בית פורומים שידוכי חרדים

אהבה ועדות-האם זה עוד קיים?!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/12/2007 02:21 לינק ישיר 

לא כל אדם מסוגל לכל התמודדות, ולכן למי שלא יודע לשחות לא ממליצים לקפןץ למים, ואם המים הם מי הירקון אז גם למי שיודע לשחות לא ממליצים לקפוץ.

אני מצטרף לטענה הכללית מדוע ראשי הישיבות והרבנים לא יוצאים נגד העדתיות בשידוכים! אבל זה לא מעניין אותם, כי גם הם עדתיים ברגע שזה מגיע לקבלת תלמידים/ות לחיידרים, סמינרים וישיבות.

מכיוון שלא נראה שזה ישתנה בזמן הקרוב אני ממליץ לכל אדם להתחתן עם בן עדתו, כי כך הוא יהיה נורמלי בתוך משפחתו וקהילתו. אם אדם מתחתן עם בן/ת קהילה אחרת הוא צריך להיות מודע להשלכות שיקשו את חייו בעתיד. אני עוכר ישראל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2007 02:25 לינק ישיר 

עשני- קואליציה נגדי?! תמיד חשבתי שאת איתי...   ;-(

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2007 02:32 לינק ישיר 

לא אתה!! הרבנים שאומרים לאנשים לא להתחתן עם בוכריות וכן כל אלו המצדדים בכך ומפלים לרעה הם עוכרי ישראל! סתם נדבקתי לביטוי הזה אתה מבין מה אני אומרת.
לא קואליציה נגדך חס וחלילה. רק שלא תגן על האנשים השפלים האלה. הרי הם הנהגת הציבור. הם צריכים להוות דוגמא אישית. ובתכלס הם מהוים דוגמא אישית למה "לא להיות", אז כן רבנים כאלו עדיף להם %^$#. זהו. לי נמאס צאת נגד רבנים לא לעניין בכל הודעה. עוד יחשבו שאין לי אמונת חכמים או משהוא. יש לי אמונה לחכמים אמיתיים ולא למחופשים עם פאות. ותזכיר לי לספר לך סיפור על "פאות" מחר. אני הולכת לישון אני קמה מוקדם מחר. צאו. חלומות פז=)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/12/2007 02:33 לינק ישיר 

עשני- תודה מתוקה. :)

גבר- אני לא איתך, אני חושבת שאם הרבנים וראשי הישיבות לא לוקחים את המושכות ויוצאים נגד תופעות כאלו בחברה, עלינו לעשות את זה.
אני חושבת שאם הדרך היחידה ללמוד לשחות היא לקפוץ לתוך המים, זה מה שצריך לעשות. ואם המצב הוא שאלה מי הירקון, צריך להחליף מים! ואלה שלא מסוגלים גם לא באים לשאול אם אפשר לטבול אצבע במים...
ואם לא נראה שאף מנהיג יצא נגד הגזענות בקרוב, אני ממליצה לכל אחד להיות ישר וערכי עם עצמו, ולקפוץ למים ולא לשתף פעולה בשום דרך עם הגזענות הזאת.
אתה לא עוכר ישראל, אבל אחת הבעיות בחברה החרדית היא שאף אחד לא מסכים לקחת אחריות ציבורית גם כן, מעבר לדאוג לפופיק של עצמו.

תוקן על ידי גרב_כחולה ב- 23/12/2007 2:34:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2007 02:35 לינק ישיר 

גבר_ממאדים כתב:

מכיוון שלא נראה שזה ישתנה בזמן הקרוב אני ממליץ לכל אדם להתחתן עם בן עדתו, כי כך הוא יהיה נורמלי בתוך משפחתו וקהילתו. אם אדם מתחתן עם בן/ת קהילה אחרת הוא צריך להיות מודע להשלכות שיקשו את חייו בעתיד. אני עוכר ישראל?

אם אני לא אז למה הרב אבוחצירה כן?

וגרב: שוב הרבנים ממליצים בפרקטית, אם אדם הוא אידיאליסט שיעשה כפי הבנתו. אבל רב לא יכול לדרוש מאדם להיות אידיאליסט אם הוא לא כזה.

תוקן על ידי גבר_ממאדים ב- 23/12/2007 2:38:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2007 02:50 לינק ישיר 

טוב, אנחנו מסתובבים סביב עצמינו.
אם רב לא יכול - "לדרוש"- זה מילה קצת מוגזמת אבל -לעודד- בהחלט כן!! אז מי כן?
 וזאת גם חלק מחובתו. לדעתי.

