|
|
| נשלח ב-6/1/2009 14:56 |
|
| |
אסיק, הוא יכול פשוט לשאול בבירורים. דברים כללים שבאמת חשובים לאדם כמו גובה, גיזרה וכו' אפשר לשאול בלי להביך בבקשת תמונה... תמונה - לך תדע מי עוד יראה וכו', לא יודעת, עושה לי רושם קצת חילוני...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2009 14:57 |
|
| |
בס"ד
נכון שזה עושה רושם חילוני.
אבל תקחי בחשבון שהיום משקרים ביחס למראה, ותמונה היא אופציה טובה מאוד.
|
|
| נשלח ב-6/1/2009 15:14 |
|
| |
מי שמשקרים לו בבירורים שיעשה חושבים בפעם הבאה למי כדאי לפנות. אני מבררת רק אצל כאלו שטובתי תעמוד בראש מעייניהם. אף פעם לא ארים טלפון לסתם חבר שלו שלא מכירה... ברור שהוא יתייצב להצגת חברו בדרך המרשימה ביותר ויתכן שיסטה מן האמת לטובת מטרה זו. למרות שיש רבים שיודעים איך לעשות את זה ולהקשיב מעולה למה שנאמר בין השורות.
ולענין התמונה, אתקן מה שאמרתי קודם. זה לא עושה רושם חילוני. זה ממש חילוני. בעיקר בחור שמבקש להתעמק לו בתמונה של בחורה זרה. לכו לז'ורנאלים, יש שם מספיק תמונות של נשים. וגם בחורה, אם היא מספיק חרדית ורצינית יודעת ששווה לתת צ'אנס לבחור ירא שמיים אם מראהו ממוצע. אם מראהו חריג ולא לעניין היו אומרים לה בבירורים, שוב, בתנאי שיודעת איך לברר...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2009 15:17 |
|
| |
בס"ד
טוב, זוהי דעתך. וזוהי דעתי.
נשמח לשמוע עוד דעות בעניין.
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2009 19:29 |
|
| |
נועה
לא הבנתי למה זה מושג חילוני
הרבה שדכניות חרדיות שאני הכרתי בקשו את התמונה שלי והיו מראות לבנות את התמונה ,ולהיפך השדכנית היתה מראה לי את תמונה של הבחורה , דרך תיבת מייל ,
היום זה מקובל יותר כי זה קל תוך שנייה התמונה אצלך דרך מייל , אני בעד, כי חוסך הרבה עוגמת נפש,
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2009 20:12 |
|
| |
בלי לקרוא בכלל את התגובות הקודמות, יכול להיות אפילו שיש הודעה-דעה שלי,
אבל לעצם העניין היום ועכשיו,
מצד אחד, יכול לחסוך פגישות מיותרות,
ומאידך, זה בכלל לא אומר כלום ....
אופי לא רואים בתמונה. נקודה.
ואצלי לא על זה יפול דבר, ממש לא.
זה יכול רק לחסוך מכוערים ממש... ובשביל זה, זה לא שווה ת'עניין.
ובכלל, יש כאלה שנראים בתמונות הרבה יותר טוב, ובמציאות לא בדיוק...
וכן להיפך.
בקיצור, יש בזה 50 50 לדעתי.
תוקן על ידי חכמה_אחת ב- 06/01/2009 20:51:21
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2009 16:41 |
|
| |
| אלי7585 כתב: |  | נועה
לא הבנתי למה זה מושג חילוני
הרבה שדכניות חרדיות שאני הכרתי בקשו את התמונה שלי והיו מראות לבנות את התמונה ,ולהיפך השדכנית היתה מראה לי את תמונה של הבחורה , דרך תיבת מייל ,
היום זה מקובל יותר כי זה קל תוך שנייה התמונה אצלך דרך מייל , אני בעד, כי חוסך הרבה עוגמת נפש,
|
|
באמת לא הבנת למה זה מושג חילוני או שזו היתממות?
בעולם החילוני המשיכה לחיצוניות היא שקובעת קודם כל. ואחרי הכל.
אצלנו סולם הערכים אמור להיות קצת שונה!!!
אני חייבת להתוודות, לי אישית בהחלט חשוב המראה החיצוני, לפעמים יותר מידי.
דווקא בגלל זה, מחפשת כל דרך להיות יותר חזקה מהדחף הזה, להתגבר ולהתבגר.
ולכן סולדת מהחלפת תמונות, קרי - אי נתינת צ'אנס לבן אדם ושיפוטו על פי מראהו בלבד.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2009 23:19 |
|
| |
בס"ד
נועה, זה לא סוד שגם אנו- החרדים, בני אדם. גם לנו חשוב מראה חיצוני.
א"א להתעלם מכך, ואסור להתעלם מכך. חשוב לתת מקום וערך גם לדברים מחוץ לחיצוניות אבל אל לנו לבטל אותה או להילחם נגדה.
ההצעה להחליף תמונות היא בסך הכל הצעת ייעול לאנשים שהתאכזבו פעם אחר פעם כששיקרו עליהם לגבי מראה. באמת שלא צריך להיסחף בנושא.
|
|
| נשלח ב-12/1/2009 13:02 |
|
| |
בס"ד
דעתי העניין החלפת תמונות קודם פגישה,
מצד אחד ניתן לקבל תמונה כללית על המדובר/ת אבל כשרואים בנ"א מול העיניים, חי/ה, נושם/ת, מדבר/ת, צוחק/ת, הכל יכול להיות אחרת....
אם הדבר כ"כ חשוב, בימינו, שולחים מישהו/י שיראו את הבחורה בארוע, או את הבחור בישיבה/בכל מקום אחר.
מזכיר לי סיפור ששמעתי, זוג החליפו תמונות קודם הפגישה ואח"כ נפגשו, הבחורה הייתה פוזלת, חשב הבחור לעצמו ראינו תמונה, איך לא שמנו לב לפזילה?פשוט בתמונה היא הסתכלה הצידה....
זהו, תמונה לא יכולה לשקף כ"כ את המציאות לטוב ולרע.
בהצלחה.
|
|
| נשלח ב-12/1/2009 22:30 |
|
| |
אני היתי עדה לזוג הורים שרצו למחשב של חברה שלי-בזמן שהיא הראתה לי תמונות במחשב, התנפלו עלינו-"תראי לי תמונה של הבחורה!!!"
אמרתי- אין מצב. אני לא עושה כזה דבר, זה לא משקף ולא נעליים...אני במקרה גם מודעת לכך שהתמונה היתה גרועה!!! ולא שיקפה אותה למרות שהיא בחורה מהממת!!
אחרי מלחמות והתרגזויות, חברה שלי נכנעה ונתנה להם לראות- הם ברחו בלי רגליים...
אחרי שצרחתי על חברה שלי, ונגמרו לי מתרי הקול... הבנתי שלא משנה מה מי ומו... אני לא אהיה חלק מכל הדברים הללו... אם אני ארצה ואם לא, אני מניחה שגם ככה תמונות שלי מסתובבות להן איפה שהוא בין לבין-כי מספיק שיש לאחת, וכבר יש לחצי מדינה... ופה בנדוד בא לבקר, ופה השכן רצה עזרה, ובדיוק חברה שלי רצתה מהישיבה הזו... ומכאן לשם-זה קורה בלי שרוצים.
מתי אני כן חושבת שזה יעיל?
במקרים מאוד מאוד מיוחדים וספציפיים, לטובה.
למשל- אני זוכרת שהצעתי משהי מקסימה למישהו...הוא התלבט. ל סגור. לא יודע. לא בטוח. רוצה לצאת, לא רוצה לצאת... מבולבל. מיואש. היה חסר לו פוש.
שלפתי את התמונה הכי יפה שלה- נתתי לו להציץ, "אבל רק בידיים שלי!!" אחרי חמש שניות החבאתי אותה בחזרה, למחרת- הוא כבר השתוקק לקבוע פגישה... לפעמים זה כלי טוב, אבל לא להפוך את זה ל"מסחר" בתמונות.
זה גורר כל כך רהבה בעיות, אין לכם מושג..!!!!!
[חוץ מזה, עד שאני בעצמי אחליט איזו תמונה היתי רוצה לתת....כבר בטח היתי מזדקנת...]
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2009 08:26 |
|
| |
| נועה_האחת כתב: |  |
בעולם החילוני המשיכה לחיצוניות היא שקובעת קודם כל. ואחרי הכל.
אצלנו סולם הערכים אמור להיות קצת שונה!!!
|
|
חמודה, נראה לך שהחילונים המציאו את הגלגל?
אשלוף לך על המקום 10 מובאות מהגמרא בנושא חשיבות היופי בחיי הבית......
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2009 11:56 |
|
| |
לא יודעת אם כדאי להחליף. אבל לבוא לפגישה כשזה מ מ ש לא מתאים, זה אפילו פוגע, כביכול מה רע עשיתי שזה מה שמציעים לי?
בעיקר אם זה רזה ושמן ולהיפך. כנ"ל לגבי אף וכו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2009 14:23 |
|
| |
| ליטאית כתב: |  |
חמודה, נראה לך שהחילונים המציאו את הגלגל?
אשלוף לך על המקום 10 מובאות מהגמרא בנושא חשיבות היופי בחיי הבית......
|
אני ממש לא בקטע של הטפה, ויש לי הרבה מה לעבוד על עצמי בנושא הזה. אבל תחשבי על זה רגע.
כמובן שהחילונים לא המציאו את הגלגל. לא הם אלו שעומדים מאחורי בריאת האדם ויצירת הטבע האנושי.
אבל את בטח יודעת שזה שכן אחראי לפיתוח של כל המערכות הללו קבע שיש בבריאה חמש דרגות: חי, צומח, דומם, מדבר, ו...יהודי.
למה היהודי נבדל מכל שאר המדברים, שאר בני האדם?
כיון שהוא בדרגה אחרת. בהתאם לכך גם רמת הציפיות ממנו שונה. גבוהה הרבה יותר.
אז נכון שיופי הוא דבר שקיים בבריאה ויכול להשפיע. השאלה עד כמה. ויהודי צריך וגם יכול לדעת שסדר העדיפויות וסולם הערכים שלו שונה. הוא יהודי.
ובקשר לציטוטים שאמרת שיכולה לשלוף 10, אני יכולה לצטט לך עשרות מובאות שמדברות על הבלי בעולם הזה, על אפסיותם, ועל הדגש שצריך לתת להם... עד כמה ואם בכלל...
בעצם, אולי נבקש ממשגיח, הוא הרבה יותר טוב ממני בקטע הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2009 16:54 |
|
| |
"אין אשה אלא ליופי" זה לא יהודי?
כל הסיפור עם המראות הצובאות זה סיפור לא דתי?
טוב מה יש לדבר, גם אני חשבתי פעם כמוך, למען האמת,,,
ואני מקווה שגם את, תשני את דעתך אחרי נישואייך (לא נורא אם גם לפני..)
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2009 17:28 |
|
| |
יש לי רגשות סותרים בנושא, ובכוונה כתבתי רגשות בגלל ששכלית אני מסכים שאין צורך לתת תמונה ושהחיצוניות לא צריכה להשפיע וכו' וכו', אבל אחרי שנתקלתי בבחורה שאחרי כמה וכמה פגישות שנהנתה בהם הורידה בעיקר בגלל מראה חיצוני, ועוד מקרים שתמונה הייתה חוסכת הרבה עוגמת נפש משני הצדדים - אני כבר לא יודע מה עדיף.
(בעיה של 'שמירת העיניים' אין פה כי מותר להסתכל על אשה לדעת אם תמצא חן בעיניו)
[הייתי רוצה לדעת מה תעשה אחת שבפגישה הבחור ישב מולה בעיניים מושפלות ולא יסתכל כי אינו רוצה לתת לחיצוניות להשפיע?]
בסופו של דבר אנו בני אדם, והחיצוניות משפיעה מאד על ההחלטות.
|
|
|
|
|