בית פורומים עצור כאן חושבים

איסור מסירה בימינו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/7/2009 02:40 לינק ישיר 

אוהב _ התורה

<"ויעידו בזה כל הגויים ( הפסולים לעדות) החוגגים על דמה של התורה ונציגיה לדעתם, השפוכה בראש חוצות בתי המשפט"> ויעידו בזה כ בתי המשפט">

יש לך מקור לדבריך בתשובתו של אחד מגדולי הפוסקים ההונגרים בארה"ב:

הייד פארק - מרכז פורומים ישראלי | המדריך למתעולל החרדי

<"על דבר כזה , ודאי שמצוה להרוג כל נבלה שחושב לחלל את שם ה' בצורה כזו, וכל הקודם להורגו זכה. ( אלא שלאחר מעשה , אין כבר תועלת במיתתו)''>

הרמ"א בשולחן ערוך חושן משפט סימן שפח סעיף יב:

מי שעוסק בזיופים וכדומה, ויש לחוש שיזיק רבים, מתרין בו שלא יעשה, ואם אינו משגיח, יכולין למסרו ולומר שאין אחר מתעסק בו אלא זה לבד ...". (מהר"ם מרוזבורג).

מי יתרה בו בימינו? בית דינם של הרב מנשה קליין או של הרב קצין?

תוקן על ידי נישטאיך ב- 28/07/2009 2:48:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2009 09:12 לינק ישיר 

אוהב
מה תעשה אם מישהו יאנוס את קרובתך וסליחה על הבוטות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/7/2009 09:41 לינק ישיר 

1.
בקרבת המלים בשו"ע האוסרות מסירה, כמובא בתחילת האשכול, נכתב במפורש שמותר [מצוה?] למסור את הזייפנים ולומר לשלטונות, זה הזייפן ואילו שאר היהודים אינם כמותו. אם כן, המוייסר מניו ג'רזי קיים סעיף בשו"ע למהדרין, הלא כך?

2.
מתי שינו בשו"ע את האיסור למסור יהודי לאיסור למסור חרדי????
באופן גורף ניתן לראות שהשימוש ב"אחוה היהודית" לא נעשה כדי למנוע מסירת יהודי לגויים [אתם זוכרים את ההפגנות בבני ברק נגד הסגרת זאב רוזנשטיין?], ולא כדי לשחרר סוחרי סמים יהודים מכלאם בחו"ל [3 "בחורי הישיבה" הכלואים ביפן מסתמכים כנראה על תקדים גונן שגב, שהועבר לריצוי עונשו בארץ בסיוע קרן "פדיון שבויים" בנשיאות הרבנים הצדיקים וכו'].
מדובר באחוה מגזרית גרידא, שאולי היא מבורכת ורצויה לעתים בפני עצמה, אבל הקשר שלה לשו"ע הוא כמו הקשר של שאר מאפייני החברה החרדית לשו"ע - בדיחה.

3.
ובלי קשר, אם נכון הדבר שהרשויות בארה"ב מסתמכות על "סוכן מדיח", הרי שניתן להניח מנסיון רב שנים, שמדובר בעבריין בפני עצמו, שאמינות עדותו מוטלת בספק במהותה. בארץ ביקר בית המשפט פעמים רבות שימוש בסוכן מסוג זה, ולעתים [נדירות מידי] סירב להסתמך על עדותו לשם הרשעה. איני יודע מה המדיניות בארה"ב, אבל ככל שנכונים הסיפורים בפורום ההוא, לא אתפלא אם הבלון - או חלקו - יתפוצץ ויעלם.

במקרה של סוכן מדיח, איני סבור שיש מי שיתן ,"היתר" לסוכן ללכת ולהכשיל אדם אחר [יהודי או גוי!] כדי לתעד את כשלונו ולהעמידו לדין. מדובר ברשעות, שמי שעוסק בה גרוע לעתים מהפושע עצמו. האחרון אולי אינו מודע עד הסוף למעשהו, הסוכן המדיח מודע לעבירה שהוא מדיח אליה את האחר, מודע לסכנות, ועוסק במלאכתו הבזויה כדי להציל עצמו מעונש על עבירות שהוא עצמו ביצע קודם לכן.

טעויות הקלדה

תוקן על ידי השכן ב- 28/07/2009 9:38:59

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/7/2009 10:20 לינק ישיר 

אוהב _ התורה

עם אוהבים שכמותך מי צריך שונאים?

<"המעלימים - על גרימת הנזק לאחיהם במעשיהם . שעדיין לא ברור מה תהיינה ההשלכות של מעצרם. ומי יודע מה באמת מתחיל לרוץ מתחת לפני השטח אצל הציבור בארה"ב כעת עם כל המתיחות בין ארה"ב ונשיאה לבין מדינת ישראל והיהודים">

לא יתחיל לרוץ דבר מצד ממשלת ארה"ב, איני חושב שממשלת ארה"ב תנצל את מעצר הרבנים המושחתים כדי ללחוץ על ממשלת ישראל, וכי מה זה עניינה של ממשלת ישראל? האם מדינת ישראל הוקמה כדי להגן על עוברי חוק או סוחרי איברים בארה''ב? וכי למה שתנקום ביהודים, וכי מה אשמים מליוני היהודים הגרים בארה"ב?

לא נשמע מרבנים שמעשיהם היו אסורים, מה שכן נשמע הוא עד כמה הם היו "בעלי צדקה ומכניסי אורחים" ושהם דורשים שיוגש להם אוכל "כשר למהדרין" בבתי הכלא של מדינת ניו יורק.

מה שכן יתחיל, זה ניצול הפשעים ע"י האנטישמים נגד היהודים ולהבדיל החילונים נגד החרדים. וזה כבר התחיל:

tp://www.youtube.com/watch?v=sBlROow_TAw

השכן

הנראה לך שה -.F.B.I לא ידע זאת?

לפי דיווחי העתונות בארה"ב, (אם אפשר להאמין להמדווח בעיתונות) ה"מדיח" היה רק "מכה בפטיש".

האם אותו פורום גם כתב שאחד החשודים הגיע לארה"ב מ .. לאחר שנמלט ממנה  "ברגע האחרון" לפני שנעצר באשמת "קבלת הלוואות בנקאיות ותמריצי יצוא" אך הקונטיינרים היו מלאים בנייר?

תוקן על ידי נישטאיך ב- 28/07/2009 10:40:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2009 11:11 לינק ישיר 

נישטאיך,

תעשה לי טובה , ואולי גם ליושרך האישי, ואל תייחס לי דעות בנושאים אחרים, שאין לך מושג מה דעתי בהם.( הלינק שנתת לא רלבנטי)

ומה זאת היציאה הזאת שכתבת עלי " עם אוהב שכמותך מי צריך שונאים"???

אתה תומך במה שעשה הנבל הארור הזה שמסר את אחיו הפושעים ל FBI ולכל מה שיוצא מזה? 

עזוב שהוא והם פושעים, אבל מה על הקהילות היהודיות שייפגעו מזה?

אתה מודע להשלכות, להיתר הדם, להתגברות האנטישמיות, להעלמת הין ולהאשמות שיתחילו לרוץ נגד כל היהודים כשיילוקים צמאי דם?( עיון קל ביוטיוב ימחיש לך את המנגינה הנושנה המתחילה להישמע שוב אצל הגויים הנאורים רודפי הצדק והיושר....) הוסף לכך את האיסלמיזציה של אירופה שמבחינתה סיפור כזה הוא גל אדיר לגלוש עליו לשנאת ישראל.

ואכן התכוונתי למה שיתחולל בדעת הקהל העולמית בכלל ובארה"ב בפרט, וציינתי את הנשיא, כי דמותו הציבורית והתנהלותו מול ישראל  משדרת המון לאדם הקטן ברחוב להבין לאן הרוח נושבת.

אז כן, אני חושב שאילו הקהילה היתה מודעת למה שאותו נבל עומד לעשות ולמסור את היהודים האלו ל FBI ( כדי להציל את עורו , חשש לשלטון חוק,"מוסר כליות" - ת"מ , או מה שלא יהיה) אז היה מן הנכון והראוי ל"העלים" אותו וכמה שיותר מהר.

ואין בכלל ספק שהקהילה היהודית , מרגע שהיתה מודעת למעשיהם, היה עליהם להוקיע ולהתנער לחלוטין בריש גלי מהם, כי הם מהוים סיכון לאחיהם במעשיהם. ויש כלים לעשות זאת. אם בכלים הישנים של ההלכה או באמצעים חדשים קצת פחות נעימים לנפש היפה.

וגם אם לא היה מנוס מחילול השם שייצא מזה, היה על הקהילה היהודית למזער את הנזק ע"י הצהרות פומביות נגדם עוד בטרם המעצר. או בכל דרך שהיא.

לזה אני קורא ערבות הדדית כלפי כל היהודים בעולם ואין בדבריי שום שנאה. ההיפך הגמור!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2009 11:25 לינק ישיר 

אוהב_התורה כתב:
נישטאיך,

אתה תומך במה שעשה הנבל הארור הזה שמסר את אחיו הפושעים ל FBI ולכל מה שיוצא מזה? 

למה הוא הבעיה, הוא השלב השני של הבעיה.

עזוב שהוא והם פושעים, אבל מה על הקהילות היהודיות שייפגעו מזה?

אתה מודע להשלכות, להיתר הדם, להתגברות האנטישמיות, להעלמת הין ולהאשמות שיתחילו לרוץ נגד כל היהודים כשיילוקים צמאי דם?( עיון קל ביוטיוב ימחיש לך את המנגינה הנושנה המתחילה להישמע שוב אצל הגויים הנאורים רודפי הצדק והיושר....) הוסף לכך את האיסלמיזציה של אירופה שמבחינתה סיפור כזה הוא גל אדיר לגלוש עליו לשנאת ישראל.

אולי הם, ואני לא יודע אם כן כי אני לא חורץ משפט, היו צריכים לחשוב על זה קודם שסחרו באיברים (אם סחרו)

ואכן התכוונתי למה שיתחולל בדעת הקהל העולמית בכלל ובארה"ב בפרט, וציינתי את הנשיא, כי דמותו הציבורית והתנהלותו מול ישראל  משדרת המון לאדם הקטן ברחוב להבין לאן הרוח נושבת.

אז כן, אני חושב שאילו הקהילה היתה מודעת למה שאותו נבל עומד לעשות ולמסור את היהודים האלו ל FBI ( כדי להציל את עורו , חשש לשלטון חוק,"מוסר כליות" - ת"מ , או מה שלא יהיה) אז היה מן הנכון והראוי ל"העלים" אותו וכמה שיותר מהר.

זה הפתרון ?

ואין בכלל ספק שהקהילה היהודית , מרגע שהיתה מודעת למעשיהם, היה עליהם להוקיע ולהתנער לחלוטין בריש גלי מהם, כי הם מהוים סיכון לאחיהם במעשיהם. ויש כלים לעשות זאת. אם בכלים הישנים של ההלכה או באמצעים חדשים קצת פחות נעימים לנפש היפה.

וגם אם לא היה מנוס מחילול השם שייצא מזה, היה על הקהילה היהודית למזער את הנזק ע"י הצהרות פומביות נגדם עוד בטרם המעצר. או בכל דרך שהיא.

ואז היית צועק שהם מויסרים
לזה אני קורא ערבות הדדית כלפי כל היהודים בעולם ואין בדבריי שום שנאה. ההיפך הגמור!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2009 13:14 לינק ישיר 

מוזר שבסרט המגמתי והאנטישמי ביו טיוב רוב הצילומים הם דווקא של  הגויים העצורים בפרשה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2009 13:53 לינק ישיר 

צענערע

נא לקרוא את התגובות :

http://www.youtube.com/watch?v=JC0K5RYiiKQ

http://www.youtube.com/watch?v=mDEuXjrdW_E&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=R-NQRqI0nJc&feature=related

ועוד ועוד.

ואת זה, כל העולם קורא.

לא מדובר כאן בעלילה של ימי הביניים, או בסיפורי אלף לילה ולילה של "הפרוטוקולים של זקני ציון". מדובר כאן בריאליטי. ואין דבר יותר בר השפעה מסיפור כזה כדי להכשיר את הקרקע לפעולות נגד יהודים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2009 14:34 לינק ישיר 

אוהב,
לתדהמתי, אני רואה שאתה כנראה מתכוין ברצינות לדבריך, אז אולי בכל זאת צריך להתייחס אליהם.
יש לדון בדבריך בשני מישורים: 1. אם היתה לנו אפשרות להעניש את העבריינים בלי למסור אותם, אזי אולי יש מקום לומר שכך אכן היה עלינו לעשות, כדי למנוע חילול השם (וגם בזה אני מפקפק). . 2כשאין בידינו להעניש אותם, מה שאתה מציע הוא שהם ייוותרו בלא עונש, ואף ימשיכו במעשיהם, כל זאת כדי למנוע חילול השם. אז בכלל, אולי נהרוג את כל מי שעומד לחלל את השם, וכך אף פעם לא יהיה חילול השם. נראה שכשיש חילול השם אתה לא מוכן לראות מאומה מעבר לזה.
האם אתה לא מבין שיש כאן קונפליקט בין שני ערכים ושני מחירים? ענישה והרתעה של עבריינים בזויים ומניעת מעשיהם, מול חילול השם. דומני שהשם ימחל לנו על חילול שמו אם זה מה שנדרש כדי למנוע את המעשים הנפשעים הללו. הרי הוא הורה לנו למחות את שמו על המים אפילו כדי להשכין שלום בין איש לאשתו, לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2009 14:34 לינק ישיר 

לאוהב התורה

תגובתך אינה קשורה כלל לדברי.

אני התייחסתי ללינק שהובא על ידי נישטאיך ושם רוב המצולמים אינם יהודים.

הסרטון מתחיל בהתלהמות כמיטב הסרטים האנטישמיים מבית מדרשו של גבלס ובמעבר חד מביא את הראליה אבל באופן מפתיע מביא דווקא תמונות של הגויים המעורבים בפרשה.

הייתי מצפה בסרט תעמולה מסוג זה לצילומים רבים יותר של רבנים שיוכיחו את הטענה האנטישמית.ציינתי שהדבר מוזר ותו לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2009 15:59 לינק ישיר 

אוהב _ תורה

<"תעשה לי טובה , ואולי גם ליושרך האישי, ואל תייחס לי דעות בנושאים אחרים, שאין לך מושג מה דעתי בהם.( הלינק שנתת לא רלבנטי)''>

לא ייחסתי לך כל דעת.

<"ומה זאת היציאה הזאת שכתבת עלי " עם אוהב שכמותך מי צריך שונאים"???''>

האין זה ניקך?

<"אתה תומך במה שעשה הנבל הארור הזה שמסר את אחיו הפושעים ל FBI ולכל מה שיוצא מזה?''>

למה אפילו ניתן לחשוב שתמכתי בו? איני תומך במעשהו של כל שטינקר שהוא, לא הוא ולא אחר, ואיני חושב שהוא עשה זאת מתוך רצון חופשי למסור אותם לשלטונות, קל לך לומר שהיה לו לסרב, אך האם ישנו אדם בעולם (חוץ ממך) שיכול לומר, אילו היתי במצבו לא היתי עושה כמוהו!

היה אחד שכזה בארץ בה אני גר, אלא שהוא לא הסגיר את אלו שהוא הבריח עבורם את הכספים לישראל, מפני שהם איימו על חייו.

<"עזוב שהוא והם פושעים, אבל מה על הקהילות היהודיות שייפגעו מזה?''>

למה לעזוב ולמה לחשוש לשלומם של הקהילות?

<"אתה מודע להשלכות, להיתר הדם, להתגברות האנטישמיות, להעלמת הין ולהאשמות שיתחילו לרוץ נגד כל היהודים כשיילוקים צמאי דם? (עיון קל ביוטיוב ימחיש לך את המנגינה הנושנה המתחילה להישמע שוב אצל הגויים הנאורים רודפי הצדק והיושר....) הוסף לכך את האיסלמיזציה של אירופה שמבחינתה סיפור כזה הוא גל אדיר לגלוש עליו לשנאת ישראל''>

תשתחרר מכל השטויות שפלטת בשרשרת, אני חי במדינה שרוב יושביה הם גויים ואיני מרגיש מאויים (ואל תספר לי שגם היהודים של לפני השואה לא הרגישו מאויימים), מי שגורם לאנטישמיות הם לא השטינקרים אלא מלביני הכספים המזוקנים וחובשי השטרימל.

http://www.fpp.co.uk/online/00/10/SMH141000b.html

<"ואכן התכוונתי למה שיתחולל בדעת הקהל העולמית בכלל ובארה"ב בפרט, וציינתי את הנשיא, כי דמותו הציבורית והתנהלותו מול ישראל  משדרת המון לאדם הקטן ברחוב להבין לאן הרוח נושבת''>

נראה לך שהוא יפגע בישראל בגלל מה שעושים אנשים שאין להם כל קשר למדינת ישראל?

<"אז כן, אני חושב שאילו הקהילה היתה מודעת למה שאותו נבל עומד לעשות ולמסור את היהודים האלו ל FBI ( כדי להציל את עורו , חשש לשלטון חוק,"מוסר כליות" - ת"מ , או מה שלא יהיה) אז היה מן הנכון והראוי ל"העלים" אותו וכמה שיותר מהר''>

משום מה אתה מזכיר לי ספור דומה למה שמקובל בארץ, לפני זמן קצר הואשם ע"י הפרקליטות רב עיר ב''תרגיל ש''ס''. הדבר פורסם בעיתונות המקומית, ובעתון היהודי:

http://jewishnews.net.au/2009/06/16/adelaide-rabbi-and-wife-charged-over-school-funding/

וגם כאן היו צדיקים שטענו שהפרסום בעתון היהודי גורם לאנטישמיות.

מזכיר לך משהו?

<"ואין בכלל ספק שהקהילה היהודית, מרגע שהיתה מודעת למעשיהם, היה עליהם להוקיע ולהתנער לחלוטין בריש גלי מהם, כי הם מהוים סיכון לאחיהם במעשיהם. ויש כלים לעשות זאת. אם בכלים הישנים של ההלכה או באמצעים חדשים קצת פחות נעימים לנפש היפה''>

אתה חי בסרטים, אם נראה לך שהקהילה החרדית לא ידעה על מעשיהם מאז ומתמיד, או תצהיר זאת.

מהם הכלים הישנים של ההלכה או האמצעים חדשים קצת פחות נעימים לנפש היפה?

לא תצרף אותם למנין ותזרוק עליתם חיתולים עם צואה?

<"גם אם לא היה מנוס מחילול השם שייצא מזה, היה על הקהילה היהודית למזער את הנזק ע"י הצהרות פומביות נגדם עוד בטרם המעצר. או בכל דרך שהיא''>

תפסיק לדבר על ''הקהילה הייהודית'' של אמריקה כעל בית שמש או שכון חזון איש, העצורים היו מהקהילה הסורית של העיירה Dill שבניו ג'ורסי ומהקהילה החרדית של שכונת בורו פארק, ולא מ''הקהיילה היהודית''. ולדבריך מי מהם היה צריך להודיע את ההצהרות ?

צענע

<"מוזר שבסרט המגמתי והאנטישמי ביו טיוב רוב הצילומים הם דווקא של  הגויים העצורים בפרשה">

אילו הייתי אנטישמי, הייתי הייתי אומר שהוא רצה ליצור את הרושם שגם האחרים (הפליטיקאים) הם יהודים, וכי כל יהודי דתי או לא דתי, הוא עלוקה מוצצת דם?

תוקן על ידי נישטאיך ב- 29/07/2009 15:59:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2009 16:15 לינק ישיר 

נישט

יו טיוב אשמים  הf.b.i אשמים -השטינקר אשם  הקהילה אשמה. המגיבים אשמים.

היחידים שלא אשמים אלו הפושעים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2009 16:16 לינק ישיר 

" ראשי הערים שנעצרו הם פיטר קמרנו, ראש העיר בן ה-32 של הובוקן שנכנס לתפקידו לפני 21 יום, דניס אלוול ראש העיר סיקאוקס, סגנית ראש העיר ג'רזי סיטי לאונה בלדיני וראש מועצת העיר, מריאנו וגה."

עם שמות כאלה לא נראה לי שיש לתועמלנים האנטישמיים סיכוי ליצור רושם שהם יהודים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2009 16:35 לינק ישיר 

mdabraham כתב:
אוהב,
לתדהמתי, אני רואה שאתה כנראה מתכוין ברצינות לדבריך, אז אולי בכל זאת צריך להתייחס אליהם.
יש לדון בדבריך בשני מישורים: 1. אם היתה לנו אפשרות להעניש את העבריינים בלי למסור אותם, אזי אולי יש מקום לומר שכך אכן היה עלינו לעשות, כדי למנוע חילול השם (וגם בזה אני מפקפק). . 2כשאין בידינו להעניש אותם, מה שאתה מציע הוא שהם ייוותרו בלא עונש, ואף ימשיכו במעשיהם, כל זאת כדי למנוע חילול השם. אז בכלל, אולי נהרוג את כל מי שעומד לחלל את השם, וכך אף פעם לא יהיה חילול השם. נראה שכשיש חילול השם אתה לא מוכן לראות מאומה מעבר לזה.
האם אתה לא מבין שיש כאן קונפליקט בין שני ערכים ושני מחירים? ענישה והרתעה של עבריינים בזויים ומניעת מעשיהם, מול חילול השם. דומני שהשם ימחל לנו על חילול שמו אם זה מה שנדרש כדי למנוע את המעשים הנפשעים הללו. הרי הוא הורה לנו למחות את שמו על המים אפילו כדי להשכין שלום בין איש לאשתו, לא?

מה הקטע עם ה "לתדהמתי" ? אם אני מדבר שטויות אז תן בראש בלי משחקים.

אני לומד את דבריך. ומעיר סעיף אחר סעיף.

1 - למה לך לפקפק אם ניתן להענישם במסגרת הקהילה בלי להוציא את הטינופת החוצה שבה יתחלל שמו של עם ישראל? לא ברור לך שכך עדיף?

2 - מי אמר לך שזה מה שאני מציע? איפה ראית את זה? הצעתי להעלים את המוסר המנובל הזה מעל פני האדמה . בנוסף וללא קשר, לטפל גם בהם ביד ברזל שיחדלו ממעשיהם. באם הדבר לא אפשרי , אף יעצתי  שהיוזמה למעצרם תבוא אחרי התנערות קולקטיבית של היהודים ממעשיהם , כדי לצמצמם כל אופציה לעילת אנטישמיות נוספת ( נוספת בכוונה) ולחילול שם ה' בעולם. אפאחד כאן לא מנסה לתמוך בעבריינים. רק להציל יהודים תמימים ( או בעלי עסקים בינ"ל ) מהרס תדמיתי וההשלכות הנספחות לכך. אתה גם לא מבחין בין חילול השם לכשלעצמו לבין ההשלכות לגופם של ישראל. אבל גם בלי זה, כבר כתבתי שאינני מציע חלילה להתעלם ממעשיהם הרעים. יתירה מכך, אני אף מאמין בהרתעה מהזן הישן ואכמ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2009 16:52 לינק ישיר 

נישטאיך,

אם לא ייחסת לי כל דעת ( אוחח כאב) אז מה אתה טוען שאחד מההונגרים חושב כמותי?

ומה זה שכתבת " למה לחשוש לשלומם של הקהילות" ??? אין בך שום תחושת ערבות הדדית לבני עמך? בעיות נקודתיות עדיף לפתור גם ללא גרימת מסע השמצה והסתה נגד היהודים ברחבי העולם. אם אין הדבר אפשרי, זה עניין אחר.

אם מישהו שם בהנהגה היהודית בארה"ב ידע מהגועל הנפש הזה שהם עושים, ולא נקף אצבע  וגיחך להנאתו לעומתם, הרי שהוא שותף לכל הפשע הזה ולכל מה שיגרר מחמתו. אין משחקים! אבל אני כאן מביע את דעתי האישית ולא מגלה נסתרות ממסדרונות הקהילה שם. כך שזה לא משנה. העיקר הוא, שכל מי שהיה מודע לזה, וידע מה עלול להיגרם, היה חייב לעצור אותם מבעוד מועד! למחות בהם, לאיים עליהם בכל צורה. ( אתה יודע מה? גם אם הוא לא דתי. כי הסכנה ממעשיהם שתגיע, לא תבחין בין צדיק לרשע.)

תסלח לי, מה שדבריי "מזכירים " לך, הוא על אחריותך בלבד . אני לא שותף לשום טענה או סיפור שתמצא לה דמיון בדבריי. כל נושא לגופו. מקומו של הדמיון הוא בפורום לספרות בדיונית. אני משתדל לדבר ברור ושקוף.

לגבי מי ואיך היה צריך להודיע, אני משאיר למי שמתמצא בעניין. לא חסרות דרכים. אני רק יודע דבר אחד, שלעומת האסון שהפירסום הזה עלול להוביל - כל הדרכים כשרות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > איסור מסירה בימינו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.