|
|
| נשלח ב-2/2/2011 01:54 |
|
| |
למיטב זכרוני, שרה שנירר קיבלה הוראה מהאדמו"ור מצאנז (או אדמו"ר אחר, איני זוכרת במדוייק) ש"עת לעשות לה'- הפרו תורתך", וכך הקימה את בית יעקב. הרבי מליובאוויטש אכן כותב שבימינו ממילא לומדת הבת הרבה "תיפלות" כלומר לימודים אחרים שמכניסים בה ערמומיות, ולכן אדרבה צריכה ללמוד יותר תורה על מנת שתהיה בה יראת שמים ושכח השכל ינוצל לתורת ה' ולא רק לדברים אחרים. את זה הוא אומר גם לגבי גמרא ומשנה. לעניות דעתי, אני רואה בפועל איך בנות שלומדות הן רוחניות יותר וממילא לא שייכות לזנות ח"ו, מה שאין כן בבית יעקב ששמים דגש על הלכות צניעות ולא על הבנה בשכל של עניינים רוחניים- ישנן הרבה בנות ריקות מתוכן שרק מחפשות איפה להתפרפר. ואני אומרת את זה מהיכרות עם בנות חב"דניקיות וד"ליות שלומדות לעומת בית יעקב שלא לומדות.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2011 22:27 |
|
| |
לנדב,
לעניין קושייתך על הרמב"ם, מדוע כ"כ תמוה בעיניך לפרש את המילה 'טיפלות' כשטויות (= דברי טפליים), וכמובן שמהות השטויות משתנה בין דבר לדבר?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2011 00:25 |
|
| |
למאי,
למיטב הבנתי דברי הרמב"ם בעייתיים בגמרא, ראה תשובתי בעמוד הראשון ל"כמתעסק".
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2011 11:29 |
|
| |
הטענה החרדית המקובלת היא שהואיל וממילא לומדים היום תפלות, הרי לא גרע כוחה של תורה מתפלות. ומכאן, כשיבוא משיח ותכלה רוח תפלות מן הארץ, נחזיר את בנותינו למקומן הטבעי (מלעיל).
ולגבי שכיחות הצניעות ראו:
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2011 23:39 |
|
| |
הוא די משכנע עד לקטע בו הוא מפרש את "תיפלות". מאותה נקודה, לא הבנתי מדוע מקצועות הליבה (לפחות אלו שהוא מפרט) אינם מעלים את בעיית הערמומיות שלימודי הקודש לכאורה מעלים.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2011 10:02 |
|
| |
שיבולת דייק בלשונו הזהב: ולהתמקד, אם בכלל, במתמטיקה ואנגלית.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2011 11:29 |
|
| |
אנחנו כבר התרגלנו להגיון התלמודי מילדותינו, שכנעו אותנו עמוק עמוק שכל מה שאנחנו לא מבינים זה מעומק המושג, וכל מה שאנחנו לו מבינים עלינו לצפות שמשמים יאירו את עינינו. מה יקרה כאשר נשים מבוגרות ואינטליגנטיות תתחלנה ללמוד את החומר התלמודי ללא ההכשרה שהבנים עברו? האם לא תצוצנה שאלות על הלוגיקה, החשיבה והסמכות? שלא לדבר על שאלות פמניסטיות שרק יוקצנו?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2011 12:09 |
|
| |
צעג, מה יקרה ? בציונות הדתית זה כבר קרה וקורה כמה שנים טובות (יותר מ10) לטוב ולמוטב, זו לא שאלה היפוטתית.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2011 12:18 |
|
| |
ע"ע קולך
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2011 12:28 |
|
| |
למשל. (אם כי יש תופעות יותר חיוביות בעיני בהקשר הזה)
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2011 19:25 |
|
| |
הנושא הנדון עצמו פחות מעניין אותי, פשוט אהבתי איך בגלל שהותרו חריגות הבנאדם דורש את הקיצוניות ההפוכה ("אזהרת מדרון חלקלק"), או תרבות 'צאינה וראינה' או לימוד גמרא סדיר לנשים. וגם שהוא לא מהסס לכתוב בריש גלי מה חשבו החכמים על נשים (שאם תלמדנה תורה הן עוד עלולות להשתמש בכך כדי להשיג טקט מהצד), ללא חשש שחלק מהקוראות תפסקנה לדבר בהערצה על חכמתם האינסופית של החז"ל (אולי בגלל שהן תפנמנה את זה כאמיתי).
נהיה ממש כלבבי :)
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2011 12:03 |
|
| |
שנרב במאמרו שלןנקק כאן לא התייחס לנקודה חשובה ראשי הישיבות של הבנות מתרכזים, לפעמים, במה שהם יודעים. הרבה יותר קל להיות רבנן דאגדתא מאשר להתעסק בשפיר ושליא הלכתיים. חוששני שזה משפיע גם על הישיבות התיכוניות (יודעני הרב נריה ז"ל הצטער רבות על כך) וגם על הגדולות ומכאן הנטיה הגוברת לרוחניות בתורתם של מגזרעם מסויימים. וכן – זה התחיל עם חלק מבעלי המוסר (ובדומה ראה באמונה ובטחון אות כח/כט)
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2011 12:31 |
|
| |
| תלמידטועה כתב: |  | | שנרב במאמרו שלןנקק כאן לא התייחס לנקודה חשובה ראשי הישיבות של הבנות מתרכזים, לפעמים, במה שהם יודעים. הרבה יותר קל להיות רבנן דאגדתא מאשר להתעסק בשפיר ושליא הלכתיים. חוששני שזה משפיע גם על הישיבות התיכוניות (יודעני הרב נריה ז"ל הצטער רבות על כך) וגם על הגדולות ומכאן הנטיה הגוברת לרוחניות בתורתם של מגזרעם מסויימים. וכן – זה התחיל עם חלק מבעלי המוסר (ובדומה ראה באמונה ובטחון אות כח/כט) |
|
אילו היו רבנן ניחא, אבל לפחות שיהיו רבנן, מדבריו של נדב נראה שגם אגדתא לא לומדים ברצינות ראויה, כלומר בעומק הנצרך.
זה מאכזב אותי, אני לתומי חשבתי שאצל הדתי לאומי הבנות כן לומדות תורה ברצינות, חבל.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/12/2011 12:45 |
|
| |
צבי איני חושב שיש בנושא הבדל בין המגזרים
|
|
|
|