ההודים החליטו שקודם נפגשים....מדברים....מחליטים שזה בנאדם שאפשר לחיות איתו....מתחתנים...ורק אז מתאהבים..... אחרים יגידו שאין מצב שבעולם שהם יתחתנו אם הם עוד לא התאהבו... ...מה??? איך יודעים שאוהבים?? מתי זה קורה?? מה ההגדרה המדויקת???
שלא תחשבו שבאתי ככה סתם ושאלתי שאלה...בררתי בויקיפדיה....והלכתי לאיבוד...1000סוגי אהבות
מאיפה יודעים שאוהבים באמת??
(((רומנטיקה??הכרתי משהו שנעמד לי ליד הבית כל הלילה ולא זז משם עד שאני יצא....הוא חשב שזה ישחנע את ההורים שלי שהוא באמת אוהב.....אבא שלי רצה לפוצץ אותו!!!!)))
_________________ יום טוב!!!(:
נשלח ב-25/1/2008 14:00
גם את יכולה לכתוב ערך בויקיפדיה זה לא אקדמאי.
לא היהודים החליטו- יש כאלה שנפגשים יותר ויש כאלו שנפגשים יותר.
אלו שנפגשים פחות עושים את זה כדי לבדוק דברים בסיסיים ומהר כדי שחס וחלילה הזוג היוצא לא יגיעו לכדי עבירה. אז אמנם העבירות נמנעות אולי אבל הסיכוי לחיות חיים שלמים לצד אדם שההתאמה היא ככה-ככה הוא גבוה יותר וכך..
אלו שנפגשים יותר רוצים לברר את הדברים הבסיסיים (שאם הולכים לפיהם אפשר להתאים לכל בן 3 שתפגוש) וחוץ מכך כדי שלא יווצר מצב של גילויים מרעישים אחרי החתונה מבררים התאמות עמוקות יותר ולכן הם יוצאים חודשיים שלוש ויש אנשים שלוקח להם זמן רב יותר.
לאהוב לוקח קצת יותר זמן אבל זה עניין של זמן. ככל שיש יותר התאמה שכלית ורגשית כך יש סיכוי רב יותר לאהבה..לא מתארסים לפני שיודעים שזה זה.
וזהו=) שנזכה...
נשלח ב-25/1/2008 14:16
ילדה יקירה, אינני יודע את גילך (בערך לפחות) כך שתשובתי עשויה להשתנות בהתאם (ניסוח ותוכן).
ועשני כתבה היטב.
נשלח ב-25/1/2008 14:16
האהבה הגדולה ביותר היא בהתחלה, ברגעים הראשונים של הקשר בזמן שההרגשה עם בן הזוג היא נפלאה וכל רגע איתו הוא רגע של איכות שנגמר מהר. לא מפסיקים לחכות לפגישה הבאה כדי להכיר אותו עוד ועוד. אפשר ליצור אהבה כזאת תוך שלושה חודשים ואפילו פחות, ולהמשיך ליהנות ממנה בשנים הראשונות, עד שתתכלה.
אלא שהבית היהודי אמור לשאוף אחרת. האהבה הראשונה, עם כל היופי והטוהר שבה, כלולה עם (ואולי אף מיוסדת על) אנכיות. אני נהנית ולכן טוב לי איתו ולכן אני אוהבת אותו (ואפשר לצעוק חזק, והרבה זמן: "אני אוהבת אותו", עד שבכלל לא ישימו לב שזה מתחיל ומחזיק בזכות ה"אני נהנית"). ככל שה"אני נהנית" ילך ויפחת, כך גם האהבה תלך ותיחלש.
הבית היהודי שואף לבנות אהבה טהורה שהבניין שלה נעשה לאט לאט בהשקעה, בהתמסרות, בנתינה ובוויתור על האנכיות. כדי לבנות אהבה כזאת לא צריכים להכיר יותר מדי זמן ברווקות, די בכך שיש התאמה, היכרות מספקת והתעוררת מסוימת של הרגשות (כמיהה\אהבה\התרגשות וכדו').
נשלח ב-25/1/2008 14:35
ילדה555 יקירה, ראיתי את גילך בסמול טוק. את מאוד צעירה לשאלות כאלה (ולא, חלילה, איני חושב שאינך מבינה בזה)
הגדרה מדוייקת אינה, האהבה היא רגש, לא מונח מדעי! כולם נוטים לצצט את הפס' המפורסם מפרשת חיי שרה
ותרגום יונתן פירש:
ויביאה יצחק לאוהל של שרה אמו ומיד האיר האור שכבה בזמן שמתה שרה ויקח את רבקה והיתה לו לאשתו ויאהבה בעבור שראה מעשיה שתקינים כמעשי אִמו וינחם יצחק אחרי שמתה אִמו:
האהבה היא רגש נוצר ומתפתח, ובניגוד למקובל היום בתרבות המערבית הקלוקלת, אהבה היא ההפך המוחלט מאנוכיות, היא שיא "אי אהבת עצמי", שהרי מהמצוות הגדולות בתורה הן התלויות באהבה כמו "ואהבת את ה' אלקיך" (ואהבת ה' שהוא דבר מופשט הוא ע"י התדבקות בתורתו ובמצוותיו ולצערי אין ברשותי הזמן להאריך),"ואהבת לרעך כמוך" (עליו רבי עקיבא אמר: זהו כלל גדול בתורה, עליו כתב המס"י בנקיות: כמוך בלי שום הפרש, כמוך בלי חלוקים, בלי תחבולות ומזימות, כמוך ממש) ועוד רבות.
