|
|
| נשלח ב-26/12/2007 23:05 |
|
| |
בתור בוגר מהמזורים הראשונים של מערבא
אני יכול להגיד שהשיטת הלימוד בגמרא עולה לאין שיעור על ישיבה קטנה ממוצאת בישראל
בחור שמגיע ממערבא לישיבה גדולה יש לו הבנה הרבה יותר עמוקה ויכולת לנתח סוגיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2007 00:07 |
|
| |
לכל אלו שעוד חושבים שהיישוב זה מקום לסדיסטים,חיילים,או משהו כזה ,יש לכם טעות...
כל הסיפורים ששמעתם מהסבתא של השכן של השוויגער שהיישוב זה .... ולא כדי לתת לילד הטוב,הרגיש,התמים וזה שלא טעם רע מימיו לקחת אותו ולזרוק אותו ישר לתוך צבא החיסולים של משפחת קולדצקי.
כן כן אתם תתעוררו אנחנו לא בשנות ה-80 .
יש במקום הזה מינוסים והרבה פלוסים ואין לסמוך על הסיפורים המוכרים בכל מקום אלא לברר באמת מה טוב לילד שלכם.. (ואני אומר את זה אפילו שאני לא מחבב את המקום הזה . אבל לא בגלל כל הסיפורים אלא מסיבות אישיות...).
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2007 13:29 |
|
| |
מערבא ישיבה יותר תחרותית ומלחיצה
מבחינת יראת שמיים והרמה לימודית ובמיוחד הרמה של הצוות נהרדעא עולה על נהורא
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2007 14:44 |
|
| |
לאחרונה הייתי בשמחה משפחתית בבית מאיר והלכתי ללמוד בליל שבת בישיבת נהרדעא.
בדיוק הגעתי לסדר הלימוד של ליל שבת והבחורים עשו שטייגען נהדר שם וזה היה נראה ונשמע כמו כל ישיבה. התרשמתי מאוד לטובה גם משני הרמי"ם שהיו במקום והיה ניכר שהם עושים את מלאכתם נאמנה.
הבחורים נראים די סטנדרטים ויש מבינהם שנראים יותר מודרני (עד כמה שאפשר לראות בלבוש שבתי) - לא ראיתי "מזרוחניקים", ר"ל...
בקיצור נראה מקום חיובי ושווה התעניינות.
|
|
| נשלח ב-27/12/2007 15:33 |
|
| |
בתור אבא לבחור שלומד בישיבה התיכונית בבית שמש "מאורות" שהיא אולי לא כ"כ ידועה כמו מערבא וכו' (וכן השם שלה לא כ"כ מפוצץ כמו שלהם)
אבל באיכות וברצינות הצוות לדעתי היא עוברת עליהם למרות שהיא עדיין ישיבה דיי חדשה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2007 15:58 |
|
| |
סמארט
זה יותר גרוע.
תוקן על ידי שאגתשביט ב- 27/12/2007 15:58:34
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2007 16:09 |
|
| |
מה יותר גרוע? לא הבנתי.
|
|
| נשלח ב-27/12/2007 16:37 |
|
| |
אם הם עושים שטייגען מה הם עושים בישיבה תיכונית?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2007 19:14 |
|
| |
| GHF230 כתב: |  | בדירוג מהיר
1מערבא
2נהורא
3נהרדעא
ומעל כולם היישוב!בלי שום השוואה בכלל |
|
למה אתה עושה דירוגים מה זה מצעד שבועי או שנתי
כל ישיבה מתאימה לאופי הבחור לעומת זאת היישוב זה לא בגדר ישיבה אלה בית כלא עם לימודים מתקדמים
ולאותו אחד שכתב על ישיבת מאורות נתבקשתי בפרטי לאוסיף שישבת מאורות מיוחדת ביחס אישי מאוד ומשתדלים שם לתמוך בכל בחור בצורה מיוחדת והכיון שם זה יותר לכיון מערבה מבחינת השקפה
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2007 20:09 |
|
| |
מה שלא כ"כ מובן לי, זה איזה רב חרדי נושא את האידיאולוגיה של בזבוז זמן על לימודי חול בישיבה תיכונית, ואיסור גמור על בזבוז זמן בישיבה הגבוהה.
