בית פורומים שידוכי חרדים

שידוכים בחתונות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/12/2007 11:46 לינק ישיר 
שידוכים בחתונות

בחתונות חרדיות נהוג לערוך כמה שולחנות לנזקקים - כדי שבזמן שאנחנו אוכלים ושמחים, גם הם יאכלו וישמחו. זה מונע קנאה ו"עין רעה".

לענ"ד, על-פי אותו הגיון, ראוי לדאוג גם ל"נזקקים" בתחום של נישואין, כלומר לפנויים ופנויות. ראוי שכל חתונה תהיה גם ערב היכרות בין פנויים לפנויות.

ישנן כמה דרכים לעשות זאת - צריך לבחור את הדרך המתאימה, בהתאם למקובל במגזר שבו נערכת החתונה:

א. בירורים מראש [מתאים לכל המגזרים]: המשפחות של בני הזוג, שממילא מכינות רשימות של מוזמנים לחתונה, מסמנות "וי" ליד השמות של הפנויים והפנויות. כדי שלא להעמיס יותר מדי על המשפחות, בוחרים מישהו/י מהמוזמנים וממנים אותו ל"רכז שידוכים" (‎אפשר למנות אחד מכל צד); הרכז מקבל עותק משתי הרשימות ומנסה להתאים בין פנויים ופנויות לפי גיל, וגם עושה כמה טלפונים לפני כן כדי לבדוק אם הם מעוניינים בהצעות מסוג זה (ממילא צריך להתקשר אליהם כדי לבדוק אם הם מגיעים לחתונה, כדי לדעת כמה מנות להזמין, כך שהשיחה לא מיותרת). בזמן החתונה עצמה, הרכז/ת מפגישה כל פנוי עם הפנויה ששידכו לו, ומכאן והלאה הם מדברים כמו בכל פגישה. אפשר להקצות לשם כך חדר צדדי ושקט באולם; אפשר גם להשתמש לשם כך באולם המרכזי - בזמן שכל האורחים נמצאים באולם קבלת הפנים, האולם המרכזי בדרך-כלל פנוי, ואפשר לשבת ליד אחד השולחנות. אפשר גם לקבוע, שהפנויים והפנויות המיועדים לשידוכים יגיעו שעה-שעתיים לפני הזמן, כך שיוכלו להיפגש בשקט, לפני שכל האורחים מגיעים.

ב. שולחן לשמונה [מתאים לכל המגזרים פרט למגזר החרדי]: אוספים קבוצות של 4 פנויים ו-4 פנויות באותו גיל, פחות או יותר, לשולחן אחד, עם מנחה. כל אחד/ת מספר על עצמו; המנחה יכול/ה גם לארגן דיון פתוח בנושא מסויים שקשור לנישואין או בנושא כללי, כדי "לשבור את הקרח" וליצור היכרות טבעית ופתוחה. לאחר הדיון, כל אחד/ת כותב/ת מי מצא/ה חן בעיניו/ה, נותנים למנחה, והוא בודק אם יש התאמה הדדית,  ואם כן - מודיע לזוג המאושר ומקוה לטוב.

ג. שעונים [מתאים רק למגזרים פתוחים יחסית]: רעיון שכבר בוצע בחתונת בנו או בתו של יהודי יקר בשם שמעון סמיואלס (http://www.shofar.net/site/ARDetile.asp?id=9761 ) - שמעתי מחבר שהוזמן לחתונה: בזמן החתונה עצמה הוא הודיע לכל הפנויים לבוא ולקחת שעון-יד פשוט בצבע כחול, ולכל הפנויות לקבל חפץ אחר כלשהו (אולי שעון-יד ורוד או משהו אחר). מרגע זה והלאה הם הסתדרו בעצמם - פשוט ניגשו ו"התחילו" עם מי שמצא/ה חן בעיניו/ה.

אפשר כמובן לחשוב על רעיונות נוספים.

היתרונות:
 * אנשים ממילא מגיעים לחתונה, כך שאפשר להפגיש בין אנשים שגרים רחוק, הם לא מבזבזים נסיעה.
 * ממילא יש אוכל בחתונה, כך שאפשר לחסוך את ההתלבטות בשאלה "מי ישלם?".
 * בחתונה בד"כ מתלבשים יפה ונראים טוב, כך שהמראה החיצוני לא מפריע ואפשר להתרשם מהפנימיות.
 * עין טובה - במקום שהפנויים/ות יקנאו בזוג שמתחתן [מה לעשות, לא כולם מצליחים להתגבר על יצר הקנאה], הם ישמחו שדואגים להם שגם הם יתחתנו, ושמחתם תהיה שלמה יותר.
 * "ילכו מחיל אל חיל" (זו הסיבה שבמוצאי יום כיפור מתחילים מייד לבנות סוכה) - ממצוות נישואין עוברים מייד למצוות שידוכים; בכך אנחנו מראים שהמצוות חביבות עלינו, אנחנו לא מסתפקים במצוה אחת אלא ממהרים להתחיל ולקיים מצוות נוספות.

