בית פורומים עצור כאן חושבים

שמות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/1/2010 10:18 לינק ישיר 

ה' פונה למשה ושואל- מה זה בידך? לכאורה השאלה מיותרת- הרי זה ברור ורואים ויודעים מה שיש לו ביד, אלא ה' אומר למשה. מה זה בידך? איך אתה הולך לנהיג את בני ישראל? משיב משה במטה!! = בתקיפות, אומר לו ה'- תשליכהו ארצה- תנסה להרפות ולא לשתמש במטה, תראה מה יקרה, מיד זה הופך לנחש-  ומשה היה צריך לינוס מפניו,- רמז לו הקב"ה אסור להרפות את השליטה אפילו לרגע, אחרת- אם יש קצת שקט, ומשאלי דעת קהל- מיד יש מתאוננים ומרגליםץ

ושוב אומר לו ה'- שים ידך בחיקך=  היום שים את הידים בכיסים. כלומר תתבטל- על תעשה כלום, והנה ידיך מצורעת כשלג, אתה הופך לטמא,

סימן הדם  הוא הפועל יוצא  של אי הקיום האותות הראשונים.

השם שנתו הוריו של משה היה- אביגדור- לפי סדר עולם רבא. אגב השם משה אינו שם עברי-בת פרעה לא דברה עברית- השם  מצרי .
בזמנו שאלתי אותך על שם אביו של האבן עזרא= שם אביו היה- מאיר!

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2010 10:50 לינק ישיר 

ירוחםשמ: היקר

תודה, יפה באמת, הוורט שלך,
לגבי אביגדור ? אני חייב להודות שלא ידעתי
לגבי אבא של האבן עזרא ? ידוע

ידוע הסיפור על ר' שלמה זלמן אוירבך זצ"ל
שסיפר, שהרבה שנים הוא רצה כבר לכתוב את הפסק הידוע, ( שעורר פולמוס גדול בין הפוסקים )
אבל פחד לכתוב אותה,
שקיבל כאבי ראש, שלא יכול היה להתפטר ממנה,
כסגולה, קיבל על עצמו לפרסם את הפסק,
ובאמת הראש שלו הפסיק לכאוב,
(לדעתי, לא מתאים לר' שלמה זלמן, אבל כך מספרים)

ירוחםשמ, אל תחכה לכאב ראש, בכדי להתחיל לכתוב בספר את הוורטים שלך,

מן היושר שחברי הפורום הנכבדים, שירדו עליך חזק שתעשה כך,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2010 21:33 לינק ישיר 

.

בחזרה לדברים שלמעלה, לגבי דברי אמא שלום:

אם אני זוכר נכונה את תרגום רס"ג, ולא טעיתי בהבנת הדברים, הרי שבדיוק כך הוא כותב: כשפרעה קורא למילדות העבריות (ל' פתוחה), מתרגם רס"ג "לקואבל אלעבראנייה" - כמו למילדות העבריות - אך כשהאות ל' חרוקה. כלומר - למילדות המצריות שמיילדות את העבריות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2010 19:58 לינק ישיר 

שבוע טוב לכולם:

השבת חשבתי על גדולתם של המילדות:
שיש חוק שנוגד את הרגש הטבעית של האדם חייבים לעשות נגד החוק,
אין אבסולוטיות לגבי החוק,
אנו רואים שאפי' בחוק אלוקית ?! משה רבינו התנגד לדבריו של האלוקים לא לדרוש שלום במלחמה, ומשה אמר לדרוש שלום, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2010 20:35 לינק ישיר 

מקס שבוע טוב- אחרת היום לא רציתי לפתוח בלעדיך יש לך חזקה. עד 9

שמות פרק א

א) וְאֵלֶּה שְׁמוֹת בְּנֵי יִשְׂרָאֵל הַבָּאִים מִצְרָיְמָה אֵת יַעֲקֹב אִישׁ וּבֵיתוֹ בָּאוּ:

רושמי רשומות מצאו בזה סימן בנוטריקון- ו חייב א דם ל עבור ה סדרה ש ניים מ קרא ו אחד ת רגום
השאלה היא הרי החובה היא כבר מספר בראשית? מה נזכרו כאן? התשובה היא כי כאן שמות השבטים בעברית ובתרגום זהות. כלומר אפילו אם זה לא לצורך תרגום ממש החובה קימת בכל זאת.

נראה לי כי המסר בזה הוא, תרגום פרושו- לתרגם לעצמי מה שאני לא מבין, והרמז הוא אפילו שאתה חושב שאתה מבין גדול בפרשת השבוע. ואתה מבין כבר הכל. ואינך צריך לתרגום.   בא זה ללמדך כי כן. ואתה צריך לאשכול הזה ותתשתף בו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2010 20:37 לינק ישיר 

maxmen כתב:
שבוע טוב לכולם:

השבת חשבתי על גדולתם של המילדות:
שיש חוק שנוגד את הרגש הטבעית של האדם חייבים לעשות נגד החוק,
אין אבסולוטיות לגבי החוק,
אנו רואים שאפי' בחוק אלוקית ?! משה רבינו התנגד לדבריו של האלוקים לא לדרוש שלום במלחמה, ומשה אמר לדרוש שלום, 

אז איך תסביר את העקידה אברהם לא ריחם על יצחק?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2010 20:41 לינק ישיר 

יש לי שאלה על הפרשה מדוע ארץ ישראל מתוארת כארץ זבת חלב ודבש ומיד אחר כל אל מקום הכנעני
החיתי ושאר עממי כנען מה זה בא ללמד אותנו?
וכי לא היינו יודעים שארץ ישראל מיושבת ע"י 7 העממין?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2010 20:43 לינק ישיר 

דייר כתב:
אז איך תסביר את העקידה אברהם לא ריחם על יצחק?

בהסכמה כמובן של יצחק בעצמו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2010 20:44 לינק ישיר 

דייר

יש כאלה כמו יצחק ומשה ויש גם השאלה עם מי אתה

שבת דף פט..

לעתיד לבא יאמר לו הקדוש ברוך הוא לאברהם: בניך חטאו לי. אמר לפניו: רבונו של עולם - ימחו על קדושת שמך. אמר: אימר ליה ליעקב דהוה ליה צער גידול בנים, אפשר דבעי רחמי עלייהו. אמר ליה: בניך חטאו. - אמר לפניו: רבונו של עולם, ימחו על קדושת שמך. - אמר: לא בסבי טעמא, ולא בדרדקי עצה. אמר לו ליצחק: בניך חטאו לי. - אמר לפניו: רבונו של עולם, בני ולא בניך? בשעה שהקדימו לפניך נעשה לנשמע, קראת להם +שמות ד+ בני בכורי, עכשיו בני ולא בניך? ועוד, כמה חטאו? כמה שנותיו של אדם - שבעים שנה. דל עשרין דלא ענשת עלייהו - פשו להו חמשין. דל עשרין וחמשה דלילותא - פשו להו עשרין וחמשה. דל תרתי סרי ופלגא, דצלויי ומיכל ודבית הכסא - פשו להו תרתי סרי ופלגא. אם אתה סובל את כולם - מוטב, ואם לאו - פלגא עלי ופלגא עליך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2010 20:47 לינק ישיר 

ירוחם:

הייתי אומר שספר בראשית אין תרגום, הרי מתרגמים לפי פשוטות המתחדשים בכל יום (המדע וכדומה) כדברי הרשב"ם בהסכמת סבו רש"י הקדוש,

אני רואה עכשיו שצטט את הגמ' הידוע והנה מה שכתבתי בעניין, בתחילת האשכול הזה האם אלוקים אשם בטיפשותו של האנושות ??? (השואה, תאונות דרכים, מחלות, ועוד)

תוקן על ידי maxmen ב- 25/12/2010 20:51:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2010 20:57 לינק ישיר 

מקס
למדת בישיבה ליטאית? ההלכה מתכונת לתרגום אונקולוס.

שולחן ערוך אורח חיים הלכות שבת סימן רפה

חייב (א) לקרות לעצמו בכל שבוע פרשת אותו השבוע (ב) א שנים מקרא ואחד [א] תרגום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2010 20:59 לינק ישיר 

אז לפי פרשנותך אברהם אמר לאלוקים מתאים לי לשחוט אותו הלך ליצחק שאל אותו מתאים לך להישחט
יצחק ענה לו כן למה לא. 
אז יאללה בוא נלך ביחד אני אשחט את תשחט איזה כיף.
זה מצחיק אבל ככה זה נראה.
אני שואל ברגע שהוא קיבל את הציווי למה הוא לא הזדעק הרי זה סתר את כל המוסר האנושי והטבעי שלו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2010 21:06 לינק ישיר 

יצחק לא כל כך הסכים להשחט- חרף מה שאומר המדרש. העובדה היא -שמיד לאחר העקידה ברח יצחק- ולא שב עם אביו לנעריו כפי שאברהם הבטיח, הוא ברח ואפילו בקבורתה של אמו שרה לא השתתף, הוא ברח לאמו החורגת לבאר לחי רואי, וממנה הוא שב רק לאחר כ25 שנה, כמסופר. ואת ביתו ואת חינוך ילדיו הוא עשה בדיוק הפוך מאשר אביו. הוא לא גירש את הילד הרע במכיתו- אפילו לאחר שכלותיו הקריבו קרבנות לע"ז

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2010 21:36 לינק ישיר 

דייר כתב:
אז לפי פרשנותך אברהם אמר לאלוקים מתאים לי לשחוט אותו הלך ליצחק שאל אותו מתאים לך להישחט
יצחק ענה לו כן למה לא. 
אז יאללה בוא נלך ביחד אני אשחט את תשחט איזה כיף.
זה מצחיק אבל ככה זה נראה.
אני שואל ברגע שהוא קיבל את הציווי למה הוא לא הזדעק הרי זה סתר את כל המוסר האנושי והטבעי שלו?

צדיק: יש לחלק לדעתי בנבואה ליחיד ובשביל יחיד, לבין נבואה לכלל, וכן רואים כל הזמן איך משה רבינו התווכח עם אלוקים בכל עניין ועניין,

לגבי יצחק: יש את הקושיה של האבן עזרא שטוען שיצחק לא היה בגיל 37 כי אחרת יצחק היה צריך לקבל את השכר,
יש את הרמב"ם שאומר שמכאן שלנבואה חייב להיות ברור למנבא, כי אחרת איך אברהם הלך לשחוט את בנו ??
יש אומרים שבגלל שאברהם אטיף מוסר נגד עובדי אלילים ושוחטי ילדים בשביל אלילים, ולכן אלוקים דרש דווקא ניסיון כזה שהוא מטיף נגדו,

אבל כלל גדול תקח בידך: עומק דברי חכמינו זצ"ל שתורה לא בשמים, רק בידי התבונה והחכמה, ולכן אפי' יבוא נביא לשנות את התורה ?! לא נקבל ממנו !
ולמה ? הרי מתחילה קיבלנו משמים ?! התשובה כי משה גם לא קיבל מה שלא היה נראה לו מוסרי, כמו לא לדרוש שלום במלחמה, או להרוג את כל העם בגלל מעשה העגל,
וזה רצונו של האלוקים, שאנו האנושות יקיים את התורה מתוך הבנתינו, ואם עונש מוות לא מקובל או לא מועיל ?! אז חכמינו ביטלו אותם, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/12/2010 22:12 לינק ישיר 

לא הבנתי את התשובה שלך קיבלת נבואה היא מתנגדת למצפון שלך אז אתה צריך לצעוק.
כמו שהוא עשה בסדום.
אני לא מבין את החילוק.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שמות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.