|
|
| נשלח ב-11/1/2014 21:21 |
|
| |
תשובה אחת לשתי שאלות. (רק אם אתה רוצה..)
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2014 21:33 |
|
| |
אני זוכר רק שאלה אחת ששאלתי,
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2014 11:37 |
|
| |
שאלתי
(יז) וַיְהִי בְּשַׁלַּח פַּרְעֹה אֶת הָעָם וְלֹא נָחָם אֱלֹהִים דֶּרֶךְ אֶרֶץ פְּלִשְׁתִּים כִּי קָרוֹב הוּא כִּי אָמַר אֱלֹהִים פֶּן יִנָּחֵם הָעָם בִּרְאֹתָם מִלְחָמָה וְשָׁבוּ מִצְרָיְמָה:
הרי הדבר מעורר תמיהה גדולה מאד, העם צריך להיות להיות לא נורמלי, לשוב לארץ מצריים- ארץ אשר בה הם היו עבדים.
העבידו אותם עבודת פרך, הנוגשים צלפו והכו בהם ללא רחם, ילדים הוכנסו לקירות במקום לבנים שחסרו. את הבנים השליכו ליאור, נשים נאנסו -וכ' וכ', לשם לחזור? הרי הכל עוד היה טרי טרי. זה נורמלי.?
אכן מעשה כזה לא יכול לעשות עם נורמלי ואנשים נורמלים, ממה באמת חשש ה'? שהעם לא נורמלי? כל דבר לא נורמלי בעם נעשית רק מתוך אמונה דתית עיורת , ואנשי סדום רעים וחטאים לה'=לשם שמיים סאטמר סיקריקים העדה וגם האחרים , כמו השהידים המוסלמים הסיקים וכ'
ננסה לענות. וּמוֹשַׁב בְּנֵי יִשְׂרָאֵל אֲשֶׁר יָשְׁבוּ בְּמִצְרָיִם שְׁלֹשִׁים שָׁנָה וְאַרְבַּע מֵאוֹת שָׁנָה: לכאורה הפסוק הזה היה אמור להכתב בפרשתנו, לאחר קריעת ים סוף, בהשלמת מושב בני ישראל בארץ מצרים. הפסוק הזה הרי הוא לא נכון בעליל, בני ישראל ישבו במצריים 210 שנה בלבד, למה ה אי דיוק? לפני יציאת מצריים אומר משה לבני ישראל- יהודים! הגלות נגמרה, בברית בין הבתרים נאמר 400 שנה, אנחנו כבר יושבים כאן יותר בשלושים שנה. למהר לצאת, אנחנו עוברים כבר על בל תוסיפו, אמר ה' ביציאה אין להם זמן לחשב חשבונות, אבל במלחמה הרי מי שתורתו אומנותו לא ילחם, ישב באוהל ויתבטל, ויחשוב מחשבות ויעשה חשבון כי בעצם הקדימו לצאת ב190 שנה, כלומר השבוע שה' השביע לא קויים, ויציאת מצריים היא כנגד הברית, ועוד נוסף נלחמים באומות -מיד יקומו כל החרדים יצעקו גועלד ויחזרו לגלות, מה עוד שהמנהיג הגואל כביכול אותם, לא היה כל כך מאנ"ש ,בוגר בתי ספר של פרעה ואוניברסיטה של מדיין, מה לו וליידישקייט, נשוי לשיקסה, איזה גיור עברה אשתו? זה המשיח? אמרו דתן ועבירם. זה לא לפי רצון ה' ומצווה לחזור לגלות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2014 11:44 |
|
| |
ירוחם הווארט טוב, רק שכנראה אדם מתרגל לנעל הלוחצת ומפחד מאלטרנטיבות שאינן מוכרות.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2014 12:22 |
|
| |
בעל אכן נודע הדבר- משווים את גלות מצריים לנעל לוחצת,
יהודי נאנח אנחה גדולה וקורעת לב, אמר לו חברו על מה אתה נאנח? יש לי רגל 44 והנעליים שלי 41 וזה לוחץ, אז למה אתה לא מחליף את הנעליים ל44? אתה קורא לעצמך חבר טוב שלי? אז על מה אני אוכל להאנח? כשאני בא הביתה וחולץ את נעלי- אמחייא- גן עדן, על זה אתה רוצה , שאני אותר?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2015 09:30 |
|
| |
הערות* נוסח לפרשת בשלח: http://ivri.org.il/2014/10/bhs/#16 * לאור הערות מוצדקות של אנשים שכמעט הוציאו את ספרי התורה מארון הקודש לתקנם בהתאם להצעותיי, אני לא קורא לזה יותר "הצעות לתיקון", אלא פשוט "הערות", והבוחר יבחר...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2015 08:07 |
|
| |
בצירוף מקרים מעניין, בדיוק כשפרסמתי את הפוסט הקודם בו הצגתי בין השאר את התפיסה לפיה עם ישראל היה מורכב ממספר שבטים נפרדים שלא כולם היו במצרים וכו', התפרסם באתר TheTorah.com מאמרו של פרופ' ריצ'רד אליוט פרידמן (Rid Elliott Friedman) על פרשת בשלח – שמציג תפיסה דומה ובצורה הרבה יותר מעניינת כמובן :) אז כשירות לציבור, הנה תרגום שלי לעברית של המאמר: שירת הים, שירת דבורה ושבטי ישראל הקדומים
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2016 18:50 |
|
| |
שמות פרק יז
(ו) הִנְנִי עֹמֵד לְפָנֶיךָ שָּׁם עַל הַצּוּר בְּחֹרֵב וְהִכִּיתָ בַצּוּר וְיָצְאוּ מִמֶּנּוּ מַיִם וְשָׁתָה הָעָם וַיַּעַשׂ כֵּן מֹשֶׁה לְעֵינֵי זִקְנֵי יִשְׂרָאֵל:
איך זה מסתדר, הרי לחורב הר סיני הם הגיעו רק לאחר שלשה ימים?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2016 19:26 |
|
| |
לא הבנתי את השאלה: איך זה מסתדר. מהפסוקים יוצא שהמים עברו את הדרך מחורב ועד לרפידים. מה הבעיה בזה? אכן, זה אומר שהיה נחל גדול, ולא מספיק שמו לב לזה. הרב מדן מסביר בכך את הופעתו של עמלק - הוא בא להילחם על המים במדבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2016 00:03 |
|
| |
מהפסוקים יוצא?
שמות פרק יז
(ד) וַיִּצְעַק מֹשֶׁה אֶל יְקֹוָק לֵאמֹר מָה אֶעֱשֶׂה לָעָם הַזֶּה עוֹד מְעַט וּסְקָלֻנִי: (ה) וַיֹּאמֶר יְקֹוָק אֶל מֹשֶׁה עֲבֹר לִפְנֵי הָעָם וְקַח אִתְּךָ מִזִּקְנֵי יִשְׂרָאֵל וּמַטְּךָ אֲשֶׁר הִכִּיתָ בּוֹ אֶת הַיְאֹר קַח בְּיָדְךָ וְהָלָכְתָּ: (ו) הִנְנִי עֹמֵד לְפָנֶיךָ שָּׁם עַל הַצּוּר בְּחֹרֵב וְהִכִּיתָ בַצּוּר וְיָצְאוּ מִמֶּנּוּ מַיִם וְשָׁתָה הָעָם וַיַּעַשׂ כֵּן מֹשֶׁה לְעֵינֵי זִקְנֵי יִשְׂרָאֵל: (ז) וַיִּקְרָא שֵׁם הַמָּקוֹם מַסָּה וּמְרִיבָה עַל רִיב בְּנֵי יִשְׂרָאֵל וְעַל נַסֹּתָם אֶת יְקֹוָק לֵאמֹר הֲיֵשׁ יְקֹוָק בְּקִרְבֵּנוּ אִם אָיִן: פ
איזה נהר ? לא היה מים. לא נהר ולא נעליים. אם היה נהר אז למה העם בקש מים? ורצה לסקול את משה. הרב מידן שיהיה בריא דמיונו פורה. איך העמלקים היו מעבירים את המים במיכליות? מאיזה נהר בדיוק? חורב זה שם- של הר סיני, ולא של נהר. בהמשך נאמר כי הם הלכו שלשה ימים עד שהגיעו להר סיני.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2016 10:49 |
|
| |
מה לא הבנת? לא היו מים, העם רצה לסקול את משה, משה הלך לחורב היכה בסלע, ומהסלע יצאו מים שהגיעו עד לרפידים. מים שיורדים ממעיין בהר סיני ומגיעים למרחק שלושת ימים נקראים בדרך כלל נחל או נהר. לגבי שאלתך על עמלק לא בדיוק זכיתי להבין מה עניין המיכליות לכאן ולאן בדיוק עמלק היו צריכים להעביר את המים. עמלק הוא שבט מדברי המסתמך על מקורות מים מוגבלים, וכאשר בסביבתו נוצר פתאום מקור מים חדש הוא מעוניין להשתמש בו. באמת שאם תנסה להפעיל את השכל שלך במקום לצעוק כנראה שתהיה הצלחה גדולה יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2016 11:03 |
|
| |
יש מי שצריך להפעיל את השכל זה אתה. נראה לך ?העם רצה מים! משה הלך שלשה ימים עד הר חורב הוציא מים ,.וחזר אל העם שוב מהלך שלשה ימים וגם הנהר הגיע איתו. זה מה שיש.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2016 11:28 |
|
| |
טוב, אחרי שלא קיבלת את מה שאמרתי כי לא הצלחת להבין, תנסה להעלות כל טיעון חסר היגיון נגד, תהיה בריא. דבר ראשון, לא ברור מאיפה המצאת את זה שלעם ישראל לקחה ההליכה מרפידים להר סיני שלושה ימים. זה מידע שאתה ממציא רק כדי שתוכל להקשות קושיות? שנית, משה לבדו הולך הרבה יותר מהר ממחנה שלם, בטח כאשר המחנה כולל נשים זקנים וטף. הדבר המצחיק ביות בדבריך הוא הרעיון שהמים הגיעו יחד עם משה.הכאן כבר אתה ממש הוזה בשביל להגן על הקושיה שלך. היו פה מים שזרמו ללא אפיק מסודר וללא מים לפניהם שמאטים אותם, כנראה בשיפול גדול. מהירות סבירה לשיטפון היא 10 קמ"ש, וזה בהחלט יכול להיות גם 20 קמ"ש. אני מקווה שידוע לך שמים זורמים כל הזמן והם לא צריכים לנוח. אגב, לא ידוע על נחלי איתן באיזור הר סיני (לא משנה איפה תזהה אותו), וראה זה פלא, באמצע הקיץ מספרת התורה על נחל היורד מן ההר. כלומר הדברים מפורשים בתורה, אבל אני לא מצפה ממך להכיר בדברים מפורשים בתורה אם מישהו אחר הפנה את תשומת לבך אליהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2016 14:47 |
|
| |
יש, לויכוח עם ירוחם יש רק סוף אחד - כשהצד השני מתיאש. אבל לכאו' מהלשון 'עבור לפני העם' (שפירושו לכאורה 'לך בקו מקביל למחנה') משמע שהמעיין היה סמוך למחנה. אני ראיתי פירוש ש'בחורב' משמעו 'בחרבה'.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2016 15:21 |
|
| |
אריאל נחמד לשמוע ממך שוב. כבר השתעממתי. אתה שוב צודק כתמיד ויש . היה שם נהר והיה שם מעיין. אבל חבל שהפסוקים לא מדברים על מעיין ונהר, אלא משה היה צריך להכות על הצור בחורב. צור יש על ההר ולא בחרבה.ו) הִנְנִי עֹמֵד לְפָנֶיךָ שָּׁם עַל הַצּוּר בְּחֹרֵב וְהִכִּיתָ בַצּוּר וְיָצְאוּ מִמֶּנּוּ מַיִם וְשָׁתָה הָעָם וַיַּעַשׂ כֵּן מֹשֶׁה לְעֵינֵי זִקְנֵי יִשְׂרָאֵל:
הפסוק כנראה לא ידעה שהיה שם מעיין ונהר מקודם, העמלקים כן ידעו ואתם. וגם הרב מידן.
|
|
|
|
|