בית פורומים שידוכי חרדים

וורט וגלגל החמישי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/2/2008 14:58 לינק ישיר 

עשני - להלן סיפור דומה (בודהיסטי)
שני נזירים שהלכו בדרך למנזר. בדרך, איך שעמדו לחצות את הנהר, ראו אשה שנפלה לנהר הנזיר הצעיר התעלם ממנה מכיוון שהמורה שלו אסר כל מגע עם אישה,,הנזיר המבוגר תפס את האשה חלצה מהנהר והעביר אותה לצידו השני.
הנזירים המשיכו בדרכם הארוכה למנזר, ורק ממש לפני שהגיעו לא יכל עוד הנזיר הצעיר להתאפק ושאל את חברו איך זה עשה מה שעשה.תשובתו של הנזיר המבוגר הייתה שהוא נשא את האשה לרוחב הנהר, ואילו הוא הצעיר סוחב אותה עד המנזר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2008 16:06 לינק ישיר 

ליטסיד,
כבר הרבה שנים מזרוחניקים נהנים להעביר ביקורת על ההתנהלות החרדית בעוד שהמצב אצלם מתדרדר לעבר פי פחת. שייהנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2008 19:43 לינק ישיר 

טבח מחשבתי?
בבחינת אם אין יראת אלוקים במקום הזה והרגוני...?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2008 23:02 לינק ישיר 

אני מצטערת מאוד. אני חושבת שאם הביקורת שלי לא היתה נכונה לא הייתם מתעצבנים כ"כ ומזכירים לי שאני בס"הכ דתית לאומית אז שאני אשתוק.
וכבר אמרו חכמים ממני-
 "אהוב את מי שנותן עליך ביקורת כי הוא יביא לך עולם הבא (ולא מי שיתחנף כל היום)".
אני בס"הכ אוהבת מאוד את המגזר שלכם אבל כמו כל מגזר יש בו חסרונות.
בכל אופן תודה רבה לכם. זה היה מאוד מעליב התגובות ולא בא לי כבר להגיב .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/2/2008 04:26 לינק ישיר 

עשני אני הראשון להודות שיש מה לתקן אצלנו ובמיוחד בשידוכים
אני גם בעד לקבל ביקורת אבל את מתלהמת ולא מבקרת, ולהזכירך למרות כל הביקורת שלי מדובר ברבנים!!! חלקם מחשובי ראשי הישיבות ולא אני זה שיצעק בראש חוצות גנבים או ביטויים אחרים

על הציבור שלך אפשר לומר טול קורה מבין עיניך!
וזה לא קשור לביקורת!!!!!!!!!!!!!!!!!
אפשר לבקר ולהתווכח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2008 06:55 לינק ישיר 

ליטסיד- זו לא ביקורת זו שנאה.. אפשר לחשוב שאני ערביה או משו. זה באמת פגע בי מאוד ובכלל לא תכננתי להגיב יותר אבל יש לי משהוא חשוב להגיד:
תפסיק עם הדעות קדומות האלו. הן לא יביאו אותך לשום מקום. תלמד לבחון דברים ע"פ המציאות ולא עפ"י תבניות שהאכילו אותך. אתה רוצה שאני אעשה לך מפגש עם החברים שלי כדי שתבין שאנחנו ממש לא מה שאמרו לך?
וגם- ליסטיד. אף פעם לא הזכרתי שמות של רבנים כדי ח"ו לא לדבר להר"ע על אף 1 מהם אבל אני רק ארמוז שלא כל רב הוא בנאדם אפילו.הכסף, הגאווה והתאווה... מוצאים את האדם מן העולם.. 
ואתה יודע שיש גישה שאומרת  מה זה צדיק ורע לו רשע וטוב לו? - ה' נפרע מן הרשעים בעולם הזה ע"מ שעולם הבא שלהם יהיה רק עונשים על מה שעשו ולצדיקי- רוצה שיהי להם עוה"ב רק תענוג ולכן נפרע מהם בעוה"ז כדי שיבואו נקיים בעוה"ב.
אני אומרת וסותמת בכוונה.
שיהיה לך יום טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/2/2008 21:57 לינק ישיר 

עשני אין כאן שנאה כמו שאני מקווה שהביקורת שלך לא היתה שנאה

אני לא צריך להכיר את החברים שלך כדי לדעת אני מכיר אישית את הציבור שלכם את הטוב ואת הפחות!
ואני לא פוסל אותכם ברמה אישית, אני מתנגד להשקפה שלכם
אני יודע שאתם מורכבים מהרבה סגנונות ויש כאלה שיש לי איתם איזשהו בסיס סביר
מבחינת השקפה אבל את הרוב ואת העיקר של ההשקפה שלכם אני לא מקבל
ולמרות זאת אני לא בא להעביר ביקורת על הדרך שלך בסה"כ ציינתי עובדה שאצלכם נושא השידוכים
הרבה יותר גרוע מאצלנו.
זה נכון שלא הזכרת רבנים בשמם אבל העברת ביקורת על דעות של רבנים חשובים
גם דעתי לא שלמה עם זה אבל אני התמקדתי בהתלהמות ובלשון החריפה שלך,
אני עצמי כתבתי ביקורת על הנושא אבל כתבתי ומחקתי הרבה פעמים כי חששתי לדחוף את עצמי בין גדולים וסייגתי את זה שדעתי מבוטלת בפני הרבנים האחרים (למרות שגדולי ישראל אחרים מסכימים עם כל מילה שכתבתי).

