותב בהמשך ויקרבו ימי יעקב למות!?

ב. מה הלשון הזו ימי ישראל למות. אדם מת ביום אחד  ולא בימים, נכון, היה לכתוב ויקרב יום מותו.

ג. מה הלשון קרבו --ימים לא קרבים ימים באים?

אני עונה לך בחטף, ונראה מה יצא,

זה הענין,
הרופא אומר לחולה יש לך יום X למות ? לא 
הוא אומר לו כך, יש לך יומים או שבוע, 

נכון שביחס לשמש\זמן, הימים באים,

אבל ביחס לחולה ? הימים קרבים עליו,
כי הוא מודד את הזמן לפי ההתדרדרות של בריאותו,    

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ויחי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.