בית פורומים אגודה אחת

לא לשלטון אנשי הרוח והרבנים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/2/2008 15:06 לינק ישיר 
לא לשלטון אנשי הרוח והרבנים

הרב אבינר: לא לשלטון אנשי הרוח והרבנים

הרב שלמה אבינר סבור כי על הציבור לקבוע בעצמו את הרכב הרשימות שמתמודדות בבחירות לכנסת. במאמר שפרסם הוא מסביר מדוע אין זה תפקידם של הרבנים: "כך עשינו בעבר וזה לא הוביל לשום מקום"

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3504028,00.html

עם כל ההסתייגויות שיש לנו כחרדים עם כמה מדעותיו של הרב אבינר, הרי שא''א להמנע מהורדת הפאה, כובע, מטפחת ראש וכו' (שלא בפניו) מתוך רספקט וקורט של קנאה.

ראשית אין לכך הכרח הלכתי

שנית הנסיון ההיסטורי מלמד  "כך עשינו בעבר וזה לא הוביל לשום מקום"

ואחרון אחרון חביב, ואת זה הרב אבינר בתוך מזרוחניק תמים אינו יודע, הרעיון אינו פרקטי שכן הגדולים אינם מגיעים בתפזורת אלא ארוזים ביחד עם להקות משמשים, חנפנים, בוחשי קדרה, עסקנים, עיתונאים, מלחכי פנכה, משועממים.  

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2008 15:13 לינק ישיר 

וראו נא את ההגיון הפשוט שמשום מה פשה מהארץ:

"ומי יקבע אותה ועדה מסדרת של הרבנים? שמא תאמר: רבנים אחרים. ומי יבחר באותם רבנים? האם העם יבחר בהם או שמא ראשי המפלגות יבחרו בהם? וחזרנו למצב שהם בוחרים בעצמם...

ולא שהוא זורק את הרבנים מכל המדרגות:

ודאי שרבנים מבררים את הפילוסופיה הפוליטית, את הכיוון הכללי של ההיסטוריה, את האתיקה המדינית – אך לא את פרטי העניינים של המערך המדיני".

מנקודת מבט חרדית הרי שהדברים פשוטים בתכלית.   אני הנהג, אני קובע שהרב שלי מהווה את שליחו הבלעדי של הקב''ה עלי אדמות, וע''כ עליך לשמוע בקולו וקולי.

תוקן על ידי בנליאו ב- 08/02/2008 15:15:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2008 23:25 לינק ישיר 

[פתחתי בשבוע שעבר אשכול בנושא בחדר הגדול, אך לא נמצאו תגובות שם.. אולי כאן הדיון יהיה פורה ומעמיק יותר.

חוץ מציטוט הכתבה הנ"ל בYNET, כתבתי שם:]

האם זה אכן מהלך חיובי? והאם מהלך כזה מתאים גם לציבור החרדי?

מי שיטען שסייעתא דשמיא מנהיגה את נציגי החרדים בכנסת ובעיריות, יסבור שזהו מהלך שגוי. אם הציבור בעצמו יבחר את נציגיו הפסיד הוא את הברכה השרויה בידי גדולי הדור. אבל אם גדולי הדור יסמכו את ידיהם למען תפנית שכזו בדרך בחירת הנציגים הפוליטיים נראה שלא נפסיד את הס"ד המופלאה שאנו רואים אצל חובשי המגבעות והשטריימלאך בכנסת, ורק נרויח במקומות אחרים.

רק אציין כמה סיבות לדוגמא (וממש לא כולן) שהמהלך כזה אצל המפלגות החרדיות יכול להועיל להן, וממילא יכול להועיל גם לציבור החרדי בכללותו.

א. הפחתת כוחם של עסקנים שאינם באמת דואגים לציבור.

ב. הגדלת אמון הציבור במפלגות ובנציגיהן.

ג. עליה במספר המנדטים - מאוכזבים רבים ישובו להצביע למפלגות חרדיות.

ד. מניעת מחלוקות פוליטיות רבות.

ה. לגאליות דמוקרטית - הנציגים יהיו מחוייבים ליושר ציבורי, עמידה בהתחייבויות ויעבדו במרץ למען שולחיהם.

[הוספתי שם לינק לכתבה מלפני כשנתיים בוואלה "גם החרדים רוצים פרימריס"
http://news.walla.co.il/?w=/8069/822501]

רק אוסיף כאן, שלדעתי עיקר הדיון הוא סוג הלגיטימציה הניתן לרבנים ולחצרותיהם. אם הלגיטימציה היא פוליטית וכך זה נראה בשטח אין כל סיבה למנוע מהם לכאורה את בחירת הנציגים, השאלה היא מניין נובעת הלגיטמיות הפוליטית, האם משליטה כוחנית של החצרות בטענה הנבובה סייעתא דשמיא למרות שהרבנים לא בדיוק המחליטים אלא הם חותמת גומי בלבד, או מהציבור שבאמת חפץ שהם יטלו את האחריות על קביעת זהותם של הח"כים ושאר בעלי השררה. נראה לי שטעם ראשון עיקר ולכן אם יתבצע מהלך שכזה הרווחים יהיו גדולים לציבור בכללותו כפי שכתבתי לעיל..

מ. זוהר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2008 09:09 לינק ישיר 

מ. זוהר

אכן דבר זה בהחלט חיובי ביותר מהסיבות אשר הבאת

אך יש במה שכתבת נאיביות מסוימת

האם לאנשים טובים יש סיכוי להצליח בפרימריס כזה כשעדין אין להם כל כוח בתוך המערכת?

ברור שאנשי הכוח ידרסו אנשים כאלו ברגלם הגסה ויעשו כל תחבולה כדי שלא יכנסו למערכת אנשים שיתפסו את מקומם, בפרט אם הם אנשים הגונים וטובים שהרי אנשים הגוניםלא יסכימו לעשות במהלך הפרימריס מהלכים שאינם הגונים ולכן אין לדבר זה כל סיכוי.

ועוד 
מה הסיכוי להקים בתוך מפלגה שבנויה מסיעות שלכל סיעה יש את האינטרסים הצרים שלה  סיעה עצמאית ללא אינטרסים שהרי כמה אנשים ירתמו למען האידיאל של שיויון וצדק.
עין ערך כל העמותות החברתיות הקימות והאהדה הרבה אליהם אך אם ירוצו לכנסת לא יהיה להם סיכוי גדול, כנ"ל כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2008 12:50 לינק ישיר 

נראה לי שיש כאן קפיצה על שלב אחד.
אתם מדברים על המשך פעילותן של המפלגות החרדיות וחובת 'ככל אשר יורוך' להצביע אך ורק לאגודה וספרדים אך ורק לש"ס למעט ספרדים משתכנזים למעט בני משפחת אצולה למעט מי שמוסר שיעור בישיבה אשכנזית למעט אשתו.

במודל הזה, ודאי שכל כוחם של הנציגים נשאב מסמכות הגדוילים. מה יש להם לפנות לציבור כאשר הוא אינו רשאי להחליט עבור אישו מפלגה להצביע?

השינוי האמיתי הוא כשמישהו יציע לתת חופש בחירה בין המפלגות ולא רק בין הנציגים בתוך המפלגה. האם אתם סבורים שרואי לאפשר לכל אחד להחליט אם עדיף להצביע למפלגה סקטוריאלית שהנושא היחיד בו יש לה מצע הוא תקציבים לישיבות או למפלגה לאומית שיש לה מה לומר בעוד כמה סוגיות גשמיות כמו הקיום היהודי במזרח התיכון?

לתת חופש ציבורי בבחירת הנציג, אך להגביל זאת בכך שהוא מוכרח להבחר במסגרת אגודת ישראל, זו אחיזת עיניים.

מדוע יש צורך בנציגות חרדית? כדי לדאוג לאינטרסים? למה לא לעשות זאת כמו עוד מגזרים ששלחו נציגים למפלגות הגדולות?
המגזר הרוסי הענק, שלח שתי מפלגות לכנסת המינים. אחת השתלבה בליכוד והשניה תשתלב כנראה הפעם. גם אם לא, ישראל ביתנו הבינה כבר מזמן, שאין לה זכות קיום אם לא תפנה החוצה לימין הישראלי. רק אנחנו עוד תקועים עם המפלגה של האמרי אמת.

א קיצער, אם ככל אשר יורוך, אז ככל אשר יורוך. אם דמוקרטיה, אז דמוקרטיה. העמדת פני דמוקרט והמשך תרבות ההנחתות היא לא זה ולא זה.

---------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2008 12:52 לינק ישיר 

קודם  תביא  ציטוט  מהגמרא  בסוף  מסכת  פסחים

ואל  תדור  בעיר  שראשיה  תלמידי  חכמים

והמפרשים  כותבים

דטרוד  בצילי  דתורה  ולא  במילי דציבורא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2008 13:04 לינק ישיר 

מאירק'ה

מילים כדורבנות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2008 19:27 לינק ישיר 

מה לי חצר ביזנטינית? מה לי קרקס פופוליסטי? 
מה אכפת לי על איזו רחבה ירקדו תאבי הכח?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2008 20:30 לינק ישיר 

אהה, אפשר להציע לך מקום שהתפנה בקולחוז?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/2/2008 21:29 לינק ישיר 

לבהעיברי
הבעיה שאנחנו הם הרוקדים, לפי מחיאות הכפיים שלהם.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > לא לשלטון אנשי הרוח והרבנים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext