בית פורומים עצור כאן חושבים

האם [לאור הצרות] נכונה הדרך שאנו הולכים בה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/12/2007 10:18 לינק ישיר 

מאיר.

בעל הטורים, כותב בשמות  על המילה פדות שהיא- מופיע רק שלש פעמים במסורה,

שמות פרק ח  (יט) וְשׂמְתּי פדות  בֵין עַמִי וּבֵין עַמֶךָ לְמָחָר יִהְיֶה הָאֹת הַזֶה:

תהלים  קיא           פדות  שׁלַח לְעַמּוֹ צִוּה לְעוֹלָם בּרִיתוֹ קָדוֹשׁ וְנוֹרָא שׁמוֹ:

תהלים  קל    (ז)  יַחֵל יִשׂרָאֵל אֶל יְדֹוָד כּי עִם יְדֹוָד הַחֶסֶד וְהַרְבּה עִמּוֹ פדות:

יש יהודים  שהם מרגישים שהם בגלות רק בין הגויים---- בֵין עַמִי וּבֵין עַמֶךָ

יש יהודים שהם מרגישים גלות כשהם בתוך עמם                 פדות  שׁלַח לְעַמּוֹ

ויש יהודים שהם מרגישים גלות עם עצמם                     וְהַרְבּה עִמּוֹ פדות:

תבחר איפה אתה ממוקם

כוונתי היתה בטיול היפה שתטייל בארץ, לא להנות- מצוות לא להנות ניתנו, אלא שתראה עין בעין איך הנבואות התגשמו בחלקם, אם גם תהנה זה רווח נקי שלך.

בליל הסדר אתה מברך גאל ישראל, למרות שבספר שופטים לפחות, הגאולה לא היתה
אפילו לא גאולה של היום.

אבל מה הן העובדות- לעומת שיחת חולין של יושבי בית המדרש, ושל רע-בנים,

תוקן על ידי ירוחםשם ב- 19/12/2007 10:19:01

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2007 13:44 לינק ישיר 

ירוחם,

אני שמח שאתה אופטימי. אני לא כותב את דעתי בגלל רבנים כלשהם אני ממש לא מושפע מהם. אני כותב את דעתי מתוך הסתכלות נכוחה ומבט מפוקח (שלי כמובן). מה שאני רואה זו ארץ שהמגורים בה קשים מנשוא, ארץ שמופגזת מכל הארצות שסביבה, ארץ שאנשים מפחדים להסתובב ברחובות מפני יראת המחבלים - "בחוץ תשכל חרב ומחדרים אימה".

אני מסתכל על הארץ שישנה, חלקה הגדול לא בידינו, בית מקששינו חרב ועדיין לא קן, במקום המקדש שועלים מהלכים ועל גבינו חרשו חורשים. הממשלה אינה ממשחה יהודית, בתי המשפט אפילו לא ישרים כחוקות הגויים ואין לומר שנוהגים כמנהג ישראל. הרשיות מושחתות, והאנשים מגיבים בהתאם ומתנהגים גם בשחיתות.

אני לא בא להוציא ח"ו לעז. ישנם אנשים רבים ישרים ותמימים שעושים רצון ה', אבל גם בארה"ב ישנם כאלו וגם בגרמניה ובאינדונזיה. באופן כללי הנבואות לא התגשמו גם עם ישנן כמה שדות מוריקים וכמה פלגי מים זורמים. גם במצב גלות ארץ ישראל יכולה להיות יפה (וגם פריז יפה).

מ. זוהר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2007 16:12 לינק ישיר 

לא ראי זה כראי זה, ולא ראי זה כראי זה, הצד השוה הוא ששנינו מסתכלים לאותו ראי-
 אני רואה עולם יפה ואתה לא. אני רואה- כוס חצי מלאה, ואתה  רואה- כוס חצי ריקה,
אני יודע שאין שלמות בעולם, ולא יכולה להיות שלמות בעולם, ולכן אני מאושר ממה שיש, כי אני מכיר גם את האלטרנטיבה, שהיתה הרבה יותר קשה וקריטית.
אתה כנראה בחור צעיר, ועוד עם מבט אידיאליסטי, שחושב שהכל אפשרי וניתן לביצוע.
אני מסתכל לאחור בהיסטוריה של עם ישראל ורואה מה היה, ולומד מזה מה יכול להיות,
אתה מסתכל רק קדימה ושאף לעתיד שלא יכול להיות.
אני רוצה מה שיש לי- ולכן יש לי מה שאני רוצה (חומרית) ואתה כנראה רוצה מה שאין לך. וטוב שכך.
לכן שנינו לא רואים ולא נראה לעולם באתה עין .

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2007 17:43 לינק ישיר 

ירוחם,

אם הכל כל כך טוב, אז מה אתה בכלל מתלבט בשאלה אם נכונה הדרך שאנו הולכים בה?

אתה אפילו לא חש שאתה סותר את עצמך? זה התחיל בזה שה' לא מוכן לסלוח לנו מימי בית שני,  ונגמר בזה שהנבואות התגשמו ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2007 17:59 לינק ישיר 

זוהר

גם אחרי יציאת מצרים המצב לא היה הכי טוב בעולם.ארבעים שנה נדדו במדבר, נכנסו לארץ ואמנם הצליחו לנצח את הגויים (וכי בה' באייר תש"ח ובמלחמת ששת הימים צה"ל לא ניצח את הגויים?) אחר כך עם ישראל עזב את ה' והתחילו צרות - והרבה צרות, ומפעם לפעם כשחזרו בתשובה - כך לפי המסופר בספר שופטים - הגיח איזה שופט והציל אותם. בשלב מסויים גם ארון הברית נשבה והמשכן חרב. היו זמנים שבנ"י לא רק שלא חיו בשלווה אלא הסתתרו במערות מפחד האויב. כל התבואה שגידלו נגזלה ע"י האויבים. ועל זה הבטיח הנביא שלעתיד "לא יבנו ואחר ישב לא יטעו ואחר יאכל" והיום אכן אנו במצב כזה. למרות כל הצרות שהיו, אף אחד לא פקפק בכך שיציאת מצרים הייתה גאולה במלוא מובן המילה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2007 19:10 לינק ישיר 

ריב
את כנראה קוראת מה שנח לך,
כתבתי בפרוש למעלה, שתום הגלות והתחלתא דגאולה החלה, רק שאת ההנהגה בעם ישראל תפסו יהודים שהאמינו בתנ"ך ולא האמינו במסורת,
הניתוק ממסורת ישראל סבא, היתה אבן יסוד, בהתנהגותם ובמעשיהם, ובזכות זה הגלות הסתימה.
על סיום הגלות הרי אין ויכוח.           אם יש לך עוד שאלות על תהססי לשאול

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2007 19:39 לינק ישיר 

ירוחם,

אז אתה בכלל חושב שיש ה' שיושב בשמיים ויודע שאת השלטון במדינת ישראל תפסו יהודים שמאמינים בנ"ך ועל כן השיב את חמתו וריחם על עמו והחל להגשים את נבואות הנביאים?
ולא משנה לו  שהיהודים שמאמינים בנ"ך עושים מעשים בגינם הנביאים צווחו שסופם שהארץ תקיא אותם?

להתחיל למנות את המעשים שעושים מאמיני הנ"ך שתפסו את השלטון שבגינם הנביאים הבטיחו שהארץ תקיא אותם?

-  אתה רואה עולם יפה? כשכל יום מותקפים באכזריות קשישים ? או שאולי אותם הקשישים מאמינים במסורת ישראל סבא ולכן ה' נוקם בהם?

אתה רואה עולם יפה והם לא. אתה רואה- כוס חצי מלאה, והם רואים- כוס חצי ריקה,
אתה יודע שאין שלמות בעולם, ולא יכולה להיות שלמות בעולם, ולכן אתה מאושר כשאתה רואה ניצולי שואה שמאמיני התנ"ך גזלו את כספם צועדים במצעד החיים עם טלאי צהוב , כי אתה מסתכל לאחור בהיסטוריה של עם ישראל ורואה מה היה, ולומד מזה מה יכול להיות ?
 אתה רוצה מה שיש לך- ולכן יש לך מה שאתה רוצה (חומרית) ומליון וחצי ילדים שחיים מתחת לקו העוני כנראה רוצים מה שאין להם. וטוב שכך. לכן אתה והם לא רואים ולא תראו לעולם באותה העין. 

