עשני - צריך לבדוק לגבי העתיד ולא לפשפש בעבר. מה איכפת לך על מעשה שטות כלשהו בעבר, לא מדובר ברוצח או בשודד, מדובר בנער צעיר שניסחף אחרי החברה. אולי זה נותן מקום לבדוק את אופיו כיום, האם הוא עדיין נסחף והאם הוא ילדותי. אבל עד כמה שמתברר שכיום הוא לא כזה מה הבעיה?
ונניח שמדובר בבחור שהפסיק לעשן, ממה שאני יודע מחברי זה קשה ומאד! כמו דיאטה אולי יותר (רק כדי לתת פורפורציה לרמת קושי). האם אין מעלה באדם שיכול להתגבר ולחדול מהמנהג המגונה? נכון שעדיף לא להיכנס לבוץ, אבל לפעמים גדולה מעלת היוצא ממי שכלל לא התנסה.
האם שוב תטעני שאת רוצה חתן שכילד כל השכונה צבטה לו בלחי כי הוא היה חמוד, או שאת רוצה גבר רגיש וחזק כליל המעלות כיום, למרות שבילדותו הוא היה בכיין בטירוף?!
נשלח ב-3/1/2008 14:05
גבר- נער צעיר שנסחף אחרי החברה - אה בסדר.. אבל איפה הגבול.. אם זה עישון מי אמר שזה רק זה?
חוץ מזה- תגיד- כמה מתוך 10 מבחורי הישיבה מעשנים? כאילו- תן ממוצע..
פשוט נראה לי שאני מתייחסת לזה בחומרה יותר ממך כי אצל החברים שלי זה 0 אחוז.
אולי כי אצלכם זה מקובל אז זה נראה פחות נורא כביכול.
ולכן אתה לא מבין מה אני מתחלחלת מהרעיון........
תמיד- גדולה מעלת היוצא.
חחחחח הצחקת אותי עם 2 השורות האחרונות... =)
אני אחשוב על זה..
נשלח ב-6/1/2008 20:16
עשני- מה איכפת לך אם פעם הוא נסחף אחרי החברה. אנו לא מדברים על ילד שטופל בגמילה מסמים וכל שבוע התייצב אצל קצין מבחן. סה"כ נער שנסחף אחרי כמות גדולה של נערים ועישן והתמכר.
אני יודע שאצל הדלי"ם העישון כמעט לא קיים ולכן את סולדת מכך מאד. בישיבות מעשנים בקביעות כ30% מהבחורים (השערה) וגם רוב הבחורים לא מתנזרים מסיגריה פה או סיגריה שם. מבינים שזה לא טוב אבל לא סולדים מזה כמוך.
אז אם הנושא שהעישון עצמו מפריע, לגיטמי בעיני להוריד, כמו שאם האף של הבחור עקום זה לגיטימי שזה מפריע. אבל על טעות של נער?
מה כ"כ מצחיק שגדולה מעלת היוצא, כבר אמרו חכמינו ש"אין חכם כבעל הנסיון" ו"במקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד". מי שהתגבר על עצמו נמצא במעלה גדולה. צריך לבדוק אם יש נזק מהבוץ שהוא היה בו קודם. לדוגמא מסומם לשעבר סביר שלא הייתי ממליץ עליו יתכנו למשל בעיות נפשיות ותופעות לוואי. מעשן לשעבר לדעתי אין לחשוש כלל להשלכות מכל סוג שהוא (אנו מדברים על בחורים שעשנו 4-5 שנים לא על מעשנים כבדים בגיל 50 שלא יכולים לטפס לקומה שניה).
נשלח ב-6/1/2008 21:12
גבר- אני לא צחקתי באמת התכוונתי שמעלתם גבוהה יותר.
אבל אל תשכח שהבחור שמעשן רק 4 שנים יגיע לגיל בו הוא יעשן כבר "50 שנה" (אם הוא לא ימות קודם.)
זה לא קל להפסיק עם זה צריך המון רצון וכוחות ובד"כ אין רצון פשוט. -כמה אנשים שנגמלו אתה מכיר?
30 אחוז זה לא מבוטל אבל גם לא כ"כ הרבה. לא מספיק הרבה בשביל למשוך נער חכם. הרי להתחיל לעשן זה תהליך כ"כ מטומטם- אין בזה הנאה- משתעלים ולא טעים וכ"ו רק אחרי כמה פעמים לומדים להנות מהתהליך.. מי שלמרות זאת ממשיך לדעתי זו בעיה אחרת.
זה דבר שחושבים עליו לפני זה לא כמו לקפוץ פתאום בנג'י באיזה טיול כי הוא ראה חברים וממש התחשק.. אם אתה מבין למה אני מתכוונת..
נשלח ב-6/1/2008 21:56
עשני- עכשיו סוף סוף את מסכימה איתי. טענתי שנער שהתחיל לעשן בגלל פוזה אסור להוריד שידוך בגלל זה. צריך לבדוק כעת. כמו כן צריך לקחת בחשבון נזקים עתידיים. אבל להוריד בגלל שהוא נסחף עם חבריו?!
תביני דבר נוסף: 30 האחוזים מעשנים, אבל היו עוד שניסו ולא המשיכו כי לא היה להם טעים, או כי הפסיקו בשלב מוקדם או כי לא היה להם כסף וכו'. ההסחפות היא בדיוק כמו בנג'י ואולי אפילו יותר חזקה. בנג'י צריך 'אומץ' יש כאלו שמפחדים, נערים לא באמת מפחדים שהם ימותו מהסיגריות, זה רק מחסום פסיכולוגי מאד קטן שבד"כ נשבר בפורים בגיל 10. לכן א"א להתייחס לנער שנסחף לקופסת מרלבורו כמבוגר סוג ד'. למבוגר מעשן צריך להתייחס עם כל השיקולים הנלווים מכאן ולהבא אבל לא רטרו.