בית פורומים שידוכי חרדים

סיפור

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/12/2007 18:03 לינק ישיר 

נאמר שקפה הוא לא בריא אבל מפתה:

אם הנער ישב במסעדה המציעה בתפריט מים, חלב ותה - נוכל להיות בטוחים במאת האחוזים שהוא לא ישתה קפה (במסעדה).

אם הנער ישב במסעדה המציעה בתפריט גם קפה, נצטרך להוסיף לו עוד פרק בחינוך, ולהתפלל שלא יתגבר עליו היצר הרע בזמן קריאת התפריט.

ככל שיותר נערים יכנסו למסעדה המציעה קפה, כך גם יותר נערים ישתו קפה. ולמרות שגם לפני פתיחת המסעדות היו כאלה שהכינו בבית.

האינטרנט הוא תפריט שיש בו המון דברים "לא בריאים" - עדיף להרחיק ממנו את הנערים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2007 18:11 לינק ישיר 

עשני ואבגד, יצר הרע לא טיפש. אם לא האינטרנט הוא ימצא דרך אחרת. כאשר מוצאים מרפא למחלה ישר צריך להכין תרופה לאחרת. אולי מספיק עם המרדף סביב הזנב. צריך לדעת להתמודד (עייני באשכול סמוך בדיון ביני לבין אבגד האם צריך לדון על בגידות בפורום), לא לברוח מהמכשולים אלא לצלוח אותם.

כל אדם וגם הצדיק ביותר יכול ללא לעמוד בפיתוי. אבל יש גם צד שני שבו הבריחה מהפיתוי מביאה את האדם לניוון, הוא מרגיש חנוק, הוא סובל, הוא רוצה לברוח. גם כאלו היו שיצאו לתרבותרעה. מה עדיף? לדעתי לא לברוח מפתויים הקיימים (לא שאני תומך בהעמדה למבחן עצמי, יש גם סיכון), אלא להתמודד איתם שיכלית.

אם הילד לא ישתה קפה והוא ירצה קפה יום אחד הוא יגיע רחוק כדי להשיג לעצמו קפה. כמה זמן ניתן להסתיר מנער את מציאותו של הקפה בעולם?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2007 18:14 לינק ישיר 

יאמי קפה=)
גבר אתה צודק שתמיד יהיו נסיונות גם אם נצליח לנטרל כמה. אבל אני לא רואה דרך אחרת. למשל מה אתה מציע בנוגע לבעיית האינטרנט על פי הגישה שלך?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/12/2007 18:15 לינק ישיר 

כתבת שאתה לא תומך בהעמדה למבחן עצמי ושיש גם סיכון... לא הבנתי את דעתך.

בכל אופן כשאתה מסביר לילד שקפה זה לא טוב והוא מבין אותך - הוא ברוב הפעמים לא מחפש קפה. אם לא תכניס אותו למסעדות עם קפה הוא לא יחשוב עליו הרבה. כשאתה מכניס את הילד למסעדה עם קפה אתה מעורר את יצרו. יהיו כאלה שבכל מקרה יגיעו אל הקפה, זה לא משנה כמה ילכו רחוק - אני, האבא, לא אביא להם אותו לפה. הדיון הוא על הצלת אלה שאפשר להציל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2007 18:27 לינק ישיר 

אבגד, אני לא תומך בהערמת נסיונות חדשים כדי ללמוד מהם. לא צריך לעבור אימונים ומבחני כושר כדי לאמוד את כוחנו להתמודד, זה סיכון מיותר.
צריך להתמודד עם הנסיונות הקיימים במציאות, בריחה מהם אחריתה יכולה להיות רעה.

ילד לא יחפש קפה כל חייו אבל פעם אחת כשהוא יגלה את מה שהסתירו ממנו, הוא ינהג בעיוורון והסכנה גדולה.

עשני, לא אמרתי שצריך להושיב נערים ליד אינטרנט ולומר להם בלינק הזה יש צ'ט ושם ממתינה לך בלונדינית תכולת עיניים. אבל לא צריך להסתיר את מציאות האינטרנט, לא צריך למנוע הודעות ומיסרנים בסלולרי. צריך ללמד אותו להשתמש בצורה מושכלת גם בטכנולוגיה חדשנית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2007 18:34 לינק ישיר 

יש הבדל בין להסתיר ממנו לבין להרחיק ממנו.

ספר לו על הקפה, ספר לו שזה רע ומדוע אנחנו מתרחקים. חינוך יכול לבוא יחד עם ההרחקה מהרע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2007 19:33 לינק ישיר 

בס"ד

לא מעניין אותי אם הסיפור נכון או לא אבל הוא סיפור יפה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/12/2007 16:26 לינק ישיר 

ובלי אינט' זה לא היה קורה?? על זה נאמר, מי שרוצה מוצא! אז תרגיעו את העסק עם הפלאפונים האלה כבר! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2007 14:17 לינק ישיר 

פורסם בבלוג ההוא וניכרים דברי אמת 
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1155280

היום יום חמישי , היום שבו אני נמצא באוניברסיטה הפתוחה  ..  למרות שלא היה לי כ"כ כוח לצאת מהישיבה בקור הזה (אין חובה להשתתף בקורסים שיש בהם הנחיה מוגברת)  החלטתי להתגבר והכל בשביל הבלוג הזה , היה חשוב לי לפגוש את הבחורה ההיא שספרה לי שהיא חוזרת בשאלה ולברר אצלה כמה פרטים  .  פשוט קבלתי יותר מידי תגובות , שהסיפור הזה לא היה ולא נברא ושיש בו הרבה חורים  ...
הגעתי קצת באיחור , כשנכנסתי לכיתה המרצה כבר עסק בניתוח התנהגויות על בסיס התניה רספונדנטית (סליחה למי שלא מבין) , אני ששונא שכל המבטים מופנים אליי , התקדמתי במהירות והתיישבתי בקצה הכיתה ..

היא ישבה כרגיל קרוב למורה , היא אגב בחורה מאוד מוכשרת (רואים עליה שהיא בת ת"ח) ..  דקה אחרי  שהתיישבתי , היא סובבה את הראש לעברי , ועם מבט מחוייך היא עושה לי עם היד  תנועה כזאת של נו נו נו  ..
הבנתי שמשהו קרה , אולי היא סתם ראתה את הבלוג והתגובות , אולי יותר מזה  .. לא הייתה לי הרבה ברירה אלא לחכות להפסקה שמשום מה לקח זמן עד שהיא הגיעה   .. 

"אל תשאל מה עשית"  היא צעקה עלי מיד בתחילת ההפסקה   ,  מה הבעיה?  שאלתי אותה , את הסכמת לי במפורש שבוע שעבר שאני יפרסם את הסיפור , הוספתי בזהירות  .... 
תשמע , היא מספרת לי , יש לך רייטינג עצום לבלוג שלך , קבלתי המון דש"ים ולא רק אני אלא גם המשפחה שלי  ..   אבל אמרת שלא יודעים ? שאלתי ..  חח , היא צחקקה , הייתי בטוחה שאף אחד לא יודע מזה , מסתבר שטעיתי  .. 

מסתבר שהיא טעתה ובגדול  , אמא שלה התקשרה אליה השבוע וצעקה עליה באיזה זכות את פוגעת במשפחה שלנו ומפרסמת את הסיפור שלך ?   ..
כנראה שלא חסר נשמות טובות שרצו למי שחשבו שהיא האמא וספרו לה מה שספרו   .. 

בקשתי ממנה את מכשיר הפלאפון שלה (יש לה דור שלישי , לא זוכר את הדגם) , נכנסתי לנט , לפורום "בחדרי חרדים"  , והראתי לה את  השירשור המכובד , היא מיד הבינה שהרייטינג לא ממש שלי  ..   .. 

לחלק השני של ההרצאה כבר לא נכנסנו .. היא ישבה איתי ועברנו תגובה תגובה , חלק מהתגובות הצחיקו אותה מאוד , וחלק ממש לא    (למי שמתעניין , התגובה של חד משמעי למשל) ..   

ברור לכולם ששיניתי הרבה פרטים בסיפור ..  היא ספרה לי שוב את הסיפור שלה , וברור לי כשמש בצהרים שהיא דוברת אמת  ..
כל החורים בסיפור זה מהתוספות שכתבתי לבלבל את  האוייב וע"ז נאמר "כל המוסיף גורע"   .. 

אלא שכנראה הסיפור הזה לא נגמר  .. 

מסתבר שההורים שלה לא ידעו בדיוק מה הסיבה האמיתית שבתם עזבה את הדת , ובזכות הפרסום פה באינטרנט הם הבינו את מה שקרה באמת ..  אמא שלה בכתה לה בטלפון והבטיחה לה שהיא לא תוותר לאותו בחור ושהיא תהרוס לו את החיים ,  בקיצור כנראה הולך להיות בלגן  ... 

עדכונים בשבוע הבאה בעז"ה  ..

אני חוזר שוב :  כל מה שכתבתי , הכל אמת לאמיתה  ..  
נמאס מהציניקנים שחושבים שאין יותר חכמים מהם , תבינו , לא כולם כמוכם שמשקרים בכל עת  ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2007 16:32 לינק ישיר 

אאוצ'! איזה מסכנה! טוב אולי זה יחזיר אותה הביתה אחרי הכל בעז"ה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/12/2007 22:48 לינק ישיר 

מסכנה!!!
איום ונורא !!!
באמת שווה קריאה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/12/2007 05:01 לינק ישיר 

אשרי המאמין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2007 16:32 לינק ישיר 

ליטאי , תסביר לי מה ההתעקשות הדבילית הזאת לא להאמין ?
לא יכול להיות שהמקרה הזה נכון  ??? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2007 13:23 לינק ישיר 

זוכמיר, התקלקלת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2007 02:15 לינק ישיר 

חחחחח א. יש מצב שכל הסיפור הזה מצוץ ממוחך הקודח?
ב. אם זה אמיתי. הבחור הזה עשה בה מה שעשה. עד שנמאס לו. כדרכם של גברים. ומשנמאס לו זרק אותה ולקח מישהי אחרת. אם הוא היה עדיין מאוהב בה. הוא היה מחזיר אותה למוטב ומתחתן רק איתה. ושוב. כל זה אם הסיפור ארע אי פעם...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > סיפור
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.