תוקן על ידי riv ב- 19/12/2007 20:12:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2007 19:52 לינק ישיר 

ירוחם ומיכה,

תשובה אחת לי אליכם.

היו ימים יותר גרועים וקשים, היינו בעבדות פרך במצרים וסבלנו יותר מעכשיו. גם לפני אלף שנה שאז אפילו לשיטת ירוחם עדיין היינו בגלות, המצב היה שפיר לעומת ההשפלה במצרים. יציאת מצרים היא יציאה מעבדות לחירות ביחס למצרים, עדיין זו אינה ישיבה בארץ המובטחת ברוגע. אפשר להסתכל על חצי הכוס המלאה (ואולי שליש או רבע - היא מתרוקנת אט אט), אבל המעט שיש זה הקלה, הגלות קיימת עדיין לצערי. גם בתקופות עברו אפשר לשחזר בדפי ההסטוריה תקופות טובות לעם ישראל, כעת עברנו שישים שנה סבירות בארץ, העתיד לא מזהיר כ"כ. אם נצייר גרף ובו נמדוד את רמת האושר מאז קום המדינה אנו כעת בשפל והמגמה היא המשך התדרדרות. לא כל תקופה טובה היא יציאה מהגלות - זו פטה מורגנה וראיית צל הרים כהרים.

יה"ר שיבנה ביהמ"ק במהרה בימינו.

מ. זוהר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2007 21:13 לינק ישיר 

זוהר

האם אינך חושב שבתש"ח יצאנו משעבוד מלכויות? מיסים, פוגרומים וגזירות?
העתיד אינו ידוע, וגם אילו היה ידוע הוא אינו אומר כלום לגבי העבר. אין ספק שהקב"ה עשה ניסים גדולים לעם ישראל. אמנם זה לא בהכרח הגאולה - כמו שאני כתבתי לירוחם - והוכחתי מכך שהעתיד אינו ידוע - וא"א לדעת אם זוהי אתחלתא דגאולה - אבל כן אפשר לדעת שהקב"ה עשה לנו ניסים. וגם בתקופת המלכים כתוב ש"לא דבר ה' למחות את ישראל מתחת השמים ויושיעם ביד ירבעם בן יואש" שעבד עבודה זרה.

(ולגבי השלטון המושחת - הרי גם בתקופת השופטים אמרו חז"ל - דור ששופט את שופטיו, ובתקופת המלכים ידוע שהרבה מלכים היו רשעים)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2007 22:39 לינק ישיר 

ריב
 כקטגורית של עם ישראל, לתשומת ליבך -מיליון וחצי ילדים החיים מתחת לקו העוני(איני יודע מאיפה לקחת מספר זה אבל נניח) קו העוני זה מונח יחסי,( יותר ממחצית הילדים בעולם היו מוכנים להתחלף ולחיות מתחת הקו הזה.)
אבל שני מיליון הילדים שהושמדו בגולה, היה מספר אבסולוטי, וזה לא היה באשמת המדינה.
הכאת הקשישים, מחרידה, אבל פילגש בגבעה היה מחריד יותר, הרציחות הבין שבטיות, שהיו במדינת היהודים לאחר גאולת מצריים, היו ממש ראויות לחיכוי.לא?

אלוקים עומד ויעמוד לימין המדינה, כל עוד לא יהיה פה שלטון אחר, הכוונה לשלטון שאת מיחלת לו, המדינה משגשגת, והנה הרף הבעיות הבטחוניות הבלתי נסבלות, אחת מהמדינות המצליחות כלכלית,טכנולוגית עם תל"ג גבוה, וזינוק כלכלי מהגבהות בעולם. השקל הישראלי הוא אחת המטבעות החזקות בעולם, יותר מהדולר והיין.
והכל בעזרתו של ה', הרואה כנראה בעיין שונה את מה שאת רואה,ואולי גם זוהר.   עובדה, ועם עובדות אי אפשר להתוכח,
לתשומת ליבך, אין מדינה בעולם שאין בה עניים, כמה שהמדינה עשירה יותר, העניים מרובים בה יותר.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2007 23:45 לינק ישיר 

מיכה,

אתה מרגיש שאין עלינו שעבוד מלכויות, אין פוגרומים גזירות ומיסים?
אני לא רוצה להכנס לפוליטקה הישראלית זהו תחום שאני ממש לא מסמפט ולכבוד הפורום אל לנו לגלוש לביבים. ע"כ אשתדל לא לרדת לרמה הזאת עד כמה שאוכל.

הממשלה היום מונעת ע"י הממשל האמריקאי, ממשלת ישראל לא יכולה לקבל היום החלטה מדינית ללא אישור של הדרג העליון בבית הלבן. כדוגמה קיצונית אפשר לדמות זאת לשוטרים היהודים בגטאות בזמן מלחמת העולם השניה.

פוגרומים=פיגועים.

מיסים וגזירות זה נושא שנוי במחלוקת. כאן כבר אין קשר ישיר ללחץ המדיני של אומות העולם, אבל המיסים והגזירות  הכלכליות בעקיפין ג"כ נגרמים ע"י אומות העולם והלחץ על מדינת ישראל (בלי לטעון כלל שגזרות הממשל העכשווי ומיסיה הם לא בגדר 'גזרות' ו'מיסים'). לדעתי אומות העולם ובפרט ארה"ב משתמשים שימוש ציני במדינת ישראל. ארה"ב צריכה את ישראל כבת ברית במזרח התיכון, כלא נהיה נחוצים יזרקו אותנו לכלבים (שיטילו אותנו לים). גם כבת בריתה של ארה"ב לא זכינו להתייחסות אנושית (נטו) מהם, גם כאשר קיבלנו זה היה ממניעים אגואיסטיים. ההכרב במדינת ישראל באו"ם היא עלובה, ללא הוטו של האמריקאים לא היינו קיימים כמדינה. האם זו אינה גלות? האם כאשר נצא מהגלות נחיה בארצנו כמריונטות של הגויים, זו גאולה?

נוסף על כך מה שציינתי לעיל שהשלטון היהודי (או מה שהוא כן קצת עושה בעצמו ללא הוראות מיבשת אחרת), הוא לא נוהג כמנהג ישראל, הוא לא מעוניין במדינה יהודית כלל. זה מעט שונה ממלך יחיד שהיה רשע אבל ההנהגה בכלליות היתה ע"פ התורה.

מ. זוהר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2007 05:15 לינק ישיר 

mzohar כתב:
הממשלה היום מונעת ע"י הממשל האמריקאי, ממשלת ישראל לא יכולה לקבל היום החלטה מדינית ללא אישור של הדרג העליון בבית הלבן. כדוגמה קיצונית אפשר לדמות זאת לשוטרים היהודים בגטאות בזמן מלחמת העולם השניה.
לא זו בלבד, אלא ששר הבטחון של ממשלת ישראל שוכח לפעמים ליטול ידיים אחרי ביקור בשירותים, נוהג נפסד שהיה גם קלקלתו של הרמן גרינג הנאצי ימ"ש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2007 08:26 לינק ישיר 

ירוחם,

כתוב בתורה (שבכתב) 'אפס כי לא יהיה בך אביון ' - מצטערת לא מדובר שם על מונח יחסי.

הכאת הקשישים - גם היא איננה דבר יחסי ואיננה זהה  לנבואה בנחמיה ש'זקנות וזקנים ישבו בכיכרות ירושלים בבטחה ,ויצפו בנכדיהם המשחקים' -

למה ה' לא עמד לצד הצדוקים בזמן שלטון החשמונאים, הרי לפי דבריך הם אלה שהמשיכו את המסורה בנאמנות? הרי גם הם נטשו את מסורת ישראל סבא? גם אצליהם היתה פריחה ושגשוג כלכלי . עם עובדות הרי אתה אומר שאי אפשר להתווכח - אורך שלטונם היה 200 שנה, אז מה אתה ממהר להסיק מסקנות רק אחרי שישים שנה? גם הם היו בטוחים שהשלטון שלהם יחזיק מעמד היות וה' עומד לצידם. 

ולידיעתך ה' יעד לעם ישראל ייחוד שיהיה אור לגויים, לא שתהיה עוד אחת ממדינות העולם ששם ככל שהעשירים מרובים כך העניים מרובים בה יותר. ש'כשרואים אותם אומות העולם אומרים רק עם נבון הגוי הגדול הזה..

והגיע הזמן להעיר לך אתה לא יודע עלי שום כלום, וכבר קבעת שאני מחזיקה בהשקפה ליטאית ואני מתאימה להמנות על חסידי "יואל ומוישה", עכשיו אתה בטוח שאתה יודע לאיזה שלטון אני מייחלת. אני מחכה בקוצר רוח לשאר תילי התילים של הספקולציות שאתה תמשיך לשער לגביי

בוא נשאר עם זה שאתה סך הכל מכיר ניק בכינוי ריב ואתה לא יודע עלי שום דבר! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2007 09:55 לינק ישיר 

ישראל היא מדינת הקומבינות.

http://rotter.net/forum/gil/6178.shtml

יושר היא מילה גסה בישראל, נחלתם של תמימים.
ישראל היא מדינה לא צפויה, שעובדי ציבור רבים בה לא ראויים.
אלפי מרגלים ממזרח אירופה מוצבים בישראל, חלקם התברג במשרות בכירות מאד.
ישראל מתנהלת בשיטת אי סדר וברדק.
מערכת שלטון מתנשאת למרות שהיא שחוקה, לחוצה ועובדת לפי מכסות,
חלק מקובעי גורלות אזרחים במערכת הזאת, פשוט לא מתאימים לתפקיד.
מקורבים חולבים את הקופה הציבורית.
תמורת בצע כסף, ימכרו עובדי ציבור מסוימים טכנולוגיה אמריקאית לאויביה.
ישראל תפגע בארה"ב ותהרוג אמריקאים למען "מטרותיה" מה שעשתה בליברטי.
החברה בישראל בתהליך התפוררות.
יש בישראל מילים גסות, כמו: פטריוטיות, חשיבה, טוהר מידות והגינות.
מערכות שלטון מסוימות מתנהלות גרוע (בריאות, חינוך ואחת מרשויות השלטון).
האוכלוסיה מבולבלת: שמאל-ימין, דתיים-חילוניים, ספרדים-אשכנזים.
לרוב האזרחים יש בילבול בהבנת "מי נגד מי"
פוליטיקאים אחדים פועלים לטובתם האישית בניגוד לטובת ארצם ועמם.
ישראל הדמוקראטית נזקקת להרבה אנשי טיוח, שהעם יחשוב שהוא חי בדמוקראטיה נאורה.
עובדי ציבור אחדים, מתנהגים בחוסר אחריות.

חייבים לטייח בדחיפות את מה שנכתב כאן...

------------------------------------

ישראל ארץ הקומבינות, הסמוך, שוד הקופה הציבורית, טיוח, סתימת פיות,
מינויים של אנשים לא ראויי על פי פתק, מערכת משפט שחוקה, עייפה, עובדת על
פי מכסות אבל מתנשאת ומתהדרת בנוצות לא לה.
נוכלים שולטים בה ועושים ככל העולה על רוחם מול מערכת משפט למקורבים ועשירים.
ככל העמים ? ישראל אכן כמו סדום, עמורה ואפילו מזכירה את המנטליות של האיטי.

בילדותי הסבירה לנו המורה, שמי שהולך ישר, מגיע לעוני ונזקק ללשכת הסעד, שתקציביה קוצצו.

פתק לך ? עובד ציבור בכיר תהיה.

הם אחלה בעלי קליטה מהירה, לומדים את הקומבינות והעוקצים מהגויים,
ובתחום הפשע והמרמה, התעלנו על כל הגויים, כמו במערכת המשפט שלנו
שכידוע כמו שאר מערכות השלטון, היא הכי טובה בעולם כולו...

------------------------------------

וְגַם קָדֵשׁ הָיָה בָאָרֶץ
עָשֹוּ כְּכֹל הַתּוֹעֲבֹת הַגּוֹיִם
אֲשֶׁר הוֹרִישׁ אלֹהָי מִפְּנֵי בְּנֵי יִשְׂרָאל

------------------------------------------------
במדינה שהתעלתה על סדום, בנוכלות, בשחיתות, בשוד הקופה הציבורית,
בעושק האזרח, במערכת משפט, בריאות וחינוך לעשירים ומקורבים, במינויים
על פי פתק, ברדיפת החלשים, בהרס החברה ובסיוע לסטאג'רים של אנשים
בעלי כוח, להתעשר על ידי עושק אומללים.
ישראל בדרך להתפוררות חברתית, אבדן האמון בדרך ויאוש.
כך חשבו גדולי הוגי הדעות שלנו לפני אלפי שנים:

וְנִבְחַר מָוֶת מֵחַיִּים
לְכֹל הַשְּׁאֵרִית הַנִּשְׁאָרִים
מִן הַמִּשְׁפָּחָה הָרָעָה הַזֹּאת
בְּכָל הַמְּקֹמוֹת הַנִּשְׁאָרִים
אֲשֶׁר הִדַּחְתִּים שָׁם
נְאֻם אדֹנָי צְבָאוֹת:

מַדּוּעַ שׁוֹבְבָה הָעָם הַזֶּה
יְרוּשָׁלַים מְשֻׁבָה נִצַּחַת ?
הֶחֱזִיקוּ בַּתַּרְמִית מֵאֲנוּ לָשׁוּב:

הִקְשַׁבְתִּי וָאֶשְׁמָע לוֹא כֵן יְדַבֵּרוּ
אֵין אִישׁ נִחָם עַל רָעָתוֹ
לֵאמֹר: מֶה עָשִׂיתִי ?
כֻּלֹּה שָׁב בִּמְרוּצָתָם
כְּסוּס שׁוֹטֵף בַּמִּלְחָמָה:

גַּם חֲסִידָה בַשָּׁמַיִם יָדְעָה מוֹעֲדֶיהָ
וְתֹר וְסִיס וְעָגוּר שָׁמְרוּ אֶת עֵת בֹּאָנָה
וְעַמִּי לֹא יָדְעוּ אֵת מִשְׁפַּט אלֹהָי ?

אֵיכָה תֹאמְרוּ חֲכָמִים:
אֲנַחְנוּ, וְתוֹרַת אדֹנָי אִתָּנוּ ?
אָכֵן הִנֵּה לַשֶּׁקֶר עָשָׂה עֵט שֶׁקֶר סֹפְרִים:

הֹבִישׁוּ חֲכָמִים חַתּוּ וַיִּלָּכֵדוּ
הִנֵּה בִדְבַר אלֹהָי מָאָסוּ
וְחָכְמַת מֶה לָהֶם:

לָכֵן
אֶתֵּן אֶת נְשֵׁיהֶם לַאֲחֵרִים
שְׂדוֹתֵיהֶם לְיוֹרְשִׁים
כִּי מִקָּטֹן וְעַד גָּדוֹל כֻּלֹּה בֹּצֵעַ בָּצַע
מִנָּבִיא וְעַד כֹּהֵן כֻּלֹּה עֹשֶׂה שָּׁקֶר:
וַיְרַפּוּ אֶת שֶׁבֶר בַּת עַמִּי עַל נְקַלָּה
לֵאמֹר: שָׁלוֹם שָׁלוֹם וְאֵין שָׁלוֹם:

הֹבִשׁוּ כִּי תוֹעֵבָה עָשֹוּ
גַּם בּוֹשׁ לֹא יֵבשׁוּ וְהִכָּלֵם לֹא יָדָעוּ

לָכֵן
יִפְּלוּ בַנֹּפְלִים
בְּעֵת פְּקֻדָּתָם יִכָּשְׁלוּ
אָמַר אלֹהָי:

-------------------------------------------------
פתקים ?
העדפות ?
תככים ?
לא בישראל.
בישראל הכל נעשה על פי החוק, הנוהל והנוהג.

היתה שחיתות בישראל.
אבל זה היה מזמן, בימי בית ראשון.
בישראל של ימינו, מערכת המשפט הכי טובה בעולם, ביערה את השחיתות עד היסוד.

