בית פורומים שידוכי חרדים

בחורה עובדת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/12/2007 06:02 לינק ישיר 

בהקשר לשאלתך..כל אדם והשקפת עולמו,ברור שיש הרבה גברים שלא אוהבים שהאישה שלהם חכמה ומוכשרת מהם אבל לדעתי זה סוג של רגשי נחיתות או בטחון עצמי ירוד .גבר שבטוח בעצמו (ואני מודע להבדל הדק של בטחון לבין גאווה )אני מדבר על בטחון הוא לא ירגיש נחות בגלל שאישתו יותר מוכשרת או יותר חכמה כביכול כי על פני השטח היא עובדת בעבודה יותר טובה ומרוויחה יותר..אני בדעה שגבר חייב לעבוד זה לא מתוקן בית שרק האישה עובדת,ולא בריא מה שהיה פעם לא רלוונטי להיום לפחות לא ב 99% מהמקריםהעולם השתנה ועימו האנשים ולכן צריך להשתנות בהתאם.זה לא סותר שהוא יכול לחפש עבודה כמלמד וכו ואז לשלב את זה בלימוד..
בהקשר להודעתך השניה-תגדירי מודרני ..ותגדירי מה מתראים לך..לא בהכרח שמישהו שדומה לך גם מתאים לך..אמונה זאת השקפה..אדם יכול לעשות שטויות אבל להיות בעל אמונה..וזה לא סותר..רב אחד אמר פעם(מקור ראשון)..אני יודע שאתם עושים שטויות ושתעשו..יצר הרע זה יצר הרע אני לא הולך לבקש מיכם לא לעשות כי זה לא רלוונטי כל בן אדם נופל...אבל ההבדל הוא מה הוא חושב על הנפילה שלו..אם לא איכפת לו זה בעיה ..אם איכפת לו והוא מצטער אז בעתיד הוא גם יצליח להתגבר..וזה המקור והפי' ל...לנעשית לו כהיתר...אני אישית חושב ואת מוזמנת באמת לחשוב כרצונך ..אני לא מסתכל עד כמה אישה נראית או נחשבת "דוסה"..אני רוצה לראות מולי אישהההההה..במלוא מובן המילה.בעלת לב טוב .כנות יושר ופתיחות זה בסיס לזוגיות נכונה ותקינה ועם בסיס כזה אפשר להתקדם ולשנות את הדברים הפחות טובים שלנו..כמובן שאני ארצה דתיה כי זה בית לא תקין דתי וחילוני..אבל..עד כמה דתיה?לא חייבת להיות דוסית..אבל חייבת להיות עם התכונות האחרות כי אז היא והוא יודעים לקבל..בן אדם פתוח יודע לקבל אדם סתום הוא סתום....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/12/2007 09:32 לינק ישיר 

למה גבר לא יאהב שאשתו חכמה ממנו, אבל לא יהיה לו אכפת שהיא יפה יותר, למשל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2007 10:54 לינק ישיר 

כי להיות יפה זה התפקיד של האישה והליות חכם זה התפקיד של הגבר. זה פוגע בגבריותו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/12/2007 18:23 לינק ישיר 
אכן..

על פניו זה נראה כך..שזה פוגע באגו הגברי שהאישה יותר מוצלחת ממנו..אבל שוב לדעתי אף בן אדם לא צריך להרגיש ירוד או נחות ממשיהו מצליח ממנו זה לא אומר שהוא בהכרח יותר טוב או יותר ממנו בכל נושא שהוא..מי שיש לו את הבטחון הוא מגיע ומשתדל לעשות את שלו על הצד הטוב ביותר זה אולי נשמע פשוט ואולי זה באמת ככה..אבל הפשטות הזאת היא מה שצריכה להיות..איכות אנושית..זאת דעתי בכל אופן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/12/2007 19:07 לינק ישיר 
אהבתי שאהבת את התגובה

אהבתי שאהבת את התגובה,
 אבל השאלה שלי היתה לא על היום במצבך שברור שאת תסכימי מישהו שעובד כמובן אחרי ברורים
אלא אילו היית הולכת במסלול המקובל והיית בסמינר האם גם אז היית לוקחת כזה בחור (כאופציה ראשונה!)
או שרק בגיל מבוגר או אחרי שיכנועים היית מסכימה לנסות???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2007 22:01 לינק ישיר 

הממ... כן, הייתי מסכימה. עוד לפני שפרשתי מהסמינר, עוד כשהייתי בת כמו כולם רציתי להתחתן עם מישהו מיוחד יותר, ומעולם לא ראיתי פסול בעבודה. לימוד התורה זו מעלה, אבל מי שעובד אין בו מגרעת... כן, אני בפרוש הייתי מסכימה, ולא רק מסכימה- אלא גם מעדיפה.

וליאב- אתה ממש צודק. החוכמה כלל לא גורעת מהנשיות  ומהאנושיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2007 22:18 לינק ישיר 

אני מתוך סקרנות מסקרן אותי לדעת כמה בנות שנמצאות פה בכלל משתייכות למגזר החסידי..

או שרק מהגברים פה יש בנות מהמגזר החרדי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2007 02:44 לינק ישיר 

פלונית אני שמח לקרוא את זה.
ואני מיחל ליום שכל בנות ישראל הכשרות והמסולאות בפז יחשבו כמוך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2007 13:20 לינק ישיר 

היום הזה כנראה לא יגיע... אנחנו בתור יהודים תמיד צריכים לחשוב אחרת- לא יתכן שכולם חושבים אותו הדבר...
במקום שיש 2 יהודים יש 3 דעות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2007 15:30 לינק ישיר 

טוב את הענין הזה צריך לסכם איכשהו..הבעיה היא שאין הרבה אנשים מעמיקים בימינו לצערי..ויותר חמור אין הרבה מחנכים שיודעים לחנך בהתאם לדור..אם בגישה ואם בכל נושא אחר..פלונית..לא כל דבר שאת חושבת ובצדק גם נראה על פניו לאחרים והבעיה שגם לא תמיד אנשים מנסים קצת להתסכל מעבר..ואלה שכן ,מה הסיבה???...האם כי הם באמת כאלה או מאינטרס..וחבל שהגענו למצב שקשה לבטוח באנשים..כי אם אדם מעט יחשוב הוא עושה שטויות שגם הוא עצמו בסוף משלם עליהם...אבל כנראה שאנחנו כאלה עם קשה עורף חייב לחוש הכל קודם על הבשר ורק אח"כ ללמוד..במקום לנסות לא לחשוב גבוהה גבוהה אלא לחפש את מה שבאמת מתאים לנו.חבל שאנשים עושים לפעמים מהעיקר טפל ומהטפל עיקר..אף אחד לא חי את החיים שלנו אף אחד לא יסבול במקומנו...אנחנו היחידים שנשלם על כל מה שאנחנו עושים..ולכן אני מאמין שבן אדם צריך קצת לחשוב לפני שהוא עושה צעדים רציניים בחיים..ולא להגיע בגישה של מקסימום........

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/12/2007 21:51 לינק ישיר 

לפעמים בחורה כזאת יותר איכותית מבחורה שלומדת בסמינר.T

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/12/2007 21:54 לינק ישיר 

כבר אמרנו. אין נשים חכמות, יש נשים שחושבות שהן חכמות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2007 23:14 לינק ישיר 

ליטאי- גם אני?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/1/2008 11:05 לינק ישיר 

בחורה מיוחדת, מחוננת, עם יראת שמים, איפה שמקובל יקחו אותך, איפה שלא אז לא, ואם את באמת יראת שמים, אין סיבה שיקחו אותך גם איפה שלא, בגדול, זאת לא שאלה לפורום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2008 18:16 לינק ישיר 

יש בחורות עם חינוך מח"ול והשכלה אקדמאית

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > בחורה עובדת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.