בית פורומים בחדרי חרדים

איך מקבל הרב וייספיש פסקי הלכה נוחים?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/1/2008 14:29 לינק ישיר 

אשמח להיות עורך הדין של העיתון (ולא קוראים לי רוניל'ה פאלוך).
א. אטען ששמו הטוב של הרב וייספיש לא שווה אגורה שחוקה, וכמה וכמה אשכולות כאן יוכיחו זאת בקלי קלות. אם יתעקש עמיתי המלומד מהצד שכנגד, לא אתקשה למצוא כמה וכמה חרדים שישמשו עדי הגנה מטעמי.
ב. עוד אטען שאפשר לכתוב על הרב וייספיש את כל ההשמצות שבעולם וזה לא יפגע בשמו הטוב, שהרי איש לא יאמין שבחור חרדי בכלל וממשפחתו של הרב וייספיש בפרט, עלול לעשות משהו רע.
מעולם - כך אטען, לא נמצא רבב בבגדו ובבגדי קרוביו חבריו מכריו ושכניו (מכאן ועד בריאת העולם)  של הרב וייספיש.

איך מסתדרות שתי הטענות יחד? ממש כמו שמסתדרים סוחרי הירקות ושאר הנהגים של רחוב חנן.

שותפות של אינטרסים יא-חביבי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2008 14:30 לינק ישיר 

רוצה עוד דוגמא לקנס על המוציא דיבה? מצאתי עוד אחד! תאמין לי,אם אתה יודע לחפש שם, מה שאני לא, תמצא עוד הרבה.
תמיד קנסו מוציאי דיבה, אני זוכר זאת מהרבה אחרונים.

שו"ת האלף לך שלמה חלק יו"ד סימן נא

לכך בודאי יפה הורה המורה להכשיר והשוחט הכפרי הוא כבן כפר וראוי לאסרו ולקנסו על שהוציא דיבה על המורה:

לגבי הטעות כתיב, זה קורה וטבעי.

תוקן על ידי אמתער ב- 25/01/2008 14:34:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2008 14:31 לינק ישיר 

צושי,
על זה בדיוק אני מדבר. על אנשים שחושבים שההלכה משתנה בעקבות אינטרסים.

אין לי שום עניין בעד או נגד ויספיש. אבל בהחלט אני חושב שההלכה הזו לא נכונה, וזה בכלל לא משנה אם ויספיש המציא אותה מליבו או רב זה או אחר שלו המציא אותה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2008 14:34 לינק ישיר 

אמתער,
בכל התשובות אלו ואחרות, מדובר כשנגרם נזק ממשי.
וכן, הקנס אינו למי שנגרם לו הנזק, ואינו אלא כלפי שמיא, לקהילה וכיוצא בזה.
וכן, אין שום שייכות בין רמת הנזק שנגרם לבין סכום הקנס.

ולכן אינו שייך לנד"ד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2008 14:37 לינק ישיר 

מנין לך שהקנס לא אליו? ומאי שנא? ומה הנזק הממשי? דיבה שם כמו פה, וגם בנד"ד זה נזק ממשי מאד, למה לא? ובפרט למי שמקבץ כספים למוסדות הרי דיבה היא ערעור כל פרנסתו.

הסכום לא מופיע,כך שאיך החלטת.

אגב, ראיתי שם עוד משהו מענין:

"

פסקי דין - ירושלים דיני ממונות ובירורי יהדות ג עמוד טו

ביה"ד לעניני ממונות שע"י הרבנות הראשית לירושלים בהרכב הדיינים: הרב אברהם דב לוין, אב"ד; הרב שמואל ביבס; הרב ברוך שרגא.

תיק מס' 134 - נה

פס"ד בהיתר לתבוע בפלילים עתון חילוני על "לשון הרע".

נושא הדיון:

המבקש טוען שהושמץ ע"י עתון חילוני כאילו קבל כושר רבנות שלא כדין, בו בזמן שעבר בהצלחה את כל הבחינות הנדרשות בכתב. לטענתו העתון נטפל אליו ואל מקורביו כדי להשפילם ולבזותם, ומבקש היתר לפנות לביהמ"ש האזרחי בתביעה פלילית עפ"י חוק של הוצאת דיבה, משום שרק כך יוכל למנוע את המשך ההשמצות נגדו ונגד מקורביו.

פס"ד:

מותר למבקש לפנות לביהמ"ש בתביעה פלילית כנגד העתון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2008 14:41 לינק ישיר 

מרנו הרב הגולם שליט"א פסק שאסור להרב ויספיש לתבוע את ידיעות אחרונות לערכאות,
ושכל הרבנים אחרים שכן התירו לו יקפצו לי,   

תגיד, על כל הפסקים של הרבנים אתה שואל שאלו כאלו?
        כואב לך שזרקו אותך מכמה חצרות ואת הרב ויספיש לא זרקו?
       איך ידעת להמציא שם ניק בדיוק שמבטא אותך? ואת חברך הדביל או שזה אתה ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2008 14:42 לינק ישיר 

קודם כל, אל לך להביא ראיה מקשקושיו של ברוך שרגא.
הוא ממציא הלכות כרצונו (ע"ע סלולרי כשר).

