לתכלת וללבנוני, אודות הסכמת הצ"צ על ספר ר"מ געלבשטיין:
זה ס"ה הוכחה שכבר לפני למעלה ממאה שנה רמ"מ מלובאוויטש לא מת !
נשלח ב-27/6/2008 09:37
בשמחה, אפשר גם לכתוב 'רמ"מ שניאורסון מליובאויטש'. חביב.
נשלח ב-27/6/2008 11:57
בשמחה: כתוב שם מפורש "הסכמת כ"ק... ר' מנחם מענדיל זצוק"ל".
נשלח ב-27/6/2008 12:09
לבנוני, זה אכן מסתדר לשיטתך ולשיטת עוד חב"דניקים שפויים שאכן הרמ"מ מליובאויטש נפטר/מת/נלב"ע וכו' (עיין בספרו של פרופ' דוד ברגר הרבי מלך המשיח ושערורית האדישות).
נשלח ב-27/6/2008 15:25
לבנוני,
כעת ניחשת נכון. והדברים הם להאדמו"ר המקובל מהרי"א מקאמרנא בספרו זהר חי שמות ח"ב עמ' סג.
נשלח ב-29/6/2008 00:26
דף סב. אילו היית מתחיל את הציטוט שורה אחת קודם, או ממשיך שורה נוספת, היית מיקל עלינו את הזהוי...
נשלח ב-30/6/2008 18:31
בחידת מדרש החזיר הזכרתי את דברי החת"ס המבאר מדוע אם יותר לע"ל לא חשיב דבר שיל"מ. החת"ס הוא בתורת משה הוצ' מכון חת"ס פרשת ראה עה"פ ואת החזיר.
לבנוני. כתבת שם כי החיד"א גם התבטא כעין זה על המדרשים. התוכל לציין מ"מ [בשה"ג ערך פליאה מזכיר את המדרש כדבר שהביאו חכמי האשכנזים ולא שולל אותו]
סליחה על הבורות הנוראה אבל למי קורא האדמו"ר מקומרנא "אור ענינו או צח" ותלמידיו מוהר"י ורבי דוד אב"ד אוסטרהא?
נשלח ב-30/6/2008 18:59
לרבי ישראל בעש"ט.
אילו הייתי כותב את שם המחבר, הזיהוי היה אף יותר קל
תוקן על ידי אתנחתא ב- 30/06/2008 18:58:26
נשלח ב-30/6/2008 20:28
אלייעזר, א] החת"ס נמצא גם בחידושיו לש"ס. בהערתו של הרבי מליובאוויטש שציין איכפתי לעיל, נאמר שהחת"ס הוא בתורת משה פ' שמיני. אולי גם וגם? ב] את האופציה של החיד"א כתבתי כהשערה אסוציאטיבית והיא התבררה כמוטעית. ברור מדברי החיד"א שאין הוא מתייחס ל'פליאה' כאל מדרש ממדרשי רז"ל.
תוקן על ידי י_לבנוני ב- 30/06/2008 20:36:50
נשלח ב-1/7/2008 07:10
לבנוני
גם השד"ח מציין שהחת"ס הוא בפרשת שמיני. בתורת משה שיש בידי לא מצאתי אבל יתכן שבמהדהורות מסוימות זה בפרשת שמיני [בהקדמת המהדיר לתו"מ השלם הוצ' מכון חת"ס מבואר שר' שמעון סופר ערך את התו"מ בכמה מהדורות שבכל אחת יש תוספות מכתבים שהגיעו לידיו]
היכן החת"ס בש"ס
אתנחתא קימץ במידע בדבר זהות התלמידים, מוהר"י ור' ורבי דוד אב"ד אוסטרהא. יש מתנדב לגלות לבור כמוני מי הם?
נשלח ב-1/7/2008 12:37
במהדורות הישנות של תורת-משה יש גם בפ' שמיני (בקיצור) וגם בפ' ראה (באריכות). מי שאמר לי ע"ד החת"ס על הש"ס, לעת עתה אינו מצליח למצוא היכן זה.
ר' דוד הלפרין אב"ד אוסטרהא וזאסלב. בן רבי ישראל אב"ד אוסטרהא. נפטר בט"ז תמוז תקכ"ה. מפורסמת צוואתו "דרכי ציון" בה הוא מוריש סכומים גדולים לאישי החסידות. לפי המקובל יצא מחלציו - רבי מנדלי מקוצק (ע"כ בס' החסידות לאלפסי).
נשלח ב-2/7/2008 08:02
בדקתי שוב בתו"מ שבידי ואכן מצאתי בפרשת ראה [תודה] אך לא בפרשת שמיני. אציין שוב כי בתו"מ נתוספו קטעים בין המהדורות [אני נבוך בתיארוך המהדורה שבידי, הנוטריקון בשער מרמז על תרמ"א אלא שבבית עקד ספרים לא מזכיר מהדורה משנה זו וצ"ע בהקדמה לתו"מ השלם]
ולחידתנו הפעם [תכלת אנא התאפק]
"ר' קלמניו דנן לא למד לדעת דבר זה מי הם הראשונים שהזכיר מרן שליט"א. גם הסבתא שלי לא למדה לדעת דבר זה ובודאי גם הסבתא של קלמנקה לא למדה את זה"
[שונה הלכות. זמני תשובה ממשמשים ובאים. מי כתב את חידתך מעמוד 2 בדבר החלקיקים הקטנים?]