|
|
| נשלח ב-29/12/2007 23:47 |
|
| |
שעת שיא
חשוב לי לדעת היכן למדת, מפני שרמת הבנת הנקרא אצלך ירודה למדי.
תרשה לי לצטט את עצמי "ברגע מסויים ניגש אלי אחד הר"מים (על פי מראהו החיצוני קשה לי להאמין שהוא עצמו למד בישיבה תיכונית) ושאל למעשי".
היכן זה סותר את הקביעה שלך שאין שם ר"מים שלא למדו בישיבות תיכוניות?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/12/2007 23:59 |
|
| |
ליעקברוכמן אם עדיין לא קיבלת מדד, אז באם תקרא שוב את כל התגובות הקודמות, תוכל לראות ש'מדד הפורום' מראה בבירור כיצד 'שעתשיא' הביא את הדירוד שלו...
ואיני מבין מדוע למרות שאינך מבין בדבר, אתה מתעקש להיות האופוזציונר.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2007 00:07 |
|
| |
הפוביה השתלטת אצלך על ההגיון
אין כאן שום מדד, הכל קשקושים מהבטן.
ההתעקשות שלי תימשך כל עוד לא תביאו קריטריונים ברורים למדידת איכות ישיבות תיכוניות, עד אז ההתרשמות שלי מהביקור שם, שווה ממש כמו הסיסמאות שלכם, ואולי מעט יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2007 00:12 |
|
| |
רוכמן
לאחר ליבון הענינים במשפחתי השבת אשתדל לתת לך תשובה עניינית
בהתייחסות צרה אמנם רק לישיבה אחת : נהרדעא
ברגע שישיבה מעניקה לבחור צעיר בגיל ההתבגרות אוירה חמה ומשפחתית
והוא מרגיש שלצוות ממש איכפת ממנו ומעתידו הרוחני הוא מתאמץ יותר ללכת בדרך
וגם אם יש מרץ הוא פורק את זה בשעתיים וחצי חשבון ואנגלית ולא על חשבון הלימוד והתפילה
ולכן מרץ שבישיבה קטנה לא תמיד יש לו לאן לצאת כאן יוצא
ומעל לכל החינוך שגם מי שלא מסוגל להיות אברך כל החיים אינו עובר בכך עבירה ויש לו ביד הכנה
בבחינת פת בסלו
כל זה מתכון לגידול בריא של בן תורה אמיתי לעתיד
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2007 00:17 |
|
| |
יפה כתבת, אני מסכים עם כל מילה.
שאר החברים יכולים ללמוד ממך מהי תגובה ענינית.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2007 00:34 |
|
| |
אוקיי ברוכי ,איני עומד להקדיש את שעותיי בחיפוש אחר (ואני מצטט) "קריטריונים ברורים למדידת איכות ישיבות תיכוניות" כבקשתך אך ברור לי שההתרשמויות בנות ארבעת השנים של רבים מהכותבים (כולל אותי) הרבה יותר טובים מההתרשמות המגומגמת שלך...
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2007 01:22 |
|
| |
ממש לא
כל עוד אין מדד אובייקטיבי, הכל קשקוש
נ.ב.
אם למדת במערבא וכך אתה מדבר, הרי שהיא באמת לא ישיבה טובה
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2007 01:31 |
|
| |
ושוב לברוכי(אם כי כבר התעייפתי מלשאת ולתת עם אדם דלוח כמותך)
איני עומד לדון כאן מי מביננו יותר מוצלח...
אך אני בטוח שאם הבן שלך דומה לך, באמת עדיף למערבא שלא יגיע לשם...
כולי תקווה שלמרות הזלזול הגדול שלך ברבנים, (עיין במה שכתבת על הרב שך)
תמצא ראש ישיבה שאתה מוכן לשלוח אליו את בנך...
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2007 01:36 |
|
| |
פוביונר
אני מדבר על סיפור שקרא לפני עשר שנים
מאז מצא הבן שלי ישיבה טובה יותר וברוך ה' עשה חייל.
כשאני קורא את השחצנות שלך, אני שמח שבני הלך לישיבה שלא מגדלת טיפוסים שכמוך.
מעניין מה היה אומר הרב שך על בחורים כמוך שלמדו בסיר הטרף (כהגדרתו)
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2007 10:05 |
|
| |
ברוכי אשמח לקחת מאדם צנוע כמותך שיעורים בענוה!!!
רות סוף.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2007 12:41 |
|
| |
מבלי להכנס לתוכן המעוות של האשכול המיותר הזה. אני מוכרח לציין עובדה חשובה לגבי ישיבת נהורא בה לומד בני. בניגוד למה שנאמר כאן, בישיבה לומדים 95% תלמידים מבתים חרדיים!