מי ייתן ונזכה לאהוב באמת
ולראות פני משיח צדקנו בקרוב במהרה בימינו
נשלח ב-25/1/2008 14:38
א_ב_ג_ד ברוך שכיוונתי לדבריך, את ההודעה שלי ערכתי כרבע שעה (אין עיתותי בידי כעת לכתוב בבת אחת)
שיהיה לנו שבת שלום
נשלח ב-25/1/2008 14:54
התכוונתי להודים לא ליהודים....ומשגיח...אני חושבת שרב הילדים בגיל שלי מתים לשאול את השאלה הזאת ואין להם אומץ....כאן אפשר לשאול מה שרוצים ולקבל תשובה נחמדה בלי להתפדח...
((סתם ככה...אני לא צריכה לדאוג שזה "יהרוס לי את השידוכים" או משהו כזה....צודק...אני קטנה בשביל להתעשק בזה...אבל עכשיו אני מכינה שיעורי בית...שאני יגדל...לחברות שלי ולי יהיה יותר קל...
עד שתפסתי אומץ להתחיל לכתוב כאן לקח לי לפחות חצי שנה...לפני זה רק קראתי וצחקקתי...)
נשלח ב-25/1/2008 15:01
אנחנו שמחים שהצטרפת , ברוך הבא ילדה !
נשלח ב-25/1/2008 15:11
אהבה זאת מחלה שנרפאת רק על ידי חתונה. בשידוכים צריך לבדוק התאמה, ועד כמה הבן זוג מושחת במידותיו. חשוב שלא יהיה מושחת/ עצלן מידי.
נשלח ב-25/1/2008 15:59
ליטאי, בכל זאת יש פה ילדים קטנים.
אממ... ילדה, אם ציחקקת כנראה שאת עדיין צעירה בשביל זה.
בתור המלצה טובה, לא נראה לי שע"י קריאה פה תהיי את או מי מחברותייך "יותר מוכנות".
פה אמנם אפשר לכתוב דברים שלא הינו מדברים עליהם בעום האימתי, אך גם בעולם האמיתי יש דברים רבים שפה אי אפשר לתת להם ביטוי, בפרט שקשת הדעות פה יכולה להיות כלל לא רחבה (הרי רוב אלה שגולשים פה הם מחתך מגדרי שלא תמיד תואם את המיינסטרים הציבורי)
נשלח ב-26/1/2008 19:06
משגיח, כתבת הרבה מילים שמאחוריהם אין כלום
נשלח ב-26/1/2008 19:41
ליטאי,
עד משגיח,
ז'הר ממני!
נשלח ב-26/1/2008 19:51
תזהרו ממני, יש לי גב (ובטן וראש ועיניים ועוד...) מחכמה!
נשלח ב-26/1/2008 19:57
(הודים?)
חח חכי עוד שנתיים ותתנסי בעצמך=)
ליטאי חוץ מזה - אהבה לא נרפאת איזה שטויות אם כן זו אהבה של אנשים סכלים אולי שמתאהבים במישהוא בגלל יופי או משו אחר שהוא לא אופי ומידות.
אנשים שאוהבים באמת משקיעים בזוגיות והיא פשוט מתחלפת באהבה עמוקה יותר ולא אהבה סוערת של צעירים אם תרצה להגדיר את זה ככה.
הקשר נהיה עמוק יותר והאהבה הרבה יותר משמעותית!
יו משגיח איך שמת אייקון של מסנגר?
תוקן על ידי עשניכרצונו ב- 26/01/2008 19:58:38
נשלח ב-26/1/2008 23:40
משגיח: יצחק אבינו אכן התאהב ברבקה רק לאחר החתונה, אבל אצל יעקב אבינו זה היה הפוך - הוא התאהב ברחל "ממבט ראשון" ורק אז החליט שהוא רוצה להתחתן איתה.
נראה שיש בסיס לשתי השיטות - גם לשיטת ה"אהבה לפני חתונה" וגם לשיטת ה"חתונה לפני אהבה".
נשלח ב-27/1/2008 20:51
או קייי...קיצור...שורה תחתונה...
לאהבה אין הגדרה ...זה משהו שממש צריך להרגיש....
כל אחד יכול להגדיר את זה בצורה שונה....
.........................נקווה שתימצאו את שלכם ותחיו באושר ועושר....
(((משגיח מה אתה מציע?לצאת מהאתר???יש לזה כניסה מגיל מסוים??)))