|
|
| נשלח ב-11/1/2008 13:32 |
|
| |
אבהו,
על איזה כבוד אתה מדבר?
מלך יש לו כבוד בעצם העובדה שהוא מולך, גם אם לא אתן לו כבוד. לכן צריך לברך כאשר רואים מלך "שנתן מכבודו לבשר ודם". זה שיש לו כבוד במציאות לא אומר שאני צריך לחלוק לו כבוד. אך כאן מגיע מניע נוסף והוא ה"אם יזכה". המניע הנ"ל לא אומר שבאמת צריך לכבדם, אלא שצריך לראות את כבודם. ההקשה מכאן שצריך לכבד גם את ממשלת ישראל שגויה. נוסף ע"כ אין על ממשלות היום דין מלך כפי שהבאתי לעיל.
|
|
| נשלח ב-11/1/2008 14:04 |
|
| |
זוהר
אינני מבין את שאלתך.
ואם נניח שהמצווה לראות מלך היא רק בשביל המלך המשיח, האם אז מותר לכהן להיטמא למתים? הרי המצווה לראות מלך איננה מצווה דאורייתא ואפילו לא דרבנן אלא "עניין" שהוזכר בגמרא. המחלוקת בינינו היא רק אם ה"עניין" שאני דברתי עליו הוא אותו עניין או לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2008 14:09 |
|
| |
מיכה,
להיטמא למתים אינו רעיון שלי, אלא של ר' ינאי.
ובאמת שאלתי בפותחי את האכול מה חשיבותה הגדולה של מצווה זו ומה מקורה, עד כדי שכהן צריך להיטמא למתים. אך טרם קיבלתי הסבר משביע רצון, ובכלל זה גם ההסבר הסוציו-חברתי שלך למרות יופיו.
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2008 14:43 |
|
| |
אולי תסיק מפה שכבוד האדם הוא דבר חשוב ביותר?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2008 15:05 |
|
| |
מיכה,
לכן שאלתיך לשיטתך שאתה סובר שטעם המצווה הוא כבוד הבריות, וזה לא רק רעיון שאפשר ללמוד ממצוות כיבוד מלך, האם היית מטמא כהן למתים מפני כבוד הבריות? וגם א"כ האם רק פעם אחת, אך אם יזדמן לו שוב לכבד את הבריות במידה של כבור שכבר כיבד בה בעבר, לא יטמא למתים?
בקיום מצוות ישנם כללידחיה וסדר עדיפויות. לא מצינו בכללי הדחיה שמצווה שנדחתה בשנת תשס"ז לא תדחה שוב בתשס"ח.
|
|
|