למי חשוב הדיון הזה? לתלמידים זה רק מזיק. שימו לב, מתחילים בחלוקת ציונים על הישיבות, הר"מים וראשי הישיבות ומסיימים ברב הגאון, הרב שך זצ"ל.
קצת בושה חברים... תמצאו נושא אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2007 16:14 |
|
| |
רבותי
מתוך הכרות אישית עם ישיבת נהורא, ההצלחה של הישיבה היא בעיקר בזכות שיעוריו המאלפים ומסירות נפשו של ראש הישיבה הרב גרינבוים. שמשקיע בכל תלמיד המון חום ואהבה,והדוגמאות מהמשפחה המורחבת ומילדי השכונה שלומדים שם היא הוכחה הטובה ביותר לכך.
תוקןעלידיבית_וגניב-30/12/200716:26:31
תוקן על ידי בית_וגני ב- 30/12/2007 16:29:20
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2007 19:55 |
|
| |
בדידי הוא עובדא: כאשר הגיע הזמן לרשום את בני הגדול לישיבה, בדקנו עבורו מספר אפשרויות וביניהם מערבא. היינו בין ה"מאושרים" שזכו לקבל הזמנה למבחן וביום המיועד התייצבתי עם אשתי ובני בישיבה. די מהר שמתי לב שהסנוביאדה סביבי חוגגת ובגדול. כשליויתי את בני לחדר המבחן נוכחתי לדעת שמולו ניצבת מצלמת וידיאו ומתעדת. נראה לי מוזר. לאחר כיומיים קיבלנו תשובה שהבן לא התקבל כי הוא עושה רושם "עצמאי" מדי. דהיינו יש לו דעה עצמאית ובמערבא מעדיפים "פודלים". קרוב משפחתי שלימד באותה תקופה בישיבה אמר לי שמילה אחת ממנו הענין מסודר והבן בפנים. אבל אמרתי לא תודה. כנראה שאני לא מספיק סנוב בשביל המקום הזה. אקיצור, בני נכנס לישיבה קדושה "אור ישראל". ברוך השם לומד נפלא וגם מחנכים אותו ומיישרים את ה"דעה העצמאית" שלו. אני כל יום מברך את השם שזיכה אותי לשלוח אותו (ואת הבאים אחריו) לישיבות קדושות שמשקיעים בילד בלימוד תורתנו הקדושה. אה, בגרות? תאמינו לי, אפשר להשלים את זה ברגע. ומהנסיון במשפחה שלי, דוקא אלה בלי בגרות הם הכי מסודרים כספית..!!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2007 20:11 |
|
| |
קאש
בנהורא זה לא היה קורה מידיעה אישית..
שם מתקבלים לפי סטנדרטים אחרים לגמרי, מטבע הדברים יש שם סינון מתקדם כמו שאומרים על מנת לשמר את הייחודיות של הישיבה לעומת ישיבות אחרות המקבלות תלמידים לפי שיוך אינטרסנטי, מעמדי, כלכלי... (מחק את המיותר).
אפשר לומר שישיבת נהורא שאני מבקר בה מידי פעם את קרוב משפחתי שליויתי אותו בכל התהליך של הקבלה וכו' אין את הסנוביזם שאתה מתכוון אבל יש שם יד מכוונת ומשמעת והכי חשוב המון דרך-ארץ!!
אני שמח בשבילך שהסתדר לך במקום אחר..
דובלה
|
|
|
|
| נשלח ב-30/12/2007 20:34 |
|
| |
קאש,
עם כל הכבוד לך, דווקא מצלמת הוידאו במבחן, מראה על רצינות הישיבה, וכל כך למה? תאר לך שמאות בחורים מגיעים אליהם להיבחן, איך בדיוק יקבלו את ההחלטה את מי לקבל לישיבה, כאשר רובן תלמידים טובים ומוכשרים? לכן כאשר הם עומדים לפני החלטה גורלית, את מי מהם לקבל, הדבר מאפשר להם לעבור פעם נוספת על המבחן, ולקבל החלטה סופית,
מה רע בכך? ובנוסף, נשמע לי קצת מוזר, שבעקבות ההחלטה שלהם לא לקבל את בנך, החלטת לרשום אותו לישיבה רגילה, לא שחלילה יש משהו רע בכך, אלא שבדרך כלל הורה ששולח את ילדו לישיבה עם לימודי חול, זו החלטה עקרונית בשבילו,
כך שאם לא מקבלים אותו בישיבה אחת מסוג זה, הוא שולח אותו לישיבה אחרת באותו הסגנון.
|
|
|
|
|