שנית,
גם הוא לא כתב אלא כדי לעצור את הדברים שנכתבים, אבל לא להוציא כסף כפיצוי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2008 14:45 לינק ישיר 

צושי,
אולי היו זורקים אותי אם הייתי נצמד לחצרות, אבל אני מקיים בעצמי 'הרחק מפתח ביתה' ואכמ"ל, ולא מתקרב, ולכן לא נזרק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2008 14:45 לינק ישיר 

הגולם,

ככה לא כותבים על שלושה דיינים מומחים, סתם להשמיץ לא חכמה.

ושוב, תבדוק, תראה שזה א אלטע מעשה, לגבי תביעה בערכאות דווקא וכו' לא דיברתי, אלא על עצם העיקרון של תביעת פיצויים, המוכחשת על ידך כאילו אין כזה דבר הלכתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2008 14:46 לינק ישיר 

"ידיעות אחרונות" - לתשומת לבך!

אני, אילו הייתי ב"כ העיתון דנן, הייתי טוען כי לא נעשה כלל נזק, מאחר והציבור עליו נמנה הר' וייספיש אינו נחשף לחומר בעיתון (להלן "העיתון"...), ולא די בכך עוד מגנה גינוי חריף למי שקורא עיתונים מהסוג הזה.
זאת ועוד, הציבור עליו נמנה הר' וייספיש (להלן "התובע") מייחס לרוב רובו של העיתון שקרים, הבלים, ניבולי פה ושרא מרעין בישין, כך שֶלמַיְיסֶה (ופה אני משתמש בביטוי מהז'רגון הישיבתי...)
לא היה פה כלל נזק לתובע, ובגין מה ידרוש שילומים בהיעדר נזק?!
עד כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2008 14:51 לינק ישיר 

רודף,
עוד תוספת קטנה: כבודו של ויספיש לא יכול לרדת אצל חלק נכבד מהציבור עליו הוא נמנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2008 14:54 לינק ישיר 

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
הציבור של הרב וייספיש לא נחשף לעיתון....

חחחחחחח

אז איך הוא יודע שכתבו על בנו?  מן הסתם רוח הקוידש

לא חשבתי על זה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2008 15:07 לינק ישיר 

כדאי לרב וייספיש להמתין עד יום שלישי,
אז הוא יוכל לתבוע גם את יתד נאמן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2008 15:40 לינק ישיר 

ומי יתבע דיבה את הדביל על השם שלו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2008 15:43 לינק ישיר 

ראשית,
השאלה נשאלה בבית מדרשו של הגאון הגדול המפורסם בכל העולם כולו, אין חקר לתבונתו,
ולגודל הבנתו ועמקותו בכל התורה כולה, מי ישאר הוד רוממותו, יושב בשבת תחכמוני, וזה שנים רבות ראש ומנהל ומייסד הרבה ישיבות קדושות ובראשה ישיבות הר"ן ע"ש הגאון הקדוש רבי נחום שאדיקער זצוקללה"ה, ה"ה מרן אדונינו מורינו ורבינו הגאון הצדיק רבי צבי ויספיש שליט"א

ולאחר שבדק ובחן את כל צדדי השאלה וכן התייעץ עם מרן פוסק הדור הגרי"ש אלישיב שליט"א ועם מרן ראש הישיבה הגאון הגדול רבי שמואל אויערבאך שליט"א ועם עוד גדולי ראשי הישיבות הידועים והמפורסמים שליט"א
ועל דעת כולם החליטו שאין לעבור בשתיקה ואפילו בשתיקה רועמת על הדבר החמור הנורא הזה בפרסום הדבר הפלילי,

היות שמהיום הזה והלאה בכל מקום ובכל עת יוזכר שמו, זה שהתפרסם בטעות שבנו הוא ולא אחר היה מעורב בפרשה...  ואף נחקר הבן וכו' וכו'

ואין כח אפילו בעד הנייר והמחשב [על אף שבאופן כללי אין גבול לסבלנות הנייר] לבאר בטוב טעם ובהסברה נפלאה את הפגיעה הגדולה שנעשתה בזאת,
ואולי באם יעמוד אחד החכמים בפני שופט עליון ויסביר בשעות ארוכות וימים על ימי ימים יוסיפו לו עד שיתבהר גם לשופט עליון גודל הפגיעה הנוראה והחוצפה העזה שנעשתה

ואז יוחלט מה יעשה לנער הזה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > איך מקבל הרב וייספיש פסקי הלכה נוחים?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.