החסרונות:
* הפנויים/ות יהיו עסוקים ולא יישאר להם זמן לשמח את החתן והכלה;
 - אך בדרך-כלל, בחתונות יש הרבה זמן פנוי שאינו מוקדש לשימוח החתן והכלה - למשל בזמן קבלת הפנים לפני שהחופה מתחילה, או בזמן ה"חדר ייחוד".

תוקן על ידי אראלסגל ב- 26/12/2007 12:04:15

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/12/2007 12:13 לינק ישיר 

ה' ישמור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2007 21:31 לינק ישיר 

חח זה מידי וולאגרי אבל זה חמוד לאללה הרעיון. וזה לעולם לא יתפוס.
בשבוע הבא אני הולכת להיות בחתונה של חברה שפחות דתיה ממני קצת  ואני זוכרת שהיא סיפרה לי עוד אחרי האירוסין ממש שהם מתכוונים בחתונה להושיב את השולחן של החברים הבנים מול השולחן של החברות הבנות. יהיה מעניין=)
סתם. דוגרי לדעתי פשוט לא יהיה כלום כי אנשים ביישנים. אולי אח"כ מישו ישאל מי היתה זאת וזאת אבל לא בחתונה עצמה....  אני חושבת שרק פרחחים ניגשים לבחורות ו"כ... אפילו בקרב הציבור החילוני. לא?
מה שכן טוב- בתמונות של החתונה יש המון בחורים ואז אם הם פנויים ומישהוא מוצא חן בעיני מישהי- מזה יוצאים שידוכים!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/12/2007 00:38 לינק ישיר 

עשני,
אז איך את הולכת לכזאת חתונה? אי אפשר לברך שם השמחה במעונו אפילו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2007 01:01 לינק ישיר 

רעיון נחמד אך לא מציאותי במגזר החרדי. אם משהו יראה חרדי וחרדית מדברים ביחד בחתונה הוא יחשוב שהם אחים... אם יהיו יותר מידי זוגות של אחים תגיע משמרת הצניעות.....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2007 12:15 לינק ישיר 

וואי, אם זה היה קורה לא הייתי מגיעה לחתונות ודי.

אפשרות א. נשמע כמו בית חרושת. וחוץ מזה שזה יכול להרוס את כל החתונה. מה אני צריכה להיתקע עם איזה אחד שמישהו החליט שהוא מתאים לי בחתונה של בת דודה שלי, באיזה חדר צדדי? אין מצב!!!

אפשרות ב. פעילות חברתית??? בעעעע אנחנו לא בבני עקיבא. עברנו את הגיל. תודה.

אפשרות ג. מיותר לגמרי הקטע עם השעונים.

האפשרות בחתונה של החברה של עשני כבר נשמעת הרבה יותר טוב. פשוט ובלי הסתבכויות מיותרות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2007 12:18 לינק ישיר 

חחח את יודעת למה זה נשמע טוב? כי אף 1 לא יגש.. פשוט אחרי זה יבררו...במקרה ש..  =)
(אבל זה לא מתאים לחתנות בהם הישיבה נפרדת. (הריקודים הם נפרדים שאף 1 לא יכנס לסרטים..)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/12/2007 12:22 לינק ישיר 

בסדר. אז אחרי זה יבררו. מה זה משנה, תכל'ס?
אגב, כשאני הייתי בחתונות כאלה של חברות שלי, זה דווקא כן קרה:)  אז יש לך סיכוי;)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2007 12:33 לינק ישיר 

נו זה מה שנחמד בעניין.=) אבל זה מביך לשבת מול הבנים אני לא אוהבת את זה. באמת קורים שידוכים בעיקר מהאלבומים של התמונות=) גרב- אני לא לחוצה לעכשיו והחברים של החתן יותר לייט ממני. זו חברה שפגשתי בלימודים. אבל יהיה שמייח זה מה שחשוב.
 יש לי 4 חתונות החודש! באחרות יהיו בנים יותר מתאימים... ;) סתם כאילו זה משנה. מאחרי שהם יוצאים מהחדר יחוד לא זזים מהרחבת ריקודים... רק תמיד אני מחכה ומצפה לראות את הריקוד שיעשו החברים מהישיבה זה פשוט חמוד! אצלכם לא עושים אבל נכון?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/12/2007 13:12 לינק ישיר 

