בית פורומים שידוכי חרדים

שדכנים לאמידים ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/1/2008 15:27 לינק ישיר 

לא ידעתי זאת. אבל שוב השאלה היא כמה חשיבות נותנים לזה. אני למשל לא חושבת שהכסף השפיע עליי. ותאמין לי שהייתי בשני הצדדים. היו תכופות שחייתי על לחם ומים. והיום כשהפרנסה מצויה יותר אני ממש לא חושבת שמשהו באופי או בחשיבה שלי השתנה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/1/2008 15:40 לינק ישיר 

קיגל, ראשית כל יפה שהתנצלת, רציתי כבר לומר לך שביחס תקפני ומזלזל כלפי בנות (ילדה שלא מבינה כלום) תהיה לך בעיה בין עם בת של לבייב בין עם בת של מובטל מנתיבות. שנית, אף אחד לא טוען שלמעמד אין השפעה. ואפילו למעמד של הורים יש השפעה, לא צריך להתיפיף, ולא צריך לומר "לצערינו", זו לא צער זו מציאות. אני בשנות ה30, יש לי מעמד משלי, ואני לא בזיווג הראשון, אבל אני עדיין מרגיש השפעה של מעמד הוריי מול מעמד של הבחורה כאשר זה מגיע לפגישות. אמת, שככל שהגיל עולה ואדם מקבל מעמד שלו עצמו, מעמד הוריו נעשה פחות משפיע, אבל לא לגמרי לא.

ברור שהמעמד המבוסס זה יתרון בשידוכים. תסלחו אותי על ציניות, אבל בנות רבות לא קונות מה שמטיפים להם בסמינרים, חיי עוני עם עשרה ילדים ובעל אברך, אלא רבות מהן היו מעדיפות דירה מרוווחת, מכונית צמודה, עוזרת בית, אפשרות לקנות אוכל מוכן כאשר אין מצב רוח לבשל, נופש בחגים, לידה פרטית, אפשרות לשהות בבית ההבראה אחרי הלידה בחדר לוקסוס אישי. דברים שלא זמינים עם בעל חרדי טיפוסי.

ברם מה שאתה עושה אתה עושה מיתרון שלך כאילו חסרון והגבלה! למה אתה מתעקש שהצד השני יתן אותו דבר? ועוד, כפי שאני מסיק מדבריך, אתה יותר בקטע של מודרניות מאשר עושר, אז מה בעיה, תבקש בחורה ממשפחה של חרדים שעובדים ובעלי המקצועות, לא חסרים כאילו, בעיקר אלו שמארה"ב. עוד נקודה, אתה יכול להרשות לעצמך לחשוב על שידוך עם בת חו"ל, הואיל ויש לך כסף לשדכנים אמריקאים ולנסיעה לפגישות. גם שדכנים יתחסו עליך יפה כאשר הם מבינים שיכולים לקבל ממך טיפ שווה להכנסתם החודשית.

אז אני שוב חוזר, אל תחפש לך שדכנים מיוחדים, פנה לכל שדכן מקצוע עם שם טוב, ותבקש מה שאתה צריך, בטוחני שיש לו ברשימה בחורות מבתים מודרנים של חרדים שעובדים בתור רופאים/עו"ד/מהנדסים, לא הרבה אבל לא חסרים כאילו, ולשדכן טוב צריך להיות שמות שלהם.

שוב, בהצלחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/1/2008 15:42 לינק ישיר 

קיגל-שניצל..
אני מבית עמיד +, כשהתחתנתי לא חפשו הורי אחד עשיר בכסף, אלא אחר אלא בעל לב זהב,
שיש בליבו לצאת לפרנס עצמו,
וכך היה ואין מאושרת ממני וממנו.
מי שרוצה להיות מאושר באמת, כסף זה לא הכל,
לדעתי אתה לא יודע מה זה אמיד בכלל, מה יש לך כמה חסכונות?? כמה??  50,000 ש"ח??
זה לא אמיד.
בהצלחה, רד מהעץ, דחוף.... 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/1/2008 20:59 לינק ישיר 

שנימיכל, דווקא לתגובה כמו שלך חיכיתי. שימי לב, הורייך לא חיפשו חרדי "סטנדרט" שישב וילמד כל היום אלא דווקא בחור שברצונו לצאת ולהתפרנס (בניגוד למקובל)... 
ומלבד זאת, אין זו זכותו של אדם לדרוש שצד שני יכניס כמוהו ??

תוקן על ידי קיגל_שניצל ב- 30/01/2008 20:59:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/1/2008 21:45 לינק ישיר 

גם אני בדעה שהגיע הזמן לפרופורציות... אחד שמרוויח כמה אלפי שקלים חושב שהוא כבר אמיד...
חוץ מהעניין שכסף בלא השכלה כללית זה כמו נעלי גוצ'י לבדואי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2008 00:03 לינק ישיר 

ליטאי הוי! אחד הדברים החכמים ששמעתי!!! ועוד זה כל כך מתאים לכאן! אני מצדיעה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/1/2008 09:33 לינק ישיר 

תראו, כל מה שכתבתם טוב ויפה על המסך בפורום. הבעיה היא שהמציאות שונה שונה שונה לגמרי ממה שאתם חושבים. אינני מדבר על בדאוים עם נעלי גוצ'י או מקבצי נדבות המדמיינים כי הם אמידים כמו שהזכירו בכאן. בתור מי שלא חי בב"ב/י-ם הדבר ידוע שסטטוס כלכלי הינו פרמטר חשוב ובעיקר בשידוכים בהם אין היכרות מוקדמת לבני הזוג.
על כל פנים, אם יש מישהו עם ניסיון בנושא, בבקשה (תיאוריות יש מספיק).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2008 13:32 לינק ישיר 

למה אתה חושב שכולם פה מבני ברק או ירושלים?! אני אישית כל חיי גרתי וגדלתי בין חילוניים ואני ממש שמחה על כך! ואני גם מתכוונת להשאר בסטאטוס הזה. מכאן שזה לא משנה היכן גרים אלא איך חושבים!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/1/2008 15:18 לינק ישיר 

ברור שסטטוס כלכלי הוא נתון.
אבל הוא רק נתון בתוך משוואה.
אדם שכל מה שיש להציע זה סטטוס כלכלי, זה גו'צי לבדואי.
לא כל האנשים עם סטטוס כלכלי צריכים שידוכים מיוחדים. אני מכיר אנשים מסטטוסים שונים שהתחתנו. כל עוד אתה לא מילארד או משהו כזה, אין סיבה שיהיה לך קשה במיוחד למצוא שידוך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2008 15:27 לינק ישיר 

וחוץ מיזה למה שלא תתרום מהונך לאחרים?... למה תמיד כסף לכסף?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2008 15:42 לינק ישיר 

אבוד בגולה
למה דווקא מנתיבות מגיע המובטל???
זה פשוט קרץ לי ככה מבין השורות...
אז סוורי שזה לא קשור לנושא..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/1/2008 17:24 לינק ישיר 

כנראה כי בנתיבות יש מובטלים רבים שיושבים במבואות של הבנינים ומפצחים גרעינים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2008 18:27 לינק ישיר 

קיצור שניצל.....אתה צריך שדכן רגיל....ותחכה בסבלנות עד שתגיע אישה שתתאים לך....כמו שכולם עושים...לא רק עשירים...((לא רוצה לעצבן יותר.. אבל יש עוד קצת בעיות...כמו..."היא רוצה אותי או את הכסף"...))

יום טוב!!!(:

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/2/2008 13:06 לינק ישיר 

קיגל

אשכנזי מחפש בחורה ממוצא אשכנזי בלבד ומצמצם את מסגרת האפשרויות שלו ללא סיבה שנראית מוצדקת, ולפעמים מפסיד בחורה טובה יותר ממוצא ספרדי. אבל מה כבר אפשר לומר לו, זה עניין של חינוך שהפך אותו לבטוח בכך שהעדה המשותפת תתרום לזוגיות המון (ואולי אחרי החינוך זה באמת כך).

אדם בעל כסף שיחפש בחורה עם כסף, גם הוא מצמצם את מסגרת האפשרויות ועלול גם הוא להפסיד בחורה טובה יותר שאין לה את אותו סכום כסף. אלא שכאן יש לשאול, האם גם הוא בטוח שבגלל מאתיים אלף שקל כדאי לו להעביר את חמישים שנות הנישואים שלו עם בחורה פחות טובה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2008 14:45 לינק ישיר 

רציתי להוסיף, מנסיוני פשוט צריך לרדוף אחרי שדכנים,

אך--

עדיף וכדאי מאש שתהיה משפחה תומכת ,  שזה יותר חשוב מכסף לעיני השדכן והוא מנהל את הרדיפה, ועדיף משהוא שאתה סומך עליו שיוכל לבדוק לעומק כל הצעה.

כסף אמנם חשוב, אך זה לא אומר הרבה , כי יש לכך כל כך הרבה פרמטרים.

ויש לי נסיון עם מגוון רחב של שידוכים בכל הגוונים והארנקים.

ואם רוצים משהוא טוב.כל צד מתפשר היכן שהוא כך לפחות התחושה שיש תמיד.

ואם לא מוכנים "להתפשר" אז קשה יותר. אך תלוי על מה מתפשרים ומה מקבלים בתמורה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > שדכנים לאמידים ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.