בימי בית ראשון, עסקו שופטים במעשי שחיתות, לכן נחרבו ישראל ויהודה,
לכן גלה עם ישראל ונהרס בית המקדש. כיום ביערו שליטי ושופטי ישראל, את השחיתות.

בעצם, אעתיק קטע שנכתב אז, במקום להסביר:

שׁוֹטְטוּ בְּחוּצוֹת יְרוּשָׁלַים וּרְאוּ נָא וּדְעוּ
וּבַקְשׁוּ בִרְחוֹבוֹתֶיהָ
אִם תִּמְצְאוּ אִישׁ
אִם יֵשׁ עֹשֶׂה מִשְׁפָּט מְבַקֵּשׁ אֱמוּנָה - וְאֶסְלַח לָהּ:

וְאִם חַי אדֹנָי יֹאמֵרוּ - לָכֵן לַשֶּׁקֶר יִשָּׁבֵעוּ:

וַאֲנִי אָמַרְתִּי: אַךְ דַּלִּים הֵם
נוֹאֲלוּ
כִּי לֹא יָדְעוּ דֶּרֶךְ אלֹהָי
מִשְׁפַּט אֱלֹהֵיהֶם:

אֵלְכָה לִּי אֶל הַגְּדוֹלִים
וַאֲדַבְּרָה אוֹתָם
כִּי הֵמָּה יָדְעוּ דֶּרֶךְ אלֹהָי
מִשְׁפַּט אֱלֹהֵיהֶם

אַךְ הֵמָּה יַחְדָּו שָׁבְרוּ עֹל
נִתְּקוּ מוֹסֵרוֹת:

עַל כֵּן הִכָּם אַרְיֵה מִיַּעַר
זְאֵב עֲרָבוֹת יְשָׁדְדֵם
נָמֵר שֹׁקֵד עַל עָרֵיהֶם
כָּל הַיּוֹצֵא מֵהֵנָּה יִטָּרֵף.
כִּי רַבּוּ פִּשְׁעֵיהֶם
עָצְמוּ מְשֻׁבוֹתֵיהֶם:

הַעַל אֵלֶּה לֹא אֶפְקֹד נְאֻם אדֹנָי ?
וְאִם בְּגוֹי אֲשֶׁר כָּזֶה לֹא תִתְנַקֵּם נַפְשִׁי ? ?

עֲלוּ בְשָׁרוֹתֶיהָ וְשַׁחֵתוּ
וְכָלָה אַל תַּעֲשֹוּ
הָסִירוּ נְטִישׁוֹתֶיהָ
כִּי לֹא לַאלֹהָי הֵמָּה:

כִּי בָגוֹד בָּגְדוּ בִּי בֵּית יִשְׂרָאֵל
וּבֵית יְהוּדָה
נְאֻם אלֹהָי:

כִּחֲשׁוּ בּאלַהָי וַיֹּאמְרוּ:
לֹא הוּא
וְלֹא תָבוֹא עָלֵינוּ רָעָה
וְחֶרֶב וְרָעָב לֹא נִרְאֶה . . .

וְהַנְּבִיאִים יִהְיוּ לְרוּחַ
וְהַדִּבֵּר אֵין בָּהֶם
כֹּה יֵעָשֶׂה לָהֶם:

לָכֵן כֹּה אָמַר אדֹנָי אֱלֹהֵי צְבָאוֹת:
יַעַן דַּבֶּרְכֶם אֶת הַדָּבָר הַזֶּה
הִנְנִי נֹתֵן דְּבָרַי בְּפִיךָ לְאֵשׁ
וְהָעָם הַזֶּה עֵצִים
וַאֲכָלָתַם:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2007 11:41 לינק ישיר 

זוהר
אף פעם, אף פעם, מלכות ישראל, בכל שלב שהוא, היה עצמאי לחלוטין מהשפעות של מעצמות ומדינות האזור או העולם.
 המואבים הפלשתים העמונים והאשורים הבבלים והכשדים הפרסים והיונים, על הרומאים אנחנו לא מדברים,
תפסיק עם הדמגוגיה הזולה הזו. אין ולא היה בעולם מדינה קטנה, שיכלה להתקיים בלי השפעות  ושליטה זו או אחרת של המעצמות.

