עשניכרצונו- מה ז"א "אם יש $$$ לא תהיה לך בעיה"? אני לא רוצה להתחתן עם מישהו שיסכים להתחתן איתי רק בגלל הכסף...
ליטאי613- למה ישר להגיב ככה? בדיוק מזה אני מפחדת... שמי שישמע שאני עובדת יחשוב מיד שיש לי פגם בירא"ש. בלי להכיר אותי, בלי לברר קודם...
ליטסיד- אהבתי את התגובה.... סיבכת אותי. אני חושבת שאסכים למישהו שעובד- כמובן אחרי שאדע למה הוא עובד...
ינקלזוכמיר ומיידלע- אני ממש מקווה שאתם צודקים...
וטלי- אני כן מפחדת. לכן התחלתי ללמוד בסמינר למרות שמלכתחילה לא רציתי ללמוד שם... העזיבה היתה לי ממש קשה- זה לא בא בקלות... אבל תנאי העבודה מעולים, ב"ה, ואני נמצאת בחדר לבד, בלי חילוניים בסביבה.
העובדה הכי מעניינת היא שברגע שעזבתי את הסמינר התחזקתי מאד- כי הרגשתי שאם אני לא אטול אחריות על עצמי אין מי שיחנך אותי, לכן מאז פתחתי הרבה יותר ספרי מוסר, שמעתי יותר הרצאות...
נשלח ב-19/12/2007 17:55
טלי- יש לך נפש של פסיכולוגית ("ואיך את מרגישה בקשר לזה?"- את עושה את זה בכל שירשור=)
פלונית- את חמודה, אף 1 לא רוצה להתחתן עם מישהוא בגלל שהוא חושק בכסף שלנו.
אבל אנשים אוהבים כסף והרבה יותר קל לרצות מאוד מישהוא עשיר מאשר מישהוא חסר אמצעים. ולפעמים מוכנים לעגל פינות בשביל זה. "אז לא נורא שהיא לא מורה.. היא מוכשרת, מיוחדת, ומכניסה הרבה."...וזה אפילו לא תמיד מודע. והוא ירצה אותך לא רק בגלל זה. זה אבל פלוס גדול.
(ובקשר לדבריו של ליטאי- את חדשה אז אני רק אגיד לך שאל לך להתייחס לדבריו ברצינות הוא אומר הכל או בציניות או שהוא חושב- מה יהיה הכי טיפשי לכתוב? משל הגבינה השוויצרית בשרשור של הסיפור ועוד המון אחרים..או שהוא פשוט מאוד חכם שאף 1 לא מבין אותו..ליטאי- ברשותך.. למען אנשים שלא יפגעו.)
נשלח ב-19/12/2007 20:31
ינקלזוכמיר
לדעתי אתה טועה, מה זאת אומרת המצב בסמינרים היום? הסמינר זה חממה רוחנית...
ואי אפשר להשוות בחורה שלמדה עוד שנתיים בסמינר מאשר בחורה שישר נפתחה לעולם הרחב והיא ללא מסגרת.... ברור שזה טוב להיפתח לעולם אבל לא יותר מדיי ובמידות הנכונות ולדעתי יש בחורות בסמינר שהם גם ב"ה עם ראש פתוח וג"כ בסמינר זה ממש לא מנוגד.
אחת שמשוגעת על ורוד......
נשלח ב-19/12/2007 21:25
אז המציאות הוכיחה שבינתיים מי שטעה לא אני..
כל הבלגנים והפרשיות שצצות לאחרונה כפטריות אחרי הגשם איפה קרו? אם לא בסמינרים? אז מה תגידי זה עשבים שוטים זה שטויות זה כמה בנות זה כלום..
אז אני אומר לך שזה ממש לא נכון והמציאות היא מוכיחה שבחורה שהולכת לעבוד מתוך זה שהיא מבינה את המצב היום והולכת לעבוד במקום נורמלי בלי סטיות ושטיות היא בחורה הרבה יותר איכותית והרבה יותר רצינית והיא בחורה ששומרת על עצמה הרבה יותר מכל בחורה אחרת והמציאות מוכיחה שאני צודק...
