בנוסף לכך שמפיק העלונים בעבר הפסיק במלאכת קודש זו בעקבות איומים וכדו' - הסיבה האמיתית להעלמות העלונים היתה ועודנה מחסור בכותבים, אך היות והביקוש לעלונים ולתכניו מובע הן בפורום והן בתיבת המייל של אגודה אחת - אני מזמין בזאת את כל המסוגל לכתוב מאמר על אחד מהנושאים הנידונים בפורום ולשלוח למייל: [email protected]
רעיונות ונושאים ניתן לשאוב מרשימתו של אקדמאי או לסכם דיון באשכול. בנוסף, העלון ישלב מאמרים תורניים כך שגם אלו יתקבלו בברכה.
הנושא בו רוצה העלון הבא להתמקד הינו: הפלגנות העדתית השולטת בציבור החרדי.
היבטים לדוגמה: מתי זה התחיל, מהן התופעות החמורות להן גרמה הפלגנות, מה מחזיק אותה עדיין, הצעות פיתרון, השוואות למגזרים אחרים.
רעיונות נוספים לפרסום בעלון יתקבלו בברכה.
---------------
(בשלב ראשון העלון יופץ באינטרנט בלבד - הפצה שאינה צורכת עלויות.
ניתן להירשם לקבלת העלונים בכתובת להלן, ולהתאזר בסבלנות עד שהעלון הבא יהיה מוכן:
http://aguda.freehostia.com/alon/?p=subscribe&id=1 )
-----------------------
תוקן על ידי אגודה_אחת ב- 07/10/2008 12:58:50
נשלח ב-6/10/2008 09:43
יהודים
יישר כוחך על היוזמה, אני מקווה שאכן תצליח לעמוד במשימה שנטלת על עצמך.
הרעיון להסתפק לעת עתה בגליון וירטואלי שיופץ בדוא"ל נראה לי נכון מבחינת החסכון בעלויות ובמשאבים אחרים, למרות שדי ברור שלגיליון מודפס יש אפקט גדול יותר.
אני מעריך שחלק מהמוטיבציה לכתיבת מאמר תלויה במידת תפוצתו של העלון, לכן נראה לי שכדאי יהיה לפרסם את מספר הנמענים של העלון. למספר זה יש להוסיף גם את ההערכה שחלק מהמקבלים יעבירו את הגיליון הלאה.
אולי כדאי להתייעץ בעניין עם המו"ל של הגיליון האינטרנטי "דאצ'ה" שבימים אלו הוציא את גיליון ה-50 שלו, זהו גיליון מכובד ומקורי שעוסק בעניינים תורניים שונים, אגדה, מוסר, דקדוק, מחשבת ישראל, בלשנות ועוד.
ניתן לפנות אליו כאן [email protected] _________________
תוקן על ידי בןציוןכהנא ב- 06/10/2008 9:44:58
אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.
נשלח ב-6/10/2008 11:00
בן ציון, תודה על הברכה.
בקשר לרשימתו של אקדמאי שלינקקתי אליו לעיל, מעיון חוזר באשכול הנ"ל עולה כי את הרשימה הכין דווקא "האברך הליטאי הנחמד והנמרץ שמאחורי היוזמה הזו הוא ר' בצלאל כהן מירושלים" כפי שכתב אקדמאי בהודעה אחת לפני הרשימה.
הקרדיט שייך איפוא לאותו אברך נחמד.
נשלח ב-22/10/2008 07:31
דרושים כותבים! דרושים מאמרים!...
כמובן, כבר ידעתי וגם כתבתי מראש שהוצאת העלון מחדש כרוכה בגיוס כותבים. אלא שנמנעתי עד כה מלהעלות את הבקשה בשל התירוץ המוכר: "ערב חג, אני טרוד/ה" אבל, זהו זה. תמו ימי החגים ומתחילים ימי הגשמים.
למערכת עלון "אגודה אחת" דרושים כותבים קבועים וכותבים מתנדבים המעוניינים להביע ולהשפיע את דעתם ברבים.
מסתמן כי מלאכה זו שכרה תהא בצידה (לקבועים), המעוניינים - צרו קשר בתיבת אגודה אחת:
[email protected]
עבור העלון שיצא בעז"ה לקראת חודש כסליו (שנה להפסקתו)
דרושים שני מאמרים לסגירת העלון + סיכום הנידונים באשכולות הבאים העוסקים בנושא העלון הבא: פלגנות עדתית במגזר החרדי: (המילה הצהובה מלמדת על ביטוי החיפוש שהעלה את האשכולות להלן, אך כל המוסיף, מוסיפין לו. )
שם למאמר: האם האמריקנים מתקדמים יותר מאיתנו במעלה הסולם של האבולוציה המוסרית. האם העולם השתמש באור לגויים שאנו סיפקנו לו, ואנו נותרנו בחושך. מה המשמעות של בחירת אובאמה מבחינתינו אנו. האם יש הבדלים וכף זכות מדוע אצלינו (בציבור החרדי) זה אולי לא היה קורה (אבל שיטרית ניצח את רביץ...)
אפשר להיעזר באשכולו של החבוי בעצכ"ח.
נשלח ב-6/11/2008 00:05
העלון התחיל לצאת בכסלו, לפני שנתיים ופסק מלהופיע באב אותה שנה.