במדינה הזו קוראים- יהודי מלוכלך- רק עם היהודי  לא התרחץ.
במדינה הזו לא תולים יהודים כמו בקר בבית מטבחיים כמו שתלו ביאסי רומניה הגויים
במדינה הזו לא מובילים אותך לכבשנים, כמו צאן לטבח, רק מכיון שאתה יהודי.
במדינה הזו שופכים את הדם ,במלחמה על אדמה ושלטון, ולא כמו כבשים.
המדינה הזו צמחה בשישים שנות קיומה. פי עשר במספר תושביה ופי אלף בכלכלתה.
המדינה הזו הוציא מתוכה מקבלי פרס נובל, יחסית לתושביה, יותר מכל מדינה אחרת
המדינה הזו היא פלא בפיתוח טכנולוגי, ונמצאת בקטגוריה הזו במקום ה8 בעולם
המדינה הזו מסרבת לקלוט ולהכניס לתוכה אלפי אנשים ממדינות אחרות החפצות לגור בה, כנראה שטוב לגור בה.
היתי יכול להמשיך ולהמשיך, אבל זו המדינה שלנו עם חלק קטן  מהטוב שכתבתי ,את הרע כבר אתה תטרח להזכיר,
את המדינה הזו הקימו הציונים שבעטו במסורת בית אבותם בצורה מוצהרת ובוטה, ונלחמה בזמנה בכל מה שלדעתך הוא קדוש,
הם בחרו בדרך אחרת, עם הזיקה לתנ"ך ולארץ, ואם האהבה לכל עם ישראל כולל הספרדים והאתיופים- אל תיתתם אתה יודע בדיוק למה כוונתי-
והעובדה היא כי, למרות ,שלא שבכל קהילות הקודש, לא אמרו ואומרים מי שבירך לשלום המדינה, הרף זאת- ואולי בגלל זאת המדינה מצליחה כאמור, למעלה מן המשוער, למרות הרעבנים,

ריב
את צודקת איני יודע מי את, אני יודע רק שאת אשה נחמדה וטובה-  אחרת לא הית מגדלת כלב בביתך
מתוך שורותיך אני מבין שאת מורעלת כלפי המדינה שלי שלנו,- אני מכיר את זה. היתי שם.
כתב הפלסתר שכתבת והבאת, רק מעיד יותר שאני כן  צודק שאת מורעלת ביחס למדינה
זה טוב שאדם איכפתי וכואב את מה שנעשה כאן , אבל האכפתי צריך גם לראות גם את הדברים הטובים, בגלל זה אלוקים ברא אותנו עם שתי עיינים- אחת לראות את הטוב, ואחת לראות לפעמים גם את הרע.
וראה בטוב ירושלים- יש לראות רק את הטוב בירושלים
האם נשיאי ארצות הברית הגונים יותר- קלינטון?  האם הם פחות מושחתים?האם בארצות הברית של אמריקה יש פחות עניים יחסית מאשר בארץ? מתי ביקרת בפעם האחרונה שם?
האם נשיאי והממשל הצרפתי, הגון יותר? האם בצרפת הליברלית הגדולה, יש פחות עניים?
האם באנגליה בית המלוכה מוסרי יותר, מאשר בארץ המושחתת שלנו? האם הדיור לזוגות הצעירים, ובכלל לכל האולוסיה שלימה יותר? בדקת את זה? ומה עם  מערכת הבריאות לכלל האוכלוסיה?
ריב, ראי בשביל קנה מידה, מה יכול להיות וצריךלהיות קנה מידה, ולא רעיונות מוסריים יפים ונכונים, המתאימים לדרשות בבית הכנסת ובישיבה. ולאסיפות בחירות של דמגוגים,
למרות הכאב, תשלימי עם זה, הציונים הכופרים מצליחים, מצליחים בגדול. אלוקים אוהב אותם.

אלפיים שנה אקוט בדור ואומר עם טועי לב הם, והם לא ידעו דרכי,

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם [לאור הצרות] נכונה הדרך שאנו הולכים בה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.