בית פורומים עצור כאן חושבים

תרומה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/2/2011 01:54 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
אם בהכרח נושא את נושאיו  למה שמו את הארון בעגלה? ופרות שחבו?

אגב חישבתי בערך- משקל הכפורת היה כ3500 ק"ג

שתהיה בריא, איך חישבת?

כָּל הַזָּהָב הֶעָשׂוּי לַמְּלָאכָה בְּכֹל מְלֶאכֶת הַקֹּדֶשׁ וַיְהִי זְהַב הַתְּנוּפָה תֵּשַׁע וְעֶשְׂרִים כִּכָּר וּשְׁבַע מֵאוֹת וּשְׁלֹשִׁים שֶׁקֶל בְּשֶׁקֶל הַקֹּדֶשׁ

30 כיכר = 1500 סלעים (כיכר) כפול 30 = 45000 סלעים.
נחלק את זה למטבעות של 5 סלעים ונקבל: 9000 מטבעות.
אם ידוע ש5 סלעים זה 80 גרם הרי ש-9000 מטבעות זה 720000 גרם שזה 720 קילו.

(בכלל, אם אני לא טועה משקל הכפורת הוא כיכר זהב, כמו המנורה. 1500 סלעים כפול 16 = 24 ק"ג)
וזה לכל המשכן !!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2011 08:55 לינק ישיר 

אורך הכפורת כ 125 ס"מ
רוחבה כ 75 ס"מ
עוביה 8 ס"מ
נפח הכפורת 75000 סמ"ק

משקל סגולי של זהב כ 19
משקל הכפורת 1425000 גרם
כלומר 1.42 טון וזאת ללא הכרובים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2011 09:40 לינק ישיר 

לא כתוב שעובי הכפורת היה טפח. יכול להיות שטפח היה רק בקצוות, כמו כל מכסה..
אם העובי היה סנטימטר: (ויכול להיות שהיה פחות)
72X120X19=165 ק"ג

ועדיין, כל זאת בהנחה שהזהב הוא 100% טהור (24 זהב) מה שכלל לא בטוח..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2011 10:58 לינק ישיר 

בעל

אתה מחשב אמה לפי שעורו המוטעה של החז"א  .  אם היית מחשב את האמה ב60 ס"מ החשבון היה יוצא. הכרובים הוסיפו לא מעט      הדרישה היתה לזהב טהור.

אגב כרובים לפי המקבילות של המילה במקורות- היו פנים של שור       למרות שפני ילד יותר רומנטי

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2011 12:16 לינק ישיר 

ירוחם
לא הבנתי
אני יצאתי מהנחה שאמה = 50 ס"מ.
גילוי נאות - אני לא נוהג שיעור חזון איש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2011 12:42 לינק ישיר 

ואני יצאתי מהנחה שלמדתי אותה כי אמה היא 60 ס"מ. והשאלה באמת האמה ביד מה היא כוללת? רק מהמרפק או מהכתף?
כשבתורה כתוב ותשלח את אמתה- וחז"ל אומרים ידה. הרי אי אפשא להגיד שרק עד המרפק היא שלחה את ידה?

לפעמים כשלא יודעים  לומדים מנכרי המשיח לפי תומו- אני למדתי בהמשך גם  מנטיעת הכרמים המרחק צריך להיות לפי הגמרא 2 אמות, בין השורות. הם לא קבעו סתם את המספר 2. לא אאריך בכך. אבל המציאות היא שאמה היא הרבה יותר מהמוסכם בבתי המדרש.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2011 16:02 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
ואני יצאתי מהנחה שלמדתי אותה כי אמה היא 60 ס"מ. והשאלה באמת האמה ביד מה היא כוללת? רק מהמרפק או מהכתף?
כשבתורה כתוב ותשלח את אמתה- וחז"ל אומרים ידה. הרי אי אפשא להגיד שרק עד המרפק היא שלחה את ידה?

וגם אם תדע, לפי איזו יד תמדוד? זה כמו "רגל" בבריטניה, יחידת אורך קבועה. השיטה הרווחת היא 48 ס"מ. (לא יודע למה
הלכת ישר לשיטת החזו"א)

נ.ב.
"ותשלח את אמתה" הכוונה את שפחתה ולא את ידה שאם כך ה-מ' היה צריך להיות דגוש (רש"י ורשב"ם ואבן עזרא במקום)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2011 16:04 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
בעל

אתה מחשב אמה לפי שעורו המוטעה של החז"א  .  אם היית מחשב את האמה ב60 ס"מ החשבון היה יוצא. הכרובים הוסיפו לא מעט      הדרישה היתה לזהב טהור.

השיטה של החזו"א היא היא השיטה של 60 ס"מ..

אני יודע שכתוב זהב טהור, השאלה היא כמה קרט היה הזהב שהיה להם במדבר? אני לא חושב שהיו להם כימאים
וחומרים לזקק את הזהב במאה אחוז באמצע המדבר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2011 16:15 לינק ישיר 

יונתן  אני יודע שכתוב זהב טהור, השאלה היא כמה קרט היה הזהב שהיה להם במדבר? אני לא חושב שהיו להם כימאים

אתה טועה הזהב כשכורים אותו הוא טהור שהור- בהמשך חימאים או טכנאים מוסיפים לו תוספים לחיזוקו המכני- הזהב כגלם ראשוני מאד מאד רך. וקל מאד לעבד אותו. לרקק אותו דק דק., את הציפוי לארון אפשר היה לעשות בעובי של עשירית המ"מ ופחות. אבל הכפורת והכרובים היו יחידה אחת לא ציפוי- כך בכל אופן זה כתוב. אם יש לך מחלוקת על התורה תחלוק.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2011 16:31 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
יונתן  אני יודע שכתוב זהב טהור, השאלה היא כמה קרט היה הזהב שהיה להם במדבר? אני לא חושב שהיו להם כימאים

אתה טועה הזהב כשכורים אותו הוא טהור שהור- בהמשך חימאים או טכנאים מוסיפים לו תוספים לחיזוקו המכני- הזהב כגלם ראשוני מאד מאד רך. וקל מאד לעבד אותו. לרקק אותו דק דק., את הציפוי לארון אפשר היה לעשות בעובי של עשירית המ"מ ופחות. אבל הכפורת והכרובים היו יחידה אחת לא ציפוי- כך בכל אופן זה כתוב. אם יש לך מחלוקת על התורה תחלוק.

מודה ועוזב

קודם כל הזהב שהיה להם זה בעיקר מהתכשיטים שלקחו ממצרים ואולי גם מביזת הים. השאלה עד כמה הזהב הזה
היה טהור.

שנית גם אם זה חתיכה אחת, זה לא סותר שהוא היה ס"מ עובי. לא רואה איפה אני חולק על מה שכתוב בתורה..
(אגב, האבן עזרא מפרש בצורה אחרת את "מקשה")

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2011 16:48 לינק ישיר 

יונתן
אנו על דברי רבותנו סומכין אחרת ...

רש"י שמות פרק כה

אמתים וחצי ארכה - כארכו של ארון, ורחבה כרחבו של ארון, ומונחת על עובי הכתלים ארבעתם, ואף על פי שלא נתן שיעור לעוביה, פירשו רבותינו שהיה עוביה טפח:

לא ס"מ היה עוביו- 10 ס"מ לפי כך- תעשה חשבון מחדש.
 בענין ממה היה הזהב יכול להיות שאתה צודק, אבל אז אתה צריך גם להסביר לי מאיפה יה להם שמן זית כתית זך טהור .

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2011 17:26 לינק ישיר 

1. התשב"ץ לא נכלל ב"רבותינו"?  :-)

נראה שהפתרון מובא בדעה הדומה שהביא התשב"ץ, [11] כשאמר שאין היגיון בטענה שעובי הכפורת טפח, "כי לא היה העובי אלא בדפנות, אבל כל הכפורת הייתה דקה". כלומר הכפורת הייתה בצורת קופסה הפוכה, חלולה, פתוחה כלפי מטה, ורק בצדדים היה גובהה טפח (ראו בציור). לפי זה משקלה אפוא אכן יכול היה להיות ככר זהב אחת, היינו 42 ק"ג בלבד, ועובייה אמנם טפח, כדברי התלמוד, אולם בדפנות בלבד, ולא בכל גופה, שהיה דק.

[11]        ספר התשב"ץ (דפוס למברג שנת תרנ"א) חלק ג' סימן ע'.

2. אכן, לא היה עצים במדבר. האבן עזרא כבר אומר שנסכים נכתבו רק בפרשת פנחס כי בכל זמן שהותם
במדבר לא הקריבו נסכים (כי לא היה להם כמויות כאלה של יין ושמן) ורק לקראת כניסתם לארץ נצטוו..
(כמו בהפרשת חלה)
שמן זית יכול להיות שהיה להם מספיק או שקנו מתי שיכלו. בכל מקרה אם לא היה כתית יכול להיות שבדיעבד
אפשר שמן רגיל..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2011 19:22 לינק ישיר 

יונתן
בא נפסיק כאן את הויכוח ביננו- שרש"י והתשבץ ימשיכו לריב ביניהם. אני אמשיך עם רש"י הזקן והטוב, ואתה תמשיך עם התשבץ,
בעניין שמן הזית- ידך קלה על ההדק בפרשנותך- שלא הדליקו שמן כתית??? לדברים אלו צריכים סימוכין אלו לא תאוריות.
הרי אי אפשר לפרשן כנגד פסוק וציווי צפורש של התורה. התורה לא רמזה. התורה לא המליצה- התוה צוותה - צו.
התשובה לשאלה זו טמונה  בשם שמן זית- ולא שמן זיתים כמו מיץ ענבים ואחרים.

אגב שאלתי שאלה על הפרוש  הגמרא על הפסוק - אמה וחצי אורכו- מכאן כל המוסיף גורע. אול תנסה את כוחך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2012 19:56 לינק ישיר 

שבוע טוב

שמות פרק כה

ג) וְזֹאת הַתְּרוּמָה אֲשֶׁר תִּקְחוּ מֵאִתָּם זָהָב וָכֶסֶף וּנְחֹשֶׁת:
(ד) וּתְכֵלֶת וְאַרְגָּמָן וְתוֹלַעַת שָׁנִי וְשֵׁשׁ וְעִזִּים:
(ה) וְעֹרֹת אֵילִם מְאָדָּמִים וְעֹרֹת תְּחָשִׁים וַעֲצֵי שִׁטִּים:
(ו) שֶׁמֶן לַמָּאֹר בְּשָׂמִים לְשֶׁמֶן הַמִּשְׁחָה וְלִקְטֹרֶת הַסַּמִּים:

בפסוקים ד וה יש הרבה ו"וים מיותרים- מה הם מלמדים, אי אפשר הרי להגיד שזה סתם, בלי כוונה כי הרי חז"ל לומדים אותו

כתובות דף קג.

דתניא: כבד את אביך ואת אמך, את אביך - זו אשת אביך, ואת אמך - זו בעל אמך, וי"ו יתירה - לרבות את אחיך הגדול!
יש הרי בגמרא לימוד אחראי אי אפשר פעם ללמוד ווים מיותרים ופעם לא.

פסחים דף כב:

כדתניא: שמעון העמסוני, ואמרי לה נחמיה העמסוני, היה דורש כל אתים שבתורה. כיון שהגיע +דברים י+ לאת ה' אלהיך תירא - פירש.

אנחנו רואים התנהגות אחראי ומחייבת כשהתזה שלך לא עולה יפה, כל התזה בטלה.

ט) כְּכֹל אֲשֶׁר אֲנִי מַרְאֶה אוֹתְךָ אֵת תַּבְנִית הַמִּשְׁכָּן וְאֵת תַּבְנִית כָּל כֵּלָיו וְכֵן תַּעֲשׂוּ:

טז) וְנָתַתָּ אֶל הָאָרֹן אֵת הָעֵדֻת אֲשֶׁר אֶתֵּן אֵלֶיךָ:

פסוקים  אלו שומטים את הקרקע מתחת רגלי המפרשים האומרים שפר תרומה היתה לאחר חטא העגל- ובא לכפר עליו.

(כה) וְעָשִׂיתָ לּוֹ מִסְגֶּרֶת טֹפַח סָבִיב וְעָשִׂיתָ זֵר זָהָב לְמִסְגַּרְתּוֹ סָבִיב:

חשוב ללמוד פסוק זה כעין חומר- רק לשולחן יש לעשות מסגרת- כשיושבים לשולחן לאכול- חייבים בתוך מסגרת- וכן בשולחן העסקים.

לפני שנה שאלתי מהגמרא על הפסוק ועשית ארון עצי שיטין אמתיים וחצי אורכו ואמה וחצי קומתו- מכאן כל המוסיף גורע, ואוסיף פסוק

(ז) וְעָשִׂיתָ יְרִיעֹת עִזִּים לְאֹהֶל עַל הַמִּשְׁכָּן עַשְׁתֵּי עֶשְׂרֵה יְרִיעֹת תַּעֲשֶׂה אֹתָם:
מכאן כל המוסיף גורע.   אייך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2012 20:11 לינק ישיר 

שבוע טוב לכולם וחודש שמח במיוחד לכל בית ישראל,

חז"לים מעניינים השבת,

שוב מצאתי מדרש מעניין כדעת הרמב"ם,

ועשית את המזבח עצי שטים: כל ענין המנורה והשלחן והמזבח והקרשים והאהל והיריעות וכל כלי המשכן מפני מה ?
אמרו ישראל לפני הקב"ה: רבש"ע מלכי הגוים יש להם אהל ושלחן ומנורה ומקטר קטרת וכן הוא תכסיסי המלוכה כי כל מלך צריך לכך ואתה הוא מלכנו גואלנו מושיענו לא יהיה לסביך תכסיסי המלוכה ? עד שיודע לכל באי עולם כי אתה הוא המלך ?! 
אמר להם: בני אותם בשר ודם צריכין לכל אלה אבל אני איני צריך כי אין לפני לא אכילה ולא שתיה ואיני צריך למאור ועבדי יוכיחו כי השמש והירח מאירים לכל העולם ואני משפיע עליהם מאורי ואני אשגיח עליכם לטובה בזכות אבותיכם,
אמרו ישראל לפני הקב"ה: רבש"ע אין אנחנו מבקשים את האבות כי אתה אבינו אברהם לא ידענו וישראל לא הכירנו,
אמר להם הקב"ה: אם כן עשו מה שאתם חפצים אלא עשו אותם כאשר אני מצוה אתכם
(מדרש  אגדה)

שטים: הם עשו שטות (שטים מלשון שטות max) והכעיסוני בעגל יבואו עצי שטים ויכפרו על שטותן
(תנחומא י')
(אני הייתי דורש כך, שטים מלשון שוטים, בשביל שוטים צריך משכן, לכן עשו זאת מעצי שטים לזכור זאת,)

הנה עוד חז"ל שחשב על יקום שטוח ומרובע,

רבוע יהיה המזבח: למה ? כנגד ארבע פנות העולם מזרחה וימה וצפנה ונגבה
(מדרש הגדול)

וצפית אותו נחשת: ולמה נחשת ? לומר לך מה נחשת זו אע"פ שמעלית חלודה היא מתמרקת כך ישראל אע"פ שהן חוטאין אם עושין תשובה מתכפר להם
(מדרש הגדול)
(היום עם חקר המוח רואים שזה באמת כך, המוח היא פלסטית ולכן אפשר לחזור למוטב כל הזמן)

שלא אוכלים אין הדעת שלימה
נבוב לחת תעשה אותו: אמר ר' אבדימי דמן חיפה קודם שיאכל אדם וישתה יש לו שתי לבבות לאחר שאוכל ושותה אין לו אלא לב אחד שנאמר איש נבוב בלא כרס מלאה כשהוא חלול ילבב כמה לבבות שאינו מסכים לדעת שלמה וכתיב נבוב לחות ומתרגמינן חליל לוחין (בבא בתרא יב)

עכשיו משהו מעניין מאוד,
תלמוד בבלי (מסכת סנהדרין דף כב עמוד א)
רבי שמעון בן אלעזר אומר משום רבי אליעזר בן פרטא שאמר משום רבי אלעזר המודעי: כתב זה לא נשתנה כל עיקר, שנאמר (שמות כ"ז) ווי העמודים; מה עמודים לא נשתנו - אף ווים לא נשתנו.

לכאורה היינו מפרשים את הגמ' שכמו שעמודים לא נשתנו אף הכתב לא השתנו,
אבל רש"י מפרש אחרת ורוצה לחדש כך: ווי העמודים - יתדות כסף העשוין כמין אונקלות, וקבעום בעמודים שבהם תוחבין לולאות קלעי החצר והמסך, וכל אונקלאות דומין לווין, אלמא בימי משה עשויין הווין כגון שלנו,

והלכתי לבדוק אייך היו הווין של העברית הקדום ואין הבדל, (אפשר לומר שזה יותר מתאים לווין) כלומר גם אפשר לקרוא להם ווין, והנה הוו העברי הקדום,

תוקן על ידי maxmen ב- 25/02/2012 20:13:49

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > תרומה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.