בית פורומים שידוכי חרדים

אהבה ועדות-האם זה עוד קיים?!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/12/2007 02:20 לינק ישיר 
אהבה ועדות-האם זה עוד קיים?!

מאת: PrettyKittyו   18/12/07 | 22:33

האם נראה לכם שעדיין קיימת העדפה של עדה אחת על פני אחרת כשזה נוגע לבני זוג?!

אני שואלת את זה כי בעלי היא טוניסאי ואני פולניה ולא מזמן פגשתי חברה מהתיכון (פולניה גם כן) וכשסיפרתי לה שבעלי הוא, השם יישמור, מעדות המזרח היא עיקמה את הפרצוף!!! פשוט ככה...וגם שאלה "איך אנחנו מסתדרים".
אמרתי לה שקצת מפריע לי שהוא עושה כל בוקר "טולולולו" ורוקד דבקה אבל מסתדרים.

האם ייתכן שזה עוד קיים?!
חשבתי שזה כבר מת ונשכח מהעולם ומדובר בנחלת שמרנים וגזענים

האם אתם נתקלתם במשהו דומה?!

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=214

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2007 02:26 לינק ישיר 

נעלם לי הקישור המקורי, ואתכם הסליחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2007 02:32 לינק ישיר 

ברור שזה קיים. חח זו שאלה? אני לא חושבת שהבעייה היא ה"קולולו" זה יותר מזה. מנהגים, תפילות, חשיבה שונה לעמים. זה לגיטימי להעדיף מישהוא דומה לך. אני לא רואה בזה בעייה אם זו נק המוצא.
אבל אם זה בגלל שהשני הוא "נחות" ובגלל זה לא רוצים להשתדך פה יש בעיה של גזענות.
חברה שלי אשכנזיה פולניה גם- עיניים כחולות בהירה כזו התחתנה עם ספרדי ופעם כשדיברנו על זה היא אמרה כמה שהיא רצתה אותו דווקא בגלל זה. שאשכנזים הם ככה וככה וכ"ו.
אבל זה ממש לא אישו אצלנו כ"כ.. כמעט כולן לא ידחו שידוך בגלל עדה. אבל מלכתחילה עדיף לשדך כמה שיותר דומים לדעתי. כמה חברות שלי התחתנו עם ספרדים והם ממש מאושרות.
לעומת זו חברה טובה שלי הכירה בחור והם ממש רצו לצאת אבל ההורים שלה לא הסכימו בשום אופן. (והבחור הוא רק שליש ספרדי והשאר אשכנזי.) בינתיים האבא נפטר וזו מעיין צוואה שהוא השאיר ואין לה אומץ לצאת נגד אמא שלה. הם פשוט אומללים כי הם רואים אחד את השני במסגרת כלשהיא כל כמה זמן ולא יכולים..
אני חושבת  שההבדלים היום מאוד מעטים אצל הדור החדש. לא ביג דיל. וחבל שאנשים מתעקשים על דברים כ"כ מטופשים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/12/2007 09:37 לינק ישיר 

אוהוהו קיים... להתחתן עם מישהו מעדה שונה נחשב "פגם"-  מי שיש לו בעיה מתחתן עם מישהו מעדה שונה... כשחברה אשכנזיה שלי התחתנה עם ספרדי השאלה הראשונה שכולם שאלו היתה :" מה לא בסדר איתה? אהה,,, אמא שלה נפטרה...  זה בטח בגלל זה"...

זה מגעיל אבל בינתיים זו תופעה די רווחת בשכבות מסויימות של הציבור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2007 16:52 לינק ישיר 

זה נכון שיכול להיות שזה לא צריך להיות ככה אבל אני אישית הייתי מאוד מסתייג משידוך של שני עדות מכמה וכמה סיבות...

לי אישית אמר פעם איזה רב גדול מאוד שאכנזי צריך להתחתן עם אשכנזית וספרדית עם ספרדית...

אני אישית רצייתי להתחתן עם בוכרית והרבנים לא הורים שלי נעמדו על הרגלים ואמרו לא יקום ולא יהיה...

מה לעשות שגם בזמן שלנו זה שתי סוגים שונים וכמה שתנסו לברוח מזה זה לא ילך...

אני יגיד לכם יותר מזה הרבה שיצא נגד זה הכי נחרץ הוא לא פחות מאשר מקובל ספרדי גדול מאוד...

לכן לא הייתי אומר פגם אלא הייתי אומר שזה פשוט לא מתאים והם היא או הוא לקחו ספרדי או ספרדית צריך לבדוק למה..

דרך אגב רוב הזוגות המעורבים לא הולכים טוב בעיקר בחסידי ובלטאי חצי חצי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2007 17:18 לינק ישיר 

ישנם הרבה זוגות של אשכנזי - ספרדי שחיים באושר ואושר. נכון שבאים מרקע ומנטליות שונה אבל לפעמים השוני וניגוד הוא שיוצר את ההרמוניה.

הגזר של אליעזר..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/12/2007 23:40 לינק ישיר 

ינקעל זוכמיר- אני מודיעה לך שלרבנים שלך האלו אתה יכול להפסיק לקרוא רב. ואני לא אגיד מה הם. אם הבחורה הבוכרית היתה הבת של לב לבייב הם עדיין היו מתנגדים? זה לא משנה אם הרבנים שיוצאים נגד זה הם ספרדים או אשכנזים. זה מראה כמה הם שווים אם זוהי דרך החשיבה המצומצמת שלהם. אני מכירה זוגות מעורבים שחיים טוב מכל זוג פולני או פרענקי. מכניסים לכם שטויות לראש. 10 השבטים גם התחתנו זה עם זה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/12/2007 23:49 לינק ישיר 

עשני כרצונו?

ואם אני יגיד לך שהרב שאמר לי את זה הוא ר' דוד אבוחצירא מנהריה?

אז גם לו צריך להפסיק לקרוא רב?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2007 00:05 לינק ישיר 

לי נראה שצריך לדון כל אחד לגופו, תלוי אפה הוא גדל באזה סביבה טזה מוסדות הוא למד, לא חסר זוגות מעורבים מאושרים
אפשר לומר שישראלים ספרדים ואשכנזים זה לא יכול ללכת, אבל אצל אירופאים אין שום סיבה שזה לא ילך, הם גם לא יעשו כזה חשבון אף פעם

זה אולי לא כ"כ קשור אבל אני מכירה מישו שהיה חצי חצי אף אחד לא ידע מזה, כולם חשבו שהוא אשכנזי כשהוא התארס עם מרוקאית כולם שאלו אותו מה עבר עליך? הוא אמר להם אבא שלי התחתן עם ספרדיה והוא מאושר גם אני רציתי להיות מאושר!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2007 02:32 לינק ישיר 

רק עיור יכול לשאול אם זה קיים, זה קיים!!!
הסיבה העיקרית היא גזענות (גם אם יש אלף תרוצים)
לגופו של מקרה זה או אחר יש מקרים שיש הצדקה לזה ועדיף שזוג כזה לא יתחתנו
או כן יתחתנו מסיבה אחרת. אבל בשורש הענין יש גזענות מכוערת וכל הטיעונים של רקע שונה ומנהגים שונים והלכות שונות זה בולשיט!!

הנושא הזה מציק לי כבר הרבה זמן והגעתי למסקנה שחלק גדול מהבחורים שאני מכיר ואני בתוכם
ממש לא אכפת להם ברמה האישית להתחתן עם בחורה ספרדיה או להפך, ובהרבה מקרים השוני ברקע
המשפחתי "תרבותי" אפילו קורץ להם, הבעיה היא בסביבה אף אחד לא רוצה להיות הראשון שיקפוץ למים
במיוחד שבדור ההורים הגזענות הזאת הרבה יותר מושרשת ואף אחד לא רוצה לצאת נגד ההורים שלו 

אני מאמין שיקח עוד 2-3 דורות כדי שזה יהיה הרבה יותר חופשי ופתוח אבל אין לי ספק שבאיזה שהוא שלב זה יקרה. וטוב שככה
אגב אם זה משנה למישהו  אני אשכנזי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2007 12:01 לינק ישיר 

אה שטויות, לא תמיד זו גזענות באמת ההבדלים הם מרתיעים. להיות גזען זה דבר שתופס אצל אנשים נחותים שמרגישים צורך להעלות את האני עצמי שלהם על אחרים. לכן נגיד החברים בקו קלאס קלאן הם לא היו המעמד הגבוהה אלא ה"וייט טראש" . כמו שכבר הזכרתי פעם. אנשים שמבוססים וערכם העצמי גבוה- לא ישנה להם אם בן הזוג שלהם יהיה מעדה אחרת או עני יותר וכ"ו כי הם לא צריכים את זה. הם כבר כאלה ומעמדם לא ישתנה. קחו מפורסמים. כולם שם יוצאים עם שחורים. עזבו ספרדים זה לא שאלה בכלל=)
חוץ מזה יענקל זוכמיר. בלי שמות של רבנים כדי שלא יצא שאני מכפישה אף 1 מהם. אם אתה חושב שרב תפדיקו לעמוד על הרגליים כמו שאמרת ולזעוק לא יקום ולא יהיה על כך שבחור רצה להתחתן עם מישהי בוכרית.. אז.. תמשיך אתה לקרוא לו רב. בשבילי הוא לא פחות מ"עוכר ישראל" ובכלל אנשים כמותו נחרב ביהמ"ק ואנחנו סובלים כ"כ היום.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/12/2007 13:58 לינק ישיר 

עשני גם את מושפעת מרבנים. בדפדוף בהסטוריה שלך נראש שאת מחזיקה עולמות מהרב יובל שרלו. אני מבין שכאשר המורה הרוחני שלך טוען קבל עם ועולם שהוא מוכן לכלה אתיופית, אז אצלך כל מי שמתנגד לנישואים של בן עדה כלשהי עם בוכרית הא "עוכר ישראל". אבל צריך להבין גם צד שני שבו כיום העולם החרדי לא בנוי לקבלת נישואי תערובת, הקהילה לא יכולה לספוג את זה. לכן לקרוא למי שטוען כך "עוכר ישראל" (גם עם הסתייגויות והדגשה שאינך מכוונת לרב ספציפי) זה לא ראוי, לא הגיוני ולא נכון.

(שלא תטעי, אני ממש לא חסיד של רב כלשהו ובכלל כך גם הרב אבוחצירה) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2007 15:24 לינק ישיר 

גבר- מה הכוונה מושפעת מהרבנים?! כמובן! אדם צריך לקחת לו רב. הבעייה שאנשים לא מבדילים בין רבנים שכדאי ללכת בדרכם לבין רבנים שאוי להם שאנשים קוראים להם רב.
אני באמת מחזיקה מאוד מהר' שרלו ואני יודעת שהוא רב שנוי במחלוקת. אין שום קשר להצהרתו בקשר לכלה אתיופית.אני לומדת אצלו 2 שיעורים בשבוע (ואני רואה גם את הבנאדם שבו ולא רק את ה"רב"). ולא רק אצלו. עם זאת אני גם עוקבת אחרי דבריהם של הרב יעקב אריאל והרב אבינר ועוד רבים וטובים שלא כ"כ מפורסמים בציבור הרחב. רבנים יש הרבה וכל אחד עם דעותיו ודרכיו. זכותו של כל אחד לבחור לו את הרב שאליו הוא הכי מתחבר. שום רב מהרבנים שלנו לא היה קם וזועק" הוא לא יתחתן עם בוכרית" . זה פשוט מחריד אותי לשמוע את זה ועוד מפי רב שיענקל טוען שהוא רב "גדול". תגיד לי זה באמת נראה לך אמירה שמתאימה לרב רציני ירא אלוקים?!
עשו מהרבנות מיסחור. יש אנשים שבנאדם לא ראוי לקרוא להם והם "רבנים".
 ותסלח לי מאוד. מה הכוונה "לא יכולה להכיל?!" זה רק מראה באיזו רמה העולם החרדי נמצא . רמה שמה שחשוב זה רמת צבע הבלונד בפאת הקאסטם החדשה של אשתך, החליפה מבית  ארמאני ורמת האשכנזיות בכיתות של בית יעקב. שהאמא מסתובבת עם טבעת יהלום ענקית ותכשיטי זהב במשקל 60 ק, וכל שבוע ארגון חסד מניח להם ליד הדלת ארגז עם קמח מיים ושמן כדי שלילדים יהי מה לאכול. גבר- זו תת רמה. עם רבנים כאלו שחיים מהכסף של התורמים ולכל רב או אדמור יש יגואר בעלות של כמה מליונים ולציבור התומכים שלו הוא מטיף לחיות בפשטות ולהיות תלמיד חכם. תגיד לי איפה איפה איפה אתה יכול לקרוא לאנשים האלו רבנים?! איך איך תסביר לי. לא פלא שהציבור נראה כך.

תוקן על ידי עשניכרצונו ב- 21/12/2007 15:33:03

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/12/2007 15:54 לינק ישיר 

עשני הנושא הוא לא גזענות אבל אני חייב לענות על זה,

ממתי גזענות היא נחלתם של ה"וויט טראש" (זבל לבן) ? זה שה-kkk היו קבוצה מובילה בתחומה זה נכון
אבל זה לא התחיל שם ולא נגמר שם הגזענות היא נחלתם של אנשי רוח משכילים דרך המעמד הבינוני ועד לוויט טראש, את יכולה לחקור שנים למקור ולסיבה אבל זה לא ישנה את העובדה שהיא קיימת.
גזענות זה לא רק לרצוח כמו אצל הקו קלאן כל אפליה על רקע גזע היא גזענות.

ולא להתחתן עם בחורה מעדות המזרח כי היא מעדות המזרח בלי להתיחס לבחורה כאישיות עצמאית
אלא כקולקטיב זה גזענות.
יכול להיות כאלה שהשוני מהווה להם מכשול ואי התאמה ואין לי בעיה עם זה, הבעיה היא באלה שחושבים שאשכנזי עם אשכנזיה ולהיפך.
עצם הקביעה שהמנהגים השונים מהווים בעיה כסיבה מכלילה מראה על גזענות כי כמי שמכיר משפחות רבות מעדות המזרח אני יכול להגיד שיש מגוון רחב של סגנונות וישנן משפחות שהמנהגים וההתנהגות המשפחתית "תרבותית" (אני נגעל מלכתוב את זה) הרבה יותר אשכנזית ממה שאני מכיר אצלי בבית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2007 18:25 לינק ישיר 

אם כבר מדברים על רבנים- הרב של חברה שלי  (אשכנזיה) הורה לה לסגור שידוך עם בחור ספרדי. אבל נכון שזה מקרה יוצא דופן, והרב הזה הוא אדם מאד מיוחד שלא הולך לפי דעת הרוב...
והבעיה היא לא במנהגים (מה ההבדל אם לומר את שם ה' בהברה כזו או אחרת?), אלא במנטליות, ובקרב בני הדור הצעיר הבדלי המנטליות כבר די מטושטשים.
ואני מכירה כמה בנות (לא הרבה) שהיו מוכנות להפגש עם בחור ממוצא שונה (גם אני אסכים [אני אשכנזיה]), אבל קשה ללכת נגד המוסכמות... הבעיה היא גם שאם אומרים לשדכן שמוכנים לשמוע הצעות כאלו, הוא ישר יחשוד שיש בעיה ויציע הצעות "בעיתיות".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2007 19:18 לינק ישיר 

(בדיוק בערב שבת כשישבתי בסלון עם אמא ואבא לקרוא וכ"ו אמא שלי  קוראת  (בעלון מעייני הישועה שמחלקים בבית כנסת למי שמכיר) ופתאום היא אומרת בהפתעה:
 "אחד הראשונים הוסיף וכתב שהמוחה ביד בנו שלא ישא אישה שהוא רוצה בה, דומה למצווה עליו לעבור על דברי תורה" (שו'ת מהריק' סי' קסו')
אמא שלי אמרה את זה סתם כי אח שלי התארס לא מזמן ופתאום מגלים עניין בדברים האלה אבל אני ישר חשבתי על הרב והבוכרית. (עדיין לא יצאתי מזה..) אז הנה יענקלזוכמיר- ההוכחה האחרונה שהוא לא ר-ב!)
ליסטיד- הגזענות הולכת ופוחתת ככול שהאדם יותר חילוני (לצערי) ויותר משכיל. זה בדוק. (תמיד יש יוצאי דופן.) ואתה מחזק את עמדתי שיש כ"כ הרבה סגנונות ולכן אין לפסול. במילא לא יציעו לספרדיה בנשמה אשכנזי יעכנר והפוך. אז למה מלכתחילה לפסול. אנשים מפספסים על זה זיוגים. חברה שלי סיפרה לי שבת דודה שלה הכירה מישהוא והוא היה ספרדי. וההורים שלה בשום פנים ואופן לא הסכימו להם להתחתן. והם רצו מאוד אחד את השני. הם הבינו שאין ברירה והמשיכו לצאת. הבחור מצא בחורה טובה והתחתן ונולדו לו ילדים ב"ה. והבחורה יצאה ויצאה.. ולא מצאה. היום היא בת 40. ורווקה. ההורים שלה אוכלים את עצמם כל יום.
פלונית- עצם זה שיהיה חשד, עצם זה שאין לכם אומץ להגיד- זה שורש הבעייה. אני לא מבינה למה זה כזה אישו. פשוט לא מבינה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > אהבה ועדות-האם זה עוד קיים?!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext