בית פורומים עצור כאן חושבים

השתתפות במסיבות חג המולד

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/1/2008 22:13 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
אלי
מקום לא ראיתי תפיסה שאדם ילוד אישה הוא אל.         לא ראית כנראה הכל! אבל אתה יכול להסתובבה קצת בין המשיחיסתים.

אלי- זה שלא הבאת את הלכה א. של הרמב"ם איך התחילה בכלל ע"ז-- זה-רק מקרה ?
עד כמה שהבנתי את מאיר- הוא התכון לפעולות הדתיות שעושים הנוצרים בפולחנם( וכך גם אנו ), ולא באמותם.

היכן מצית שיהודים משיחיסטים דימו שילוד אשה הוא אל? אולי בשבטים נידחים באפריקה או בדרום אמריקה או בדתות שונות במזרח מדמים בני אנוש לאלילים, אבל לא אצל יהודים.

המשיחיסטים לא טענו מעולם שמנהיגם הוא אלוה, רק שהוא משיח שליח של האלוקים שגם אתה מאמין בו, או נאצל שלו וכד' (שזה גם חמור).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2008 22:30 לינק ישיר 

נישטאיך אני כותב לך פה כי אני לא מצליח לשלוח הודעות דרך מערכת הפארק.
אנא שלח לי הודעה אישית עם מייל שבו ניתן לשאול אותך שאלה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/1/2008 22:42 לינק ישיר 

ירוחם, אכן אני לא מסתובב בין משיחיסטים ולא ידוע לי שהם חושבים שהרבי זצ"ל הוא אל.

הבאתי את ההלכה ההיא מכיון שהיא עונה לשאלתך ביחס להגדרת הע"ז, אם היית שואל על תפיסת הרמב"ם להסטוריה של הע"ז הייתי מביא את פרק א.

עבודתם של הנוצרים תלויה בכנסיה.
חלק מהפולחן דרכו בתפילה, בהצטלבות, בחגים נוצריים, באכילת קרקרים (בלי דג מלוח!) המסמלים את גופו של ישו ושתית דם המסמל את דמו (מיסה), וידוי אצל הכומר, נישואין טבילה ועוד.

http://www.daat.ac.il/daat/mahshevt/natsrut/haim-2.htm
במאמר של פיקסר ונדל הם מעלים שתי נקודות:
- כתות נוצריות הכופרות באלוהותו של ישו (אוניטרים)
במקרה שלהם באמת צ"ע ועל פניו נראה שמבחינת הייחוד הם כמו המוסלמים אבל המאמר עלול להטעות ולגרום לחשוב כאילו רוב הנוצרים הם כאלה.

- העבודה הנוצרית היא יותר תפילה ופחות בעלת סממנים "פגאניים", כבר לא מפזרים עצמות קדושים במקדשים ובחלק מהזרמים אין איקונין..

נראה לי שזה גם מה שאתה ומאיר טוענים.
את הטיעון הזה איני מבין, כלום מי שמתפלל לשמש ולירח אינו עובד ע"ז? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2008 23:04 לינק ישיר 

אלי והוגה

הנוצרים כינו את ישוע משיח, אלא שהם פיתחו את רעיון המשיח להתגשמות.
לא מיבעי שהמשיחיסטים נתפסו בניסוחים לא פחות חמורים, גם בספרות המקובלת על רבים תמצאו ניסוחים מקוממים בסגנון קרוב לזה.
לא נראה לי שהנוצרים של המילניום השלישי עובדים לישו, הם בקושי עובדים בכלל. בעולם בו להיות מאמין כפשוטו זה לא ממש פשוט, אין כל כך מה לדבר על אמונה בבן הא-ל ובאלוהות מוגשמת.
ניתן לדמות את מעמדו של הנוצרי בקרב מאמיניו, למעמדו של אדמו"ר, חי או מת, בקרב חסידיו. אם חסיד יכול לעמול כל חייו כדי לשוות לנגד עיניו את דמות הצדיק, יש להסתפק מי הלך רחוק יותר.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2008 23:19 לינק ישיר 

מאיר
ואל תשכח בבקשה גם את העניין של בניית הסוכה של הרושישיבה, כסגולה מאגית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2008 02:49 לינק ישיר 

שובקש

נסיתי לחזור אליך אך לא הצלחתי, תוכל להתקשר אלי לכתובת הבאה

[email protected]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2008 02:53 לינק ישיר 

יש בעיה בתיבות האישיות בפארק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2008 10:03 לינק ישיר 

מאיר, יש לנו ענין עובדתי.

עקרונית ברור שנוצרי "חילוני" שאינו עובד, אינו עובד ע"ז.
זה ענין שהוא לפי הגדרה ואין כאן בכלל שאלה.

עובדתית יש בהחלט מאות מיליוני נוצרים ברחבי העולם שמאמינים שישו הוא האל ועובדים לו.

הכרתי אישית ועבדתי עם הרבה כאלה.  עבדתי בארה"ב עם אישה (לא נעים, דוקא יהודיה לפי ההלכה) שהסתובבה ב Ash Wednesday עם אפר על המצח והלכה לכנסיה ב"יום שישי הטוב", לא אכלה בשר בימי ה"לנט" וכו'.  הכרתי נוצרים פרוטסטנטים שהולכים לכנסיה, מזכירים את ישו בכל משפט שני ומנסים לחיות את חייהם לפי ה"גוד בוק".

נראה לי שהתפיסה שלך כאילו כמעט אין נוצרים דתיים נובעת מהטיה של התקשורת.
בישראל בארה"ב ובעולם המערבי בכלל, התקשורת היא בעיקר חילונית ויוצרת את הרושם כאילו רוב האנשים הם אתאיסטים. זר שהיה מנסה ללמוד על ישראל רק משידורי ערוץ 2 היה חושב שבישראל רוב התושבים הם חילונים מת"א.  בפועל  בשבת מגיעים לבית הכנסת הרבה יותר אנשים מאשר למגרשי הכדורגל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2008 15:19 לינק ישיר 

אלי
הנוצרי בא אל הכומר שיכפר לו, אנחנו הולכים אל הצדיק שיתפלל עבורנו ויהיה מליץ יושר
לנוצרים יש  קדושים-  גם לנו לא חסר
הנוצריים עולים לרגל לקברי הקדושים שלהם,עם פולחן שלם- גם אנחנו.
הנוצרים אוכלים לחם קדוש- גם אנחנו יש לנו חוץ מהשיריים גם סעודות ושתיות מצווה,
בקהילות הנוצריות הדתיות הכומר הוא המנהיג- אצלנו עושה את זה הרב והרבי.
הנוצרים מאמינים שמת יקום וקם לתחיה- גם אצלנו זה קיים.
אני יכול להמשיך,....... אבל קצת ביקורת עצמית לא תזיק

במו עייני ראיתי קלף של המשיחיסטים- הפונים על ואל הרבי, בדימוי של אל.(בהחלט יכול להיות שזה זיוף של המתנגדים) אבל זה היה ממש ממש אוטנטי.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2008 15:52 לינק ישיר 

אלי

נוצרי קתולי, אם תשאל אותו מיהו הא-ל, הוא יענה שהשם בשמים. הוא יספר לך שרוח הקודש עיברה בתולה ונולד מזה המשיח.
הוא לא עובד לישוע אלא לאלוהות, שאמנם לעיוות דעתו התגשמה במושיעו.

נוסחאות לא רחוקות מידי תמצא קרוב יותר...

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2008 16:16 לינק ישיר 

למי שלא שמע.
מדוע נבחר אחד באפריל ליום השקרנים?
 כי מיום הראשון לאפריל ועד ל23 לדצמבר
 יש מספר ימים כמנין -הריון= 271 שהם תשע חודשים ויום,
היום בו סיפרה הבתולה שרוח הקודש עיבר אותה.

אגב ברומא מתפללות הנוצריות לפסל הבתולה- ואומרות, מריה הקדושה- את ילדת בלי לחטוא, עזרי לי לחטוא- בלי ללדת.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2008 15:04 לינק ישיר 

מאיר, אם תשאל את הנוצרי הקתולי על מהות האל תקבל תשובה קצת מוזרה ואם תלחץ אותו קצת הוא יסביר לך שהאל הוא גם ישו.

ירוחם, יש לי הרבה ביקורת אבל זה אינו נושא האשכול.
נושא האשכול אינו האם יש מוטיבים דומים וקוים משותפים בין היהדות לנצרות (אם הנושא מענין אותך לפרופ' ישראל יעקב יובל יש ספר מענין בשם "שני גויים בקרבך") אלא האם הנצרות היא ע"ז.

ואם הזכרת את הנושא, הנוצרי הקתולי הולך לכומר לקבל מחילה מכיון שהכומר הוא נציג האל עלי אדמות (דרך האפיפיור) חסידים הולכים לצדיק לא מכיון שלצדיק יש יכולת למחול להם אלא כדי לקבל ייעוץ איך לתקן את דרכיהם.  חיצונית זה אולי נראה לנו אותו הדבר אבל תאולוגית יש הבדל משמעותי בין איש דת בעל סמכות לכפר על חטאים לבין איש דת שמלמד את האדם איך לחזור בתשובה.

ועוד נקודה שראוי להזכיר בהקשר הזה, היא תפיסת השטן בנצרות.
בנצרות השטן אינו מלאכו של הקב"ה אלא מתחרה לאל בעל כוחות עצמאיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2008 15:32 לינק ישיר 

אלי
מתי  חיית בין חסידים, והתפללת איתם, ולמדת בבתי מדרשם?

אף אחד לא טען שהכל זהה. ע"ז זו העבודה וצורת העבודה, ולדאבוני הרב יש הרבה הרבה דמיון בעבודתנו לעבודתם,
 מה דעתך למה נוסעים חסידי ברסלב לאומן? לא מכיון שרב נחמן הבטיח- למבקר בקברו- שבציציות ראשו  יוציא אותו מהגהנום? על המשיחיסתים מחבד אין בכלל מה לדבר, הם דורשים ומקשים ישר מהרבי שליטא זצ"ל שימחול על החטאים ויסדר להם את דברים., אני לא רוצה להכנס לחצרות אחרים. אבל גם שם  זה לא הרבה יותר טוב._________________

תוקן על ידי ירוחםשם ב- 09/01/2008 16:00:15

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2012 04:08 לינק ישיר 

http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=48460

כבכל שנה:

"
בעלי מסעדות ואולמות אירועים ברחבי הארץ קיבלו בימים האחרונים פניות ממשגיחי כשרות העובדים מטעם הרבנות הראשית, תוכן הפניה הכיל אזהרה פשוטה: אם תקיימו אירועים ב'סילבסטר', היום בו חוגגים את ראש השנה הנוצרי - תישלל מכם תעודת הכשרות"

האם "חגיגות סילבסטר" בימינו, הן חגיגות נוצריות, חגיגות אזרחיות או הזדמנות "לעשות שרירים"?

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7%99%D7%9C%D7%91%D7%A1%D7%98%D7%A8

ערב השנה החדשה נחוג כמעט בכל רחבי העולם, גם במדינות שדתן הרשמית איננה הנצרות, כמו יפן, הודו, טורקיה, סין, תאילנד, טאיוואן וגם בישראל. הסיבה להשתרשות החג דווקא בציבור החילוני בעולם נעוצה בכך שלוח השנה הגרגוריאני הוא הלוח שעל פיו מתנהלים החיים החילוניים ברוב המדינות, ובכלל זה חיי התרבות, הכלכלה והמסחר.

במשך שנים רבות השתדלו גורמים דתיים להניא גופים ומוסדות מקיום מסיבות סילבסטר‏[5]. בסוף שנות השמונים הודיעו מחלקות הכשרות של הרבנות בכמה ערים בישראל כי ישללו את תעודת הכשרות מבתי מלון ומאולמות אירועים שבהם ייערכו חגיגות סילבסטר, בשל איסור ההנאה מעבודה זרה וחגים של עובדי עבודה זרה‏[6]. הן נסוגו מדרישה זו לאחר שבפסק דין שניתן בעקבות עתירה לבג"ץ[7] נקבע שאת תעודת הכשרות יש לתת לפי שיקולים הקשורים בכשרות המזון בלבד, משום שהחוק "לא נועד לשרת מטרות של השלטת דיני ההלכה בעניינים אשר אינם חלק מדיני כשרות המזון".

תוקן על ידי נישטאיך ב- 24/12/2012 04:32:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2012 19:59 לינק ישיר 

בעסה עם הרבנים האלה. ללמוד תורה אסור. לחגוג כריסמס אסור. מה נשאר לעשות הערב? לחתוך נייר טואלט?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > השתתפות במסיבות חג המולד
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.