למה מערבא כן, והסדר לא?
אלא מאי?
בניגוד גמור לאמונה של יושב סתר (מישהו ראה אותו לאחרונה או שמא החליף ניק?) וחכמי הליטואקעס, מתפתח כאן דור חדש שהרבנים יכולים לקפוץ לו.
והדור הזה הולך וגדל
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2007 20:12 |
|
| |
עצם העובדה שכל הרבה חרדים גולשים באינטרנט
ועוד יותר הרבה חרדים קוראים מה שנכתב כאן מדבר בעד עצמו ברוך השם שיש כאלו שחושבים באופן עצמאי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2007 20:45 |
|
| |
מסתכל מהצד ורואה, איך השיחה הילדותית שלכם מתמשכת ומתמשכת.
היישוב= בית כלא?
מה אתם רוצים שהילדים ילמדו בקייטנה?
אתם רואים איך מצב החינוך של הנוער, כ"כ ירוד, אנו צריכים שדבר זה ייפסק, וזה אפשרי ע"י משטק דיי נוקשה.
לא שמעתי מעולם על בחור שעזב את היישוב, היות והיה תלמיד טוב, ואך ורק בגלל המשטר עזב.
כל בחור שעוזב הסיבה האמיתית היא או שהעיפו אותו או שרמזו לו שכדאי לו להסתלק, אך התלמיד הנורמלי מספר, שהוא "עזב" את הישיבה.
תפסיקו לרחם, החינוך של הילדים חשוב לנו מאוד.
תראו את הבוגרים של היישוב, ואני בטוח שתפסיקו לעשות חשבונות.
אין אני מדרג מי יותר או פחות טוב, אך אני מאוד ממליץ על היישוב החדש.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2007 21:38 |
|
| |
מה שבוטח אתה ישובניק מתוסכל
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2007 21:48 |
|
| |
אני חושב שגם י_יו_יוס וגם מאפ06 צודקים ב100%
תוקן על ידי יאצ ב- 27/12/2007 21:49:41
|
|
|
|
| נשלח ב-28/12/2007 11:09 |
|
| |
אוקיי בתור אחד שמכיר מקרוב אני יכול לומר שלדעתי מבין שלושתם מערבא לוקחת בגדול.
במערבא ישנו חינוך מצוין ראש הישיבה הינו מחנך נפלא וכל מה שקורה בישיבה קורה על פיו.
בקשר לדברי יעקברוכמן ודאי שזה מגוחך לשאול את הילדים מדוע הם יותר טובים משאר ישיבות, אך הכוונה האמיתית מאחורי חינוך זה היא לגרום להם להרגיש שהם מסוגלים להרבה, וזה בהחלט עובד!!!
בקשר לתנאים הפיזיים הם בהחלט ברמה גבוהה מאוד שלא ניתן למצוא בהרבה מקומות.
הדגש מושם שם בעיקר על לימודי קודש שהם ברמה גבוהה מאוד ופחות על לימודי חול, אך יאמר (יכתב) שאין כוונת כותב המילים שנותנים לבחורים לזלזל בלימודי חול, אלא שרמת הבגרויות היא יותר נמוכה מלכתחילה בכדי שיוכלו להקדיש לכך פחות זמן, אך לא שניתן לזלזל בזה ולא להשקיע כלל.
בנוגע ליישוב המצב קצת שונה, שמה ניתנת הרבה יותר תשומת לב על לימודי החול והבגרויות לרוב ברמה הרבה יותר גבוהה אך כמובן גם לימודי הקודש לא מוזנחים.
ואגב ביישוב אם הבחור מתגורר באיזור המרכז הוא יכול לחזור הביתה כל ערב ולכן זה רחוק מלהיות "כלא" כיון שהוא מגיע בשביל ללמוד נטו. (בשביל מי שגר יותר ררחוק ונאלץ להגיע לפנמייה המצב אכן קצת קשה).
 |
|
|
|
|
|