|
|
| נשלח ב-29/7/2009 17:03 |
|
| |
ירוחםשמ,
דייי דייי אפאחד ( כאן לפחות..) לא טוען שהם חסידים וקדושים. אבל יש גם דרך לטפל בנבלות האלו. לא בגללם כולם צריכים לסבול. אתה עצמך עלול להפסיד בעסקים בגללם. זה צודק? זו דרך? זו חכמה?
ישבה לה חבורת קרימינלים עוטת סודר דרבנן ועשתה ( הכל בע"מ כמובן) את כל מה שהאנטישמים ייחסו ליהודים.( חוץ מלשתות דם ולאפות בו מצות). כל מנהיג קהילה נורמלי אמור לאיים עליהם ולבעוט להם בתחת מכל המדרגות. עד שבא איזה שטינקר ( כלשונו הקדושה של נישטאיך) ובלי לשאול אף אחד יצא עם זה לאפ בי איי , וגרם לחילול השם לעיני כל העמים.ועוד בתקופה רגישה שכזו. גם בתהומות הרוע יש מדריגות. ומה שהוא עשה הוא איום ונורא. כמעט כמו השתיקה ( אם היתה) של מנהיגי אותם קהילות שחיפו על הפשע הזה.( פשע - גם אם מבחינה הלכתית נוקדנית איננו פשע, אבל מבחינה ציבורית זהו פשע ללא ספק).
צענערע,
גם הגויים מואסים בP. C וטוענים ומכירים שהמדיה נשלטת ע"י יהודים. המסר הועבר. כשאתה נמצא באיזור אפוף גז, אינך מדליק מצית.
|
| נשלח ב-29/7/2009 17:47 |
|
| |
אוהב _ התורה
<"אם לא ייחסת לי כל דעת ( אוחח כאב) אז מה אתה טוען שאחד מההונגרים חושב כמותי?''>
היכן כאן הסתירה?
<"מה זה שכתבת " למה לחשוש לשלומם של הקהילות" ??? אין בך שום תחושת ערבות הדדית לבני עמך? בעיות נקודתיות עדיף לפתור גם ללא גרימת מסע השמצה והסתה נגד היהודים ברחבי העולם. אם אין הדבר אפשרי, זה עניין אחר">
האם אתה חושב שיהדות העולם מתחילה ב deal ומסתיימת בבורו פארק, וכולם יואשמו שהם סוחרים בכליות ומבריחים כספים, לא רק "מישהו שם" בהנהגה היהודית בארה"ב ידע מהגועל הנפש הזה שהם עושים, הדבר היה ידוע לכולם, ואילו היה מישהו נוקף אצבע לעומתם, היו מאשימים אותו ברדיפת החרדים, העצורים ידעו מה עלול להיגרם אך כל זה לא מנע מהם מלעשות את מעשיהם, כי הם היו מלאים בתאוות בצע וידעו שבקהילות שלהם ''קשר השתיקה'' עובד שעות נוספות.
<"תסלח לי, מה שדבריי "מזכירים" לך, הוא על אחריותך בלבד. אני לא שותף לשום טענה או סיפור שתמצא לה דמיון בדבריי. כל נושא לגופו. מקומו של הדמיון הוא בפורום לספרות בדיונית. אני משתדל לדבר ברור ושקוף''>
איני מחפש השראה ודמיוני אינו מפותח, גם אין לי ענין בספרות בדיונית אלא בעובדות ובסיבות.
<"לגבי מי ואיך היה צריך להודיע, אני משאיר למי שמתמצא בעניין. לא חסרות דרכים. אני רק יודע דבר אחד, שלעומת האסון שהפירסום הזה עלול להוביל - כל הדרכים כשרות''>
למה לא תתייחס לעובדות ולסיבות, ותתחיל לחשוב למה מה שקרה בארה"ב אינו מיוחד להם, אלא הוא נפוץ בכל הקהילות החרדיות שבעולם?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2009 08:34 |
|
| |
חטאנו!
תוקן על ידי נישטאיך ב- 02/08/2009 8:35:21
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2009 13:33 |
|
| |
האדמו"ר מספינקא "מועמד" למאסר של כמה שנים בשל הלבנת הון, האם זה חזרה בתשובה אמיתית או נסיון להשיג הקלה בעונש?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2009 14:30 |
|
| |
אני חושב שהיה זה"שפיל" כדי לזכוות בהקלה בעונש.
כפי שהיה אפשר לראות בסירטונים, כ"ק קרא את נאומו מן הכתב כשהוא חסר כל רגש אשמה או בושה.
תוקן על ידי נישטאיך ב- 02/08/2009 15:01:40
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2009 14:40 |
|
| |
שאלה קנטרנית ואין חובה לענות. האם אתם רואים חרדי בארץ שנושא נאום חרטה דומה לזה של הרבי ואפילו מן השפה ולחוץ?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2009 15:41 |
|
| |
בעל
היכן ראית בדבריו חרטה שהיא על מעשיו?
"מספרים" שביום שבת אחד, הבחין הנצי"ב בעשן היוצא מחלון שבישיבה, מאחר והוא חשש שבחדר פרצה שריפה שעלולה לסכן את חיי הבחורים, הוא עלה לבדוק את הנעשה בחדר, אך כשהוא פרץ לתוכו הוא גילה לתדהמתו שלושה בחורים המעשנים סיגריות, וכשהוא החל לצעוק: איך אתם לא מתביישים ל"שבת" בישיבה ולעשן סיגריות בשבת?!
האחד ענה לו: שכחתי שהיום שבת!
השני ענה לו: ידעתי שהיום שבת אך שכחתי שאסור לעשן בשבת!
וכשהוא פנה אל השלישי ושאל: ומה שכחת אתה?
הוא השיב לו:
אני ידעתי שהיום שבת וגם ידעתי שבשבת אסור לעשן, אלא ששכחתי לסגור את החלון!
וקחהו משם.
תוקן על ידי נישטאיך ב- 02/08/2009 15:38:55
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2009 17:46 |
|
| |
[נישטאיך,
לפי הגרסה שאני שמעתי, השלישי היה ח"נ ביאליק...]
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2009 19:16 |
|
| |
אמשלום
לפני מספר שנים הערת לי ששמעת שהיה זה ביאליק שכתב על גליון הירושלמי שלו הערה על האוכל מצה בערב פסח.
זוכרת?
תוקן על ידי נישטאיך ב- 02/08/2009 19:19:40
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2009 20:20 |
|
| |
[בהחלט.
האם יש סתירה בין שני הסיפורים? ]
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2009 23:51 |
|
| |
צ'רצ'יל ביאליק, יש כאלו שקל להדביק להם סיפורים.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/1/2011 22:12 |
|
| |
מה מצמרר?
|
|