כן. גם אני כשיש חתונות כאלה, אני לא הולכת לשבת ליד\מול הבנים. זה מעצבן ונהיה teenager ילדותי לאללה.
זה נכון שבמילא רוקדים כמעט כל הזמן ככה שגם ההצעות של אראלסגל לא הכי רלוונטיות :) בעיקר בחתונות של חברות.
גם אני אוהבת את הקטע של הריקוד.. זה קורע!! החבר'ה מעותניאל הכי תותחים בזה.. :) אלה מהגוש די יבשים (הייתי בכמה משמה)

אצל חרדים לא עושים. גם הריקודים אצל חרדים, לדעתי לפחות, הרבה פחות עליזים וזורמים. מעניין באמת למה זה ככה, סתם מבחינה אנתרפולוגית... ;)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2007 13:24 לינק ישיר 

חחח. בתור אנרופולגית אגיד שמבחינתם זה לא מכובד לעשות ריקודי חודש ארגון בחתונה. =)
היתי פעם אחת בחתונה שאני לא צוחקת- היו 4 הופעות. זההיה נראה חודש ארגון זה היהה מוגזם. אבל היה יפה לאללה. (1 של החברים 1 של המשפחה, 1 שיר שהחתן שר לכלה ועוד ריקוד חברות לפני)
עותניאל לא יצא לי לראות. %) אבל בחיי הם ממש רוקדים יפה אני ממש מרוצה מהם כל חתונה.
מי אמר שבנים לא יודעים לרקוד?!
הקטע המצחיק שבשביל לשמח חתן וכלה פשוט יש מצבים בהם החברים של החתן עושים כל מיני להטוטים שלמדו אותם דברים ממש לא קשורים. עזבי כל מיני פעלולים ריקודיים שאחד מרים את השני ברגליים ווכל הלהניח את כל השולחנות באולם על האף - אבל בחתונה אחת- זה לא מצחיק רק חסר שאחד יעשה קסמים בקלפים! נקרענו שם בסרט חבל"ז!!!! D= איזה שמייח זה!!! באחת החתונות אמא שלי הכלה סיפרה לי  אחרי שנגמרו ה7 ברכות והכל שאחרי החתונה באה אליה מישהי מהעבודה- חילונייה- שמאלנית מהסוג הרע מאוד ששונא דתיים וכ"ו. ואמרה לה בקול הכי נרגש שאפשר "תקשיבי אני בחתונה כזאת לא הייתי אף פעם. איזה אושר, איזה שמח אמיתי. אני רוצה להגיד לך שאני פעם ראשונה רואה כזה דבר וזה כל כך מרגש אותי, אני מבינה שהשמחה האמיתי היא  לא בחיים שאני חיה, והיא התחילה להדליק נרות בשבת ונראה לי בדרך לחזרה בתשובה- וכל זה רק בגלל חתונה אחת של דתיים שהייתה בה. זה כל כך מרגש...!)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/12/2007 13:33 לינק ישיר 

דווקא להטוטים וכאלה פעלולים דווקא כן עושים בחתונות של חרדים. והם עושים את זה מעולה!

אני גם הגעתי למסקנה שהקצב של הריקודים שונה (אצל הבנות) בחתונות של חרדים לעומת חתונות של דל"ים. ואני חושבת שזה בגלל שאצל חרדים הבנות לובשות נעלי עקב ושפיץ, וחצאיות שאי אפשר לזוז איתם (לבוש יותר אלגנטי). ודל"ות לובשות בד"כ בגדים יותר רחבים ואת הנעליים זורקים בצד.... (מי צריך אותם?)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2007 16:55 לינק ישיר 

בחתונות של חרדים פחות שמח??? איזה מצחיקות אתן...
הייתן פעם בחתונה של ירושלמים באמת?? הדבר הכי שמח שיש, ובלי ריקודים מגוחכים של החברים מהישיבה של החתן. הייתי הרבה בחתונות ד"ליות ועשו נא טובה חבירות- אנשים לא התבגרו מאז ימי בני עקיבא שלהם. מה ההטפשה הזאת אמורה להיות?
מרגישים ממש "מגניבים" (במלעיל) כשקופצים כמו לא יודעת מה....
והחברות בצד "איזה יופי! איה מגניב".... זה ממש עצוב, תסלחו לי...

ובקשר ללבוש הבנות- יש הגזמה לשני הצדדים אצל שני הציבורים, אבל הציבור שלובש שפיצים מזעזעים בכל זאת עדיף מסמרטוטים :( סליחה.

ובקשר לאראלסגל. אנשים פה הם כבר בגיל של שידוכים. משמע עברנו את כיתה ה'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2007 17:58 לינק ישיר 

בס"ד

רעיון מקסים אבל לא ישים לחלוטין.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/12/2007 21:35 לינק ישיר 

חחח הרעויונות קרועים לגמרי... לא יעבוד בשום חתונה נורמלית....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/12/2007 23:32 לינק ישיר 

על זה נאמר:
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
אה ועוד נאמר אחד:
ד' ישמור

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > שידוכים בחתונות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.