ישנם זמרים שהוציאו דיסקים חדשים ולבד מהשמעת קטע קטן מהדיסק בפינת חדשות המוזיקה הם כמעט ולא מושמעים.
לדוגמא: מיכאל פרוזנסקי, יוסף חיים בלוך, משה מנדלוביץ', נפתלי יוסף מנדלוביץ', שולי רנד (שמושמע רק בתכנית "התעוררות"), דוד שטיין, איצי ספינר וגיא צבי מינצ.
לעומת זאת, לשלשלת אתם עושים הרבה פירסום:
1. הם התארחו אצלכם.
2. בשבועות האחרונים שידרתם שעשועון, במהלכו בכל פעם שמושמע שיר של שלשלת, ארבעת הראשונים שמתקשרים
זוכים בדיסק החדש של שלשלת. כך גם אתם משמיעים כמה וכמה שירים שלהם בתכנית אחת וגם מחלקים את הדיסק
החדש שלהם למאזינים.
3. בשבוע שעבר שידתם גם חידון על שלשלת בו זכו, גם כן, בדיסק החדש של שלשלת.
4. שלשלת זכו להכנס למצעד פעם שנייה, לאחר שבפעם הראשונה לא הצליחו להכנס. לעומת משה מנדלוביץ' נפתלי יוסף
מנדלוביץ' ועוד זמרים שלא נכנסו למצעד, שלא זכו להזדמנות שנייה.
נשלח ב-2/1/2008 20:29
אתה חייב לעשות הפרדה בין הנקודות.
אני עושה כמיטב יכולתי מעל ומעבר לנדרש כדי להגיע לכל המתרחש בעולם המוסיקה בארץ ומעבר לים ומשבץ את זה ב"בייבי שלי" חדשות המוסיקה.
כל זמר שמביא יצירה מוסיקאלית , יצירתו נבחנת בוועדת הפלייליסט ואף מועלת למערכת ארכיון המוסיקה הממוחשבת של רדיו קול חי.
אין כל תיגבור השמעה ואין כל מניעת השמעה ע"י אף מערכת של הרדיו אלא כל שדרן שם שירים כראות עיניו והבנת ליבו.
היוצרים שהזכרת לעיל כנראה לא דאגו שהמוסיקה שלהם תגיע אל הרדיו... וגם אם כן.. אז זה הגיע והועלה כפי שפירטתי.. אבל זה עדיין לא גורם לשדרן להשמיע שיר... המ שיגרום לשדרן להשמיע שיר זה רק אם הוא ישמע אותו שוב ושוב ויהנה ממנו... א מי שרוצה להיות יותר מושמע ידאג שהדיסקים שלו יגיעו לכל שדרן ושדרן.
בקשר ל"שלשלת 4"
1. הם התארחו אצלכם. תתבייש בהערה הזו... כל מי שרק רוצה , הבמה להתארח עומדת לרשותו וכל שבוע מתארחים אצלינו...
2. בשבועות האחרונים שידרתם שעשועון, במהלכו בכל פעם שמושמע שיר של שלשלת, ארבעת הראשונים שמתקשרים
זוכים בדיסק החדש של שלשלת. כך גם אתם משמיעים כמה וכמה שירים שלהם בתכנית אחת וגם מחלקים את הדיסק
גם פינה זו עומדת לרשות כל יוצר שירצה לקיים פינה שכזו... יצחק רוזנטל משלשלת העלה רעיון ובשמחה נענינו ...
להכנס למצעד פעם שנייה, לאחר שבפעם הראשונה לא הצליחו להכנס. לעומת משה מנדלוביץ' נפתלי יוסף
מנדלוביץ' ועוד זמרים שלא נכנסו למצעד, שלא זכו להזדמנות שנייה
אני חושב שעניתי לך בפרוטרוט על עניין זה באשכול אחר....
:-)
נשלח ב-2/1/2008 23:14
לא הבנתי; ברדיו אתם משדרים רק שירים שמוצאים חן בעיני השדרנים??????
לגבי כניסה למצעד פעם שנייה: לא כתבת באף אשכול למה עשית את זה עם שלשלת ולא אם הזמרים האחרים שפירטתי.
נשלח ב-3/1/2008 20:18
כל שדר משדר את השירים המועדפים עליו, כן.
כתבתי בפירוש. גש וקרא.
נשלח ב-3/1/2008 22:11
בעבר כתבו כאן בפורום שאתם, למעשה, מחליטים איזה שירים יצליחו במצעד החסידי.
לדוגמא, כשאתם השמעתם הרבה את "מה מה מה", זה הגביר את סיכוייו להצליח במצעד.
לעומת זאת, "חיים" של משה מנדלוביץ' לא נכנס למצעד; לא כי הוא לא שיר טוב, אלא כי הוא לא היה שיר מוכר. ייתכן שאם הייתם משמיעים יותר את השיר הזה הוא היה נכנס למצעד ואף מגיע למקומות גבוהים.
בזמנו, אתה התנגדת לטענה זאת וכעת אתה עצמך מודה שהשירים שמושמעים הם רק שירים שאתם, השדרנים, אוהבים.
ובכלל, הרדיו אמור לייצג את טעמם של כלל הציבור ולא של קבוצה קטנה של שדרנים.
הרי יכול להיות שיר שאתם השדרנים לא תאהבו, אבל הציבור דווקא כן יאהב אותו.
במה אשמים מיכאל פרוזנסקי, יוסף חיים בלוך, משה מנדלוביץ' ועוד זמרים נוספים, שאתם כמעט ולא משמיעים אותם?
האם בגלל ששיריהם לא מצאו חן בעיני השדרנים, הם לא ייזכו להיות מושמעים ברדיו?
אתם משדרים לכלל הציבור וזכותו של הציבור לשמוע כל מיני שירים, גם כאלה שאתם השדרנים לא כל כך אוהבים.
הרי לא ייתכן שאתם תכתיבו את הטעם שלכם על כל מאות אלפי המאזינים.
לא ייתכן שהציבור יאזין רק לשירים שאתם אוהבים, ולשירים שאתם לא אוהבים הוא לא יאזין.
תוקן על ידי המרקד ב- 03/01/2008 22:14:30
נשלח ב-5/1/2008 18:40
אם כתבו זה אומר שזה אמת?
כשהרהב שדרים אוהבים את מה מה מה אז מה מה מה מושמע הרבה.. אין המ לעשות... הדבר הוא לא מגמתי ולא מובל ולא מוביל ברדיו...
את חיים של מנדלוביץ... אולי לא כל השדרים מכירים אולי לא כולם אוהבים... אין לי מושג מדוע אבל עובדה היא שהוא הושמע פחות...
אני התנגדתי מתישהו לטענה ששדרן משמיע את המ שהוא אוהב? אני התנגדתי מאז ומעולם לטענה כאילו הרדיו מתערב בשיקולי השדרים מה להשמיע וכמה.
נו, ולדעתך? מה שאתה אוהב זו דעת הרוב? איך לדעתך ניתן להגיע להבנת מה טעם הרוב?
יש אגב שעות בהם הציבור קובע מה לשמוע... ניסית בהם לבחון איזה שירים מושמעים שם?
אף אחד לא מכתיב וכמו תמיד כשכתיבתך מופנית בצורה שכזו אני מתעלם... :)
נשלח ב-5/1/2008 23:07
בעצם זה שהשדרנים שמים רק את השירים שהם אוהבים, הם יוצרים מצב שהציבור יאזין רק למה שקבוצת השדרנים אוהבת.
לא ניתן לדעת מה חושב הרוב, זה נכון.
אבל צריך לתת הזדמנות שווה לכל זמר וזמר ולא להשמיע זמרים מסוימים יותר רק בגלל שאתם אוהבים לשמוע אותם.
נשלח ב-6/1/2008 02:11
אל תהיה עקשן פארעך... הבנתי את שכתבת והסברתי לך...
השדרנים זה לא השדרן... ויש בין שדרן אחד למשנהו הבדלים וטעמים שונים...
יוסי גיל
רונן גרוס
יוסי אייזנטל
עופר גדנקן
יהודה שוקרון
והרשימה עוד ארוכה....
נשלח ב-6/1/2008 19:47
אבל יוצא שאת משה מנדלוביץ', לדוגמא, אף שדרן כמעט לא אוהב.
לא מגיע גם לו שתשמיעו אותו.
נשלח ב-6/1/2008 22:18
תגיד , המרקד.
אתה מוכן להודות שבתוכניתנו שבוע טוב שעת חדושת המוסיקה ושאר התוכניות של יוסי אייזנטל [ למעט המצעד שאין בו אפשרויות גמישות יתר על המידה ] משמיעים כל המ שמבקשים וכל מה שמגיע?
אם כן אז מה לך כי תלין ב"פורום התוכניות של רדיו קול חי"?
וזה לא כי אתה צודק.. אלא כי אני פשוט מרגיש שאני אל מצליח להעביר אליך את הדברים באופן שתבין אתם. כנרה שאני יותר מידי ממהר וממעט להסביר.
אגב... כל היום טיילתי בחצרות חסידים בירושלים... ואפילו כוס קפה לא הזמנת לי...
:)
נשלח ב-13/1/2008 17:55
השבוע התקבלה הוכחה לטענה שלי: שני השירים שהיו בפינה לשיפוטכם לא נכנסו למצעד.
למה? כי הם בקושי הושמעו.
זאת גם הסיבה שבזמנו משה גולדמן ונפתלי יוסף מנדלוביץ' לא נכנסו למצעד.
"אייכה" נשמע שיר שיכול להיות להיט ענק, לא הגיוני שהציבור ממש לא אהב אותו.
דרך אגב, הייתי הייתי שולח בקשות של שירים לרדיו בשמחה, אם לא הייתם גובים על זה כסף.
לדוגמא, למה לא לאפשר בקשות שירים דרך הדוא"ל?
נשלח ב-13/1/2008 23:27
המרקד. תהיה רציני לרגע.
אתה נתת כאן רשימה של דברים שבכלל לא נכנסו למצעד או של כאלו שלדעתך הצ'אנס שניתן להם לא היה מספיק? אז סליחה שבכלל התייחסתי לרשימה שלך... בשבועיים האחרונים הכנסתי למצעד שירים מאלבומים שאתה פירטטת כאילו לא הוכנסו למצעד למרות שבמוחי היה זכור כי גם גולדמן וגם פרוזבול היו כבר במצעד וגם יוסי שאל אותי "לא הכנסת פרוזבול?" וכעת מתברר שהרשימה הזו היא "זאת גם הסיבה שבזמנו משה גולדמן ונפתלי יוסף מנדלוביץ' לא נכנסו למצעד". אז במחיהל מכבודך... רשום לעצמך מדוע אי אפשר לקבל את דבריך ולהתייחס מידיי פעם להערותיך כבונות...
אם שיר בקושי מושמע, משמע שהוא בקושי מצא חן באוזניי אלו שמחליטים איזה שירים להשמיע. מה לעשות שאתה לא מבין אלו שמחליטים?
אייכה הוא בכלל לא שיר למצעד ושורתך זו מעידה כמאה עדים כי למרות הכל עדיין רחוקה הדרך עד שתוכל להוות שיקול דעת בבחירת מוסיקה לתוכניות ומיקומים. [ מה לעשות אבל שזה מה שמרד היח"צ של ראנד החליטו לשלוח וזה מה שנותר כברירת מחדל לתת לו את הצ'אנס במצעד ]
לכל תוכנית יש את אפשרות האינטרקציה שלה. בתוכנית של שירים כבקשתכם האינטראקציה היא דרך מיסרונים בלבד וזה טפשי יהיה להתחיל לפרט על כל דרך למה היא לא אפשרית.. גם ככה מסורבל לקבל בקשות ממאזינים ולא צריך להיות חכם גדול כדי להיבן שפתיחת ערוצים נוספים רק מקשים ומסרבלים את העניין....
נשלח ב-13/1/2008 23:42
כשכתבתי שמשה מנדלוביץ' ונפתלי יוסף מנדלוביץ' לא נכנסו למצעד, התכוונתי שהם היו בפינה לשיפוטכם אך לא נכנסו למצעד עצמו.
לעומת זאת, פרוזבול וגולדמן לא נכנסו לפינה לשיפוטכם, את זה אני זוכר.
נשלח ב-14/1/2008 01:22
זה לא אתה כתבת?
שני השירים שהיו בפינה לשיפוטכם לא נכנסו למצעד.
למה? כי הם בקושי הושמעו.
זאת גם הסיבה שבזמנו משה גולדמן ונפתלי יוסף מנדלוביץ' לא נכנסו למצעד.
נשלח ב-14/1/2008 14:39
שים לב להשוואה: כשם ששני השירים שהיו בפינה לשיפוטכם לא נכנסו למצעד, כך גם משה מנדלוביץ' (בטעות כתבתי משה גולדמן, התכוונתי למשה מנדלוביץ') ונפתלי יוסף מנדלוביץ' היו בפינה לשיפוטכם אך לא נכנסו למצעד.
נשלח ב-28/1/2008 17:48
שי, כשאני כתבתי לך: "לגבי כניסה למצעד פעם שנייה: לא כתבת באף אשכול למה עשית את זה עם שלשלת ולא אם הזמרים האחרים שפירטתי", ענית לי: "כתבתי בפירוש. גש וקרא".
ובכן, ניגשתי וקראתי את הסיבה מדוע שלשלת נכנסו למצעד פעם שנייה ומצאתי שם דווקא סיבות טובות למה להכניס למצעד שיר נוסף של הזמרים שפירטתי.
להזכירך, זה מה שכתבת לי אז:
"במקרה הנוכחי מדובר בפירוש בהתרסה על בחירה שלי לשבץ בשלב מוקדם יחסית שיר מסויים למצעד... מדובר בתקופה בה הגיעו המוני חומרים מוסיקאליים חדשים בחרתי שיר בלא בדיקה מדוקדקת והכנסתיו למצעד למרות שכפי שמסתבר כעת לשיר לא היה הרבה סיכוי לשרוד בשל חוסר חשיפה משווע של הציבור לשיר ואולי גם בחירת שיר לא טובה מתוך דיסק .. ואם טעיתי לא אמורים מפיקי הדיסק לסבול...."