הרי מדובר פה בייעוץ לא בהוראת הלכה. לא?  (מעניין אם יש פאן הלכתי לעניין הזה.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2007 09:47 לינק ישיר 

גבר מה יהיה אתך תגיד לי!?. לך יש מזל שאתה אשיות פרטית ולא רב-(בינתיים)  וכן השפעתך היא קטנה יחסית. אבל רב שאומר זאת במוצהר וידוע שאנשים רבים ילכו אחריו. אוי לו ואוי לשכנו ב"חיי העולם הבא" שמצפים להם.רב צריך וחייב להפגין אידיאליסטיות!
 למען השם אם לא זה אז מה תפקידו של הרב?! הוא מורה דרך!!!
 וגרב- כבר הזכרתי שאחד הראשונים אמר שאדם שלא נותן לבנו להתחתן עם אישה שרצה- כאילו מצווה עליו לעבור על דברי תורה. זה נשמע חמור מספיק לא?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/12/2007 20:17 לינק ישיר 

עשני- רב דבר ראשון צריך לפסוק הלכה. דבר שני הוא צריך לענות על שאלות שהוא נשאל בגדר יעוץ. אידיאל לא בהכרח צריך להנחות אותו. הרב אבוחצירה לא מנהיג של דור אלא אדם פרטי שאנשים מתייעצים עמו. גם גדול הדור מחוייב באופן פרטי לענות לשואל כפי המצב והנכון כעת ולא כפי חזונו שכלל לא בטוח שיתגשם.
עכברי נסיון יש במעבדות, וגם ע"כ ארגוני צעב"ח מצווחים. לא עושים נסיונות קריטיים בבנ"א גם אם המטרה היא נעלית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2007 23:16 לינק ישיר 

אין קשר בין תשובתך לדבריי. אתה תוצר של הגישה העקומה הזו. אני לא מאשימה אותך.
גבר-  יהודי שאומר שלהתחתן עם יהודי מעדה אחרת זה לעשות ניסוי קריטי בבני אדם אז תסלח לי. ליהודי הזו יש בעיה בסיסית וקשה שאני לא אוכל לפתור.
ואגב- יש לי סיפור מזעזע לספר לך. מעניין מה תגיד.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/12/2007 23:57 לינק ישיר 

עשני, אנו לא חולקים ע"כ שהמצב עקום, אנו חולקים על איך צריך להתנהג במצב העכשווי. אני סבור שבמצב הקיים רב צריך להיות פרקטי ולא אידיאליסט ע"ח האדם הפרטי. אני ממתין לסיפור!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2007 00:10 לינק ישיר 

צריך להיות אידיאליסט. אני לא יודעת מה אתך הרי כבר קבעתי שמשהוא ב"יהודי שלך" מקולקל %) אבל אני רוצה עולם מתוקן.אתה מוזמן להצטרף.
 ולא אני לא אחכה למשיח בשביל שזה יקרה הרי לא באתי לעולם הזה לשחק וללמוד אלא להשאיר אחרי דבריםששינתי  ולפעול כמה שיותר לקרב את הגאולה ולא לשמר מצב מקולקל או להרחיק עוד יותר.
אני לא בטוחה בקשר לסיפור אם זה מתאים לפורום אני אכתוב בפרטי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/12/2007 00:10 לינק ישיר 

עכברי נסיון.
אם לכזה מצב הגענו, או במחשבה שניה - הגעתם. (תרשה לי להוציא את עצמי מתפיסה רפויה זאת)

א.  פסילה של בנאדם על רקע מוצא הוא מצב שמתקבל ע"י הציבור כקיים וכמובן.
ב. עידוד לקראת שינוי חברתי ויותר מזה, שינוי ערכי נתפס כ "ניסיון קריטי בבני אדם".

לפעמים אני מרגישה שהציבור (במיוחד הצעירים והחדשים) מנוון. איפה הרוח?

החזון בהחלט לא יתגשם אם לא אחד אחד יעשה את השינוי בתוכו וכלפי חוץ. לא תהיה שום מהפכה "בולשוויקית".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2007 00:13 לינק ישיר 

הי! גם אני רוצה לשמוע את הסיפור!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2007 00:18 לינק ישיר 

עשני את צודקת לחלוטין, אבל אם אני יטען לך שיש לי אידיאל מסויים שאת גם מסכימה שהוא נכון, אבל הוא לא בוער כאש בעצמותייך. יש לך חששות מהגשמת האידיאל, יש השלכות רבות שאינן בשליטה. האם כאשר תתייעצי באופן פרטי תצפי שיגרמו לך לעשות מעשה שיתכן ויזיק לך בעתיד, בעוד שאין לך כל עניין באידיאל? צריך לחנך להבנה ורק שכתוצאה מהבנה יבואו המעשים. כל עוד שאין הבנה אין לגיטימציה לשידול למעשים שיש להם השלכות קריטיות עתידיות. ללא הבנה זה נסיון בבני אדם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2007 00:29 לינק ישיר 

גבר- השינוי הגדול מתחיל באדם הקטן. כן, אז בהתחלה יש קצת קורבנות- נכון, אבל אלו הם ההולכים בראש המחנה ולכן לגודמא זה לא יהיה אתה אלא אנשים עם מעט יותר אמת מוחלטת שלא מעניינים אותם אנשים רדודים שרואים בכך פחיתות כבוד או ניוסי מדעי.
אם תלך בדעותיך אלו אז גם בעוד מיליון שנה דברים ישארו כתקנם. חבל.
חח גרב טוב- בגלל שאת חמודה במיוחד אני אכתוב לך.. אבל מחר בעז"ה כי אני הולכת לישון...
לילה טוב חלומות פז לכולםם ;)

תוקן על ידי עשניכרצונו ב- 25/12/2007 0:33:14

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > אהבה ועדות-האם זה עוד קיים?!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.