בית פורומים עצור כאן חושבים

וארא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/1/2012 19:55 לינק ישיר 

אדם צריך ללמד את עצמו לא להיות כפוי טובה. לא חשוב שכפיות העובה זה לדומם או לחי.
בתורה האדם הראשון- כך חז"ל- היה כפוי טובה- ספר האזינו עומד על כפיות הטובה של עם ישראל, זו מכה שצריכים להקפיד לשכא אותה בכל זמן בכל מצב ולכל אחד או דומם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2012 20:08 לינק ישיר 

ירוחם. אני מקווה, שאתה מחזיק טובה למקלדת שלך, היא משרתת אותך בנאמנות.
ועכשיו ברצינות, איזה כפיות טובה היא, שיכה את היאור במטה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2012 21:32 לינק ישיר 

ראה היאור לא מרגיש כלום וגם העפר-שם בהמשך- אינו מרגיש מאומה. האדם אבל מרגיש שהיאור והעפר גמלו איתו חסד, הרגש הוא שלו. והוא שצריך לעדן את הרגשות שלו. ולא בגלל שהדוממים  מרגישים או לא מרגישים משהו

ראה אני בטוח שלא אתה ולא אף אחד מחברי הפורום יודעים מה זה רעב, רעב פרושו שאתה מוכן לאכול כל דבר.
ולמרות כל זאת אני בטוח כי אף אחד לא יבזה לחם או אוכלין אחרים,. האוכל והלחם הם דוממים. אבל אדם מוסרי מכבד אותם
כשאני אפילו נוסע במכונית  ורואה לחם מושלך על הכביש, אני עוצר או מבקש שיעצרו את הרכב.    מרים את הלחם ומניחו בכבוד בצד.  הלחם דומם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2012 22:57 לינק ישיר 

ר' ירוחם,

שאלתך הראשונה שאלה גדולה היא.

חוששני שהתשובה היחידה היא מתחום שאינו שייך לאשכול זה.

"אומר אני כי מיני זאבים הם שנקראים ערוב על שם שדרכם לטרוף בלילות, כדכתיב (ירמיה ה ו) זאב ערבות ישדדם, וכתיב (צפניה ג ג) זאבי ערב לא גרמו לבוקר..." רשב"ם.

המידע הבוטני נועד כנראה להסביר את מה בדיוק הארבה אכל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2012 23:41 לינק ישיר 

יתכן
ראיתי את הרשבם הזה- והיא הפחות הגיונית בעייני. באפריקה יש חיות רבות אחרות כפ שמסבירים האחרים אריות נמרים וכו'
זאבים יש בארופה.. הבעיה עם החיות הראות הארץ לא נשחתת מהן.

בענים הכוסמת נכונים דבריך אודה כי חשבתי על כך. אבל על כך שזה מצביע כי פרעה היה -גבר -שלא נכנע בקלות- כפי שנלמד גם בשבוע הבא, נראה לי יותר.
בכל מקרה וודאי שאתה צודק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2013 00:24 לינק ישיר 
מכת ברד

ויהי ברד ואש מתלקחת בתוך הברד כבד מאד אשר לא היה כמהו בכל ארץ מצרים מאז היתה לגוי. לכאורה נס בתוך נס זה לא היה כמהו בכל העולם ולמה אמר הכתוב בכל ארץ מצרים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2013 02:14 לינק ישיר 

תיאורית המטאורים נשמעת הגיונית ע״פ מדרש שאומר בערך כך: אותן אבנים נחלקו לשלושה חלקים. שליש נפלו בימי פרעה ושליש בימי יהושע ושליש תלויים ברקיע עד ימי גוג ודמגוג דכתיב בו ונשפטתי אתו באש ודם ובגשם שוטף ובאבני אלגביש. כפי שאנחנו יודעים, המטאורים תלויים ברקיע.. יש גם מטאורים העשויים קרח. עם כניסתם לאטמוספרה הם מתלקחים עקב החיכוך וכמובן, בהחלט יכולים להגיע לקרקע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2013 02:18 לינק ישיר 

ולפי דברי מדרש זה מתורצת שאלתך, שרידים. נ.ב. עיין מלב״ים על מכת ברד שמבאר אותה ע״פ יסודות הקשורים בתורת היחסות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2013 03:10 לינק ישיר 

עד כמה שזכור לי לא כתוב בשום מקום בפרשה שזה היה ברד של קרח...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/12/2013 07:48 לינק ישיר 

הפשט הפשוט הוא ברקים (והקולות הם רעמים)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2013 12:13 לינק ישיר 

תלמיד
אמיתים דבריך- שום מטאורים   הנס הגדול היה ברד במצריים במצריים אין ברד כמעט ואין גשם.
כשפרעה מבקש ממשה הוא מבקש שהברד יפסק- ולא המטר הגשם, ובאמת כשהוא רוה כי גם הגשם נפסק הוא כעס. כי הרי הוא ביקש רק.

שמות פרק ט

(כח) הַעְתִּירוּ אֶל יְקֹוָק וְרַב מִהְיֹת קֹלֹת אֱלֹהִים וּבָרָד וַאֲשַׁלְּחָה אֶתְכֶם וְלֹא תֹסִפוּן לַעֲמֹד:

(לד) וַיַּרְא פַּרְעֹה כִּי חָדַל הַמָּטָר וְהַבָּרָד וְהַקֹּלֹת וַיֹּסֶף לַחֲטֹא וַיַּכְבֵּד לִבּוֹ הוּא וַעֲבָדָיו:
(לה) וַיֶּחֱזַק לֵב פַּרְעֹה וְלֹא שִׁלַּח אֶת בְּנֵי יִשְׂרָאֵל כַּאֲשֶׁר דִּבֶּר יְקֹוָק בְּיַד מֹשֶׁה: פ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2013 12:19 לינק ישיר 

אם לדייק גם לא מוזכר שזה היה מטר של גשם.

כבר היו סוגים אחרים של מטר:
"וה' המטיר על סדום ועל עמורה גפרית ואש..."
ושם כמובן לא היה מים או קרח עם האש.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/12/2013 12:58 לינק ישיר 

אדם
מטר - שם עצם.  המטיר= פעולה,
הרי אתה לא מתאר כי פרעה לא היה מבקש שיפסיקו להמטיר עלי גפרית ואש עם קרח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2014 09:21 לינק ישיר 

לגבי הברד והתיאור ה'אפוקליפטי' שלו כמשהו "אֲשֶׁר לֹא הָיָה כָמֹהוּ בְּמִצְרַיִם" – נראה בפשטות שזו דרכו של המקרא לתאר דברים כאילו לא היו ולא יהיו, גם אם הם היו ויהיו – וכתבתי על זה כאן (בהשראת טור עוקצני של חגי סגל אודות השלג 'שכמוהו לא זוכרים זקני צפת'...) –

מ"שלג כזה עוד לא היה" ועד "בָּרָד כָּבֵד מְאֹד אֲשֶׁר לֹא הָיָה כָמֹהוּ"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2014 09:26 לינק ישיר 

ולגבי השאלה מדוע לא משה הכה את היאור אלא אהרן – במכת דם לפחות, משה כן הכה את היאור, לפי גירסתו של מקור J ... מדובר כאן בשני מקורות שונים שאוחדו לסיפור אחד, אבל ניתן לראות בבירור את ההבדלים ביניהם, ווגם על זה כתבתי כאן ואפילו עם צבעים:

השערת התעודות – מכה שכן כתובה בתורה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > וארא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.