בית פורומים שידוכי חרדים

האם אנשים אוהבים מסוגלים לבגוד

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/12/2007 12:54 לינק ישיר 
האם אנשים אוהבים מסוגלים לבגוד

נכון שאנשים נשואים הפירפורים והניצוצות נעלמים
מעטים הזוגות שמצליחים לשמר זאת
האהבה הופכת להיות לשונה יותר אמיתית יותר במובן מסוים
אבל עדיין אין את הריגושים האלה
מה יקרה שבנ"א שחסר לו את זה
האם זה יגרום לו לבגוד שהוא "יפגוש" שוב בניציוצות האלו
האם זה אומר שהוא אוהב את אשתו?
או שאני סותרת את עצמי?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/12/2007 13:23 לינק ישיר 

יש הבדל בין בנים לבנות. בנות לא יבגדו במישהוא  שהן אוהבות כי אצלהן זה נפש וגוף יחד.
אצל הגבר זה שונה.יש אצלו הפרדה והוא יכול באמת לאהוב מישהי ועדיין לבגוד בה עם מישהי אחרת אם הוא לא ישלוט ביצר שלו. אצל בנות זה נדיר יותר כי כשהן אוהבות מישהוא הן מסורות לו עד הסוף. אבל אל תשכחי שכל המגבלות שיש לנו בתור אנשים דתיים משמרים את ה"ריגוש" ולכן קל לנו יותר לשמור על זה מאשר לאנשים "חופשיים". אם משקיעים באמת האהבה רק גדלה משנה לשנה. רב אחד סיפר לנו כשדברנו על זה שהוא עכשיו אוהב את אשתו הרבה יותר מאשר הוא אהב אותה כשהם התחתנו (ובחתונה הוא חשב שזה השיא שהוא יכול להגיע אליו) וזה אחרי 25 שנות נישואין. זה רק הולך וגובר עם השנים. אז נכון האהבה היא עמוקה יותר ופחות מרגשת אבל היא כמו שאמרתי- היא עמוקה. וזה משמעותי יותר מהתאהבות וניצוצות. אז תתעודדי =)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/12/2007 13:45 לינק ישיר 

גברים יכולים לאהוב כמה נשים חוץ מהאישה שלהם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/12/2007 13:52 לינק ישיר 

לא אמרתי שהם אוהבים את הנשים האחרות! אני לא יודעת פה אינידיבידואלי.. בטח יש אנשים שמסוגלים לזה..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/12/2007 14:03 לינק ישיר 

לדעתי מיותר לדון בנושאים האלה כשאין תועלת ישירה למעשה. העלאת הנושאים האלה מגדילה את הלגיטימציה החברתית והאישית למעשים כאלה, ולא מועילה לנו. זה לא עניין של אטימות או הכחשה - מיותר להתעסק בזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/12/2007 15:57 לינק ישיר 

יש אנשים כאלו זה סוג של אופי תתפללי שלא תיפלי על אחד כזה. * תמיד אפשר להפתיע ולרגש מחדש

הגזר של אליעזר..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/12/2007 16:43 לינק ישיר 

בס"ד

אני לא חושב שאנשים שאוהבים מסוגלים לבגוד, לגבי מה שנאמר על גברים שאצלם זה הפרדה...
תסלחו לי אבל זה קיים אצל גברעים שהם לא בדיוק הגדרה של "בני אדם"!

כל אדם ממוצע יש לו סוג של אינטיליגנציה רגשית ואם הוא אוהב את אישתו אז הוא מחובר לאישתו ולא לאף אחת אחרת בגדר של "מגעיל"...

וכמו שאמר מישהו בתחילת האשכול  "יש אצלו הפרדה והוא יכול באמת לאהוב מישהי ועדיין לבגוד בה עם מישהי אחרת אם הוא לא ישלוט ביצר שלו".

לאי שליטה ביצר קוראים בעברית - חיה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/12/2007 01:37 לינק ישיר 

אצל בנות מצוי יש פחות אבל הן בגידות יותר איכותיות כיוון שהן עם רגש ומשקל כלשהו לבגידה (לפחות מצידן)
אצל גברים בגידה זה בדרך כלל זה לא בגידה אמיתית כיון שזה צורך זמני.
כמובן ששני סוגי הבגידות נחשבים בגידה.
לעצם הנידון, גברים אוהבים לא "יבגדו" בדרך כלל. אולם נשים כן, כמו שחז"ל כבר "נשים דעתן קלה". וכתוב בפרקי אבות "אל תרבה דברים עם האשה. באשתו אמרו קל וחומר באשת אחרים". והכול מאותה סיבה, שדעתן קלה.
אני יודע שזה לא פופולרי לומר את האמת במערומיה בימים אלו, אולם היצמדות לאמת מחייבת לעיתים לא להיות פופולרי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2007 02:09 לינק ישיר 

עשניכרצונו לגבי מה שכתבת >יש הבדל בין בנים לבנות. בנות לא יבגדו במישהו שהן אוהבות כי אצלהן זה נפש וגוף יחד. אצל הגבר זה שונה.יש אצלו הפרדה והוא יכול באמת לאהוב מישהי ועדיין לבגוד בה עם מישהי אחרת אם הוא לא ישלוט ביצר שלו.< אני מביט על זה בצורה שונה משום שגבר בנוי לכמה נשים (מהתורה מותר לו לקחת יותר מאשה אחת (כמובן שלא אשת איש) מבחינה חוקית אסור! חרם דרבינו גרשום בנושא עדיין תקף אך לא כולם קיבלוהו ויש הרבה שטוענים שפג תוקפו אך משום מה המצב נשאר על כנו) אשה אסור לה לקחת מספר גברים (לא רווק וקל וחומר שלא נשוי) ולכן כשהיא בוגדת הדבר הוא חמור אך מושג של בעל בוגד באשתו זו המצאה של תקופה מאוחרת!!! תוקן על ידי - ניוטרל - 18/12/2007 2:15:51

http://hydepark.hevre.co.il/forum.asp?forum_id=18615

http://hydepark.hevre.co.il/forum.asp?forum_id=12472

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/12/2007 02:18 לינק ישיר 

למעשה אין היתר הלכתי לשתי נשים, ודברי חכמים בתקופות מאוחרות הם הלכה ולא המצאה.

עוד יש דעה בהלכה שאדם המקדש אשה במקום בו נהגו לקדש אשה אחת (כיום למשל), לא יכול להוסיף עוד אשה כיוון שהראשונה התחתנה איתו על דעת שהיא היחידה. כשהוא ייקח עוד אשה הנישואים הראשונים יהפכו למקח טעות, וזה ללא קשר לחרם דר"ג.

גבר שאוהב מישהי ויודע שהבגידה בה תגרום לה צער - הוא לא יבגוד בה. גבר שאוהב מישהי גם לא יביא את עצמו למצב בו יצטרך לשקר לה.

ונראה לי שהדיונים בנושא הזה גם לא קשורים לענייני הפורום וגם לא מועילים.

תוקן על ידי א_ב_ג_ד ב- 18/12/2007 2:35:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2007 08:49 לינק ישיר 

אולי אתה צודק וזה לא קשור לפורום זה
אני מתנצלת אפשר למחוק אותו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2007 23:22 לינק ישיר 

אבגד צודק
הנושא הזה לא מתאים לכאן ועצם העלתו יכולה לתת לגיטימציה לאנשים מסוימים וחבל...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2007 00:38 לינק ישיר 

לדעתי להעלות כזה אשכול בפורום חרדי מאשר לנו שיש מציאות כזאת,וזה חבל,כמו שאבגד אמר,זה נותן לגיטמיצה כי "אני כבר לא הראשון שעשה זאת"
יש דברים מסויימים שהשתיקה יפה להם.
בגידה היא דבר שלא מתקבל על הדעת!יש לנסות לפתור את הבעיות ביניכם ולא לחפש ריגושים בחוץ ועל ידי זאת להביא סבל לכם ולסובבים אתכם.מי שבוגד הוא אגואיסט שחושב רק על עצמו!

כמו שבטח יצא לכם לדעת,לשקר יש רגליים.

תארו לכם מה זה עושה לילדים של הבוגדים שמגיעים לשידוכים,או איך הבן זוג מרגיש,הקלות הבלתי נסבלת  היום היא נוראית!

אם נקלע לפורום שלנו חילוני ורואה את האשכול מה יחשוב?

תוקן על ידי עזרכנגדו ב- 19/12/2007 0:40:33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2007 00:51 לינק ישיר 

ומה חילוני יחשוב על זה שיש מזרחיים שלא מוכנים לשמוע על שידוך מהעדה האשכנזית? יחשוב שיש גזענות אצל חרדים רחמנא לצלן...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2007 00:51 לינק ישיר 

ניוטרל,יקירי.
גבר בנוי ל2 נשים?אני מניחה שלקחת את זה מהתנך.אבל נוכחתי לדעת שלאברהם זה גרם המון בעיות,וליצחק אם אני זוכרת נכון, הייתה אישה אחת.

אבל תסביר לי משהו,אם לפי חדרג נקבע שאסור לגבר לשאת יותר מאישה אחת,כלומר מי שכן היה עם שתי נשים(נמנעתי מלהשתמש במילה "בגד" כי הרי לפי דבריך המושג שגבר "בוגד" הוא מושג של ימינו ש"הומצא"...)כלומר האדם הזה,חוטא.כי לפי התורה אנו צריכים לשמוע לחכמים של דורנו,והוא בברור עבר על כך.
ומשום שנדמה לי שתוקף חדרג על השאת 2 נשים עדיין קיים ויהיה קיים,אנחנו נקרא לגבר כזה בוגד.אם לא אכפת לך כמובן,.אבל אני גמישה,אני  יכולה לקרוא לך איך שנוח לך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2007 12:37 לינק ישיר 

אני חושבת שזוג שאוהב ז"א שבאמת אוהב אחד את השני, לא מסוגלים לבגוד!!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > האם אנשים אוהבים מסוגלים לבגוד
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext