בית פורומים בחדרי חרדים

התרעה: וועדת הרבנים לענייני ספריות...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/1/2008 07:57 לינק ישיר 
התרעה: וועדת הרבנים לענייני ספריות...

החל מ1.10.08 יוכנס תיקון בחוק הספריות הציבוריות בירושלים, וכל תושב העיר יוכל לשאול ספרים ללא דמי מנוי!

דעת לנבון נקל שדבר זה עלול לגרום נזק רב.

אולי בפעם הזאת יישבו המחנכים על המדוכה עוד קודם שנראה את הנזקים, ויתייעצו מה יש לעשות כדי למנוע את הנזק. (ולא בסגנון איומים על מי שייראה שם, זה לא עובד).

אל אחינו הדלי"ם, פתרונות חינוכיים מבית מדרשכם אנא השאירו לאשכולות אחרים. אין ספק שספרים פסולים לנערים שמעולם לא ראו ספרים כאלו, עלולים לגרום נזק רב.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2008 08:16 לינק ישיר 

החסרי ועדות אנו?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2008 08:28 לינק ישיר 

אולי תוקם  "ועדת רבנים לעניני נערים" במקום כל הועדות הללו"? ובלצ"ג.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2008 08:34 לינק ישיר 

בתור מנוי ותיק בספריות ירושלים ובתור גולש ותיק ברשת - אני יכול להעיד שהגלישה מסוכנת פי כמה.

אכן - הספריות בירושלים מלאות בבנישי"ם הקוראים שם ממיטב הספרות העולמית. להבדיל מהאינטרנט קפה שם יושב השבאב - בדרך כלל קוראי הספרים נמנים עם האינטליגנציה הישיבתית. אני לא מביע דעה אלא מתאר עובדות.

מי שמסתפק בספרות המופת החרדית מבית מדרשם של סקס ומנוחה פוקס, בסגנון "משה מוצא אבדה" שיערב לו.

ועתה לחידה השבועית - "מי מגדולי ישראל אהב לקרוא את שירתו של המשורר הרוסי הגדול פושקין ? ". רמז: התשובה כתובה בספר שלא נמצא למכירה בחנויות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2008 09:31 לינק ישיר 

מאירקה, התשובה היא כמובן הרב קמינצקי....

אני לא בעד הקמת וועדה לענייני ספריות. אני פשוט מבקש שמישהו יעשה חושבים, כדי שמלאי הספרים בסגנון נעמי רגן לא יהגר מן הספריות אל הפנימיות. יש הבדל בין בנישי"ם היושבים בספריות לבין ספרים שיסתובבו בישיבות עצמן. פשוט הטירחה ללכת לקרוא שם היא יותר גדולה.

אין לי מושג כיצד הספריות מתכננות לבטח את עצמן, שהספרים אכן יחזרו... כשיש מנוי זה פשוט יותר.

אתה כמובן סבור שבני ישיבות אמורים לקרוא ספרות יפה, זה באמת נושא לאשכול אחר. ולא צריך לספר לך שהחרדים סבורים אחרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2008 09:39 לינק ישיר 

לומד,

בכמה פנימיות של ישיבות שהכרתי היו די והותר ספרים שהוסתרו מאימת המשגיח....

:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2008 09:45 לינק ישיר 

יעקב

הכל ידוע. רק תחשוב מה יהיה אילו יהיו ספרים חינם....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2008 10:00 לינק ישיר 

לומד

טעית בתשובה (למיטב זכרוני) הר"א קוטלר הוא זה שאהב את פושקין - והרב קמינצקי (הבן) הוא זה שכתב זאת עלי ספר (שהוחרם).

עכשיו - תסביר לי למה פעם גדול בישראל היה יכול לקרוא פושקין, למה ראש ישיבה חשוב בטלז דליטא היה יכול להחזיק את מיטב הספרות העולמית בביתו (עי' "זכרונות מישיבות ליטא" מזכרונותיו של ב"צ דינור) - והיום חלילה שבן ישיבה יקרא את הארי פאטער ח"ו.

אני מסכים שבספריות מצוי גם זבל (נעמי רגן זו דוגמא טובה) - ובכ"ז ?

זכורני שהייתי בביתו של ר"מ ומשגיח בישיבה ליטאית חשובה בארה"ב. בחדרו הפנימי היו מאות ספרי קריאה (PAPERBACKS בלעז). בשירותים (!) היתה ספריה של הנשיונל ג'אוגרפיק (באנגלית), לא המהדורה המצונזרת שבארץ (מה יש לצנזר? דובות פנדה?). חשבתי - אחד כזה בזכרון מאיר - מה היה קורה לו ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2008 10:08 לינק ישיר 

מאירקה

כנראה טעיתי, לא קראתי כמובן את עשייתו של גדול, פחדתי מהחרם (על לימוד שפות זרות, של מהרי"ל דיסקין...).

ולשאלתך, הייתי שמח מאוד אילו הספרים המסתובבים היו של פושקין. אמנם לא קראתיו מעולם, אבל אם זה משהו כמו קרילוב, או אפילו מעט יותר גרוע, זה בהחלט לא כל כך רע. כמובן שבני ישיבה אמורים ללמוד בכל רגע פנוי, אבל יש איזו פרגמטיות שלא מודים בה. ופושקין יכול להיות בהחלט נסבל.

הארי פוטר לא קראתי, רק הצצתי, ובמחילה זו תת רמה, זה מה שאתה מציע לבן ישיבה לקרוא?

סתם ספרים נסבלים יכלו להיות גם ג'ון גרישם, למרות שזה בס"ה מותחן ללא תוכן רב. אבל הכל היום מלא לכלוך בצורה מחרידה. נדמה לי שאתה לא תופס את רמת הנקיות אליה שואפים ומחנכים בישיבות הקדושות. אפשר בהחלט לדון על חינוך מצומצם מול חינוך פתוח, באשכול זה או באחרים, אבל יש משפטים בספרים "נקיים" שאתה לא תשים לב אליהם, ואילו לבחור שחונך כנהוג, הם עלולים לגרום נזק רב ועצום.

עד שאתה דן על ספרים לבני ישיבות, שים לב שאצל החרדים איך בכלל מושג של "בני נוער". יש כמובן נערות חרדיות, ויש בחורי ישיבה, שבתורה הם הוגים יומם וליל. אין להם שום צורך בדברים אחרים. אני כמובן ציני מעט, אבל זו הצורה המקובלת על מעלותיה ונזקיה, מה אתה מציע, לפתוח ספריה בישיבה? אתה יודע כמה הם ממודרים מן העולם????

כמובן שאין להביא ראיה מארה"ב לכאן. ואל תגחך על צינזור הנשיונל, יש שם תמונות האסורות לפי הלכה. העובדה שרגשותינו קהו (גם שלי) אינה מטהרת את השרץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2008 22:30 לינק ישיר 

היות ובבני ברק אין ספריה .

ורוב תושבי עיר הקודש בני ברק מגיעים לספריה ברמת גן

בספריות ברמת גן המצב הוא :לתושבי חוץ אין שום הנחה .

[אם הם לא משלמים מיסים לעיריית רמת -גן ].

לתושבי רמת גן יש פיקדון וקנסות גבוהיים .

וכך בכל מקום בארץ .

ישנה בעיה נוספת שבאים תושבי בני-ברק לגלוש באינטרט הטמא .

ובאים בלבוש חרדי וחסיד מלא .

וגולשים באתרים הכי גרועים .לעיני כל התלמידים החילונים .

הבעיה כפולה יש פה בעיה של חילול השם .ותדמית של הציבור החרדי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2008 22:43 לינק ישיר 

ללא כל קשר

http://www.info.org.il/irrelevant/

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > התרעה: וועדת הרבנים לענייני ספריות...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext