בית פורומים עצור כאן חושבים

תרומה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/2/2013 20:00 לינק ישיר 

שמות פרק כה     (ה) וְעֹרֹת אֵילִם מְאָדָּמִים וְעֹרֹת תְּחָשִׁים וַעֲצֵי שִׁטִּים:

רש"י  תחשים - מין חיה, ולא היתה אלא לשעה והרבה גוונים היו לה, לכך מתרגם ססגונא, ששש ומתפאר בגוונין שלו:

תחשים= תחש ברבים.  תחש מופיע פעמים בספר במדבר כמשמש לכיסוי. יחזקאל מביא את התחש כעור לנעליים יקרות.
מה דחק את רש"י לכתוב שהתחש היה רק לשעה?
אני מבין את חז"ל: היתה להם בעיה של כשרות החיה. לא מבין למה? הרי אפשר היה להניח כי התחש היה חיה כשרה - כמו הגירפה למשל, אבל הם החליטו שהיה רק לשעתה,
אם הוא היה רק לשעתה איך הכירו אותו וידעו מי החיה? בפ' בראשית התורה מספרת שאדם הראשון הוא שקרא שמות לכל החיות.
ואם החיה הזו נוצרה לשעתה, הרי זה היה שינוי בסדרי בראשית. פתאם נוצרת  יש מאין חיה?
מה הוסיפה החיה המשונה הזו- כדברי חז"ל- לסמלי המשכן, שבגינה היה צריך לשנות סדרי בראשית?

שמות פרק כה

(מ) וּרְאֵה וַעֲשֵׂה בְּתַבְנִיתָם אֲשֶׁר אַתָּה מָרְאֶה בָּהָר:

רש"י שמות פרק כה פסוק מ

(מ) וראה ועשה - ראה כאן בהר תבנית שאני מראה אותך, מגיד שנתקשה משה במעשה המנורה, עד שהראה לו הקדוש ברוך הוא מנורה של אש:

עומד המורה האולטימטיבי ה'  ומסביר לתלמיד המוכשר והחכם ביותר- את צורת המנורה, ומשה לא מבין חז"ל אומרים שהסביר לו 6 פעמים, ומשה לא מבין! במחילה תלמיד כיתה א' בבית ספר מקצועי-יש כאלה- היה מבין,
מה היה במנורה שכל כך קשה היה להבין?

המנורה הרי מסמלת את אור התורה את החוכמה וכו', למה הקדימה התורה עם השולחן- המסמל את העושר?

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 16/02/2013 20:20:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2014 20:31 לינק ישיר 

שבוע טוב.

שמות פרק כה

(יד) וְהֵבֵאתָ אֶת הַבַּדִּים בַּטַּבָּעֹת עַל צַלְעֹת הָאָרֹן לָשֵׂאת אֶת הָאָרֹן בָּהֶם:
(טו) בְּטַבְּעֹת הָאָרֹן יִהְיוּ הַבַּדִּים לֹא יָסֻרוּ מִמֶּנּוּ:

הבדים יעודם היה לשאת את הארון- למה נאסר להסיר אותם  בבית המקדש, הגמרא ביומא אומרת המסיר את הבדים- לוקה -למה?
רמזה התורה כי את הארון  יצטרכו לשאת עוד  בהמשך העתיד. 

(כג) וְעָשִׂיתָ שֻׁלְחָן עֲצֵי שִׁטִּים אַמָּתַיִם אָרְכּוֹ וְאַמָּה רָחְבּוֹ וְאַמָּה וָחֵצִי קֹמָתוֹ:
(כד) וְצִפִּיתָ אֹתוֹ זָהָב טָהוֹר וְעָשִׂיתָ לּוֹ זֵר זָהָב סָבִיב:
(כה) וְעָשִׂיתָ לּוֹ מִסְגֶּרֶת טֹפַח סָבִיב וְעָשִׂיתָ זֵר זָהָב לְמִסְגַּרְתּוֹ סָבִיב:

למדה אותנו התורה- כי על האדם לעשות  מסגרת לשולחן  שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2014 01:35 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:

הבדים יעודם היה לשאת את הארון- למה נאסר להסיר אותם  בבית המקדש,  

שבוע טוב ירוחם:

הארון מסמל את החכמה\התבונה את החכם והצדיק.
הבדים מסמל את העול כלומר מי ישא בעול של הצדיקים והתלמידי החכמים ? האומה כמובן. ולכן התורה אומרת שאף פעם אסור להסיר את העול, כלומר כולנו חייבים לשאת בעול ולפרנס את החכמים.
מיותר לומר שהיום זה מקובל בכל סוגי החברות באומות, לפרנס את ההוגים והמדענים שעוסקים במחקר וגם המחקר עצמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2014 14:17 לינק ישיר 

מצאתי בעתיקות הפורום אשכול שעוסק במשכן:

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/2/2014 12:52 לינק ישיר 

ירוחם.
למה לומר  כי  היתה לחז"ל בעיה עם כשרות התחש? יתכן שדבריהם על התחש היא מתוך מסורת או ידיעה ממקום אחר, ורש"י הביא את זה כחלק מהביאור על החיה לא כי נדחק בקושיה כלשהיא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2014 15:55 לינק ישיר 

שבת דף כח.

אמר רב אדא בר אהבה: תחש שהיה בימי משה קמיבעיא ליה, טמא היה או טהור היה? אמר רב יוסף: מאי תיבעי ליה? תנינא: לא הוכשרו למלאכת שמים אלא עור בהמה טהורה בלבד! מתיב רבי אבא, רבי יהודה אומר: שני מכסאות היו, אחד של עורות אילים מאדמים ואחד של עורות תחשים.

בעמוד ב, מגיע הגמרא מחוסר ברירה למסקנה כי התחש יצירה מיוחדת היתה ונבראה  רק לשעתה. כלומר שינוי סדרי בראשית.
כשאין לך תשובה במקום תשובה אתה משנה את העולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2014 18:33 לינק ישיר 

האם אינך מקבל את דברי הגמרא? או רצית שרש"י לא יקבל את דברי הגמרא?
אם היה לך הסבר אחר לשאלה מהו אותו תחש, מילא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2014 22:59 לינק ישיר 

מה בעצם הגמרא אומרת? שאלוקים שינה את חוקי הטבע, וברא יצור מיוחד שחי רק בדור המשכן.
על סמך מה היא אומרת זאת? על סמך חוסר ידיעה, כפי שהיא מודה בעצמה. הם לא ידעו.    ודאי שזה לא נראה לי הגיוני.

איני יודע מה זה תחש, אבל בהחלט  יש הרבה אפשורויות בעולם החי, חז"ל הכניסו את עצמם  למיצר כשכינו את התחש לפרושו של אונקולוס, ססגונא, הרבה צבעים?!
מה המקור לזה ? אבל מתאימה לתאוריה הזו- הג'ירפה, הי צבעונית יותר מאחרות היא כשרה למאכל, והיא היתה מצויה בעדרים גדולים באזורנו.. זו רק אפשרות מני רבות. ולא צריך בשביל זה לשנות סדרי בראשית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2014 17:46 לינק ישיר 

הגמ' בעמוד ב' לא מגיעה למסקנא מחוסר ברירה, ולכל הדיון הקודם לזה מהו אותו התחש אין קשר למסקנא, כי הלימוד שזו חיה שהיתה רק במדבר, זה  בריתא בשם רבי מאיר.  וזה בהחלט מקובל על רש"י, ועל כל המפרשים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2015 08:40 לינק ישיר 

הערות נוסח לפרשת תרומה:

http://ivri.org.il/2014/10/bhs/#19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2015 11:16 לינק ישיר 

אברם

שוב -אני לא עוקב אחרי כל הערות הנוסח שלך, אבל ממה שראיתי השבוע רובם מיותרים. ומ"ש בכ"ו י' ספק אם זה "תיקון" או ההפך מזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2015 20:01 לינק ישיר 
ההשראה שהיית לי בליל שבת

שבוע טוב לכולם.

מה בין אלוהי ישראל לאלוהי הלאומניות.

פשוט פלאי פלאים, תחשבו על מלך\שלטון\שר אוצר שאומר לאזרחים העבדים שלו ויקחו לי תרומה ?! 

כמה אירוני היא ההפטרה של הפרשת שבוע תרומה. ויעל המלך שלמה מס מכל ישראל ויהי המס שלושים אלף איש.

כלומר רציתם מלך ככל הגויים אז הנה לכם ההבדל הגדול בין ויקחו לי תרומה מאת כל איש אשר ידבנו לבו, לבין ויעל המלך שלמה מס שלשים אלף איש.

תוקן על ידי maxmen ב- 21/02/2015 20:21:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2015 11:26 לינק ישיר 

מקס
כתוב ויקחו לי- קיחה- לא ויתנו לי. נתינה. המלך שלמה כמו כל מלך ושליט הוא רשות מבצעת את המצווה ויקחו- הוא הלוקח, לכן הוא רדה בעם- כי אף אחד לא רוצה לתת,
במדבר הדבר היה שונה הכסף והזהב שהיה להם בא מביזת מצריים- כסף קל בא בקלות הולך בקלות, בארץ הכסף היה ובא ,בעמל כפיים והרבה זיעה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2015 13:26 לינק ישיר 

ויקחו לי תרומה, כדברי חגי לי כסף ולי הזהב נאום ה' צבאות, וכדברי דוד כי ממך הכל ומידך נתנו לך, וכדברי רבי אלעזר איש ברתותא תן לו משלו שאתה ושלך שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2015 20:57 לינק ישיר 

אם לי הכסף ולי הזהב למה הוא צריך תרומה, הפסוק אומר תיקחו- מאיתם- איך מאיתם- אם זה לא שלהם?
מאמרי חז"ל נחמדים אבל לא עולים בקנה אחד עם הפשט הפשוט.
מקס העיר והאיר בשתי הנתינות ולו עניתי.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > תרומה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.