עד היום לא נתקלתי בבחורה שהלכה לעבוד בגיל נורמלי והלכה לעבוד מתוך בחירה אישית ולא סתם כי ההורים שלה דחפו לה בכוח עבודה שהיא הייתה פרוצה סליחה על המילה..
אבל בנות שיושבות ולומדות בסמינר והם פרוצות יש הרבה יותר...
אני אישית קמתי ועזבתי את הישיבה כי הרגשתי שאני לא יכול לתרום שם כלום והישיבה לא יכולה לתת לי יותר אז העדפתי לצאת לעבודה ואני יכול להעיד על עצמי ומי שמכיר אותי יודע טוב מאוד שאיני הרבה יותר ב"ה מהרבה חברים שלומדים עד היום בישיבות ועושים את כל העברות הכתובת בתורה..
אז מה עדיף?
נשלח ב-19/12/2007 22:02
יש לי חברות מצויינות בסמינר, ויש חברות מצויינות שעובדות... אני לא יודעת אם זה קשור למסגרת- זה יותר קשור לאופי...
נשלח ב-19/12/2007 22:29
בדיוק פלונית צודקת....
וזה דווקא נראה זוכמיר שאתה יותר מצדיק את אלו שעזבו סמינר והלכו לעבוד מכיון שגם אתה עזבת את הישיבה והלכת לעבוד..
עכשיו אני לא אומרת שאלו או אלו יותר טובות
רק באתי לומר שאי אפשר להכליל את כל בנות הסמינרים ולומר שהן לא טובות ואי אפשר גם להכליל את אלו שעובדות ולומר שהן לא טובות...
והמציאות מדברת בעד עצמה שהרוב הטוב נמצא בסמינרים... ולא אמרתי שאלה שעובדות הן לא טובות אבל יש פחות בחורות עובדות טובות מאשר בנות סמינרים טובות... ובגלל בת אחת שתיים שעושות טעויות אתה לא צריך להכליל.....
אחת שמשוגעת על ורוד......
נשלח ב-19/12/2007 23:49
משהזוכמיר אמנם מכליל. אבל אל תשכחי שהוא הרי היה בישיבה. הוא בא מתוכה. והוא יודע הכי טוב מה הולך שם. מה שעוד נכון זה שלא כל הבנים יכולים לשבת ללמוד כל היום- הם במסגרת של ישיבה כי זה נחשב טוב. אבל מה שהם עושים שם זה כבר עניין אחר. לפי דעתי הוא מדבר בתור אחד שיודע דברים ולאו דווקא מנסה להצדיק את עצמו.
בקשר לבנות הסימנרים- אני לא ממש יודעת מה מתרחש שם אבל זה אותו עניין של "מי שבסמינר נחשבת יותר" ולכן בנות שגם לא הולכות לפי הספר כ"כ ומעונינות ב"שם טוב" נשארות שם ואולי מקלקלות.
לפי דעתי זה עניין של סטיגמות. טובים ורעים יש בכל מקום.
מה שכן מי שלמרות שהוא יודע שהסטטוס של "עובד" נחשב פחות טוב מ"לומד" ועדיין עושה זאת זה מראה או שהוא הולך עם האמת שלו- וזה מעורר הערכה. או שהוא "לא שם" ופה יש להזהר. זה אינדיבידואלי לחלוטין ולכן יש לבדוק.
נשלח ב-20/12/2007 00:41
עשניכרצונו צודקת.... בנות מקולקלות יש בכל מקום, גם בסמינרים, אבל הן מהוות אחוז מזערי מהאוכלוסיה. מחוץ לסמינר הרבה יותר קל להתקלקל- אין מי שיעזור, יתמוך וימנע נפילה. ופרשיות לא נעימות יש בכל מקום- מחוץ לסמינר יש אפילו יותר פרשיות כאלו, רק שהן לא מתפרסמות כי הן לא מענינות אף אחת (לא מעוררות סנסציה)
נשלח ב-20/12/2007 00:50
פלונית אז בעצם את מחזקת את דברי.....
ו... שיהיה לכולכם לילה טוב פרשתי לנום את שנתי...
בכל זאת מחר.. סמינר...
(תוקן עקב שגיאת מקלדת)
תוקן על ידי מיידלע19 ב- 20/12/2007 0:51:21
"כל מה דעביד רחמנא לטב עביד"
תן בנ"א הכל לטובה!
נשלח ב-20/12/2007 01:12
לסיכום דברי אומר דבר אחד פשוט...
אני אישית מעדיף ללכת לעבוד במקום לשבת בישיבה ולהקראות בחור ישיבה בזמן שזה לא תורם לא לי ולא ליהדות שלי כלום.
אם אחוז מתוך הבחורים בישיבות כיום היו עושים את הצעד שאני עשיתי מתוך הכרה מלאה במצב שלי וביכולות שלי אז תאמינו לי הכל היה בסדר.
אבל בוא מתחילה הבעיה. והיא:
בחור שלא יכול לשבת וללמוד מכל סיבה שהיא בעולם ואחרי שניסה כבר את כל מה שרק אפשר לעלות על הדעת הההורים שלו לא יתנו לו בחיים לעזוב את הישיבה מכמה סיבות.
א) מה יגידו.
ב) איזה שם תוציא לעצמך.
ג)מפחדים שיתקלקל.
ד)מה יהיה בשידוכים.
ה)תישאר דתי או לא?
וכן הלאה על זה הסדר אפשר למנות עוד הרבה מאוד שאלות...
ואז מה קורה הבחור יושב ולומד בישיבה או כן או לא.
עושה שטויות? כן ובגדול.
מגיע לשידוכים הוא מתארס עם בחורה טובה מאוד כי הוא נקרא בחור טוב ואז אחרי תקופה קצרה מאוד מגלים את האמת ואז ניהיה הברוך הגדול ביותר. והיא או מתגרשים או שיש כבר איזה ילד ואז חיים כמו זוג כלבים ורבים אחד עם השני וכל אחד עושה לעצמו את הדין שלו וההמשך ידוע.
עכשיו בוא נחשוב נורמלי..
במקום לקום ולעשות את מה שבאמת טוב לי ולעצמי שהוא ללכת להוציא את העצבים או איך שנקרא לזה ולעבוד או לעזור באיזה ארגון חסד או כל דבר אחר שמספק את העצבים שלך או את היצרים שלך וללמוד שעה או יותר ביום ותאמינו לי זה מספיק לא יושבים כולם בישיובות וההמשך ידוע לכולם.
ואותו דבר הוא גם בבנות שלומדות בסמינר..
כי מי תוותר על ה או ו בסמינר הרי איזה שידוך יציעו לה אווי ואבוי...
אבל מה היא תעשה עם התואר שלמדה בעצבים גדולים והרבה מריבות עם כל העולם על התואר המדופלם מורה חמורה ובסוף מה היא ניהת? או מוכרת בחנות או מזכירה או משהו שבכלל לא קשור לכל הדבר הזה. אז תגידו אתם לא חבל?
במקום שבחורה שמעניין אותם גרפיקה תלך ותלמד רק גרפיקה ולא תלמד בין היתר גם על השואה או על אני לא יודע מה. או בחורה שמענין אותה אני לא יודע מה לומדים במקום זה דברים שלא מענינים אף אחת וזה מה שניהיה רק בלגן..
תוספת ע"כ אני חושב שאם כל בחורה הייתה מי שהיא באמת בפנים והיו נותנים לה להתבטאות בצורה נורמלית וחופשית לא היינו מוצאים היום בחורות עם מיליון מאהבים ועם הרבה ידידים וע"ז הדרך.
וכנ"ל בחורים..
אתם צריכים להבין דבר אחד לכל אחד יש את היצרים שלו ויש את העצבים שלו ואם הוא לא מפיק מעצמו את המירב או את מה שהוא צריך להוציא ממנו הוא מוציא את זה על שטויות במקום להוציא את זה עלך דברים איכותים וחבל...
אני אישית יכול להגיד לכםפ שאני הגעתי לגיל 16.5 מאסתי בעניין הזה שנקרא ישיבה והלכתי להורים שלי ואמרתי להם דבר פשוט או שתקלו אותי כמו שאני או שיש לכם אופציה אחרת והיא לקחת את זה קשה ולהתחיל לחטוף התקפי לב וכ'ו וכ'ו ואז להגיד שהכל אני אשם ורק אני אשם ושאני עושה לכם רק עוגמת נפש וכ'ו..
תבחרו במה שהכי נוח לכם את המצב קשה יהיה לשנות..
ב"ה הם קיבלו את הצד הקליל ואני יכול להגיד לכם שאני יותר חרדי במובן מסוים הרבה יותר מהרבה בחורים שיושבים היום בישובות ולומדים בכאילו..
וזה מה שחורה לי מאוד מאוד...
נשלח ב-20/12/2007 01:27
חח יענקל אתה נשמע טיפוס עם הרבה עצבים=)
אתה צודק לחלוטין. אין אפילו מילה אחת שאינני מסכימה איתה.
החברה עושה עוול לבחורים ובחורות רבים בעולם החרדי.
אולי אולי המצב ישתנה עם השנים. הרי הוא כבר קצת משתנה.
כל הכבוד לך ולהוריך בכל אופן על האומץ.
וכמו שאצלנו מקובל אני חושבת שאולי אפשר לאמץ.. (חוץ מהקטע של הצבא כמובן)- כולם לומדים בהסדר ואחרי הצבא מי שיכול ממשיך ללמוד עד שיעור מאוחר ונהיה ר"מ או תפקיד דתי אחר. מי שלא מסוגל הולך ללמוד מקצוע אחר וקובע עיתים. הרי זה מצווה ללמוד תורה ברור- אבל זו גם מצווה לפרנס את המשפחה וכ"ו. אם יוצאים מנק מבט שהתורה היא המרכז אז זה לא חשוב אם אתה רופא או בחור בישיבה גבוהה.
ובקשר לבנות למען האמת גם אצלנו יש את הקטע הלא ברור שלא ההוראה שלומדים במכללות מסוימות לבנות. נכון שזו שליחות אבל בנות שלא מתאימות להוראה יהיו מורות גרועות. זה לא יאמן מה עשו מזה.
נשלח ב-20/12/2007 01:31
אני שמח שיש מישהי שמסכימה איתי...
ובקשר לעצבים זה לא הכוונה עצבים ממש אלא כל בחור צריך להוציא את המירב ממה שיש לו בפנים ואם הוא לא מוציא את זה אז המצב שלו ניהיה סופני..
תאמיני לי שהמצב הזה כואב בגלל הרבה דברים ואני כבר דיברתי על זה עם הרבה מאוד אנשי חינוך וכולם אומרים לי אתה צודק אבל...
וזה חבל האבל...
למה בציבור שלנו מי שעובד במקום נורמלי ולא עושה שטויות הוא נקרא חריג?
ואני יכול למלאות עוד מכה דפים אבל חבל לכעוס כי אין לזה טעם בינכו...
תוקן על ידי ינקלזוכמיר ב- 20/12/2007 1:32:39
נשלח ב-20/12/2007 01:41
אל תדאג יענקל- כמוך יש עוד כמה בחורים טובים. עם הזמן זה רק ילך ויגדל לדעתי. חוץ מזה. מן הסתם אתה תרצה בחורה שגם תעבוד ותגשים את עצמה וכ"ו. נכון? ולילדים שלכם תרצו לשדך גם מהסוג הזה נכון? אז אני לא חושבת שיש לך בעייה בעצם.
כשאנשים יכירו אותך הם יראו שאפשר ואפשר.
נשלח ב-20/12/2007 01:45
אני ירצה רק דבר אחד..
שאם הילד יוכל לשבת וללמוד ויהיה לו טוב אם זה אז בבה למה לא שיגדל תלמיד חכם ואני אעזור לו כמה שאני יוכל בכייף..
ואם הוא ירגיש מבוזבז והוא לא יסתדר בישיבה אז קדימה לעבודה ושיעשה חיל רק בתנאי דבר אחד שלא ישכח את היותו יהודי...
אני בכלל לא איש קריירה אם לזה התכוונת בקשר לאשתי...