|
|
| נשלח ב-31/1/2008 21:16 |
|
| |
הבוחן
זה לא רק זה, האשכול הזה הובא כבר במקומות אחרים כ"הוכחה", לא פחות ולא יותר.
אני מציע שמפריחי התיאוריות יתמקדו בדברים שאי אפשר להפריך אותם, זה יהיה הרבה יותר בטוח.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2008 15:49 |
|
| |
שלוםרב,
הרשו לי לכתוב מעט את דברי, כתושב המקום לשעבר, וכאחד שמכיר כמעט כל אחד ואחד.
מושב תפרחנוסד ועדין פועל במתכונת שכל הרוצה יבוא ויגור. אין שם ועדת קבלה. ישנם שם מס' לא מבוטל של משפחות חוזרים בתשובה, שהאבות קיבלו והתקרבו למס' רבנים שגרים שם..(הגר"י פרידמן, הגר"א פילץ, הגר"י עמית, הגר"ב גריינמן.. והיד נטויה)מס' משפחות שתפסו את מהלך העניינים בצורה קיצונית ולזה תוסיפו עוד מאפיין של סגירת הילדים עד כדי צמצום "מפחיד" ואני לא מגזים.
לפני כ15שנים היו ילדים שלא יצאו מהמושב כמעט מימיהם חוץ ממקרים דחופים וכדו'. ההורים השתדלו להקצין ככל הניתן בהוראת רבותיהם... ומי שקצת מכיר יודע שר' אביעזר פילץ ר"י תפרח התבטא פעם שאסור לסגור ולעשות משטר לבחורי ישיבה כדי שלא יראו כמו ילדי המושב.. [ואגב בישיבה ואין משטר כלל.. אך יש לחץ חברתי עצום..]
דבר אחד אף אציין, שמתוך כיתה של כ15 ילדי תפרח כ10 לא למדו בישיבות בצורה סדירה..
ולכן הנתון הזה אכן יותר חריף, למרות שבשנים האחרונות חלה ירידה דראסטית בממצעים אלה.
כמו כן נציין שהישוב אופקים השכן לו אף שם ישנם הרבה בעלי תשובה והרבה חברה המכונים "צולניקים וכו'", ולמרות זאת אין שם כמעט חברה מתדרדרים [בציבור שלנו.. אני לא מדבר על החברה של משפחות של ש"ס והעיירה אלא על הציבור החרדי..] ולאפוקי ממה שהביא קודמי כדוגמא כושלת - אייעץ לו שיילך ויבדוק שמתוך מעל 600 משפחות של בני תורה אין אפילו 10 ילדים מקולקלים... קרי - לא נמצאים בישיבה באופן קבע.
הרבה הצלחה לכולם..ולא לשכוח...
זה מתחיל ונגמר בחינוך של ההורים...ובודא יעם המון ס"ד
המשך יום נעים
צבי
תוקןעלידיצביקה12345ב-06/04/200815:48:54
תוקן על ידי צביקה12345 ב- 06/04/2008 15:56:30
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2008 16:17 |
|
| |
לענ"ד
בכל המקומות הקטנים זה בולט יותר לכך יש את הצעקות הנ"ל
אני מגיע מישוב קטן ומטפל בנוער ורואה אצלנו בכל אופן שזה תלוי משפחות, בעיות למידה וטיפול הוגן של הורים.
נ.ב.
גם בציבור ה"כללי" הבעיה נמצאת באותו צורה כמו בציבור שלנו...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2008 21:18 |
|
| |
אני אחד מהבחורים ההם...
