מאירקה
כנראה טעיתי, לא קראתי כמובן את עשייתו של גדול, פחדתי מהחרם (על לימוד שפות זרות, של מהרי"ל דיסקין...).
ולשאלתך, הייתי שמח מאוד אילו הספרים המסתובבים היו של פושקין. אמנם לא קראתיו מעולם, אבל אם זה משהו כמו קרילוב, או אפילו מעט יותר גרוע, זה בהחלט לא כל כך רע. כמובן שבני ישיבה אמורים ללמוד בכל רגע פנוי, אבל יש איזו פרגמטיות שלא מודים בה. ופושקין יכול להיות בהחלט נסבל.
הארי פוטר לא קראתי, רק הצצתי, ובמחילה זו תת רמה, זה מה שאתה מציע לבן ישיבה לקרוא?
סתם ספרים נסבלים יכלו להיות גם ג'ון גרישם, למרות שזה בס"ה מותחן ללא תוכן רב. אבל הכל היום מלא לכלוך בצורה מחרידה. נדמה לי שאתה לא תופס את רמת הנקיות אליה שואפים ומחנכים בישיבות הקדושות. אפשר בהחלט לדון על חינוך מצומצם מול חינוך פתוח, באשכול זה או באחרים, אבל יש משפטים בספרים "נקיים" שאתה לא תשים לב אליהם, ואילו לבחור שחונך כנהוג, הם עלולים לגרום נזק רב ועצום.
עד שאתה דן על ספרים לבני ישיבות, שים לב שאצל החרדים איך בכלל מושג של "בני נוער". יש כמובן נערות חרדיות, ויש בחורי ישיבה, שבתורה הם הוגים יומם וליל. אין להם שום צורך בדברים אחרים. אני כמובן ציני מעט, אבל זו הצורה המקובלת על מעלותיה ונזקיה, מה אתה מציע, לפתוח ספריה בישיבה? אתה יודע כמה הם ממודרים מן העולם????
כמובן שאין להביא ראיה מארה"ב לכאן. ואל תגחך על צינזור הנשיונל, יש שם תמונות האסורות לפי הלכה. העובדה שרגשותינו קהו (גם שלי) אינה מטהרת את השרץ.
 |
|
|