גם כשאני מבקר את הציבור שלכם אני לא צריך את הרבנים שלנו כגיבוי אני יכול לכתוב מה שהרבנים שלכם כותבים וזה אומר הכל, כמו בכתבה שהזכרתי הרב שמואל אליהו בעצמו מודה שמשהו אצלכם לא עובד טוב

לא היתה לי כוונה להעליב אותך אישית ואני מצטער אם נפגעת
סליחה!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2008 10:45 לינק ישיר 

אני מקבלת את ההתנצלות. למרות שההרגשה הרעה נשארה..
אני חושבת שאתה לא באמת מכיר את החבר'ה האיכותיים והטובים של הציונות הדתית. אחרת פשוט לא היית מדבר כך. ההשקפה שלנו מאוד דומה לשלכם רק שתדע לך. השוני הוא- לא להחמיר בלי צורך ו- א"י היא קדושה ובשום פנים אין לתת אותה לנוכרים.
אני מאוד מופתעת. ר' עקיבא גם היה ציוני ובכל זאת היה צדיק. אך לא היה מסוגל לוותר על א"י ויצא בחומרה נגד אלו שנכנעו לרומאים. אז אתה רוצה להגיד לי ש"אתה לא תופס ממנו?"
אני לא מבינה למה הליכה בדרך אחת צריכה לסתור אמיתות דרך אחרת.
למה אי אפשר להבין שיש תורה אחת. ולקיים אותה יש כמה דרכים. הרי בתורה יש  מחלוקות בין כל המפרשים לגבי כל דבר- מלמד שאפשר להבין את התורה  בדרכים שונות. אז אתה יכול להגיד"פה רשי טעה ופה אונקלוס צדק?" ברור שלא!!!
לכן א"א להגיד "החרדים צודקים והדתל"א טועים וכן ההפך. כי שני הדרכים נמצאות בתורה שנייהם יוצאות ממנה! אתה מבין מה אני מנסה להגיד?(ושוב אני מדברת על הדתיים האמיתיים לא על הפרחחים ברחוב שאתה רואה או הדתיים לייט שפשוט מכניסים עצמם להגדרה של דתי לאומי כשהם מסורתיים...) פעם שאלתי את אבא שלי בנוגע לאיזה סתירה בתורה ואיך זה יכול להיות אז הוא אמר לי "הפסוק היחיד שמופיע מספר פעמים בתורה בדיוק באותה צורה ווללא סתירה הוא :לא תבשל גדי בחלב אימו".
אז אתה רוצה להגיד לי שהסתירות והגישות השונות מראות שהתורה פסולה או חלקים ממנה לא נכונים?! מובן שלא..

בנוגע לכתבה של בשעה טובה- לא קראתי ואין לי את העיתון אבל קח בערבון מוגבל- הרי אף עיתון שיש לו זרם מסוים לא יתן לזרם האחר להראות בצורה טובה יותר. וכ"כ הרבה כתבות בעיתון מנוסחות בנוסחים שנשמעים אחרת לגמרי ממה שהמרואין אמא וכבר היו תביעות על זה. בקיצור- אני ממזמן לוקחת את התקשורת בערבון מוגבל מאוד. תמיד מופיעות התנצלויות כמה שבועות אח"כ במודעה קטנה וזניחה. במקרה הזה אני בטוחה שלא תופיע=)

(אני לא כותבת בצורה מתלהמת אלא פשוט מהתרגשות גדולה.. סליחה אם זה פוגע בך בצורה כלשהיא.)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/2/2008 14:57 לינק ישיר 

התכוונתי לרשב"י לא לר' עקיבא)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/2/2008 15:27 לינק ישיר 

עשני אני מכיר את הציבור שלכם מעולה מהכרות משפחתית וגם מהסביבה שלי ויש לי חברים דתיים ומעניין שבשיחות אישיות כמעט כולם מודים שיש בעיה.
את מנסה להמעיט בכמות הנוער שאת מגדירה כ-לייט זה לא שוליים זניחים זה כבר זרם מרכזי בנוער
הסיבה היחידה שזה לא מתפרץ זה כי המבוגרים עוד שומרים על המסגרת,
יש 2 תופעות אצלכם
1 של התחזקות
2 התחלנות!
בעוד הראשונה לדעתי מבורכת (אבל לא מספקת)
השניה ממש מסוכנת והגבול בינה לתנועה הרפורמית קטן גם אם לא מוצהר.
ממה שאני מכיר התופעה השניה היא מרכזית ולא שולית בכלל, היא בפחות בולטת בשטח אבל היא חזקה וקיימת
אני מציע לך לקרוא את עלוני השבת שלכם ואת השאלות בפורומים שבאתרי האינטרנט שלכם ותראי עד שאיזו רמה הגעתם,
הרבנים שלכם גם אם לא מודים בזה בקול מתמודדים עם נוער שלא מחפש לקיים רק את מה שחייבים
אלא מחחפש כל פירצה או סדק כדי להתיר את החילוניות ואלמנטים דומים,
הנסיון שלכם לקרב באהבה גרם לכם לקבל באהבה את החילוניות
בנוגע לעיתון- כשהכתבה היא לא כתבתה אלא כתיבה של שיחה מילה במילה אין מקום ל"שיפוצים" של הכתב כי זאת עילה לתביעה, ושום עיתון לא היה עושה את זה,
אגב אני חושב שיש מקום להתנצלות בפני הרב אליהו כי עשו לו תרגיל
הוא חשב שהוא בא לשיחה על גשר בין החרדים לדתיים וזה לא מה שהיה שם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2008 13:49 לינק ישיר 

תודה לכל התגובות.  לסיכום - יש ישיבות שכן מכניסים רב כגלגל חמישי ויש ישיבות שלא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2008 14:54 לינק ישיר 

ליטסיד
אני חושב להיפך ממך. עלוני השבת מציגים בני נוער בריאים, אשר גדלו בחברה בריאה, המתמודדים עם העולם. זה אותם בני נוער שבצבא נלחמים לשרת ביחידות ללא בנות וכד'. נכון שהעולם מעורר שאלות, אשר לציבור המכנה את עצמו חרדי קל להתמודד איתם תוך הסתגרות הולכת וגוברת, אבל זה יותר דומה כבר לכת מהכיתות שהיו בזמן חורבן בית שני ולא ליהדות המתמודדת עם עולם חי וקיים.
אולי לא מקובל לכתוב כך בפורום חרדי, ואני מתנצל מכל מי שיפגע, אך ההתיחסות ללייט הוא בעיני כמו התיחסות לחרדים, אנשים שאינם מצליחים להתמודד נכון עם קיום התורה ומנסים למצוא שבילים להקל על עצמם, אם בדרך של הקלה בדת או בדרך של הקלה באחריות שלהם כלפי העולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2008 21:08 לינק ישיר 

שרפ אתה כנראה קורא את העלונים הלא נכונים
תקרא את העלונים שיש בהם פינות לנוער או יד חופשית לנוער לכתוב וזה יגרום לך לברך
"שלא עשני מזרוחניק" ולהתפלל עליהם!!

אפילו בפרסומות אתה יכול לראות את השפל שהגיעו אליו
קח כדוגמא את הישיבות עם המגמות לכדורסל, או ישיבה עם אומנות, איזה גדול בישראל יכול לגדול בכזאת ישיבה??.

בהקשר של הכתבה שהזכרתי יש המשך
השבוע מופיע מכתב נרחב של הרבה דרוקמן מקרית מוצקין כתגובה והרב פרידמן עונה לו בטורו הקבוע מאחורי הסטנדר (או משהו דומה) לא יצא לי לקרוא אבל אני משער שיהיה מעניין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2008 00:45 לינק ישיר 

מדובר בישיבות תיכונית, שנועדו לגדל אנשים בריאים ושלמים בגופם ותורתם. לגדול בתורה כמובן זה רק בישיבה גבוהה, אליה הולכים לאחר הישיבה התיכונית (ודעתי היא שכל אחד צריך להשתדל כמה שנים ללמוד בישיבה גבוהה, כדי לבחון את פוטנציאל גדלותו בתורה). בכל מקרה העולם בפועל שונה ממה שאתה מגדיר "מזרוחניק", כיון שכיום חלק ניכר כבר הולכים לתנועות נוער נפרדות (אריאל ועזרא), גם בבני עקיבא יש מגמת התחזקות.
נ.ב. תשאל את עצמך האם להיות מזרוחניק ולהתיעץ עם הרב כיצד להימנע מפגיעת האינטרנט או להיות חרדי ולא להתיעץ כי אסור שידעו שאתה גולש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2008 01:19 לינק ישיר 

מבלי להתייחס לוויכוח על מזרוחניקים וחרדים כיוון שדעתי, אני מניח, ידועה , אני אגיב רק לנושא הדיון.

אני רוצה להפנוות שאלה לליטסיד-  האם אתה חושב שדרישת סידור מלא היא דבר נכון ? ואם כן, למה ?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > וורט וגלגל החמישי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.