אני אחד מילדי תפרח, נולדתי שם, גרתי שם, חייתי שם ונפגעתי שם. רוב מחזור כיתתי אינם דתיים יותר. (או "מזרוחניקים" ל"ע ח"ו) רגשותיי מציפות אותי בתיאוב ומיאוס כשקורא אני את התגובות האציליות של הטוקבקיסטים בפורום. רובם ככולם. ובמיוחד מלקרוא את "הרב סיינפלד" אשר כתב בלשון מיתממת: "הכשלון של היהדות החרדית? או של החדשים מקרוב באו?" יש לי תשובה בשבילך מזווית של "נפגע תפרח". כן. רובם אינם 'גזעיים'. רובם "מזרוחניקים שנשרפו" כלושנך העדינה או "חדשים". (מסכנים...) אבל, מי הפוגע ומי הנפגע? לאן אתה מוביל את הדיון? האם כך אתה אומר רגוע-ידיי לא שפכו את הדם הזה??? אני בן לחוזר בתשובה ואני מן הנפגעים! חבריי
לספסל העינויים במנזר "בית אהרן דוד" הם הנפגעים! לא מורי הדרך הספגניים
והצדיקים המתענים! הם כבר למודי סבל מרומם להשם יתברך!! אני קיבלתי עונשים גופניים מהמנהל והרבה לכיתה ז' בזמנו מפאת הסיבה שרבתי מכות עם ילד אחר (בן לרב מפורסם מהמקום) מפני שלא ידעתי לתת מכות כמו בן תורה!!! ואילו הבן של ההוא נפטר מעונשו מפני שהוא רב מכות כמו בן תיירה!!! ההפליה,
ההשפלה,חוסר ההקשבה וההבנה. ועוד ועוד. כל אלו בארסנל של ה'רבסים' במקום,
רק "חדשים מקרוב תבואו" או " מזרוחניקים שנשרפו" תיהיו - והמערכת
המדהימה תקבל אותכם בזרועות פתוחות! ***דרך אגב חשוב לציין: המבצע לאשכנזים בלבד, "ספרדים" על פי רוב אינם מקבלים אישור לגור במקום.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2008 21:22 |
|
| |
לרב סיינפלד
דרך אגב, אם תגור במקום שכזה, ותיהיה לך גישה לאינטרנט ח"ו, דרך המחשב ח"ו או דר הפלאפון שלא כשר ח"ו, אתה מודע לעובדה שלא יקבלו את ילדיך לחיידר? (בית ספר). בתמימות.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2008 22:52 |
|
| |
לכותב מעליי... שהציץvנפגע...
האם לדעתך אם היו נוהגים בך אחרת לא ההית מעניש את אלוקים ונהיה חילוני??? http://hydepark.hevre.co.il/forum.asp?forum_id=19979
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2008 08:27 |
|
| |
BASH לא ירדתי לעומק דעתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2008 19:15 |
|
| |
למציץVנפגע, מדוע אתה יוצא מתוך נקודת הנחה שאני חילוני? ומתוך איזו השקפה הנך מסיק שאני מעניש את אלוקים? למרות הקושי והסבל הרבים, אני עדיין שומר מצוות קלה כבחמורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/9/2008 22:40 |
|
| |
אשריך!
ואכן לא לאנשי מלחמה כמותך - כוונתי.
אלא לאותם אלו שבגלל כעס על מורה רכלן/
מכה/כעסן וכו וכו החליטו שהם סיימו עם הדת..! ועליהם תמיהתי!
כוווווווול מה שקשור לעולם הישיבות בפורום 'הישבשערים'http://hydepark.hevre.co.il/forum.asp?forum_id=19979
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2008 14:31 |
|
| |
ולכן הצטרפתי לדיון, במטרה להסביר את הקושי להמשיך לחיות כבשגרה אחרי מסכת של התעללות. למנוע תמיהה ואי הבנה לאותם אלו שהוריהם חזרו בתשובה והיו מבולבלים בחינוך ואילו המערכת היפלתה אותם והתאכזרה אליהם בגלוי ובלי בושה. הד ועד לכוונתי תמצא ברכסים, ברכפלד, ק"ק קרית ספר, ועוד!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2008 18:37 |
|
| |
מדהים לקרוא את האשכול הזה .
אני רוצה לומר כמה דברים א.יש להפריד בין הישיבה תפרח למושב תפרח
המושב כמו שדנו פה זה באמת עצוב החינוך הנוקשה וכ"ו
הישיבה זה משהוא אחר לא לגמרי אחר אבל עדיין באים לשם בחורים מכל הארץ
ככה שזה לא ממש .אבל גם שם יש סגנון נוקשה
אבל הנקודה שבעיני מסמלת את הרע שבכל החינוך הזה זה סוג החיים הדיכאוני הזה
שהליטאים אימצו להם בכלל ,ובפרט בדור האחרון הליטאים החליטו
שככל שתהיה יותר מדוכא יותר עצוב עם פרצוף ומבט שהרגע הרגו את כל בני משפחתך לא עלינו ככה ייטב, וזה יעיד על גודלך ,,חשיבותך, וגדלותך.
מה שהם שוכחים "שמצווה גדולה להיות בשמחה תמיד "ושמחה זה דבר שמביא רק דברים טובים
ואני לא מדבר ח"ו על שמחה שמביאה הוללות אלא על שמחה אמיתי ולא דיכאונות .
והדבר השני הוא לא יעזור כלום הבחורים הכי טובים והכי יציבים בישיבות היו הבחורים שבאו מערים מעורבות כמו תל אביב וחיפה שגדלו במקום בריא נחשפו גם לדברים אחרים בעולם אבל ידעו לעשות את ההבחנה זה הם וזה אנחנו וככה זה בריא ולא מצב שגודלים במקום מצומצם חינוך נוקשה ואז שיוצאים קצת החוצה ומגלים את העולם מתחילה הנפילה.
תוקן על ידי רגושים ב- 07/09/2008 18:38:11
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2008 19:24 |
|
| |
רגושים!!
שני דברים:
א. באשכול זה משמע שדוקא הספרדים השמחים הם אלו שעזבו את הדת.
ב. אני מהמגזר הליטאי ולמדתי בכמה ישיבות גדולות -תרתי משמע ולא זכיתי לרדת לסוף
כונתך... כנראה שלא היתה כונה אלא סתם עוד הזדמנות להוציא עצבים על המקלדת...
לא
נורא אם זה עושה לך טוב, אני מרשה לך להמשיך!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2008 20:36 |
|
| |
תוהה וטועה
היתה כוונה ועוד איך .גם אני למדתי בישיבות גבוהות ואפילו בכמה, אני הייתי בחור רציני(אני לא יודע עליך לכן לא אשמיץ סתם)
אבל בתור בחור שכזה לקחתי את הדברים ברצינות והשיטה הליטאית שאולי זה לא שיטה ליטאית אלא שיטה של הראשי ישיבות של היום, הכל תמיד היה בסבר פנים חמור כל הזמן לחפש את החומרות ובעיקר מה אסור לעשות.אף פעם לא מחפשים מה מותר לעשות מה אפשר לעשות .הצימצום הזה הדבר הזה שלאסור כל דבר לא משנה מה אם זה לא לשבת בבית מדרש וללמוד זה לא.
תמיד ציירו לנו את הקדוש ברוך הוא כשוטר הרע שרק עומד ומחכה שנמעד ונעשה איזה עבירה והוא מיד יעניש אותנו.כי אנחנו ילדים רעים.
למדתי כמה שנים אחר כך באמריקה פשוט לא להאמין איזה עולם אחר אותה תורה אותם בחורי ישיבה אותם גדולי תורה ואפילו ליטאים בהתנהלות אחרת לגמרי שמה לא יגידו לבחור שהלך לחלץ עצמות יום אחד בשבוע והלך לשחות או כדורסל שזה ביטול תורה וזה אסור ולא מרשים את זה מטעם הישיבה. ולכן פה בארץ היינו צריכים לעשות זאת בהיחבא ושלא "יתפשו אותנו"עברינים צעירים שכמונו"
הבדיחות הידועות על הליטאים :מתי היום הכי שמח של הליטאים תשעה באב , או כמו זאת שאומרת שאת איכה קוראים בכזאת התלהבות ואת מגילת אסתר בדיכאון.וכיוצ"ב
זה לא בדיחות שיצאו סתם זה דרך החיים .
וזה מביא הרבה פעמים לבריחה ולהתרדרות ברגע שיוצאים החוצה ואין את הכלים להבין שאפשר להיות יהודי טוב גם ברמות אחרות גם בלי כל החומרות הכי חזקות אבל ברגע שלימדו אותו שמי שלא ככה הוא גרוע ורע והשם לא אוהב אותו אז הוא נופל עד הסוף.
ואני רוצה לתת לך דוגמא קטנה .אלול ימים נוראים ראש השנה נכון שראש השנה זה יום הדין וכ"ו רעדה אבל בעצם עיקר היום זה שעם ישראל ממליך את הקדוש ברוך הוא למלך !המלך היגיע 1.המלך הקדוש !
לכאורה דברים פשוטים שכל ילד יודע אבל מה מדגישים בישיבות?!
אני כל שנה בישיבות הייתי במין פחד ,שזה בסדר. אבל בעצם צריך להיות גם בשמחה להמליך את הקדוש ברוך הוא
עד ששנה אחת ישבתי אם אדם גדול שהשיטה שלו קצת אחרת ויש כאלה גם בישיבות אבל מאד מסוימות,
ומאז הראש השנה שלי אחרת לגמרי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2008 09:44 |
|
| |
ריגושים, לדעתי הצדק עמך, כמו שהזכרתי אני גדלתי במקום והוכיחו אותי על כך שאני נוסע ב"רולר" מפני שזהו מנהג הגויים... אני מסכים עם כל מילה שהעלית אם כי הייתי מדגיש את העובדה שבציבור "שלנו" (הליטאי בא"י) שמים את רוב הדגש על האיסור והעוון ושוכחים ללמד את הדור הצעיר מהו ומיהו יהודי. מה זה אמונה. הדור הזה הוא דור של שחיקת ערכים בכל מקום, גם בצבא שמעתי חיילים שמתלוננים: למה אנחנו פה ומה אנחנו עושים פה. גם שם ישנה נקודת שבירה שונה מאשר דור שעבר. אבל עלינו להיזהר ולתת לילדים כ-מ-ה שיותר פתיחות דעים והבנה עמוקה(בלי פחד) למה אנחנו יהודים ומדוע זכינו לשמור את מצוות ה' בשונה מכל עם! במקום לדון בהאם מותר לגנוב כסף מהמדינה בגלל שאין לה דינא דמלכותא... אנחנו צריכים להשריש את הערכים וקיום המצוות מתוך שמחה וגאווה! אנחנו ל-א נוצרים!!! אין אצלינו "קדוש מעונה" זהירות!!! יש לי עוד פניה אליך ריגושים, אם תוכל להואיל ולשתף אותנו למה אתה מתכוון באומרך: "עד ששנה אחת ישבתי אם אדם גדול שהשיטה שלו קצת אחרת ויש כאלה גם בישיבות אבל מאד מסוימות,
ומאז הראש השנה שלי אחרת לגמרי."
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2008 21:24 |
|
| |
מדהים מדהים ומסתורי...
איך יכול להיות שגם אני וגם ריגושים למדנו באותו מגזר ובאותו עולם ישיבות ואני קיבלתי ממנו
כלים להמשך החיים ואלו את ריגושים שהיה "בחור רציני" יצא לו רק הרס וחורבן!?
כמדומני שזה מצדיק הקמת ועדת חקירה מיוחדת..! או יותר פשוט..:
אני קיבלתי מה שרציתי לקבל ושמעתי מה שרציתי- כמה דרכינו דרך אמת דרך ה' ואילו ריגושים
כנראה ש..._____
|
|
|
|
|